De beste apps voor het wielrennen

De beste apps voor het wielrennen Er zijn steeds betere apps beschikbaar voor het wielrennen. Deze apps houden niet alleen de locatie en de snelheid bij, maar hebben ook veel extra functies. Zo geeft de app Co-Rider advies voor het geval dat de fiets stuk is. Met de apps Strava en Fietstijden is het mogelijk om de snelste tijdens bij te houden van uzelf en vrienden. Al deze apps kunt u downloaden in de verschillende appstores, zoals iTunes. Wielrennen is in Nederland een populaire sport. Er zijn honderdduizenden hobbyisten die in lente hun racefiets weer te voor schijn halen om flink aan de conditie te kunnen werken. Er zijn ongeveer vijftienduizend mensen die deelnemen aan serieuze wedstrijden. Nederland heeft ongeveer honderd professionele wielrenners die bij verschillende nationale en internationale ploegen in dienst zijn. Ook op tv wordt het wielrennen veel bekeken, ondanks het recente dopinggebruik. De Tour de France kan elke zomer op meer dan een miljoen kijkers rekenen.

Apps voor het wielrennen

Met de opkomst van de smartphones komen er ook steeds meer apps beschikbaar voor wielrenners. Er is ook geschikte uitrusting beschikbaar waarmee de smartphone, zoals de iPhone, kan worden meegenomen, zonder dat deze hinderlijk in de weg zit. Ook zijn er oortjes beschikbaar die goed in blijven zitten tijdens het sporten. Niets is irritanter dan geklungel met oortjes tijdens het sporten. Hieronder staan een overzicht van de populairste wielrenapps.

Strava

Strava is voor de wielrenner wat Nike Running voor de hardloper is. Het is de meest gebruikte app door wielrenners. Die populariteit is mede te verklaren doordat verschillende wielrenners erg enthousiast waren over de app en deze zelf ook gingen gebruiken. Met de app is het mogelijk om de eigen prestaties bij te houden, maar ook die van andere wielrenners. De app werkt met een GPS-systeem, zodat u precies weet waar u zich benoemd. Bij de verschillende hellingen wereldwijd houdt de app bij wie het snelst naar boven is gereden. Die persoon mag zin dan King of the Mountain noemen. Een andere veelgebruikte app voor het bijhouden van tijden is Fietstijden.nl. Veilig Verkeer Nederland maakte zich al zorgen over apps als Strava omdat ze levensgevaarlijk zouden zijn. Wielrenners zouden daardoor vooral bezig zijn met hun snelheid op de kilometerteller en niet meer op het verkeer te letten.

Co-Rider

Co-Rider is een app die in Nederland relatief populair is. De app is ook door Nederlanders ontworpen. Het is een navigatiesysteem voor op de fiets. Het werkt net zo als het TomTom-systeem. Een belangrijk verschil met veel andere navigatie-apps is dat Co-Rider ook alle fietspaden in kaart heeft gebracht. Wanneer een fietspad niet goed begaanbaar is wordt dat ook aangegeven in de app. Bij het missen van een afslag maakt de app een nieuwe berekening. Voor Co-Rider en Strava geldt dat de basisversie gratis is. Voor extra aanvullingen moet worden betaald.

Bike Doctor

Bike Doctor is een app die helpt bij het onderhouden van de fiets. Op de app is te zien hoe de hele fiets in elkaar zit en hoe bepaalde onderdelen van de fiets in elkaar zitten. De app heeft veel foto. Dit is handig in het geval dat fiets gerepareerd moet worden, maar de betreffende wielrenner niet precies weet wat er mis is of hoe dan gerepareerd kan worden. De app wordt regelmatig geupdate. Voor deze app moet wel betaald worden, namelijk 4,49 euro.

ANWB Fietsen

Deze app is vooral geschikt voor de recreatieve fietser. Het bevat de bestaande ANWB-fietsroutes. De app is geschikt voor het systeem iOS. Een andere app die veel fietsroutes bevat is Fiets! NL.
© 2014 - 2024 Simcha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Start to Bike: Begin met fietsenStart to Bike: Begin met fietsenDat Nederlanders en Vlamingen een fietsvolk zijn is algemeen bekend. Fietsen zit ons in het bloed. Zou jij ook graag je…
Waarom houden Belgen en Nederlanders zo van de koers?Waarom houden Belgen en Nederlanders zo van de koers?De koers is enorm populair in de Lage Landen. De Belgen en Nederlanders zijn er gek van. De wielersport heeft er ook een…
Elektrische fietsenWas het fietsen maar wat makkelijker, sneller en minder vermoeiend. Dit denken/dachten veel mensen. Daar is nu de oploss…
Wielrennen, hoe pak je dat aan? Tips voor de beginnerWielrennen is leuk en gezond en steeds meer mensen doen het. Wil jij ook in de benen komen op de racefiets, maar weet je…

Thuis fitnessen of naar de sportschool?Thuis fitnessen of naar de sportschool?Nederland lijkt massaal te gaan sporten. Mensen streven naar een afgetraind lichaam om goed voor de dag te kunnen komen…
Een goede sportbril kopen: koopadviesEen goede sportbril kopen: koopadviesEen sportbril voor het joggen, koersbrillen voor perfect zicht tijdens het fietsen of een gletsjerbril als belangrijke b…
Bronnen en referenties
  • http://www.rtlnieuws.nl/editienl/race-app-voor-wielrenners-levensgevaarlijk
Simcha (763 artikelen)
Laatste update: 12-10-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.