Spelers die het WK 2018 missen door een blessure: overzicht

Spelers die het WK 2018 missen door een blessure: overzicht Op 14 juni 2018 begint het WK 2018 in Rusland. Op 4 juni 2018 moeten de bondscoaches van de deelnemende landen hun definitieve selectie doorgeven bij de FIFA. Op 14 mei 2018 is de deadline voor het doorgeven van de voorlopige selectie. Voor spelers is het dus zaak om op tijd in vorm te zijn, en belangrijker nog: om niet geblesseerd te raken. Elk eindtoernooi wordt deze nachtmerrie voor diverse spelers toch werkelijkheid en wordt kort voor aanvang van het WK duidelijk dat zij er door een blessure niet bij zullen zijn.

Blessureberichten WK 2018


WK voetbal 2018

Nederland heeft zich niet gekwalificeerd maar 14 juni 2018 staat de start van het WK voetbal 2018 in Rusland op de agenda. Voor vele spelers moet dit het hoogtepunt uit hun carrière worden. Enkele landen hebben zich geheel tegen de verwachtingen in geplaatst en de vraag is of spelers van landen als Marokko, Panama, Tunesië en Peru snel weer een kans krijgen op zich op dit podium te tonen. Dit roept voor velen ook ontegenzeggelijk de angst op dat een blessure kort voor aanvang roet in het eten zal gooien. Wie eind 2017 een kruisbandblessure opliep kan bovendien nagenoeg zeker al een streep door deelname zetten. Vanaf zo'n acht maanden voor de start van het WK 2018 sijpelden daarom de berichten al binnen over spelers die het wereldkampioenschap gaan missen of die een ware race tegen de klok moesten inzetten om op tijd fit te zijn. In onderstaande overzicht is per land een lijstje weergegeven van potentiële WK-spelers die door een blessure het WK 2018 moeten missen of die niet volledig fit aan de start van het toernooi kunnen staan en slechts beperkt inzetbaar zijn. Hierin zijn niet opgenomen de spelers die wel geselecteerd zijn maar die tijdens het toernooit geblesseerd zijn geraakt.

Argentinië

  • Sergio Aguero is een van de sterspelers van Argentinië maar kan onmogelijk 100% fit aan de start van het WK verschijnen nadat hij in april een knieoperatie onderging.
  • Manuel Lanzini beleefde een groot persoonlijk drama in de aanloop naar het WK: op de training met het nationale elftal van Argentinë scheurde hij een voorste kruisband af. Hem wacht een lange revalidatie en de bondscoach moet voor Lanzini een vervanger oproepen.
  • Lucas Biglia van AC Milan brak in april twee ruggenwervels. Hij maakte in mei zijn rentree maar dit leidde direct tot een relletje omdat hij in zijn eerste wedstrijd van landgenoot Gomes een smerig knietje in zijn gekwetste rug kreeg.

België

  • Steven Defour was belangrijk voor België in de kwalificatiereeks maar door schade aan het kraakbeen in zijn knie speelde hij in 2018 amper. Hij kon daardoor geen plek in de Belgische selectie veroveren.
  • Vincent Kompany was de afgelopen twee jaar vaker geblesseerd dan fit maar leek het WK wel te gaan halen. In een van de laatste oefenwedstrijden van de Rode Duivels viel hij echter wederom uit met een hamstringblessure. Er werd daardoor lang getwijfeld over zijn kansen op speelminuten. Kompany is wel bij de selectie gebleven maar is niet volledig fit..

Brazilië

  • PSB-back Dani Alves kan een streep zetten door het WK 2018 nadat hij in de slotfase van de Franse bekerfinale een zware knieblessure opliep. Voor Alves zou het gezien zijn leeftijd zeer waarschijnlijk zijn laatste WK geworden zijn.

Duitsland

  • Borussia Mönchengladbach-aanvaller Lars Stindl was in 2017 nog de held van Duitsland vanwege zijn winnende goal in de finale van de Confederations Cup. Door een scheuring in zijn enkelbanden is Stindl naar verwachting echter pas na het WK weer fit.
  • Voor Bayern München-speler Jérôme Boateng werd het halen van het WK een race tegen de klok. Boateng liep in de laatste week van april een spierblessure op die hem vier tot zes weken aan de kant houdt. Hij verschijnt daarom niet topfit aan de start van het WK.
  • Manuel Neuer is normaal de gedoodverfde eerste doelman van het Duitse elftal. Door een voetblessure kwam hij in het seizoen 2017/2018 echter in slechts drie wedstrijden in actie. In mei liet zijn club Bayern München weten dat hij dit seizoen ook geen speeltijd meer zou krijgen. Bondcoach Löw heeft echter zo veel vertrouwen in Neuer dat hij toch eerste doelman werd.

