InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Transfers en geruchten Eredivisie zomer 2017

Transfers en geruchten Eredivisie zomer 2017

Transfers en geruchten Eredivisie zomer 2017 Op 14 mei 2017 was het Eredivisie-seizoen 2016-17 ten einde en begon het speculeren weer, welke spelers gaan een transfer maken en welke geruchten duiken er op? De eerste aangekondigde transfer voor in de zomer kwam al begin maart. FC Groningen toonde zich slagvaardig door Mike te Wierik transfervrij te laten tekenen voor komend seizoen. Hij verruilt in de zomer van 2017 Heracles Almelo voor FC Groningen. Ook Django Warmerdam vertrekt naar FC Groningen. Daarnaast zijn er zoals gewoonlijk ook veel geruchten rondom de top drie van Nederland.

Algemene info transferperiode

De transferperiode van de zomer van 2017 start ergens begin juni. Naar het verleden kijkend startte de transferperiode altijd ergens begin juni en er wordt aangenomen dat dat in 2017 weer het geval is. De transferperiode eindigt standaard op 31 augustus om één minuut voor twaalf. Het begin van de transferperiode zorgt altijd voor een hoop drukte. De wildste geruchten komen dan naar boven. Ook de laatste week van de transferperiode is het altijd druk. Zo maakten 52 spelers in de Eredivisie op de laatste dag in 2016 een overstap naar een andere club, een record. Vergeleken met het totale 582 aantal transfers die door de KNVB geregistreerd waren in de zomer van 2016 is dat op een laatste dag ontzettend veel.

Clubs in Eredivisie

In het seizoen 2017-18 doen er weer achttien teams mee aan de competitie. In de nacompetitie van het seizoen 2016-17 wordt beslist welke overige teams in het seizoen 2017-18 in de Eredivisie spelen. Na de 34e speelronde op 14 mei 2017 is dit de stand van de onderste negen van de Eredivisie:

NummerClubPunten (doelsaldo)Gevolg
10Heracles43 (53-55)Handhaving
11ADO Den Haag38 (37-59)Handhaving
12Excelsior37 (43-60)Handhaving
13Willem II36 (29-44)Handhaving
14PEC Zwolle35 (39-67)Handhaving
15Sparta Rotterdam34 (42-61)Handhaving
16NEC34 (32-59)Nacompetitie
17Roda JC33 (26-51)Nacompetitie
18Go Ahead Eagles23 (32-73)Rechtstreekse degradatie

VVV-Venlo is officieel gepromoveerd naar de Eredivisie. De Venlose club vervangt de club uit Deventer.

Transfers

Middels deze tabel kun je rechtstreeks naar de club die je wilt bekijken:

Geruchten

Middels deze tabel kun je rechtstreeks naar de club die je wilt bekijken:

Transfers zomer 2017

Begin juni 2017 begint de zomerse transferperiode en zullen er ongetwijfeld weer een hoop transfers plaatsvinden. Alle transfers moeten officieel aangegeven worden bij de KNVB voor de deadline van 23u59. De transfers per club in de zomer van 2017:

ADO Den Haag

ADO Den Haag had begin februari 2017 haar coach ontslagen. Zeljko Petrovic werd verantwoordelijk gesteld voor de slechte resultaten in de competitie. Toen stond ADO Den Haag op de zestiende plek. Met de nieuwe aangestelde trainer Alfons Groenendijk klom ADO Den Haag op de ranglijst. ADO Den Haag had in de zomer van 2016 te weinig goede spelers aangetrokken en moest daardoor in de winter transfervrije spelers aantrekken. ADO Den Haag heeft een beperkt budget en kan geen grote uitgaven doen. De begroting van de Eredivisie-club moest in het seizoen 2016-17 omlaag van 15 miljoen naar 13,5 miljoen. Heel veel spelers hebben een contract dat tot de zomer van 2017 loopt, waardoor ADO Den Haag veel nieuwe spelers zal moeten aantrekken om het gewenste niveau te halen. Alle in- en uitgaande transfers van ADO:

