InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tv

Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tv

Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tv Op zaterdag 29 april 2017 wordt in Kopenhagen (Denemarken) het kickboksgala 'Glory 40' gehouden. Dit evenement vindt plaats in het Forum Copenhagen. Op het programma van 'Glory 40' staat onder meer een titelgevecht in het 'Middleweight' (middengewicht). De Nederlandse wereldkampioen Jason Wilnis verdedigt zijn wereldtitel kickboksen in dit gevecht tegen de Canadees Simon Marcus. In Nederland wordt dit evenement van Glory Kickboxing live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal.

Glory Kickoxing

De organisatie Glory Kickboxing is de toonaangevende bond in de wereld van het profkickboksen. Glory werd opgericht in 2012. De beroemdste wedstrijd die zij organiseerden was het gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven, dat in december 2016 plaatsvond in de Duitse plaats Oberhausen. Deze bond organiseert ook het grote kickboksgala 'Glory 41 in Nederland, dat in mei 2017 zal plaatsvinden.

Glory 29 in Kopenhagen (in 2016)

Op 16 april 2016 vond er voor het eerst een kickboksgala van Glory plaats in Kopenhagen. Dit evenement werd georganiseerd in het Forum Copenhagen. Het hoofdgevecht van Glory 29 was een titelgevecht in het weltergewicht tussen de Nederlandse wereldkampioen Nieky Holzken en zijn Zwitserse uitdager Yoann Kongolo. Holzken behield bij dit gevecht zijn Glory wereldtitel kickboksen.

Bij dit evenement werd ook een Heavyweight Contender Tournament gehouden. Dit toernooi tussen vier toppers uit het zwaargewicht werd gewonnen door de Nederlandse Surinamer Ismael Londt. In de finale versloeg hij de Nederlander Jahfarr Wilnis. In de halve finale had Londt de Braziliaan Anderson Silva verslagen. Een ander gevecht in het hoofdprogramma ging tussen de lichtgewichten Adamchuk (Oekraïne) en Mohammed El Mir (Denemarken). De zege in dit gevecht ging naar de Oekraïner, via een unanieme beslissing van de jury.

Locatie: Forum Copenhagen

De locatie van Glory 29 en Glory 40 is het Forum Copenhagen. Deze indoor arena bevindt zich in Frederiksberg, een plaats in de regio Kopenhagen (Denemarken). Het Forum Copenhagen werd al geopend in 1926. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het oorspronkelijke complex vernietigd, maar kort na de oorlog werd het opnieuw opgebouwd en in 1947 werd het heropend. In de jaren negentig werd dit complex op grote wijze gerenoveerd en gemoderniseerd.

Het forum werd oorspronkelijk in de jaren twintig gebouwd voor een autotentoonstelling (vergelijkbaar met de RAI in Nederland). De hal wordt veelvuldig gebruikt voor grote exposities, popconcerten en sportevenementen. Tot 2001 was dit bijvoorbeeld de locatie waar de wielerzesdaagse van Kopenhagen werd gehouden. Grote muzikale acts die hier in de loop der jaren hebben opgetreden zijn onder meer Bruce Springsteen, Pearl Jam, Metallica, Oasis, Snoop Dogg, U2, The Red Hot Chili Peppers, Guns N' Roses en Green Day.

Programma Glory 40 (in 2017)

Op 29 april 2017 wordt het veertigste grote gala van Glory gehouden in Kopenhagen. De hoofdwedstrijd op het programma is een titelgevecht in het Glory Middleweight (middengewicht, maximaal 85 kilo) van de Nederlandse wereldkampioen Jason Wilnis versus Simon Marcus (Canada).

Middleweight Contender Tournament

Op dit kickboksgala wordt ook een toernooi in diezelfde gewichtsklasse georganiseerd: het Middleweight Contender Tournament. Daaraan doen vier kickboksers mee. In de ene halve finale strijdt de Tunesiër Yousri Belgaroui tegen de Kroaat Agron Preteni. In de andere halve finale strijden de Braziliaan Alex Pereira en de Zweed Burim Rama tegen elkaar. Behalve dit toernooi en het titelgevecht van Wilnis, zit er verder nog één wedstrijd in het hoofdprogramma. Hierin zal het Deense lichtgewicht Niclas Larsen in actie komen tegen Yodkhunpon.