Egypte

  • Mo Salah is de enige echte sterspeler van Egypte. Zijn WK staat echter op de tocht nadat hij tijdens de finale van de Champions League door Sergio Ramos in een armklem genomen werd en ongelukkig op zijn schouder viel. Hij verscheen hierdoor ook niet aan de start van de openingswedstrijd van Egypte.

Engeland

  • De jonge Diego Gomez van Liverpool mocht na enkele selecties in 2017 hopen op WK-deelname. Door een enkelblessure wordt hij echter pas op zijn vroegst in juli fit verwacht. Hij onderging in mei nog een enkeloperatie.
  • Liverpool-middenvelder Alex Oxlade-Chamberlain leek een zekerheidje in de Engelse selectie. Een blessure die hij opliep in de halve finale van de Champions League betekende echter het einde van zijn seizoen waardoor een streep kan door WK-deelname.
  • Tottenham Hotspur-middenvelder Harry Winks werd in oktober 2017 voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal en was volgens vele direct man of the match. Een maand later liep hij echter een slepende enkelblessure op waardoor hij niet de kans heeft gekregen zich voor het WK in de kijker te spelen bij de bondscoach.

Frankrijk

  • Everton-huurling Eliaquim Mangala mocht na enkele interlands hopen op een plekje in de Franse WK-selectie. Hij liep echter in zijn debuutwedstrijd voor Everton in februari 2018 een ernstige knieblessure op waar hij aan geopereerd moest worden. Als gevolg daarvan was zijn seizoen direct voorbij.
  • Laurent Koscielny van Arsenal beleefde een goed seizoen waardoor een uitverkiezing in de Franse selectie te verwachten was. De Fransman scheurde echter tijdens de halve finale van de Europa League zijn achillespees waardoor hij maanden uit de roulatie is.
  • Dmitri Payet had gehoopt op een uitverkiezing maar raakte in de finale van Europa League tegen Atletico Madrid geblesseerd en verliet in tranen het veld. Omdat zijn herstel zeker drie weken in beslag neemt is hij door bondscoach Deschamps niet geselecteerd.
  • In de laatste oefenwedstrijd van Frankrijk tegen de Verenigde Staten liep Olivier Giroud een nare hoofdblessure op toen hij in een luchtduel in botsing kwam met Matt Miazga. Een hersenschudding bracht zijn WK-deelname in gevaar. Vanaf de tweede poulewedstrijd was hij echter weer beschikbaar.

IJsland

  • Gylfi Sigurðsson is al sinds 2010 een vaste waarde in de selectie van IJsland en was er tijdens het EK 2016 ook bij. Door een knieblessure is hij echter pas op zijn vroegst in juni weer fit waardoor het WK voor hem op de tocht stond. Sigurðsson kon uiteindelijk toch spelen.

Marokko

  • Marokko moet het op het WK stellen zonder Betis-speler Zouhair Feddal. De lange verdediger scheurde zijn achillespees af en moet lang herstellen.

Nigeria

  • De ploeg van Nigeria moest het op het WK stellen zonder Moses Simon, die tijdens de kwalificaties nog erg belangrijk was. Hij liep kort voor het WK op de training een dijbeenblessure op.

Portugal

  • In april werd duidelijk dat FC Porto-speler Danilo Pereira het WK moest missen. Hij kampt met een gescheurde achillespees.

Rusland

  • Bij gastland Rusland kon de naam van Alexander Kokorin al wel ingevuld worden in de selectie, de spits van Zenit Sint Petersburg scheurde echter in maart zijn voorste kruisband af waardoor hij het toernooi moest missen.
  • Door een kruisbandblessure moest ook CSKA Moskou-speler Viktor Vasin het WK aan zich voorbij laten gaan.
  • Een derde Rus die het WK moet missen door een kruisbandblessure is Georgy Dzhikiya. Hij liep zijn blessure op in januari, waardoor er slechts een kleine kans was dat de verdediger van Spartak Moskou op tijd fit zou zijn.

