InfoNu.nl > Sport > Kampioenschappen > Olympische Spelen 2014 in Sotsji

Olympische Spelen 2014 in Sotsji

Olympische Spelen 2014 in Sotsji De Olympische Winterspelen in 2014 zullen plaatsvinden van 7 tot en met 23 februari 2014 in Sotsji, Rusland. Het is de eerste keer dat de Winterspelen gehouden worden in Rusland. Op deze 22e Olympische Winterspelen zullen er 3 nieuwe onderdelen op het programma staan.
Sotsji werd in 2007 gekozen als stad voor de Olympische Spelen voor 2014. Sotsji versloeg de twee andere kandidaten, het Oostenrijkse Salzburg en het Koreaanse Pyeongchang. Voor de 22e Olympische Spelen wordt er een gloednieuwe, overdekte ijsbaan gebouwd in Sotsji.

Sotsji, de stad van de Winterspelen 2014

Sotsji is een stad in Rusland, gelegen aan de Zwarte Zee. Sotsji heeft 350.000 inwoners en is, wellicht vreemd voor een stad waar Olympische Winterspelen worden gehouden, vooral bekend als de beroemdste badplaats van Rusland. De winters in Sotsji zijn namelijk kort en zacht, terwijl de zomers lang en warm zijn en miljoenen, vooral rijkere Russische toeristen trekken.

Reizen naar Sotsji
Sotsji ligt aan de voet van het Kaukasusgebergte, vlakbij enkele meer dan 3000 meter hoge bergen. In de hoger gelegen dorpje Krasnaja Poljana zullen de meeste skionderdelen gehouden worden. Sotsji ligt in het zuiden van Rusland, vlakbij de grens met Georgië aan de Zwarte zee. De stad van de Olympische Spelen 2014 ligt op ongeveer dezelfde hoogte als bijvoorbeeld Boerakest en Nice. Vanuit Schiphol kun je met o.a. KLM, Aeroflot of Austrian Airways met een overstap vliegen naar het internationale vliegveld van Sotsji, Adler-Sotsji.

Nieuwe onderdelen tijdens de Olympische Winterspelen van 2014

Tijdens de Olympische Spelen van 2014 zijn er 3 nieuwe onderdelen.
  • Wintertriatlon – hardlopen, mountainbiken en langlaufen
  • Ski-alpinisme – skiën en bergbeklimmen
  • Ski-oriëntatie – een vorm van langlaufen

Schaatsen in Sotsji 2014

Speciaal voor de Olympische Winterspelen van 2014 zal Rusland een gloednieuwe hal bouwen voor de schaatswedstrijden. Op deze ‘Olympic Oval’ zal naar verwachting in 2012 de eerste wedstrijd worden gereden. Deze nieuwe, overdekte 400 meter ijsbaan biedt plaats aan 8.000 toeschouwers.

De Olympic Oval is een van de 6 sportcentra in het complex aan de Zwarte Zee. Hier vind je ook de accommodaties voor o.a. het ijshockey, shorttrack en kunstschaatsen. In het bergcomplex, in het 50 kilometer bergop gelegen Krasnaja Poljana, bevinden zich nog eens 5 sportcentra waar zich o.a. de skischansen, de bobsleebaan en de skipistes bevinden.

Meer informatie over de Olympische Winterspelen in Sotsji

Zodra er meer bekend is over de deelnemende (Nederlandse) sporters die naar Sotsji mogen of over de entreekaarten voor de wedstrijden, lees je dat hier. Houd dus deze pagina over de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji goed in de gaten.
© 2010 - 2017 Michielonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Paralympische Spelen / Paralympics 2014 in SochiIedere vier jaar worden er Olympische Spelen georganiseerd. In het land waar de Olympische Spelen worden gehouden, worde…
Schaatsen: WK afstanden 2013 in SotsjiSchaatsen: WK afstanden 2013 in SotsjiIn het schaatsseizoen 2012 – 2013 wordt het wereldkampioenschap afstanden gehouden in de Russische plaats Sotsji (Sochi)…
Olympische Winterspelen 2014: tv-uitzendingen / live streamsOlympische Winterspelen 2014: tv-uitzendingen / live streamsVele sporters stellen zich ten doel om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Iedere vier jaar zijn er Olympische Spele…
Openingscermonie Olympische Spelen 2014 in Sochi (Sotsji)Openingscermonie Olympische Spelen 2014 in Sochi (Sotsji)In 2014 worden weer Olympische Winterspelen georganiseerd. De Olympische Winterspelen worden in Rusland gehouden. Op 7 f…
Olympische Spelen 2014: IJshockey toernooi mannenOlympische Spelen 2014: IJshockey toernooi mannenSportwedstrijden hebben een brede publieke belangstelling. Ook de Olympische Winterspelen krijgt altijd veel publiciteit…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
  • Sochi2014.com

Reageer op het artikel "Olympische Spelen 2014 in Sotsji"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reactie

Bram, 11-02-2014 19:02 #1
Waarom besteed de NOS zoveel aandacht aan vreemde olympische sporten en zie ik geen ijshockey? Bij Eurosport zie ik ook al niets, zit dit dan allemaal achter de decoder?

Infoteur: Michielonline
Laatste update: 12-01-2012
Gepubliceerd: 28-02-2010
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 1
Schrijf mee!