InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tv

Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tv

Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tv In Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Brabanthallen. Het hoofdgevecht van Glory 41 is de wedstrijd tussen de Nederlandse wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven en de Marokkaan Ismael Lazaar. Deze wedstrijd is geen officieel titelgevecht. Het evenement is live op tv en op het internet te volgen, onder meer via Ziggo Sport Totaal.

Biografie: Ismael Lazaar

Ismael Lazaar werd geboren op 12 november 1990 in de Nederlandse stad Tilburg. Als kickbokser komt hij uit voor Marokko. Zijn bijnaam is 'Tank'. De lengte van Lazaar is 1'82. Zijn wedstrijdgewicht is circa 115 kilo. Ismael Lazaar is een lid van het team Siam Gym en hij wordt getraind door Mikki Benazzouz.

Als prof heeft Lazaar 34 wedstrijden gevochten. Daarvan won hij er 30 (waaronder 15 via een knock-out). Twee wedstrijden verloor hij en twee wedstrijden eindigden onbeslist. Een hoogtepunt uit zijn carrière was het behalen van de wereldtitel in het zwaargewicht bij de bond Enfusion in 2014. Met ingang van 2017 stapt de Nederlandse Marokkaan Ismael Lazaar over naar de bond Glory. Bij zijn eerste wedstrijd voor die bond ontmoet hij meteen de grootste ster van Glory Kickboxing: Rico Verhoeven.

Biografie: Rico Verhoeven

Rico Verhoeven is een provinciegenoot van Ismael Lazaar. Ook Ricardo 'Rico' Verhoeven komt uit de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Hij werd in Bergen op Zoom geboren op 10 april 1989. In zijn jonge jaren stimuleerde zijn vader hem al om aan vechtsport te gaan doen. Zo deed hij als 5-jarige al aan Kyokushinkai Karate. Twee jaar later ging hij kickboksen.

Vanaf 2004 is Verhoeven een profkickbokser. Hij boekte onder meer successen bij de bonden K-1 en It's Showtime. Zijn grote glorietijd begon echter in 2012, toen hij tekende bij de bond Glory Kickboxing. Hier groeide hij uit tot een absolute wereldster. Hij kreeg als bijnaam 'The Prince of Kickboxing'. Later werd dat 'The King of Kickboxing'. In 2014 werd Rico Verhoeven wereldkampioen kickboksen bij Glory in de categorie zwaargewicht.

Statistieken

Verhoeven heeft een lengte van 1,96 eveneens een reach van 1,96. Het wedstrijdgewicht van Rico is circa 116 kilogram. Zijn trainers zijn Dennis Krauweel en Jos Verhoeven. Rico heeft 61 officiële profkickbokswedstrijden gevochten. Daarin pakte hij 50 keer de zege (waarvan 14 keer via knock-out). Eén keer eindigde een match van hem in een 'draw' (gelijkspel), dat was zijn profdebuut bij een gala in 2004. Verhoeven heeft als profkickbokser tien nederlagen geleden.

Programma Rico Verhoeven

Na het gevecht tegen Ismael Lazaar staan er nog diverse andere wedstrijden op het programma van Rico Verhoeven, waarvoor echter nog geen definitieve data zijn vastgesteld. Zo zal hij in 2017 waarschijnlijk nog een wedstrijd vechten tegen de Belg Jamal 'The Goliath' Ben Saddik. De match Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik is waarschijnlijk wel een officieel titelgevecht.

Ook zal Rico Verhoeven het in 2017 waarschijnlijk nog opnemen tegen de kickbokslegende Remy Bonjasky. De wedstrijd Verhoeven-Bonjasky zal geen titelgevecht zijn. Er wordt ook nog een rematch georganiseerd van Verhoeven tegen Badr Hari. Dit gevecht stond eigenlijk gepland voor eind 2017, maar vanwege de gevangenisstraf van Badr Hari zal dit mogelijk pas in 2018 plaatsvinden. De wedstrijd Rico Verhoeven - Badr Hari zal overigens ook geen titelgevecht zijn.

