InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 38 in Chicago, live op tv

Kickboksen: Glory 38 in Chicago, live op tv

Kickboksen: Glory 38 in Chicago, live op tv Op vrijdag 24 februari 2017 organiseert de bond Glory zijn 38e grote kickboksgala. Dit evenement wordt gehouden in het Sears Centre, dat zich bevindt in Hoffman Estates (Illnois), nabij Chicago. De headliner op het programma van Glory 38 is een titelgevecht om de Glory wereldtitel in het lightheavyweight tussen de Russische wereldkampioen Artem Vakhitov en zijn Braziliaanse uitdager Saulo Cavalari. Op het programma staan onder meer ook wedstrijden van de Nederlander Murthel Groenhart (in het weltergewicht) en de prominente Roemeen Benjamin Adegbuyi (in het zwaargewicht). Glory 38 wordt in Nederland live op tv uitgezonden door de zender Ziggo Sport.

Glory Kickboxing

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. Glory is binnen enkele jaren uitgegroeid tot de toonaangevende bond binnen de wereld van het professionele kickboksen. Glory organiseert met name in de Verenigde Staten en Europa grote kickboksgala's. Een bekend gala was 'Glory 31' dat in juni 2016 in Amsterdam werd gehouden. Het beroemdste evenement van Glory was 'Glory Collision 36', dat in december 2016 in de Duitse stad Oberhausen werd gehouden, met op het programma de wedstrijd Badr Hari-Rico Verhoeven. Glory zal ook het gala 'Glory 39' in Brussel organiseren, dat op zaterdag 25 maart plaatsvindt en het gala 'Glory 41' in Nederland dat in mei 2017 plaatsvindt.

Locatie: Hoffman Estates bij Chicago

Hoewel dit evenement de naam 'Glory 38 - Chigaco' draagt, wordt het in werkelijkheid niet in Chicago gehouden, maar in het nabijgelegen Hoffman Estates. De plaats ligt circa 25 mijl ten noordwesten van de stad Chicago. Hoffman Estates telt ruim 50.00 inwoners en ligt in de staat Illinois.

Sears Centre

Glory 38 vindt plaats in het Sears Centre. Dit is een evenementenhal die geopend werd in 2006. De hal wordt doorgaans vooral gebruikt voor basketbal en zaalvoetbal. Het is de thuishaven van de Windy City Bulls, wat een opleidingsploeg is van het legendarische NBA-team de Chicago Bulls. Daarnaast is het ook de thuishaven van de Chicago Mustangs, wat een zaalvoetbalteam is in de Amerikaanse profcompetitie Major Arena Soccer League. Het Sears Centre wordt ook regelmatig gebruikt voor grote popconcerten. Bij de opening van deze arena in 2006 traden onder meer Bob Dylan en Duran Duran op.

Programma Glory 38 in Chicago

Voorafgaand aan het hoofdprogramma van Glory 38 staan er op die avond enkele Superfights op het programma. Daarbij zal één Nederlander in actie komen: Murthel Groenhart staat in een Superfight tegenover Thongchai uit Thailand. Zij komen uit in de gewichtsklasse welterweight (weltergewicht).

Adegbuyi

Een ander zeer interessant Superfight voor de Nederlandse fans is het gevecht tussen Benjamin Adegbuyi uit Roemenië en de Braziliaan Anderson Silva. Adegbuyi is sinds 2014 actief bij Glory. Hij heeft sindsdien slecht twee nederlagen geleden en dat gebeurde beide keren tegen Rico Verhoeven. Adegbuyi staat in de categorie zwaargewicht op de eerste plek in de uitdagerslijst van Glory. De kans is groot dat hij in de toekomst nogmaals tegen Rico Verhoeven zal strijden om de Glory wereldtitel kickboksen in het zwaargewicht.

Light Heavyweight

Het evenement Glory 38 in Chicago staat echter vooral in het teken van de categorie 'Light Heavyweight', één gewichtsklasse onder het zwaargewicht. Het hoofdgevecht is de strijd om de wereldtitel in die klasse tussen de regerende wereldkampioen Artem Vakhitov uit Rusland en zijn uitdager Saulo Cavalari uit Brazilië.

Contender Tournament

Daarnaast is er op deze avond ook een 'Contender Tournament' tussen vier andere 'Light Heavyweight'-kickboksers: Ilunga, Machado, Mwekassa en Hameur-Lain. De winnaar van dat toernooi mag in de toekomst de uitdager zijn van de winnaar van het gevecht Vakhitov-Cavalari, in een nieuw titelgevecht om de Glory wereldtitel. Het 'Co-Main Event' van dit kickboksgala is overigens een gevecht in het weltergewicht, tussen de Amerikaan Richard Abraham en de Fransman Antoine Pinto.

