InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Gratis voetbal kijken via livestream: alle competities

Gratis voetbal kijken via livestream: alle competities

Gratis voetbal kijken via livestream: alle competities Wil je een wedstrijd van je favoriete club kijken maar wordt deze niet uitgezonden op tv of kun je de betreffende zender niet ontvangen? Of wil je kijken naar een wedstrijd van een kleine club uit een buitenlandse competitie en lijkt er geen enkele mogelijkheid deze wedstrijd online te kijken? Dan loont het de moeite om een te kijken of je deze wedstrijd toch gratis kunt zien via een Russische livestream.

Wat is een livestream?

Een live stream, livestream of streaming media is een manier om rechtstreeks via internet video te kijken of audio te beluisteren. In het geval van een live stream betreft het dus een live uitzending. Websites die dergelijke streams aanbieden vragen soms dat je je aanmeldt in de vorm van het eenmalig verstrekken van je contactgegevens of het aanvragen van een lidmaatschap van een nieuwsbrief. Er bestaan echter ook websites die helemaal niet vragen in ruil voor de live beelden. Soms moet je wel een bepaald type media player op je computer of tablet geïnstalleerd hebben om de beelden te kunnen bekijken.

Een voordeel van een livestream is dat de video die je bekijkt niet eerst hoeft te worden gedownload. De stream is daardoor in het geval van een goede snelle internetverbinding ononderbroken. Omdat je als kijker nooit een compleet mediabestand krijgt zijn auteursrechten beter te handhaven. Je doet dus niets illegaals wanneer je gebruik maakt van een livestream, iets dat bij downloaden wel het geval kan zijn.

Voetbal kijken via een livestream

In het geval van een grote wedstrijd zoals bijvoorbeeld een van de klassiekers uit de Nederlandse competitie die je niet op tv kunt volgen omdat je niet thuis bent, proberen veel mensen een live stream te bemachtigen door gewoon de naam van de wedstrijd in te voeren in een online zoekmachine. Het vervelende is wel dat de livestream vaak begint bij het eerste fluitsignaal en nog niet bij de voorbeschouwing waardoor je al snel de eerste minuten van een wedstrijd mist omdat je nog bezig was met zoeken. Een ander bekend probleem is dat zo veel mensen tegelijk naar een bepaalde live stream schakelen dat de website waarop deze wordt aangeboden overbelast raakt en je de website steeds moet verversen om te proberen binnen te komen en de livestream te starten. Dan nog moet je maar afwachten of het lukt de video af te spelen zonder dat deze gaat haperen.

Livestream bekijken via livetv.ru

Aanbieder livetv.ru is een Russische verstrekker van livestreams. Het is volkomen legaal om via deze website een livestream te bekijken. Alles wat je hoeft te doen is bij het begin van de wedstrijd naar de website te surfen en te klikken op de wedstrijd van jouw voorkeur. Al wil je een wedstrijd kijken uit de Portugese competitie of een potje bekijken uit de eerste ronde van de Duitse beker, de kans is groot dat livetv.ru je van dienst kan zijn.

Wanneer je voetbal kijkt via livetv.ru heb je de keuze uit tal van aanbieders. Wanneer je kijkt naar een wedstrijd uit een grote competitie dan zal het aanbod uiteraard groter zijn dan wanneer je een wedstrijd uit een tweede divisie probeert te bekijken, maar er is bijna altijd wel een goede live stream te vinden. Veel van de streams hebben Arabisch of Russisch commentaar, maar er zijn ook wedstrijden beschikbaar met Engels commentaar en soms is zelfs een uitzending met Nederlands commentaar gratis te kijken. Je kunt dit doen zonder een code te kopen of een abonnement te nemen.

Wanneer je kijkt via een Russische livestream dan heb je de keuze uit streams die direct afspeelbaar zijn in je browser en streams die externe software gebruiken. Laatstgenoemde biedt de beste kwaliteit maar het wordt aangeraden hier alleen gebruik van te maken wanneer je een virusscanner geïnstalleerd hebt op je computer, want je weet nooit wat je anders binnenhaalt. Russiche live stream websites maken vaak gebruik van SopCast, welke bekend staat als een veilige aanbieder.

Wanneer je een live stream bekijkt dan zul je altijd te maken krijgen met veel reclame. Vaak moet je eerst een halve minuut wachten voor je een reclame kunt wegklikken en vaak komt deze dan toch nog met regelmaat terug. Dit is helaas een van de nadelen van het kijken van voetbal op deze manier.

Livestream van andere sporten kijken

Naast voetbal kun je ook live kijken naar livestreams van tennis, ijshockey, Formule 1, boxen, atletiek, basketbal, volleybal en diverse soorten wintersport. Ook veel wedstrijden van de Olympische Spelen worden uitgezonden.
© 2012 - 2015 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK kwalificatie Jong Oranje 2015 op tv en via live streamsEK kwalificatie Jong Oranje 2015 op tv en via live streamsVeel voetballiefhebbers zijn geïnteresseerd in de voetbalwedstrijden die op Europees niveau worden gespeeld. In Nederlan…
WK 2014, de uitzendingen live volgen op tv/radio/internetWK 2014, de uitzendingen live volgen op tv/radio/internetHet Wereldkampioenschapvoetbal wordt in 2014 gehouden van donderdag 12 juni tot en met de finale op zondag 13 juli 2014.…
Onderdelen van de sportanalyse bij voetbalBinnen de (sport)fysiotherapie is een gedegen sportanalyse onontbeerlijk. De sportanalyse is een van de basiselementen b…

Reageer op het artikel "Gratis voetbal kijken via livestream: alle competities"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Dessal
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Schrijf mee!