InfoNu.nl > Sport > Balsport > Hockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestream

Hockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestream

Hockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestream In 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze landencompetitie is de opvolger van de Hockey World League (HWL). Er doen negen landen mee aan deze competitie waaronder Nederland en België. De wedstrijden van de Nederlandse en Belgische mannen zijn live op tv te zien en worden daarnaast ook via een livestream op het internet uitgezonden. Hoe zien het programma en het speelschema van de Nederlandse en Belgische heren eruit? Op zaterdag 19 januari 2019 is om 12u55 de wedstrijd Spanje-België live op tv en op de livestream te zien. