InfoNu.nl > Sport > Kampioenschappen > EK vrouwenvoetbal 2017: Nederland-Denemarken, live op tv

EK vrouwenvoetbal 2017: Nederland-Denemarken, live op tv

EK vrouwenvoetbal 2017: Nederland-Denemarken, live op tv Op donderdag 20 juli speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam zijn tweede poulewedstrijd op het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2017. De tegenstander is Denemarken. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Rotterdamse stadion 'Het Kasteel', dat doorgaans de thuishaven is van Sparta Rotterdam. De wedstrijd Nederland - Denemarken wordt live op tv uitgezonden door NOS Studio Sport.

EK vrouwenvoetbal 2017

De Europese kampioenschappen vrouwenvoetbal 2017 worden gehouden in Nederland. Het EK voetbal voor vrouwen gaat op 16 juli van start met de openingswedstrijd Nederland-Noorwegen. De finale van dit toernooi wordt gespeeld op zondag 6 augustus. Er doen zestien landen mee aan dit EK vrouwenvoetbal. In de eerste ronde zijn de zestien deelnemende teams verdeeld in vier poules van vier ploegen. Nederland zit in poule A, samen met Noorwegen Denemarken en België.

Denemarken

Feiten, cijfers en records

Op 27 juli 1974 speelde het Deense nationale vrouwenvoetbalteam zijn eerste officiële interland. De tegenstander was Zweden. De Deense vrouwen wonnen deze wedstrijd met 1-0. De grootste overwinning die de Deense voetbalvrouwen ooit hebben geboekt was een 15-0 zege op Georgië in 2009. De grootste nederlaag van Denemarken was 7-0 tegen de Verenigde Staten in 1995. Recordinternational van de Deense vrouwen is Katrine Pedersen met 210 interlands. Topscorer aller tijden van de Deense voetbalvrouwen is Merete Pedersen met 65 doelpunten.

EK's, WK's en Olympische Spelen

Vier keer deden de Deense dames mee aan het WK voetbal voor dames. De beste prestaties waren de twee keren dat de Deense dames de kwartfinales haalden: in 1991 en 1995. Acht keer deden de Deense vrouwen mee aan het EK vrouwenvoetbal. De grootste successen boekten ze in 1991 en 1993: beide keren werden de Deense vrouwen derde op dit toernooi. Eén keer deden de Deense vrouwen mee aan het Olympische vrouwenvoetbaltoernooi. Dat was in 1996. Dit werd geen succes: de Deense voetbaldames werden al in de eerste ronde uitgeschakeld.

FIFA-ranking

De hoogste plek die het Deense nationale vrouwenvoetbalteam op de wereldranglijst van de FIFA heeft behaald was de zesde plaats. Zowel in 2007 als in 2009 stonden zij op die plek. Anno 2016 is het Deense team weggezakt naar de 20e plek van de FIFA-wereldranglijst.

Nederland

Het Nederlandse vrouwenvoetbalteam (de Oranje Leeuwinnen) doet in 2017 voor de derde keer mee aan de Europese kampioenschappen vrouwenvoetbal. De eerste deelname was in 2009, toen haalde Nederland de halve finales. In 2013 was de tweede deelname aan het EK voetbal voor vrouwen, toen werden de Oranje Leeuwinnen reeds in de eerste ronde uitgeschakeld.

Programma Nederland op het EK vrouwenvoetbal 2017

De eerste wedstrijd die Nederland op het EK vrouwenvoetbal 2017 moet spelen is de openingswedstrijd Nederland-Noorwegen op zondag 16 juli. De wedstrijd tegen Denemarken is de tweede poulewedstrijd van Nederland op dit Europees kampioenschap. De derde en laatste poulewedstrijd van de Nederlandse vrouwen op het EK damesvoetbal 2017 is Nederland-België op maandag 24 juli.

Locatie: Sparta Stadion het Kasteel te Rotterdam

De match Nederland-Denemarken wordt gespeeld op het Sparta Stadion Het Kasteel, in de Rotterdamse wijk Spangen (stadsdeel Delfshaven). Dit stadion werd in 1916 geopend. De bijnaam ‘Het Kasteel’ is te danken aan het gebouw met de torens aan de zijkant van dit stadion. Het stadion is heeft een capaciteit van circa 11.000 toeschouwers. Het is de thuisbasis van de eredivisieclub Sparta Rotterdam.

Voorbeschouwing Nederland-Denemarken

Denemarken heeft puur qua historie een grotere naam in de wereld van het vrouwenvoetbal dan Nederland. Het Deense vrouwenteam behoort anno 2017 echter al enige jaren zeker niet meer tot de subtop van de wereld, waartoe ze vroeger wel behoorden. Nederland is daarentegen een land in opkomst, dat juist op weg lijkt te zijn naar de wereldtop. De Nederlandse dames staan ook duidelijk hoger op de wereldranglijst dan de Deense dames en Nederland moet (mede ook vanwege het thuisvoordeel) zeker als favoriet beschouwd worden voor deze wedstrijd.

Opstellingen en statistieken Nederland-Denemarken

Hoe laat begint Nederland-Denemarken? De aftrap van deze match is om 20u45. De scheidsrechter is Hussein (Duitsland). Er waren bij deze wedstrijd in het Sparta Stadion (Het Kasteel) 10.599 toeschouwers.

Opstelling Nederland

Van Veenendaal, van Lunteren, Dekker, v.d.Berg (v.d.Gragt/54), van Es, v.d. Donk, Spitse, v.d.Sanden (Beerensteyn/88), Miedema en Martens (Jansen/78).

Opstelling Denemarken

Petersen, Nielsen, Boye Sorensen, Jans, Sandvej, Troelsgaard, Veje (Larsen/69), Harder, Nadim, Jensen en Christiansen (Kildemoes/64).

Uitslag Nederland-Denemarken: 1-0

Doelpunt Nederland: Spitse (20/penalty).

Gele kaarten

Denemarken: Troelsgaard, Kildemoes en Boye Sorensen.

Live op tv: Nederland-Denemarken

De poulewedstrijd Nederland-Denemarken wordt live op tv uitgezonden door de NOS. De uitzending begint om 20u30 op de zender Nederland 1 (NPO1). NOS Studio Sport zendt overigens alle wedstrijden van dit EK vrouwenvoetbal live uit. Deels gebeurt dit ook op het digitale kanaal NPO Sport (dit is de zender waarop in andere seizoenen de zender NPO Politiek te zien is). De wedstrijd wordt ook live op tv uitgezonden door Eurosport.

Livestream

De wedstrijd Nederland-Denemarken van het EK voetbal voor vrouwen 2017 is ook live op het internet te zien. Er is een livestream beschikbaar op de website van de NOS. Via die website worden alle 31 wedstrijden van dit EK vrouwenvoetbal integraal uitgezonden. De livestreams van het EK vrouwenvoetbal zijn overigens wel 'geo-restricted', wat inhoudt dat men de stream van de NOS niet in alle landen kan bekijken. Er is onder meer een livestream van de wedstrijd Nederland-Denemarken te vinden op de Eurosport Player App. Men dient wel een abonnement op die app te hebben om de livestream van Eurosport te kunnen bekijken.

Lees verder

© 2016 - 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ek voetbal 19921992 is het jaar dat het EK voor de 9e keer word gehouden. Dit jaar is Zweden het gastland om het EK te mogen organisere…
EK Damesvoetbal 2017, loting, poule-indeling en live op tvEK Damesvoetbal 2017, loting, poule-indeling en live op tvHet Europees kampioenschapvoetbal (EK) voor vrouwen wordt in 2017 gehouden van 16 juli tot en met 6 augustus. Nederland…
Vrouwenvoetbal 2017: Nederland-Wales, live op tvVrouwenvoetbal 2017: Nederland-Wales, live op tvOp zaterdag 8 juli 2017 speelt het Nederlandse vrouwenvoetbalteam een oefenwedstrijd tegen Wales. Deze interland vindt p…
WK vrouwenvoetbal 2015 live volgen via tv en internetWK vrouwenvoetbal 2015 live volgen via tv en internetDe zevende editie van het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen zal worden gehouden van 6 juni tot en met 5 juli 2015…
EK voetbal 2004: loting, programma en uitslagenEK voetbal 2004: loting, programma en uitslagenEK voetbal 2004 Portugal. Het EK voetbal 2004 wordt in Portugal van 12 juni tot en met 4 juli 2004 gespeeld. In totaal z…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Denmark_women%27s_national_football_team
  • http://nos.nl/artikel/2117522-ek-vrouwenvoetbal-2017-live-bij-de-nos.html
  • https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Women%27s_Championship
  • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/21441/pittige-loting-oranjeleeuwinnen

Reageer op het artikel "EK vrouwenvoetbal 2017: Nederland-Denemarken, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 21-07-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Special: EK vrouwenvoetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!