InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > UFC Fight Night 2017 - in Rotterdam (Ahoy), live op tv

UFC Fight Night 2017 - in Rotterdam (Ahoy), live op tv

UFC Fight Night 2017 - in Rotterdam (Ahoy), live op tv Op zaterdag 2 september 2017 wordt er in Nederland een Fight Night georganiseerd door UFC. Het evenement vindt plaats in Ahoy te Rotterdam. UFC is wereldwijd de leidende organisatie in de MMA (Mixed Martial Arts). Op het programma in Ahoy staat onder meer een gevecht tussen Stefan Struve en Alexander Volkov. Het evenement UFC Fight Night Rotterdam wordt live op tv uitgezonden.

Historie van de UFC

De UFC is begin jaren negentig opgericht in de Verenigde Staten. UFC staat voor het 'Ultimate Fighting Championship'. Bij de UFC had men als doel om strijders uit diverse vechtsporten tegen elkaar te laten vechten. Aan de basis van de ideeën van de UFC lag oorspronkelijk de vechtsport 'vale tudo'. Bij die Braziliaanse sport is heel veel toegestaan, behalve bijvoorbeeld ogen krabben en bijten.

Kooivechten?

In die begintijd waren de gevechten bij de UFC erg extreem. Een partij eindigde pas als één van de twee vechters knock-out ging of het opgaf. Er was geen puntentelling en er werd nauwelijks ingegrepen door een scheidsrechter of jury. In die tijd noemde men deze sport vaak 'kooivechten' of 'menselijke hanengevechten'.

MMA

Dat imago uit de begintijd heeft de UFC nog erg lang met zich meegedragen. In werkelijkheid zijn er in de loop der jaren echter meer regels gekomen en ook veel meer toezicht van jury's, scheidsrechter en ringarts. De sport die bij de UFC wordt beoefend noemt men officieel MMA (Mixed Martial Arts).

UFC

De UFC was in de begintijd nog maar een kleine organisatie. In de loop der tijd is deze Amerikaanse bond, door grote investeringen en overnames van andere vechtsportbonden, uitgegroeid tot de leidende internationale organisatie in de Mixed Martial Arts. Een concurrerende organisatie is Bellator, die wordt beschouwd als de op één na belangrijkste bond binnen de MMA.

Nederland en UFC: Gordeau, Overeem en De Randamie

Nederlanders spelen van oudsher een aanzienlijke rol binnen vechtsporten zoals Mixed Martial Arts en kickboksen. In de oertijd van de UFC behoorde reeds een Nederlander tot de sterren van deze organisatie. De Nederlander Gerard Gordeau was in 1993 de verliezende finalist bij het eerste grote vechtsportgala van de UFC.

Een latere Nederlandse ster bij de UFC was Alistair Overeem. Hij vocht in 2016 nog titelgevecht om de wereldtitel in de gewichtsklasse 'zwaargewicht' bij de UFC. Overeem verloor deze wedstrijd echter. Een andere UFC-ster uit Nederland is natuurlijk Germaine de Randamie. Zij veroverde op 11 februari 2017 de wereldtitel in het 'featherweight' (vedergewicht), door de Amerikaanse Holly Holms te verslaan.

UFC Fight Night in 2016 in Nederland

In 2016 werd er door de UFC voor het eerst een groot evenement in Nederland georganiseerd. Dit was de UFC Fight Night 87. Het vond plaats in Ahoy Rotterdam, waar dus in 2017 wederom een Fight Night zal worden georganiseerd. In 2016 ging het hoofdgevecht tussen de Nederlander Alistair Overeem en de Wit-Rus Andrei Arlovski. Overeem won deze wedstrijd via een technische knock-out in de tweede ronde. Bij dat evenement kwam ook Germaine de Randamie in actie. Zij vocht tegen Anna Almose. De Randamie won de wedstrijd via een technische knock-out in de eerste ronde.

Programma UFC Fight Night 2017: Germaine de Randamie?

Zwaargewicht: Stefan Struve-Alexander Volkov

Lange tijd waren er allerlei geruchten over mogelijke wedstrijden voor dit evenement. Eind mei 2017 werd officieel de eerste wedstrijd van het programma van deze Fight Night bekend gemaakt. Dat is een gevecht in het zwaargewicht, tussen de Nederlander Stefan Struve en de Rus Alexander Volkov. Deze Volkov is een zeer sterke tegenstander. De 28-jarige Rus was in het verleden de wereldkampioen in het zwaargewicht bij de bond Bellator.