SpelerVan...Naar...
Nasser El KhayatiADO Den Haag (was gehuurd)Queens Park Rangers
Randy WoltersADO Den Haag (was gehuurd)Go Ahead Eagles
Wilfried Kanon*ADO Den Haagnog niet bekend
Dion Malone*ADO Den Haagnog niet bekend
Tom Trybull*ADO Den Haagnog niet bekend
Donny Gorter*ADO Den Haagnog niet bekend
Gervane Kastaneer*ADO Den Haagnog niet bekend
Ruben Schaken*ADO Den Haagnog niet bekend
Guyon Fernandez*ADO Den Haagnog niet bekend
Abel Tamata*ADO Den Haagnog niet bekend
* deze spelers hebben een aflopend contract en staan dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

Ajax

Ajax had in de zomer van 2016 flink ingekocht met dure spelers. Met een begroting van 70 miljoen is het natuurlijk meer aannemelijk dat Ajax veel geld uitgeeft dan bijvoorbeeld ADO Den Haag. De eerste deal die Ajax maakte was die met Django Warmerdam. Hij speelde in het seizoen 2016-17 op huurbasis voor PEC Zwolle, maar gaat vanaf de zomer van 2017 in Groningen aan de slag. Alle in- en uitgaande transfers van Ajax:

SpelerVan...Naar...
Django WarmerdamAjaxFC Groningen
Bertrand TraoréAjax (was gehuurd)Chelsea
Richairo ZivkovicFC Utrecht (was verhuurd)Ajax
Queensy MenigPEC (was verhuurd)Ajax
Mitchell DijksNorwich City (was verhuurd)Ajax
Diederik Boer*Ajaxnog niet bekend
* deze speler heeft een aflopend contract en staat dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

AZ

AZ verloor de bekerfinale van 2017 tegen Vitesse. Daardoor loopt ze rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Europa League mis, waardoor het budget ongeveer gelijk blijft aan dat van het seizoen 2016-17. Die begroting was 23 miljoen, wat betekent dat AZ éénderde kan besteden van het totale budget van Ajax. Grote aankopen kunnen dus niet verwacht worden, maar AZ heeft wel vaak een leuk elftal en zal daar in 2017 ook voor willen zorgen, mochten er veel spelers vertrekken. Alle in- en uitgaande transfers van AZ:

SpelerVan...Naar...
Marco BizotRC GenkAZ
Tim KrulAZ (was gehuurd)Newcastle United
Fernando LewisAZWillem II
Mattias Johansson*AZnog niet bekend
* deze speler heeft een aflopend contract en staat dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

Excelsior

Met de laagste begroting van de Eredivisie (6 miljoen) blijft Excelsior gewoon in de Eredivisie. Met beperkte middelen moet ze dus nieuwe spelers zien te strikken. De begroting zal iets omhoog gaan, omdat de Kralingen voor het derde jaar op een rij zich weten te handhaven in de Eredivisie. Excelsior zal wel flink wat spelers moeten aantrekken want veel spelers hebben een aflopend contract dat niet verlengd gaat worden. Alle in- en uitgaande transfers van Excelsior:

SpelerVan...Naar...
Desevio PayneFC GroningenExcelsior
Warner HahnExcelsior (was gehuurd)Feyenoord
Jordy de WijsExcelsior (was gehuurd)PSV
Danilo PanticExcelsior (was gehuurd)Chelsea
Filip Kurto*Excelsiornog niet bekend
Jurgen Mattheij*Excelsiornog niet bekend
Henrico Drost*Excelsiornog niet bekend
Bas Kuipers*Excelsiornog niet bekend
Khalid Karami*Excelsiornog niet bekend
Luigi Bruins*Excelsiornog niet bekend
Fredy*Excelsiornog niet bekend
Cedric Badjeck*Excelsiornog niet bekend
Arghus*Excelsiornog niet bekend
* deze spelers hebben een aflopend contract en staan dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

FC Groningen

FC Groningen had voor het seizoen 2016-17 een lager budget dan in het seizoen 2016-17. Met een budget van 18 miljoen is FC Groningen een stabiele middenmoter. Daarnaast verkocht het in de winter verschillende spelers, waardoor er genoeg budget is voor redelijke spelers. FC Groningen sloeg twee maal voor de opening van de transfermarkt toe: Mike te Wierik werd overgenomen van Heralces Almelo en Django Warmerdam werd overgenomen van Ajax. Alle in- en uitgaande transfers van FC Groningen:

SpelerVan...Naar...
Tom HiariejFC GroningenCentral Coast Mariners
Desevio PayneFC GroningenExcelsior
Django WarmerdamAjaxFC Groningen
Mike te WierikHeracles AlmeloFC Groningen
Jason DavidsonFC Groningen (was gehuurd)Huddersfield Town
Peter van der VlagFC Groningeneinde carrière
Stefan van der Lei*FC Groningennog niet bekend
Hedwiges Maduro*FC Groningennog niet bekend
* deze spelers hebben een aflopend contract en staan dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

FC Twente

FC Twente heeft een steeds lager budget door de financiële puinhoop die veroorzaakt was. Daardoor is er weinig ruimte voor grote aankopen en zijn er veel huurlingen die waarschijnlijk niet terugkeren bij Twente. Het is aannemelijk dat het budget voor het seizoen 2017-18 weer omlaag gaat. Er wordt echter wel ruimte gemaakt in het budget door keepers als Nick Marsman en Sonny Stevens te laten gaan. Alle in- en uitgaande transfers van FC Twente:

SpelerVan...Naar...
Sonny StevensFC TwenteGo Ahead Eagles
Danny HollaPECFC Twente
Bersant CelinaFC Twente (was gehuurd)Manchester City
Dylan SeysFC Twente (was gehuurd)Club Brugge
Yaw YeboahFC Twente (was gehuurd)Manchester City
Enes ÜnalFC Twente (was gehuurd)Manchester City
Enis BunjakiFC Twente (was gehuurd)Eintracht Frankfurt
Nick Marsman*FC Twentenog niet bekend
Chinedu Ede*FC Twentenog niet bekend
* deze spelers hebben een aflopend contract en staan dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

FC Utrecht

FC Utrecht heeft laten zien met Erik ten Hag aan het hoofd dat ze groeiende is. Het budget lag in het seizoen 2016-17 op 16 miljoen, waar een aardige basis kan worden gelegd voor het seizoen 2017-18. Spelers die eventueel vertrekken moeten goed worden opgevangen, met een budget dat waarschijnlijk iets stijgt door de goede prestaties. Alle in- en uitgaande transfers van FC Utrecht:

SpelerVan...Naar...
Sebastién HallerFC UtrechtEintracht Frankfurt
Tafari MooreFC Utrecht (was gehuurd)Arsenal
Richairo ZivkovicFC Utrecht (was gehuurd)Ajax
Robbin Ruiter*FC Utrechtnog niet bekend
Edson Braafheid*FC Utrechtnog niet bekend
Kevin Conboy*FC Utrechtnog niet bekend
Nacer Barazite*FC Utrechtnog niet bekend
Andreas Ludwig*FC Utrechtnog niet bekend
* deze spelers hebben een aflopend contract en staan dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

Feyenoord

Feyenoord is voor het eerst sinds 1999 weer kampioen, waardoor de marktwaarde van alle spelers omhoog gaat. Het budget van 59 miljoen zal vermoedelijk omhoog gaan. Feyenoord probeert daardoor dichter in de buurt van PSV en Ajax te komen (beide 70 miljoen). De vraag bij Feyenoord is of Dirk Kuyt ook in het seizoen 2017-18 onder contract staat als speler bij Feyenoord. Daar is nog geen duidelijkheid over. Alle in- en uitgaande transfers van Feyenoord:

SpelerVan...Naar...
Dirk KuytFeyenoordeinde spelerscarrière
Steven BerghuisFeyenoord (was gehuurd)Watford
Jari SchuurmanWillem II (was verhuurd)Feyenoord
Pär Hansson*Feyenoordnog niet bekend
* deze speler heeft een aflopend contract en staat dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft een goed seizoen gedraaid, gezien haar budget van 11 miljoen. Het budget zal vermoedelijk iets omhoog gaan door een redelijk seizoen, met kans op play-offsvoetbal. Heracles Almelo kondigde voor de transferperiode aan dat Thomas Bruns en Mike te Wierik weggaan, hun contract wordt niet verlengd. Alle in- en uitgaande transfers van Heracles Almelo:

SpelerVan...Naar...
Bart van HintumTransfervrijHeracles
Dario van den BuijsFC EindhovenHeracles
Thomas BrunsHeracles AlmeloVitesse
Mike te WierikHeracles AlmeloFC Groningen
Renze Fij*Heracles Almelonog niet bekend
Mark-Jan Fledderus*Heracles Almelonog niet bekend
Marijn de Kler*Heracles Almelonog niet bekend
Sander Thomas*Heracles Almelonog niet bekend
* deze spelers hebben een aflopend contract en staan dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

NEC

Het is nog maar de vraag of NEC in de Eredivisie blijft na een slechte tweede helft van de competitie. NEC heeft met hetzelfde budget als Heracles Almelo (11 miljoen) doet NEC het beduidend minder goed. Door een bij elkaar geraapt elftal is de selectie niet goed op orde. Er zijn niet veel aflopende contracten. Alle in- en uitgaande transfers van NEC:

SpelerVan...Naar...
Lorenzo BurnetNEC (was gehuurd)Slovan Bratislava
Ali MessaoudNEC (was gehuurd)FC Vaduz
Taiwo AwoniyiNEC (was gehuurd)Liverpool
Joey SleegersVVV (was verhuurd)NEC
Jeffrey LeiwakebessyNECeinde carrière
Mikael Dyrestam*NECnog niet bekend
André Fomitschow*NECnog niet bekend
* deze spelers hebben een aflopend contract en staan dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

PEC Zwolle

Handhaving is voor PEC Zwolle het streven en dat is in het seizoen 2016-17 gelukt. In de zomer verlaat trainer Ron Jans de club en neemt John van het Schip de taken over. John van het Schip moet samen met de technische staf een goede selectie voor het seizoen 2017-18 neerzetten met een budget van ongeveer 12 miljoen. Alle in- en uitgaande transfers van PEC Zwolle:

SpelerVan...Naar...
Erik BakkerCambuurPEC
Danny HollaPECFC Twente
Ouasim BouyPEC (was gehuurd)Juventus
Hachim MastourPEC (was gehuurd)AC Milan
Queensy MenigPEC (was gehuurd)Ajax
Nicolai Brock-MadsenPEC (was gehuurd)Birningham City
Kevin Begois*PECnog niet bekend
Dirk Marcellis*PECnog niet bekend
* deze spelers hebben een aflopend contract en staan dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

PSV

PSV speelt in het seizoen 2017-18 niet in de Champions League maar in de kwalificatie van de Europa League. Het budget van 70 miljoen zal daardoor minimaal stijgen. Verschillende huurlingen zullen terugkeren naar hun oude nest, daarnaast worden ook verschillende uitgaande transfers verwacht van basisspelers. Alle in- en uitgaande transfers van PSV:

SpelerVan...Naar...
Marco van GinkelPSV (was gehuurd)Chelsea
Siem de JongPSV (was gehuurd)Newcastle United
Oleksandr ZinchenkoPSV (was gehuurd)Manchester City
Adam MaherOsmanlispor (was verhuurd)PSV
Rai VloetFC Eindhoven (was verhuurd)PSV
Marcel RitzmaierGo Ahead Eagles (was verhuurd)PSV

Roda JC

Met een budget van 9,8 miljoen presteerde Roda JC het om maar liefst negen nieuwe spelers te halen in de winterstop van het seizoen 2016-17. Dat gebeurde terwijl er ook al in de zomer veel nieuwe spelers werden gekocht. De trainer Yannis Anastasiou gaat na het einde van het seizoen weg en de vervanger zal met veel ontevreden spelers moeten dealen. De club uit Kerkrade staat binnen Nederland bekend als het team met het vreemdelingenlegioen. Alle in- en uitgaande transfers van Roda JC:

SpelerVan...Naar...
Bryan VerboomRoda JC (was gehuurd)Zulte Waregem
Martin MilecRoda JC (was gehuurd)Standard Luik
Abdul AjagunRoda JC (was gehuurd)Panathinaikos
Beni BadibangaRoda JC (was gehuurd)Standard Luik
Lyes HouriRoda JC (was gehuurd)Bastia
Yves de Winter*Roda JCnog niet bekend
Nick Wolters*Roda JCnog niet bekend
Ali Yasar*Roda JCnog niet bekend
Kahraman Demirtas*Roda JCnog niet bekend
Nathan Rutjes*Roda JCnog niet bekend
Marcos Gullón*Roda JCnog niet bekend
Simon Church*Roda JCnog niet bekend
* deze spelers hebben een aflopend contract en staan dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