Superfight Series

Er worden op deze avond ook Superfight Series gehouden. Daarbij zal mogelijk ook een titelgevecht worden gehouden in het 'Light Heavyweight Championship' (middenzwaargewicht). Dit is de categorie onder de 95 kilo. Zodra bekend is welke boksers het daarin tegen elkaar zullen opnemen, wordt het hier gemeld.

Biografie: Jason Wilnis

De grote ster van het evenement Glory 40 is in theorie de Nederlander Jason Wilnis. Hij is de regerende wereldkampioen kickboksen bij Glory in het middengewicht. Hij zet op deze avond in Kopenhagen zijn wereldtitel op het spel in het titelgevecht Wilnis-Marcus. Jason Wilnis werd op 10 december 1990 geboren in Utrecht. In zijn kickbokscarrière heeft hij 37 profwedstrijden gevochten, waarvan hij er 30 won.

Wereldtitels

Een eerste grote mijlpaal in zijn carrière was het behalen van de wereldtitel (middengewicht) bij de bond It's Showtime in 2012. Het hoogtepunt van zijn carrière was het behalen van de wereldtitel bij de bond Glory, op 9 september 2016 via een zege op de Canadees Simon Marcus. Dit titelgevecht vond plaats in New Jersey (USA). Wilnis won via een technische knock-out. Vervolgens heeft Wilnis één keer deze titel verdedigd: in januari 2017 won hij in Los Angeles van zijn uitdager Israel Adesanya (Nieuw-zeeland).

Feiten

Een bijnaam van Jason Wilnis is Tyson. Jason Wilnis heeft een lengte van 1'85. Hij heeft een reach van 186 centimeter. Zijn wedstrijdgewicht is 85 kilo. Jason Wilnis is een broer van de kickbokser Jahfar Wilnis. Ze werden beiden opgeleid aan The Colosseum Gym in Utrecht.

Uitslagen Glory 40

Op deze plek worden na afloop van dit evenement de uitslagen geplaatst van Glory 40.

Live op tv

Glory 40 is in Nederland live op tv te zien bij Ziggo Sport Totaal. Het hoofdprogramma van dit kickboksgala, inclusief het titelgevecht Wilnis - Marcus wordt live uitgezonden op de betaalzender Ziggo Sport Extra 1, deze live-uitzending begint om 21u30. Vervolgens wordt de uitzending van dit kicksboksgala herhaald om 23u45 op het open net van Ziggo Sport (kanaal 14, gratis voor alle abonnees van digitale tv bij Ziggo) en daarnaast ook op datzelfde moment op de betaalzender Ziggo Sport Select.

Voor België heeft Fight Sports Network de uitzendrechten van Glory Kickboxing. In de Verenigde Staten heeft ESPN de uitzendrechten van het 'main event' (en UFC tv zendt daar de Superfight Series live uit). Behalve dit kickboksgala is er op de avond van 29 april 2017 nog meer topvechtsport in Nederland live op tv te zien: RTL7 Fight Night zendt op die zaterdagavond het titelgevecht in het boksen live uit tussen Anthony Joshua en Wladimir Klitschko.

Livestream

Het hoofdprogramma van het kickboksgala Glory 40 zal live via een stream te zien zijn op de Ziggo Sport Totaal Go App. Die livestream is te zien voor abonnees van die App en daarnaast ook via 'pay per view'. De Superfight Series die ook op deze avond worden gehouden, zijn via een livestream van UFC Tv te zien.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 38 in Chicago, live op tvKickboksen: Glory 38 in Chicago, live op tvOp vrijdag 24 februari 2017 organiseert de bond Glory zijn 38e grote kickboksgala. Dit evenement wordt gehouden in het S…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Kickboksen: Glory 39 in Brussel, live op tvKickboksen: Glory 39 in Brussel, live op tvOp zaterdag 25 maart 2017 wordt in Brussel (België) een kickboksgala gehouden door de bond Glory. Dit evenement vindt pl…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvIn 2017 organiseert Glory Kickboxing een wedstrijd tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Goliath' Ben Sa…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvDe kickboksers Ricardo ('Rico') Verhoeven en Remy Bonjasky nemen het in 2017 tegen elkaar op in de boksring. Rico Verhoe…
Bronnen en referenties
  • http://www.glorykickboxing.com/en/fighters/view/1248
  • http://www.glorykickboxing.com/en/events/view/399
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2016_in_Glory#Glory_29:_Copenhagen
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Forum_Copenhagen
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Jason_Wilnis

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 23-04-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!