InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2017: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)

Glory 2017: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)

Glory 2017: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch) In 2017 staan de kickboksers Ricardo ('Rico') Verhoeven en de Badr Hari tegenover elkaar in de ring voor een tweede wedstrijd. De eerste wedstrijd tussen deze twee grootheden uit de vechtsportwereld vond plaats op 10 december 2016. Dat gevecht moest echter in de tweede ronde worden gestaakt vanwege een blessure van Badr Hari. Rico Verhoeven won deze eerste wedstrijd dus officieel via een technische knock-out. Meteen na die partij besloten zowel beide kickboksers als de organisatie Glory dat er een rematch (herkansing) moet worden georganiseerd.

Ricardo 'Rico' Verhoeven

Op 10 april 1989 werd Ricardo Verhoeven geboren in Bergen op Zoom (Noord-Brabant). In het najaar van 2004 debuteerde hij als professionele kickbokser op een vechtsportgala in Beverwijk. In de loop van de daaropvolgende jaren was hij als profkickbokser actief voor diverse bonden, waaronder K-1, It's Showtime, Superkombat en Glory. Zijn grootste glorie haalde hij zonder twijfel bij Glory. Bij die bond werd Rico Verhoeven op 10 november 2013 wereldkampioen kickboksen zwaargewicht in de categorie zwaargewicht.

De vechtersnaam (het pseudoniem) van Ricardo Verhoeven is Rico. Zij lengte is 196 centimeter. Zijn gewicht is circa 114 kilo. In de loop der jaren vocht hij 61 professionele kickbokwedstrijden, daarvan won hij er 50. Tien maal leed Rico Verhoeven een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van hem in een 'draw' (gelijkspel); dat was zijn debuutwedstrijd in het najaar van 2004.

Badr Hari

Badr Hari werd op 8 december 1984 in Amsterdam geboren. Zijn beide ouders zijn afkomstig uit de stad Kenita, in het noordwesten van Marokko. Hari heeft een dubbele nationaliteit (Nederlands en Marokkaans). Badr Hari werd reeds op jonge leeftijd beschouwd als een enorm kickbokstalent. Sinds het jaar 2000 is hij actief in de professionele kickbokswereld. Tot en met juni 2005 kwam hij als kickbokser uit voor Nederland. Daarna heeft hij ervoor gekozen om uit te komen voor Marokko.

Statistieken

In totaal vocht hij in de loop der jaren 120 officiële profwedstrijden. Daarvan won hij er 106, waarvan 92 via knock-out. Badr Hari verloor 13 profwedstrijden. Eén keer eindigde een match van Badr Hari in een 'draw' (remise). Badr Hari was een grote ster tijdens de glorietijd van de kickboksbond K-1. Ook was Hari de wereldkampioen zwaargewicht bij de bond 'It's Showtime'. Badr Hari heeft een lengte van 197 centimeter en een gewicht van rond de 110 kilo.

K-1

K-1 was een bond uit Japan en was met name in die regio erg populair. Rond het jaar 2010 kwam de bond K-1 echter in zware financiële problemen. Er kwam een einde aan de leidende positie van deze bond binnen de kickbokswereld. In de daaropvolgende periode ging Badr Hari hardop filosoferen over zijn toekomstplannen; hij was serieus van plan om een einde aan zijn kickbokscarrière te maken en zich op het 'reguliere' boksen te richten. Voor deze bokscarrière zou hij mogelijk naar Amerika verhuizen. Uiteindelijk ging dit door allerlei omstandigheden niet door. Badr Hari werd in 2012 opgepakt door de politie omdat hij zakenman Koen Everink mishandeld zou hebben tijdens Sensation White. In 2015 werd hij hiervoor veroordeeld.

Einde?

In 2015 vocht Badr Hari nog één officiële kickbokswedstrijd. Tijdens de Akhmat Fight Show in Grozny versloeg hij Ismael Londt via een technische knock-out in de derde ronde. In die periode ging het verhaal dat Badr Hari voorlopig en misschien zelfs definitief een punt achter zijn vechtsportcarrière wilde zetten. Na een reeks juridische problemen, privéproblemen en ook problemen met betrekking tot zijn vechtsportcarrière, wilde Hari enige tijd rust om op zoek te gaan 'naar zichzelf'.

