InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2017: Cédric Doumbé - Murthel Groenhart, live op tv

Glory 2017: Cédric Doumbé - Murthel Groenhart, live op tv

Glory 2017: Cédric Doumbé - Murthel Groenhart, live op tv Op vrijdag 25 augustus 2017 vindt er in Hoffman Estates (USA) een gevecht plaats om de wereldtitel kickboksen in het weltergewicht. De titelverdediger is de Fransman Cédric Doumbé. Zijn uitdager is de Nederlandse Surinamer Murthel Groenhart. Het titelgevecht is een onderdeel van het kickboksgala 'Glory 44 - Chicago'. Dit evenement van de bond Glory Kickboxing wordt live op tv uitgezonden. Ook is dit kickboksgala op het internet te zien via een livestream.

Locatie Glory 44: Hoffman Estates

Het vechtsportgala Glory 44 wordt georganiseerd in Hoffman Estates (Illinois). Dit is een stad met ruim 50.000 inwoners, die ongeveer 25 mijl noordwestelijk van Chicago ligt. Het evenement vindt plaats in een evenementhal genaamd het Sears Centre. Deze hal werd in 2006 geopend. Het is de thuisbasis van het basketbalteam Windy City Bulls en van het zaalvoetbalteam Chicago Mustangs. Ook vinden er regelmatig grote concerten plaats in deze evenementenhal.

Het Sears Centre werd in februari 2017 ook al gebruikt door Glory Kickboxing als locatie voor een groot evenement: 'Glory 38 - Chicago'. De hoofdwedstrijd van dat kickboksgala was een WK-titelgevecht in de categorie 'Light Heavyweight', tussen Vakhitov en Cavalari. Titelverdediger Vakhitov won die wedstrijd. In het voorprogramma (de Superfight Series) had Murthel Groenhart toen ook een wedstrijd. Hij versloeg daarbij Thongchai uit Thailand via een knock-out in de derde ronde.

Biografie: Murthel Groenhart

Op 10 oktober 1986 werd Murthel Groenhart geboren in Amsterdam. Hij heeft zowel de Nederlandse als de Surinaamse nationaliteit. Zijn bijnaam is 'The Predator'. Groenhart wordt getraind door Mike Passenier (Mike's Gym). Hij heeft een lengte van 1,85. In de loop van zijn carrière heeft hij in diverse gewichtsklassen gevochten, waaronder het middengewicht en het lichtgewicht. Anno 2017 is hij een weltergewicht en is zijn wedstrijdgewicht circa 77 kilo.

Erelijst Groenhart

Murthel Groenhart is actief geweest bij diverse kickboksbonden, waaronder K-1, It's Showtime, WFL, Angels of Fire en Glory Kickboxing. Hij heeft een rijke erelijst opgebouwd. In 2008 won Groenhart in Italië het K-1 Oktagon Tournament en in 2012 won hij het K-1 MAX 2012 World Championship Tournament. In 2015 en 2016 won hij bij Glory Kickboxing een Welterweight Contender Tournament. In de loop van zijn carrière heeft Murthel Groenhart officieel 91 professionele kickbokswedstrijden gevochten. Daarvan heeft hij er 65 gewonnen, waarvan 37 via een knock-out. 23 keer verloor hij. Twee keer eindigde een wedstrijd van Groenhart in een draw (remise).

Titelgevechten Groenhart - Holzken in 2015 en 2016

Het gevecht tegen Doumbé is het derde wereldtitelgevecht dat Groenhart bij de bond Glory Kickboxing mag vechten. In december 2015 streed Groenhart in Amsterdam tegen de toenmalige titelverdediger Nieky Holzken om het WK kickboksen in het weltergewicht. Holzken won via een 'split decision' van de jury. In oktober 2016 streden deze twee Nederlanders wederom om de wereldtitel. Ditmaal vond het titelgevecht plaats in Denver (USA). Het tweede titelgevecht 'Holzken vs Groenhart' werd via een unanieme jurybeslissing gewonnen door Nieky Holzken.

Biografie: Cedric Doumbé

Cédric Doumbé werd op 30 augustus 1992 geboren in Frankrijk. Zijn ouders komen uit Kameroen. De bijnamen van Doumbé zijn Doumced en Le Meilleur. In 2012 begon hij zich serieus met kickboksen bezig te houden. Doumbé bleek een enorm talent te zijn. In 2013 werd hij prof. Het eerste grote hoogtepunt in zijn carrière vond plaats in 2014: bij de bond WKA (World Kickboxing Association) won hij toen de wereldtitel in de gewichtsklasse onder de 75 kilo. Later won hij ook nog de wereldtitel kickboksen bij de bond WAKO Pro. Ook won hij diverse toernooien bij de bond A1.

Sinds 2015 is Cédric Doumbé actief bij de bond Glory Kickboxing. In het voorjaar van 2016 versloeg hij Murthel Groenhart op een gala in Parijs. Dit was een gevecht over drie ronden. Doumbé won via een unanieme jurybeslissing.

