Hoe bouw je sneller spiermassa op?

Hoe bouw je sneller spiermassa op? Het opbouwen van spiermassa heeft veel voordelen. Zo kom je strakker in je vel te zitten en verbrand je meer calorieën in ruststand. Het kan dus heel positief zijn om je spiermassa te vergroten en mensen hebben dat lang niet altijd door. Hoe bouw je sneller spiermassa op, zodat je van de vele voordelen kunt profiteren?

Voordelen van meer spiermassa

Met meer spiermassa kun je je metabolisme versnellen. Dat houdt in dat je in ruststand meer calorieën verbrandt. Een ander voordeel van meer spiermassa is dat je strakker in je vel zit en je fit en gezond oogt.

Vrouwen en spiermassa?

Vrouwen zijn vaak bang om aan krachttraining te doen. Ze willen niet dat ze eruit gaan zien als vrouwelijke bodybuilders. Dit resultaat krijg je echt niet zomaar en wordt doorgaans alleen bereikt wanneer er gebruikt wordt gemaakt van anabole steroïden. Vrouwen kunnen er juist baat bij hebben om aan krachttraining te doen, omdat ze daar juist de rondingen mee creëren die ze zo graag willen.

Sneller spiermassa opbouwen

Misschien wil je sneller spiermassa opbouwen. Bijvoorbeeld omdat je wilt afvallen en het gevoel wilt hebben dat je ook echt wat bereikt. Echt snel spiermassa opbouwen is lastig als je geen gebruik wilt maken van anabole steroïden, maar dit betekent niet dat het onmogelijk is. Er zijn namelijk verschillende trucjes om sneller spiermassa op te bouwen.

Train grote spiergroepen

Veel mensen focussen zich erg op bepaalde spiergroepen, zoals de buik. Dit zijn echter geen grote spiergroepen en hierdoor duurt het langer tot je daadwerkelijk spiermassa opbouwt. Richt je daarom op grotere spiergroepen. Denk aan de rug, de borst, de benen en de armen. Hiermee kun je sneller en makkelijker spiermassa opbouwen.

Zorg voor afwisseling

Belangrijk is om flink af te wisselen in de oefeningen die je doet. Daag je lichaam uit en daarmee ook je spieren. Doe dus niet telkens dezelfde oefeningen met gewichten, maar ga ook eens uit je comfortzone. Doe bijvoorbeeld eens mee met een lesje pilates of probeer nieuwe oefeningen uit.

Gebruik niet te lichte gewichten

Veel mensen hebben niet in de gaten dat de gewichten die ze gebruiken te licht zijn. Hierdoor bouw je minder spiermassa op. Zorg ervoor dat de gewichten zo zwaar zijn dat je acht tot twaalf keer de oefening kan doen, maar dat het je wel echt moeite kost om het vol te houden. Daag jezelf dus uit!

Sport regelmatig voor spiermassa

Het komt vaak voor dat mensen één of twee keer per week gaan sporten. Ze doen dan bijvoorbeeld een groepslesje. Wanneer je slechts één keer per week gaat sporten, is het lastiger om spiermassa op te bouwen. Ga daarom met regelmaat sporten en wissel af welke spiergroepen je traint. Probeer elke dag tenminste een halfuur te bewegen voor optimaal resultaat.

Let goed op je voeding

Wanneer spiermassa wilt opbouwen, is de voeding ook van groot belang. In veel diëten worden koolhydraten geschrapt. Pas hiermee op, want door geen koolhydraten binnen te krijgen, is de kans groot dat je tijdens het sporten geen vet, maar spiermassa verliest. Zorg ook dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eventueel kun je kiezen voor speciale eiwitshakes. Hiermee krijg je extra eiwitten binnen.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spiermassa opbouwen en trainen, tips voor mannen en vrouwenSpiermassa opbouwen en trainen, tips voor mannen en vrouwenSpiermassa opbouwen en trainen staat hoog op de wensenlijst van veel mannen en vrouwen. Dit kun je bereiken door middel…
De waarheid over spierafbraakJe bent op vakantie voor een paar maanden, brak je been, hebt een blessure of je bent op een energiebeperkt dieet om vet…
De vele voordelen van eiwitOnderzoek laat zien dat eiwit veel voordelen biedt aan gewichtheffers, krachtsporters en andere actieve sporters die pro…
Calorieverbruik sportDat sporten het calorieverbruik aanzienlijk verhoogt, is algemeen bekend. Maar hoeveel kcal verbrand je nu eigenlijk per…

IOC en antidiscriminatie contract voor gaststedenIOC en antidiscriminatie contract voor gaststedenHet Internationaal Olympisch Comité (IOC) hanteert nieuwe regels voor de gaststedencontracten. Steden waar Olympische Sp…
Trainingsschema: van 0 naar 30 minuten hardlopen in 16 wekenJe wilt gaan hardlopen, maar je weet niet hoe je moet beginnen? Met dit schema loop je in 16 weken 30 minuten achter elk…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 02-07-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.