Sc Heerenveen

Met een budget van 19 miljoen moet Heerenveen tot de subtop behoren. Na een goed begin kende Heerenveen een stroeve tweede helft van het seizoen. De begroting was seizoenen daarvoor hoger, maar er moest ingekort worden, waardoor er geen grote aankopen meer verwacht kunnen worden. Alle in- en uitgaande transfers van Heerenveen:

SpelerVan...Naar...
Luciano SlagveerHeerenveenSporting Lokeren
Shay FaceyHeerenveen (was gehuurd)Manchester City
Wout FaesHeerenveen (was gehuurd)Anderlecht
Branco van den BoomenWillem II (was verhuurd)Heerenveen
Kenneth OtigbaKasimpasa (was verhuurd)Heerenveen
Erwin Mulder*Heerenveennog niet bekend
Jan Bekkema*Heerenveennog niet bekend
Lucas Bijker*Heerenveennog niet bekend
Joris Voest*Heerenveennog niet bekend
Jair Oosterlen*Heerenveennog niet bekend
Willem Huizing*Heerenveennog niet bekend
Rannick Schoop*Heerenveennog niet bekend
Jordy Bruijn*Heerenveennog niet bekend
Younes Namli*Heerenveennog niet bekend
* deze spelers hebben een aflopend contract en staan dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

Sparta Rotterdam

Nadat Sparta Rotterdam eindelijk terugkwam naar de Eredivisie ontliep ze de nacompetitie op een haartje. Met een budget van 9,5 miljoen staat ze boven Go Ahead Eagles en Excelsior. Sparta heeft veel contracten die aflopen. Van een aantal spelers is nog niet bekend of ze ook in het seizoen 2017-18 bij de selectie horen. Alle in- en uitgaande transfers van Sparta Rotterdam:

SpelerVan...Naar...
Jerson CabralSparta (was gehuurd)Bastia
Martin PusicSparta (was gehuurd)FC Midtjylland
Florian Pinteaux*Spartanog niet bekend
David Mendes Da Silva*Spartanog niet bekend
Roland Bergkamp*Spartanog niet bekend
Mathias Pogba*Spartanog niet bekend
* deze spelers hebben een aflopend contract en staan dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

Vitesse

Vitesse heeft zich door de bekerwinst in 2017 verzekerd van een plekje in de groepsfase van de Europa League, wat inkomsten met zich mee brengt. Het budget van 26 miljoen, dat gezien het budget van de seizoenen daarvoor lager is dan normaal, kan daardoor wellicht omhoog. Ricky van Wolfswinkel was belangrijk voor Vitesse in de beker en competitie en heeft nog een doorlopend contract. Alle geleende spelers keren terug naar hun club. Alle in- en uitgaande transfers van Vitesse:

SpelerVan...Naar...
Matt MiazgaVitesse (was gehuurd)Chelsea
Kevin DiksVitesse (was gehuurd)Fiorentina
Lewis BakerVitesse (was gehuurd)Chelsea
NathanVitesse (was gehuurd)Chelsea
Mukhtar AliVitesse (was gehuurd)Chelsea
Adnane TighadouiniVitesse (was gehuurd)Malaga
Kelvin Leerdam*Vitessenog niet bekend
Arshak Koryan*Vitessenog niet bekend
* deze spelers hebben een aflopend contract en staan dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

VVV-Venlo

De kersverse promovendus vanuit de Jupiler League was in het seizoen 2012-23 voor het laatst te vinden in de Eredivisie en had toen een begroting van 7,5 miljoen. VVV-Venlo heeft veel contracten die aflopen, waardoor er nieuwe spelers aangetrokken moeten worden in de zomer van 2017. Alle in- en uitgaande transfers van VVV-Venlo:

SpelerVan...Naar...
Gedion ZelalemVVV (was gehuurd)Arsenal
Joey SleegersVVV (was gehuurd)NEC
Tim ReceveurVVVDe Graafschap
Delano van Crooij*VVVnog niet bekend
Jerold Promes*VVVnog niet bekend
Cendrino Misidjan*VVVnog niet bekend
Moreno Rutten*VVVnog niet bekend
Jonathan Opoku*VVVnog niet bekend
Rintaro Tashima*VVVnog niet bekend
Torino Hunte*VVVnog niet bekend
Leandro Resida*VVVnog niet bekend
* deze spelers hebben een aflopend contract en staan dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

Willem II

Met een begroting van 10 miljoen heeft Willem II het prima gedaan in de Eredivisie in het seizoen 2016-17. Met de trainer Erwin van Looij was de nacompetitie al vroeg in het seizoen geen reële eindhalte. Veel contracten van dragende spelers lopen af, waardoor er nieuwe spelers aangetrokken moeten worden om ook in het seizoen 2017-18 een goed resultaat te halen. Alle in- en uitgaande transfers van Willem II:

SpelerVan...Naar...
Timon WellenreutherSchalke 04Willem II
Fernando LewisAZWillem II
Branco van den BoomenWillem II (was gehuurd)Heerenveen
Jari SchuurmanWillem II (was gehuurd)Feyenoord
Vajebah SakorWillem II (was gehuurd)Juventus
Obbi OulareWillem II (was gehuurd)Watford
Kostas Lamprou*Willem IInog niet bekend
Dries Wuytens*Willem IInog niet bekend
Derick Tshimanga*Willem IInog niet bekend
Dico Koppers*Willem IInog niet bekend
Pele van Anholt*Willem IInog niet bekend
Guus Joppen*Willem IInog niet bekend
Funso Ojo*Willem IInog niet bekend
Erik Falkenburg*Willem IInog niet bekend
* deze spelers hebben een aflopend contract en staan dus waarschijnlijk voor een transfer naar een andere club in de zomer.

De transfers zijn bijgewerkt tot en met 25 mei 2017

Geruchten zomer 2017

De geruchten die sinds april 2017 rondzingen in de media per club:

Let op: onderstaande tabellen zijn gebaseerd op geruchten, betrouwbaarheid van de berichten niet meegenomen in de tabellen

ADO Den Haag

SpelerClubGerucht
Nick KuipersMVVADO Den Haag
Mike HavenaarADO Den HaagTerugkeer naar Japan
Ruben SchakenTransfervrijClubs uit Azië en Amerika
Randy WoltersTransfervrijADO Den Haag
Wilfried KanonADO Den HaagAngers
Tom BeugelsdijkADO Den HaagGaat weg
Thomas MeissnerADO Den HaagSaint-Étienne
Tom TrybullADO Den HaagSampdoria, Atalanta Bergamo

Ajax

SpelerClubGerucht
Sofyan AmrabatFC UtrechtRB Leizpig, Anderlecht, Feyenoord, Ajax, PSV, Watford
Maximillian WöberRapid WienAjax
Amin YounesAjaxSevilla, RB Leipzig, Napoli
Diederik BoerTransfervrijPEC Zwolle
Robbin RuiterTransfervrijAjax
Pawel CibickiMalmö FFAjax, Napoli, Celta de Vigo
Davinson SanchezAjaxChelsea, Bayern München, FC Barcelona, Real Madrid, Paris-Saint Germain
Heiko WestermannAjaxDarmstadt 98
Davy KlaassenAjaxEverton, Lazio, Napoli, Villarreal
Kasper DolbergAjaxAC Milan, FC Barcelona, AS Roma, Manchester City, Manchester United
Ferdi KadiogluNECAjax, Turkse clubs
Vurnon AnitaNewcastle UnitedAjax
Wesley SneijderGalatasarayAjax
André OnanaAjaxBayern München, Bordeaux, Olympique Nice, Olympique Marseille
Moise KeanJuventusAjax, Chelsea, Manchester City
Karim HafezLierse SKAjax
Donny van de BeekAjaxFC Barcelona, Bayern München
Vaclav CernyAjaxSlavia Praag
Klaas-Jan HuntelaarSchalke 04Ajax
Mitchell DijksAjaxNorwich City
Jordan SierraDelfinAjax, Manchester City
Dragi GudeljAjaxVVV-Venlo