Wereldkampioen bij Glory Kickboxing

Het absolute hoogtepunt van de carrière van Doumbé is het winnen van de wereldtitel in het weltergewicht bij Glory Kickboxing, op het gala 'Glory Collision' te Oberhausen, op 10 december 2016. Hij versloeg toen wereldkampioen Nieky Holzken. Daarna heeft Doumbé nog twee keer zijn WK-titel met succes verdedigd: in maart 2017 versloeg hij Kongolo, in juni 2017 versloeg hij wederom de Nederlander Nieky Holzken. Het gevecht 'Doumbé vs Groenhart' is dus het vierde WK-titelgevecht van de Fransman bij Glory Kickboxing.

Clown? Entertainer?

Doumbé is een opvallende verschijning in de ring. Hij gedraagt zich vaak op een clowneske manier. De meningen hierover zijn zeer verdeeld in de vechtsportwereld. Sommigen ergeren zich kapot aan dat gedrag, maar anderen vinden het juist een meerwaarde dat hij een kleurrijke showman is. Doumbé beschouwt zichzelf als een 'comedian, boxer, actor-director, model, humorist and stylist'.

Statistieken

Cedric Doumbé heeft een lengte van 177 centimeter. Zijn wedstrijdgewicht is circa 77 kilogram. Hij heeft 72 officiële profpartijen gevochten en won er daarvan 66. Vijf keer verloor hij. Eén wedstrijd van Doumbé eindigde in een draw (remise).

Voorbeschouwing: Cédric Doumbé vs Murthel Groenhart

Wie is de favoriet voor de overwinning in het WK-titelgevecht tussen Groenhart en Doumbé? In theorie lijkt de Fransman Doumbé de favoriet te zijn. Hij heeft Groenhart al eens verslagen. Doumbé is een Rising Star binnen Glory Kickboxing. Nadat deze Fransman twee maal de Nederlander Holzken heeft verslagen, lijkt Doumbé volgens velen de komende tijd de nieuwe heerser te zijn in de gewichtsklasse 'welterweight'. Toch moet Groenhart zeker niet kansloos worden geacht in het titelgevecht 'Groenhart vs Doumbé'. De Nederlandse Surinamer is immers een zeer ervaren, sterke en spectaculaire kickbokser. Zijn rijke ervaring zal hem van dienst zijn bij dit WK-titelgevecht over vijf ronden.

Uitslag en verslag, WK kickboksen: Doumbé-Groenhart

Op deze plek wordt na afloop van deze wedstrijd de uitslag geplaatst van deze strijd om het WK kickboksen in het weltergewicht tussen Murthel Groenhart (Suriname) en Cédric Doumbé (Frankrijk).

Live op tv: Cédric Doumbé vs Murthel Groenhart

Het wereldtitelgevecht tussen de Fransman Doumbé en de Nederlandse Surinamer Groenhart is live op tv te zien, als onderdeel van het kickboksgala 'Glory 44 - Chicago'. Dit gala wordt in de Verenigde Staten van Amerika uitgezonden door de zender ESPN. In Nederland is dit evenement live te zien bij Ziggo Sport Totaal in de nacht van vrijdag 25 augustus op zaterdag 26 augustus 2017. Zodra definitief bekend is hoe laat de uitzending begint en op welke zender van Ziggo Sport deze plaatsvindt, dan wordt die info hier gemeld. Waarschijnlijk wordt het evenement uitgezonden op het open net van Ziggo Sport (kanaal 14) en zal de uitzending 's ochtends vroeg rond 4u00 beginnen.

Livestream Doumbé vs Groenhart

De strijd om het WK kickboksen in het weltergewicht tussen Groenhart en Doumbé is ook live op het internet te volgen via een stream. Er zal sowieso een livestream van dit kickboksevenement beschikbaar zijn op de Ziggo Sport Totaal App. Die livestream van Ziggo is te bekijken door abonnees en daarnaast ook via 'pay per view'. Mogelijk zal er ook een livestream van dit gala beschikbaar zijn bij UFC tv. Waarschijnlijk zendt UFC tv op haar livestream echter alleen het voorprogramma uit (de Superfight Series), aangezien de uitzendrechten van het hoofdprogramma in het bezit van ESPN zijn.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 44 (Chicago) live op tvKickboksen: Glory 44 (Chicago) live op tvIn de zomer van 2017 organiseert de bond Glory Kickboxing twee grote vechtsportgala's in de Verenigde Staten. Op vrijdag…
Kickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tvKickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tvOp zaterdag 20 mei 2017 wordt het 41e kickboksgala gehouden van de bond Glory. Dit is de toonaangevende bond binnen de w…
Kickboksen: Glory in ChinaKickboksen: Glory in ChinaGlory Kickboxing is de toonaangevende bond in de wereld van het profkickboksen. Glory is vooral actief in Europa en Noor…
Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvGlory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvDe Nederlander Jason Wilnis verdedigt op zaterdag 29 april 2017 in Kopenhagen (Denemarken) zijn wereldtitel kickboksen i…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Murthel_Groenhart
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Cedric_Doumbe
  • https://www.instagram.com/p/BWZKGU6BDE0SZSo2dyV9LinAyPVKa_mZ3T6mAc0/
  • https://twitter.com/MurthelG
  • http://vechtsport-online.nl/nieuws/murthel-groenhart-titel-gevecht-cedric-doumbe-glory-44/
  • http://www.round1network.com/news/76728/murthel-groenhart-gaat-opnieuw-voor-wereldtitel.html

Reageer op het artikel "Glory 2017: Cédric Doumbé - Murthel Groenhart, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Gepubliceerd: 12-07-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!