Live op tv: Ziggo Sport

Het evenement 'Glory # 38' Chicago wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De uitzending begint in de nacht van vrijdag 24 februari op zaterdag 25 februari om 4u30 (dus om half vijf 's ochtends). Voorafgaand aan dit evenement wordt om 4u00 het programma 'Inside Glory Kickboxing' uitgezonden. Glory 38 is live te zien op de zender Ziggo Sport, die door alle abonnees van Ziggo Digitale Tv gratis te bekijken is op het digitale kanaal 14. Daarnaast wordt Glory 38 ook live uitgezonden op de betaalzender Ziggo Sport Select. In de Verenigde Staten wordt dit evenement live op tv uitgezonden door de zender ESPN3.

Samenvatting

Op zaterdagavond 25 februari wordt er een uitgebreide samenvatting uitgezonden van 'Glory Kickboxing # 38'. Deze uitzending begint om 23u15 en duurt tot 0u15. De uitzending vindt plaats op het open net Ziggo Sport (kanaal 14) en op de betaalzender Ziggo Sport Select.

Livestream

Glory 38 wordt ook live uitgezonden op het internet via een stream. Er zal onder meer een stream van dit Amerikaanse kickboksgala te vinden zijn op de Ziggo Sport Totaal App ('pay per view' en voor abonnees). Daarnaast is de 'Glory 38 Superfight Series' te zien via een livestream op UFC TV. Er bestaat echter wel de mogelijkheid dat deze stream 'geo-restricted' is, waardoor men die livestream van UFC in diverse landen niet kan bekijken. Glory 38 is ook te bekijken via een stream van Eversport (pay per view). De livestream van Eversport heeft echter ook geo-restricties: hij is niet te zien in de USA en in voormalige Joegoslavië.

Uitslagen Glory 38

In het hoofdgevecht van dit evenement behield Artem Vakhitov zijn wereldtitel in het Light Heavyweight. Hij versloeg in de tweede ronde zijn Braziliaanse tegenstander Cavalari middels een technische knock-out. De Fransman Pinto won op dit gala zijn wedstrijd in het weltergewicht tegen de Amerikaan Abraham via een jurybeslissing. Het 'Light Heavyweight Contender Tournament' dat tijdens dit gala werd gehouden, werd gewonnen door de Braziliaan Machado.

Tijdens de Superfight Series bij dit gala kwam de Nederlander Murthel Groenhart in actie. Hij won zijn wedstrijd tegen Thongchai via een knock-out in de derde ronde. Ook de Roemeen Adegbuyi kwam in actie bij de Superfight Series. Hij won zijn wedstrijd van de Braziliaan Anderson Silva via een jurybeslissing na de vierde (extra) ronde.

Glory kalender 2017

Het eerstvolgende grote evenement van Glory na het gala in Chicago is het evenement Glory 39 in Brussel. Dat gala wordt gehouden op zaterdag 25 maart. Het hoofdevenement van die avond is een wereldtitelgevecht in het weltergewicht tussen Cédric Doumbé en Yoann Kongolo. Een andere prominente wedstrijd op die avond in Brussel gaat tussen de Marokkaanse Belg Jamal 'The Goliath' Ben Saddik en de Nederlander Jahfarr Wilnis.

Later in 2017, mogelijk in de zomer, staat er wederom een groot evenement op de kalender van Glory: het gevecht tussen Remy Bonjaski en Rico Verhoeven. Zodra de definitieve datum hiervan is vastgesteld, wordt die hier gemeld. Het meest ophefmakende gevecht dat op de kalender van Glory Kickboxing staat, is de de rematch tussen Badr Hari en Rico Verhoeven, die mogelijk in december 2017 wordt gehouden.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvGlory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvDe Nederlander Jason Wilnis verdedigt op zaterdag 29 april 2017 in Kopenhagen (Denemarken) zijn wereldtitel kickboksen i…
Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvKickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvOp zaterdag 29 april 2017 wordt in Kopenhagen (Denemarken) het kickboksgala 'Glory 40' gehouden. Dit evenement vindt pla…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvIn 2017 organiseert Glory Kickboxing een wedstrijd tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Goliath' Ben Sa…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Bronnen en referenties
  • http://www.ziggosporttotaal.nl/programmagids/24-02-2017.html
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Sears_Centre
  • https://www.ufc.tv/video/glory-38-superfight-series
  • https://www.glorykickboxing.com/en/events/view/397
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory#Glory_38:_Chicago

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 38 in Chicago, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 25-02-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!