Saudi-Arabië

  • Nawaf Al-Abed was erg belangrijk voor Saudi-Arabië tijdens de kwalificaties. Hij heeft echter een groot deel van het afgelopen seizoen te maken gehad met blessures en bleek uiteindelijk niet fit genoeg om deel te nemen aan het WK.

Servië

  • Schalke-speler Matija Nastasic was niet op tijd fit voor het toernooi nadat hij in april een knieblessure opliep.

Spanje

  • Een van de meeste dramatische blessureverhalen is die van Arsenal-middenvelder Santi Cazorla. Hij liep eind 2016 een achillespees-blessure op en moest daaraan diverse operaties ondergaan, waarbij zelfs een lap huid van zijn onderarm naar zijn been werd getransplanteerd. Cazorla - die voor Spanje al op meerdere eindtoernooien actief was - komt waarschijnlijk pas na de zomer van 2018 weer in actie.
  • Na twee jaar eerder het EK gemist te hebben door een blessure opgelopen in de finale can de Champions League raakte Dani Carvajal ook in de editie van 2018 geblesseerd. In tranen moest de speler van Real Madrid eraf met een hamstringblessure. Migelijk mist hij daardoor het WK. Hij behoorde wel tot de selectie maar was de eerste wedstrijd nog niet beschikbaar.

Tunesië

  • Bij Tunesië ontbreekt Taha Yassine Khenissi vanwege een spierblessure die hij in mei opliep. Hij is hierdoor zeker een maand uit de roulatoe. Khenissi werd in 2017 topscorer in de Afrikaanse tegenhanger van de Champions League.
  • De naam Youssef Msakni zal bij weinigen een belletje doen rinkelen, maar de speler actief in de competitie van Qatar is een van de sterkhouders van het team van Tunesië. Door een gescheurde kruisband moest hij het WK wissen.

Uruguay

  • Mathias Corujo mocht hopen op een plek in de selectie van Uruguay. Zijn club Penarol liet echter in een persbericht weten dat hij het WK niet zal halen omdat hij een operatie moet ondergaan om te herstellen van een blessure.

Zweden

  • Je zou kunnen zeggen dat Zweden op het WK 2018 staat dankzij Jakob Johansson. De Zweed scoorde het enige doelpunt in de eerste play-off wedstrijd met Italië. In de tweede wedstrijd viel hij echter al snel uit met een zware knieblessure waardoor hij het eindtoernooi zelf mist.
  • Oud AZ-speler Pontus Wernbloom miste het WK door een heupblessure die hem zeker tot eind juli aan de kant houdt.
© 2016 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Erelijst WK voetbal 1930-2018Erelijst WK voetbal 1930-2018In 2022 wordt in Qatar het 22ste Wereldkampioenschap voetbal georganiseerd. Brazilië is met 5 wereldtitels recordhouder…
WK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenWK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenDe veertiende editie van het wereldkampioenschap hockey wordt gehouden van 21 juli 2018 tot en met 5 augustus 2018. Het…
Het WK hockey 2018 en terugblik op het WK in 2014Het WK hockey 2018 en terugblik op het WK in 2014Het WK hockey 2018 vindt in Engeland voor de vrouwen en in India voor de mannen plaats. Het vrouwentoernooi wordt gehoud…
België (Rode Duivels) op het WK voetbal 2018: overzichtBelgië (Rode Duivels) op het WK voetbal 2018: overzichtHet WK voetbal 2018 wordt gespeeld in Rusland en vindt plaats van 14 juni 2018 tot en met 15 juli 2018. Tweeëndertig tea…

Hoe komen (Nederlandse) voetbalclubs aan hun geld?Hoe komen (Nederlandse) voetbalclubs aan hun geld?Een voetbalclub moet maandelijks salarissen aan spelers, trainers, stafleden en andere clubmensen betalen. Die bedragen…
Damesvoetbal 2020: Rusland-Nederland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2020: Rusland-Nederland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op vrijdag 18 september tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor he…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Comfreak, Pixabay (bewerkt)
  • FCUpdate.nl
  • VI.nl
  • Telegraaf Telesport
  • Goal.com
  • Footballtransfertavern.com
  • Dailymail.co.uk
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 19-07-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.