InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 44 (Chicago) live op tv

Kickboksen: Glory 44 (Chicago) live op tv

Kickboksen: Glory 44 (Chicago) live op tv In de zomer van 2017 organiseert de bond Glory Kickboxing twee grote vechtsportgala's in de Verenigde Staten. Op vrijdag 14 juli wordt in de legendarische Madison Square Garden het evenement 'Glory 43 – New York' gehouden. Op vrijdag 25 augustus wordt in het Sears Centre te Chicago het kickboksgala 'Glory 44 – Chicago' gehouden. Op het programma van dat evenement in Chicago staat het wereldtitelgevecht tussen de Fransman Cedric Doumbé en de Nederlander Murthel Groenhart. ‘Glory 43 – New York’ en ‘Glory 44 – Chicago’ worden in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal.

Glory Kickboxing

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. Glory is binnen enkele jaren uitgegroeid tot de toonaangevende bond binnen de wereld van het professionele kickboksen. Glory organiseert met name in de Verenigde Staten en Europa grote kickboksgala's. Een bekend gala was 'Glory 31' dat in juni 2016 in Amsterdam werd gehouden. Het beroemdste evenement van Glory was 'Glory Collision 36', dat in december 2016 in de Duitse stad Oberhausen werd gehouden, met op het programma de wedstrijd Rico Verhoeven - Badr Hari.

Rico Verhoeven is de grote ster van de bond Glory Kickboxing. Zijn bijnaam is The King of Kickboxing. Verhoeven zal aan het einde van het seizoen 2017 weer in actie komen tijdens het Kickboksgala Glory in Amsterdam 2017. Bij dat gala zal waarschijnlijk ook Nieky Holzken een wedstrijd vechten. Een andere Nederlandse ster bij Glory Kickboxing is Murthel Groenhart, die op 25 augustus 2017 tijdens Glory 44 om de wereldtitel in het weltergewicht zal strijden tijdens het gevecht: 'Cédric Doumbé vs Murthel Groenhart'.

Glory 43 in New York (Madison Square Garden)

Locatie: The Theater at Madison Square Garden

Glory 43 wordt gehouden in The Theater At Madison Square Garden. Dit is een theater binnen het grote evenementencomplex Madison Square Garden te New York. In november 2013 vond er in dit theater ook al eens een gala van Glory Kickboxing plaats: 'Glory 12 - New York'. Bij dat evenement won de Surinamer Andy Ristie het Lightweight Championship Tournament, door in de finale middels een knock-out te winnen van Robin van Roosmalen.

Uitslagen Glory 43

Het hoofdgevecht van dit evenement, tussen de zwaargewichten Guto Inocente en Benjamin Adegbuyi, werd gewonnen door de Braziliaan Inocente. Hij zegevierde na drie ronden via een 'Split Decision' van de jury. Het 'Featherweight Contender Tournament' werd gewonnen door de Amerikaan Kevin VanNostrand. In de finale won hij van Giga Chikadze. In het lichtgewicht won de Amerikaan Elvis Gashi van de Canadees Josh Jauncey via een TKO (technische knock-out).

Glory 44 in Chicago

Locatie: Hoffman Estates bij Chicago

Op 25 augustus 2017 wordt het 44e grote kickboksgala van Glory georganiseerd. Hoewel dit evenement de naam 'Glory 44 - Chigaco' draagt, wordt het in werkelijkheid niet in Chicago gehouden, maar in het nabijgelegen Hoffman Estates. De plaats ligt circa 25 mijl ten noordwesten van de stad Chicago. Hoffman Estates telt ruim 50.00 inwoners en ligt in de staat Illinois.

Sears Centre

Glory 44 vindt plaats in het Sears Centre. Dit is een evenementenhal die geopend werd in 2006. De hal wordt doorgaans vooral gebruikt voor basketbal en zaalvoetbal. Het is de thuishaven van de Windy City Bulls, wat een opleidingsploeg is van het legendarische NBA-team de Chicago Bulls. Daarnaast is het ook de thuishaven van de Chicago Mustangs, wat een zaalvoetbalteam is in de Amerikaanse profcompetitie Major Arena Soccer League. Het Sears Centre wordt ook regelmatig gebruikt voor grote popconcerten. Bij de opening van deze arena in 2006 traden onder meer Bob Dylan en Duran Duran op.

Voorgaande evenement in Chicago: Glory 38 (februari 2017)

Op 24 februari 2017 vond er ook al een kickboksgala van Glory plaats in Chicago: Glory 38.In het hoofdgevecht van dit evenement behield Artem Vakhitov zijn wereldtitel in het Light Heavyweight. Hij versloeg in de tweede ronde zijn Braziliaanse tegenstander Cavalari middels een technische knock-out. De Fransman Pinto won op dit gala zijn wedstrijd in het weltergewicht tegen de Amerikaan Abraham via een jurybeslissing. Het 'Light Heavyweight Contender Tournament' dat tijdens dit gala werd gehouden, werd gewonnen door de Braziliaan Machado.

Tijdens de Superfight Series bij dit gala in februari 2017 kwam de Nederlander Murthel Groenhart in actie. Hij won zijn wedstrijd tegen Thongchai via een knock-out in de derde ronde. Ook de Roemeen Adegbuyi kwam in actie bij de Superfight Series. Hij won zijn wedstrijd van de Braziliaan Anderson Silva via een jurybeslissing na de vierde (extra) ronde.