Comeback

Rico Verhoeven, de regerende wereldkampioen bij de kickboksbond Glory, daagde echter in het voorjaar van 2016 Badr Hari uit. In het programma Peptalk op de zender Ziggo Sport nam Verhoeven de camera zei richting Badr Hari: 'Als je nog een keer een afscheidspartijtje wil: let's go.' Hari nam deze uitdaging aan.

Gevecht van de eeuw?

De aankondiging dat er een partij zou plaatsvinden tussen Rico Verhoeven en Badr Hari zorgde in de loop van 2016 voor een enorme hype binnen vechtsportminnend Nederland. Velen noemden deze partij bij voorbaat 'het gevecht van de eeuw'. Het zou de grote strijd worden tussen 'old school' en 'new school'. Badr Hari was immers één van de sterren uit de oude glorietijd van de boksbond K-1. Rico Verhoeven was de wereldkampioen van de bond Glory. Veel kickboksliefhebbers beweerden dat Glory echter niet het hoge niveau en de grote allure had die vroeger K-1 wel zou hebben gehad. Was dit werkelijk zo? Hoe zou de grote Glory-kampioen Rico Verhoeven in de ring presteren tegenover de oude K-1-ster Badr Hari?

Het eerste gevecht Rico-Badr, Glory Collision

Het eerste gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari vond op zaterdag 10 december 2016 plaats in de Duitse stad Oberhausen. In de eerste ronde leken de beide vechters aan elkaar gewaagd te zijn. In de tweede ronde liep deze wedstrijd echter op een grote ontgoocheling uit. Badr Hari liep een blessure op, waardoor de wedstrijd door de scheidsrechter beëindigd moest worden. Verhoeven won deze wedstrijd officieel dus via een technische knock-out. In de ring, meteen na die eerste wedstrijd, kwamen Rico Verhoeven en Badr Hari echter al met elkaar overeen dat ze nog een volgende wedstrijd zouden gaan vechten, een rematch (herkansing).

Datum en locatie van Badr-Rico part II

Op welke datum wordt dat tweede gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven georganiseerd? Mike Passenier, de trainer van Badr Hari, heeft aangegeven dat de wedstrijd waarschijnlijk aan het einde van 2017 plaatsvindt, maar er is nog geen exacte datum vastgesteld. In welke plaats zal de partij van Badr vs Rico plaatsvinden? Is deze tweede wedstrijd, in tegenstelling tot het eerste gevecht, wel een titelgevecht? Zodra daar meer informatie over bekend is, zal het hier worden gemeld. Ook zullen hier t.z.t. andere details van deze partij gemeld.

Live op tv

Vanwege het enorme publicitaire succes van de eerste wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari zal Ziggo Sport ook de tweede wedstrijd tussen deze twee kickboksgrootheden live op tv uitzenden. De volgende wedstrijd zal ook weer via pay per view live op het internet te zien zijn via een livestream; dat zal onder meer kunnen via Ziggo Sport Totaal Go of via UFC tv.

Lees verder

© 2016 - 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvIn 2017 organiseert Glory Kickboxing een wedstrijd tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Goliath' Ben Sa…
Kickboksen: Glory 38 in Chicago, live op tvKickboksen: Glory 38 in Chicago, live op tvOp vrijdag 24 februari 2017 organiseert de bond Glory zijn 38e grote kickboksgala. Dit evenement wordt gehouden in het S…
Kickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tvKickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tvOp zaterdag 20 mei 2017 wordt het 41e kickboksgala gehouden van de bond Glory. Dit is de toonaangevende bond binnen de w…
Kickboksen: Glory 39 in Brussel, live op tvKickboksen: Glory 39 in Brussel, live op tvOp zaterdag 25 maart 2017 wordt in Brussel (België) een kickboksgala gehouden door de bond Glory. Dit evenement vindt pl…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Rico_Verhoeven
  • http://www.glorykickboxing.com/en/fighters/view/1110
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Badr_Hari

Reageer op het artikel "Glory 2017: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 14-02-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!