Overige wedstrijden: geruchten

Officieel is het programma van de UFC Fight Night in Rotterdam nog niet vastgesteld. Volgens het geruchtencircuit is de kans echter groot dat Germaine de Randamie hier haar titel zal verdedigen. Ze had namelijk al aangegeven dat ze dit het liefst in Nederland zou doen. Mogelijk zal dit een rematch tegen Holly Holms zijn, maar er zijn ook diverse andere dames die menen dat zij recht hebben om tegen De Randamie te strijden om deze titel. Het is nog af te wachten hoe de onderhandelingen over het mogelijke titelgevecht van Germaine de Randamie verlopen. Verder zijn er ook geruchten over mogelijke wedstrijden van Gegard Mousasi en Alistair Overeem dit evenement. Daarnaast gat er ook het gerucht dat Gökhan Saki actief zal zijn bij dit vechtsportgala. Zodra er meer bekend is over het programma van de UFC Fight Night te Rotterdam, dan wordt die info hier gemeld.

Locatie: Ahoy Rotterdam

Sinds 1950 bestond er al een evenementenhal in Rotterdam die de naam Ahoy droeg. Deze hal werd echter midden jaren zestig afgebroken. De bouw van het nieuwe Ahoy Rotterdam begon in 1968. In 1971 werd dit complex geopend. Oorspronkelijk was dit vooral bedoeld als een sportpaleis, waarbij het baanwielrennen een hoofdrol speelde. Er lag in die tijd ook een vaste wielerbaan in de hal.

Op den duur ging men deze hal meer voor andere evenementen gebruiken, zoals concerten, tentoonstellingen en beurzen. Tegelijkertijd daalde de populariteit van het baanwielrennen. Men besloot daarom de vaste wielerbaan uit het complex te slopen. Later is het baanwielrennen nog wel teruggekeerd in deze hal, maar men doet dat sindsdien op een demonteerbare baan die er slechts enkele weken per jaar ligt en daarna weer verwijderd wordt. Grote jaarlijkse sportevenementen in Ahoy zijn onder meer de Premier League Darts, het ABN Amro Tennistoernooi en de Zesdaagse van Rotterdam.

Live op tv

De evenementen van UFC worden in Nederland live op tv uitgezonden door de betaalzender FOX Sports. Dat zal ook voor dit evenement gelden. Zodra bekend is hoe laat de uitzending begint en op welke zender deze plaatsvindt, dan wordt het hier gemeld. Indien er bekend wordt of ook andere zenders dit evenement live op tv uitzenden, dan wordt die info hier ook gemeld.

Livestream

De vechtsportgala's van de UFC zijn voor abonnees van FOX Sports ook live op het internet te volgen via een stream op de FOX Sports Go App. Daarnaast is er ook een livestream van de UFC, maar deze is (vanwege de contracten met FOX Sports) bij veel wedstrijden 'geo-restricted' en daardoor vaak niet in Nederland te zien.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
UFC 2017: Germaine de Randamie - Holly Holms, live op tvUFC 2017: Germaine de Randamie - Holly Holms, live op tvOp zaterdag 11 februari 2017 wordt in Brooklyn (New York) gestreden om de wereldtitel MMA (Mixed Martial Arts) bij de da…
Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvKickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvOp zaterdag 29 april 2017 wordt in Kopenhagen (Denemarken) het kickboksgala 'Glory 40' gehouden. Dit evenement vindt pla…
WK Shorttrack 2017: Programma en live op tvWK Shorttrack 2017: Programma en live op tvIn het weekend van vrijdag 10 tot en met zondag 12 maart 2017 wordt in Ahoy Rotterdam het WK Shorttrack verreden. Na twi…
WK BMX 2014 Ahoy Rotterdam: Deelnemers, datum, tickets, infoWK BMX 2014 Ahoy Rotterdam: Deelnemers, datum, tickets, infoHet WK BMX 2014 vindt plaats in Ahoy Rotterdam. De startdatum van het WK BMX 2014 is 23 juli 2014 en de einddatum is 27…
Premier League Darts 2017 - programma en speelschemaPremier League Darts 2017 - programma en speelschemaDe Betway Premier League Darts 2017 begint op donderdag 2 februari en eindigt op donderdag 18 mei 2015. Dit is de dertie…
Bronnen en referenties
  • http://www.nu.nl/sport-overig/4545855/ufc-keert-in-september-terug-rotterdam.html
  • https://en.wikipedia.org/wiki/UFC_Fight_Night:_Overeem_vs._Arlovski
  • http://uk.ufc.com/news/UFC-Announces-Three-Further-European-Events-for-2017
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Ultimate_Fighting_Championship

Reageer op het artikel "UFC Fight Night 2017 - in Rotterdam (Ahoy), live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 31-05-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: MMA
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!