AZ

SpelerClubGerucht
Cyriel DessersNACAZ, PEC Zwolle, FC Utrecht, FC Twente
Alireza JahanbakhshAZWatford, Bournemouth, Burnley
Davy RoefAnderlechtAZ
Lucas WoudenbergFeyenoordAZ, PEC Zwolle, FC Groningen
Ramin RezaeianPersepolis FCAZ, Club Brugge
Sergio RochetAZGaat weg
Dominik LaniusHSVAZ, FC Twente
Warner HahnFeyenoordWillem II, AZ, Vitesse, Heerenveen, PEC, ADO, FC Twente

Excelsior

SpelerClubGerucht
Stanley ElbersExcelsiorPEC Zwolle

FC Groningen

SpelerClubGerucht
Etienne ReijnenFC GroningenPEC Zwolle
David StecSt. PoltenFC Groningen
Tom HiariejTransfervrijClub uit Amerika, Australië
Lucas WoudenbergFeyenoordAZ, PEC Zwolle, FC Groningen
Theo ZwarthoedGo Ahead EaglesFC Groningen

FC Twente

SpelerClubGerucht
Mateusz KlichFC TwenteLeeds United
Haris Vuckic Newcastle UnitedFC Twente
Danny HollaTransfervrijPEC, FC Twente
Hidde ter AvestNACNapoli
Cyriel DessersNACAZ, PEC Zwolle, FC Utrecht, FC Twente
Chinedu EdeFC TwenteHo Chi Minh City
Kamohelo MokotjoFC TwenteInteresse uit buitenland
Warner HahnFeyenoordWillem II, AZ, Vitesse, Heerenveen, PEC, ADO, FC Twente

FC Utrecht

SpelerClubGerucht
Sander van der StreekCambuurHeerenveen, FC Utrecht
Giovanni TroupéeFC UtrechtPSV, Borussia Mönchengladbach, Bournemouth, Middlesbrough, Celtic, Eintracht Frankfurt
Sofyan AmrabatFC UtrechtRB Leizpig, Anderlecht, Feyenoord, Ajax, PSV, Watford
Soufyan AhannachAlmere CityFC Utrecht, sc Heerenveen
Robbin RuiterTransfervrijAjax
Cyriel DessersNACAZ, PEC Zwolle, FC Utrecht, FC Twente
Yassin AyoubFC UtrechtInteresse uit buitenland en Nederland
Bilal Ould-ChickBenficaFC Utrecht

Feyenoord

SpelerClub%]Gerucht
Eljero EliaFeyenoordFenerbahce, Basaksehir
Sofyan AmrabatFC UtrechtRB Leizpig, Anderlecht, Feyenoord, Ajax, PSV, Watford
Matt MiazgaChelseaFeyenoord, PSV
Simon GustafsonFeyenoordGaat weg
Jeremain LensSunderlandFeyenoord
Robin van PersieFenerbahceFeyenoord
Rick KarsdorpFeyenoordAS Monaco, Manchester City, Napoli, Bayern München
Nicolai JörgensenFeyenoordOlympique Marseille
Steven BerghuisWatfordFeyenoord
Lucas WoudenbergFeyenoordAZ, PEC Zwolle, FC Groningen
Justin HoogmaHeraclesFeyenoord

Heracles Almelo

SpelerClubGerucht
Robin GosensHeraclesAtalanta Bergamo
Paul GladonWolverhampton WanderersHeracles
Justin HoogmaHeraclesFeyenoord

NEC

SpelerClubGerucht
Jay-Roy GrotNECFiorentina
Gregor BreinburgNECCity Football Group
Ferdi KadiogluNECAjax, Turkse clubs

PEC Zwolle

SpelerClubGerucht
Etienne ReijnenFC GroningenPEC
Diederik BoerTransfervrijPEC
Stanley ElbersExcelsiorPEC
Moise KeanJuventusPEC
Danny HollaTransfervrijPEC, FC Twente
Cyriel DessersNACAZ, PEC Zwolle, FC Utrecht, FC Twente
Lucas WoudenbergFeyenoordAZ, PEC Zwolle, FC Groningen