Programma van Glory 41 in Den Bosch

Behalve de wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Ismael Lazaar staan er nog meer interessante partijen op het programma bij het gala 'Glory 41' in de Brabanthallen. Zo zal de Nederlander Robin van Roosmalen bij dit evenement een titelgevecht hebben in de categorie featherweight, tegen de Thai Petchpanomrung Kiatmookao. Ook is er een gevecht tussen de Nederlander Michael Duut en de Tunesiër Mourad Bouzidi.

Voorbeschouwing: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar

Hoewel Lazaar qua overwinningspercentage een zeer sterke CV heeft, moet wereldkampioen Verhoeven toch zeker beschouwd worden als de grote favoriet voor de zege in deze wedstrijd. Het merendeel van zijn zeges boekte Lazaar bij relatief gezien kleinere bonden; dit is pas zijn eerste gevecht bij de topbond Glory. Lazaar is echter zonder twijfel wel een zeer getalenteerde kickbokser. Verhoeven heeft in interviews ook al aangegeven dat Lazaar zeker niet moet worden onderschat. De wedstrijd tussen Verhoeven en Lazaar gaat over vijf ronden; het is geen officieel titelgevecht.

Live op tv: Ziggo Sport Totaal

De uitzendrechten van Glory Kickboxing zijn in Nederland in handen van Ziggo Sport Totaal. Het is nog onduidelijk of het evenement Glory 41 live wordt uitgezonden op het open net Ziggo Sport (kanaal 14, gratis voor alle abonnees van digitale tv bij Ziggo) of toch op een betaalzender van Ziggo Sport Totaal. Indien er meer info bekend is over de uitzending van Glory 41 (hoe laat begint de uitzending van dit kickboksgala en op welke zender vindt die uitzending plaats?) dan wordt dat hier gemeld.

In de Verenigde Staten wordt het 'gewone' hoofdprogramma van Glory 41 op tv uitgezonden door ESPN, maar de Superfight Series zijn (waaronder opvallend genoeg ook het gevecht van Verhoeven) zijn waarschijnlijk in de USA alleen live te zien op UFC Tv.In België heeft het Eleven Sports Network de uitzendrechten van de kickboksgala's van Glory Kickboxing.

Livestream: Rico Verhoeven vs Ismael Lazaar

Het evenement Glory 41 is live via een stream te volgen op de Ziggo Sport Totaal App. Daarnaast zal minstens een deel van het programma ook via een livestream van UFC Tv te zien zijn. Zodra er meer info bekend is over livestreams voor Glory 41 en specifiek ook voor de wedstrijd Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, dan wordt dat hier gemeld.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2017: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)Glory 2017: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)In 2017 staan de kickboksers Ricardo ('Rico') Verhoeven en de Badr Hari tegenover elkaar in de ring voor een tweede weds…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvDe kickboksers Ricardo ('Rico') Verhoeven en Remy Bonjasky nemen het in 2017 tegen elkaar op in de boksring. Rico Verhoe…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Kickboksen: Glory 38 in Chicago, live op tvKickboksen: Glory 38 in Chicago, live op tvOp vrijdag 24 februari 2017 organiseert de bond Glory zijn 38e grote kickboksgala. Dit evenement wordt gehouden in het S…
Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvKickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvOp zaterdag 29 april 2017 wordt in Kopenhagen (Denemarken) het kickboksgala 'Glory 40' gehouden. Dit evenement vindt pla…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://sportnieuws.nl/vechtsport/glory-tegenstander-rico-verhoeven-wordt-ismael-lazaar-wordt-onderschat/
  • http://www.combatpoint.com/index.php/nl/nieuws/kickboksnieuws/item/1362-het-wordt-ismael-lazaar-vs-rico-verhoeven-voor-glory-41-superfight-series
  • http://mixfight.com/2017/04/Voormalig-Enfusion-kampioen-Ismael-Lazaar-neemt-het-op-tegen-Rico-Verhoeven
  • http://nieuws.marokko.nl/46867/upcoming-rico-verhoeven-versus-ismael-lazaar-eind-mei-video/
  • http://www.glorykickboxing.com/en/events/view/400

Reageer op het artikel "Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-04-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!