Programma Glory 44 – Chicago (25 augustus 2017)

Doumbé-Groenhart

Eén van de prominente wedstrijden van Glory 44 is het Cédric Doumbé-Murthel Groenhar. Dit is een titelgevecht in het weltergewicht. De Fransman Cedric Doumbé is de regerende wereldkampioen. De Nederlandse Surinamer Murthel Groenhart is zijn uitdager. Doumbé pakte deze wereldtitel eind 2016 door de Nederlander Nieky Holzken te verslaan. In 2017 verdedigde Doumbé zijn titel twee keer succesvol: in het voorjaar tegen Kongolo en in juni tijdens een rematch tegen Holzken. Cedric Doumbé en Murthel Groenhart hebben al eens eerder een wedstrijd tegen elkaar gevochten: in het voorjaar van 2016 won de Fransman van de Nederlander (unanieme jurybeslissing) tijdens een gala van Glory Kickboxing in Parijs.

Van Soest-Alkayis

Bij het gala Glory 44 zal ook Tiffany van Soest haar wereldtitel verdedigen. Haar tegenstander is daarbij Funda Alkayis. Over de rest van het programma van Glory 44 is nog weinig definitief geopenbaard. In ieder geval zal het Roemeense zwaargewicht Cătălin Moroșanu op dit gala een wedstrijd vechten tegen een nog onbekende tegenstander. Daarnaast zal er ook zeker een wedstrijd in het Weltergewicht plaatsvinden, tussen de Amerikaan Richard Abraham en een nog onbekend tegenstander. Zodra er meer info bekend is over het programma van dit evenement, dan zal het hier worden gemeld.

Live op tv

In Amerika wordt het hoofdprogramma van Glory 44 live op tv uitgezonden door de zender ESPN. In Nederland worden deze kickboksgala's van Glory ’s nachts live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Waarschijnlijk vindt de live-uitzending plaats op het 'open net' van Ziggo Sport (kanaal 14). Zodra bekend is hoe laat de uitzending van Glory 44 begint en op welke zender deze plaatsvindt, dan wordt die info hier gemeld.

Livestream

Het hoofdprogramma van Glory 44 is in Nederland ook live op het internet te zien zijn via een stream op de Ziggo Sport Totaal Go App. Zodra bekend is hoe laat de livestream van Glory 44 begint, dan wordt die info hier gemeld. Ook zijn de livestreams van Ziggo Sport Totaal voor Glory 44 waarschijnlijk via 'pay per view' te bekijken. Daarnaast zijn de wedstrijden in het voorprogramma (de Superfight Series) bij Glory 44 live op het internet te volgen via een livestream van de UFC. Deze livestream is beschikbaar voor abonnees met een UFC Fight Pass en daarnaast ook via ‘pay per view’.

Glory kalender 2017 en 2018

In september 2017 wordt in de Sporthallen Zuid het kickboksgala Glory 45 - Amsterdam georganiseerd. Daarbij zal een wedstrijd van Nieky Holzken op het programma staan. Later in die maand september trekt het circus van Glory Kickboxing naar China. Het management van Glory Kickboxing heeft grote ambities om de Volksrepubliek China te veroveren. Ook zal de Nederlandse ster Rico Verhoeven in China een wedstrijd vechten. Het is nog onbekend wie zijn tegenstander zal zijn.

Daarnaast heeft Rico Verhoeven nog enkele andere mogelijke wedstrijden op zijn programma staan, die (mede om commerciële redenen) waarschijnlijk in Europa plaats zullen vinden. Sowieso zal hij in december 2017 actief zij op het gala Glory 50 - Amsterdam. Dat gala is de grote afsluiting van het seizoen 2017 bij Glory Kickboxing. Op het programma van Glory 50 staat het titelgevecht Rico Verhoeven - Ben Jamal Saddik plaatsvinden.

Glory 2018?

Mogelijk wordt er ook nog een deal gesloten om de wedstrijd Rico Verhoeven vs Remy Bonjasky plaats te laten vinden (in 2018). Het meest ophefmakende gevecht dat op de kalender van Glory Kickboxing staat, is de rematch tussen Badr Hari en Rico Verhoeven, die mogelijk in het voorjaar van 2018 plaats zal vinden. Verder zijn er sterke geruchten over een mogelijke wedstrijd Badr Hari - Remy Bonjasky.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 50 in Amsterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 50 in Amsterdam met Rico Verhoeven, live op tvIn december 2017 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaats in Amste…
Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvGlory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvDe Nederlander Jason Wilnis verdedigt op zaterdag 29 april 2017 in Kopenhagen (Denemarken) zijn wereldtitel kickboksen i…
Kickboksen 2017: Rico Verhoeven in China, live op tvKickboksen 2017: Rico Verhoeven in China, live op tvIn oktober 2017 vindt er in China een groot kickboksgala plaats van de bond Glory Kickboxing. De grote ster van Glory is…
Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvKickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvOp zaterdag 29 april 2017 wordt in Kopenhagen (Denemarken) het kickboksgala 'Glory 40' gehouden. Dit evenement vindt pla…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Bronnen en referenties
  • http://www.ziggosporttotaal.nl/programmagids/24-02-2017.html
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Sears_Centre
  • https://www.ufc.tv/video/glory-38-superfight-series
  • https://www.glorykickboxing.com/en/events/view/397
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory#Glory_38:_Chicago

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 44 (Chicago) live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 25-07-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!