PSV

SpelerClubGerucht
Giovanni TroupéeFC UtrechtPSV, Borussia Mönchengladbach, Bournemouth, Middlesbrough, Celtic, Eintracht Frankfurt
Sofyan AmrabatFC UtrechtRB Leizpig, Anderlecht, Feyenoord, Ajax, PSV, Watford
Matt MiazgaChelseaFeyenoord, PSV
Hirving LozanoPachucaPSV
Andrés GuardadoPSVClubs uit Amerika en Atletico Madrid
Rai VloetPSVGaat weg
Marcel RitzmaierPSVGaat weg
Adam MaherPSVOsmanlispor
Santiago AriasPSVFiorentina, West Ham United, Bayer Leverkusen, Swansea City
Frank FabraBoca JuniorsPSV
Remko PasveerPSVHeerenveen
Luuk KoopmansPSVHeerenveen
Jetro WillemsPSVOlympique Lyon, Napoli
Jeroen ZoetPSVNapoli
Marco van GinkelChelseaPSV, Fenerbahce

Roda JC

Er zijn nog geen geruchten met betrekking tot de (toekomstige) selectie van Roda JC.

Sc Heerenveen

SpelerClubGerucht
Jamiro MonteiroCambuurHeerenveen
Sander van der StreekCambuurHeerenveen, FC Utrecht
Soufyan AhannachAlmere CityFC Utrecht, sc Heerenveen
Erwin MulderHeerenveenFenerbahce
Kenneth OtigbaHeerenveenKasimpasa
Remko PasveerPSVHeerenveen
Luuk KoopmansPSVHeerenveen

Sparta Rotterdam

Er zijn nog geen geruchten met betrekking tot de (toekomstige) selectie van Sparta.

Vitesse

SpelerClubGerucht
Ricky van WolfswinkelVitesseFC Basel
Kevin DiksFiorentinaVitesse
Milot RashicaVitesseAjax, PSV, Feyenoord, Napoli

VVV-Venlo

SpelerClubGerucht
Dragi GudeljAjaxVVV-Venlo

Willem II

SpelerClubGerucht
Warner HahnFeyenoordWillem II, AZ, Vitesse, Heerenveen, PEC, ADO, FC Twente

De geruchten zijn bijgewerkt tot en met 25 mei 2017
© 2017 Voetbol, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Transfers Eredivisie 2012-2013 (transferperiode winterstop)Transfers Eredivisie 2012-2013 (transferperiode winterstop)Transfers Eredivisie 2012-2013 (transferperiode winterstop). De transferperiode in de winterstop begint op 1 januari en…
Transfers Eredivisie 2010 - 2011 (transferperiode)Transfers: De transferperiode voor de Eredivisie 2010 - 2011 is opengegaan. Clubs kunnen transfers regelen tot 31 august…
Transferperiode winterstop 2014/15: transfers en geruchtenTransferperiode winterstop 2014/15: transfers en geruchtenIn de winterstop van het seizoen 2014/2015 gaat de transfermarkt weer open en ook in deze transferperiode wordt verwacht…
Voetbal; Opleidingsvergoeding bij internationale transfersBij internationale transfers van grote voetballers is vaak een hoop geld gemoeid. Een deel van dat geld, te weten 5%, vl…
Voetbal: duurste transfers 2013Voetbal: duurste transfers 2013Tot dinsdag 3 september 2013 mogen voetbalclubs spelers aan- en verkopen voor het seizoen 2013/14. De transfer van de En…
Bronnen en referenties
  • https://www.fcgroningen.nl/nieuws/fc-groningen-contracteert-mike-te-wierik/2
  • https://www.vi.nl/nieuws/groningen-neemt-pec-huurling-warmerdam-over-van-ajax
  • https://www.vi.nl/nieuws/artikel-detail?name=recorddrukte-op-nederlandse-transfermarkt&type=nieuws&category=&
  • https://tallsay.com/page/4294981023/begroting-eredivisie-2016-2017-omzet
  • https://www.transfermarkt.nl/eredivisie/startseite/wettbewerb/NL1

Reageer op het artikel "Transfers en geruchten Eredivisie zomer 2017"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Voetbol
Laatste update: 25-05-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!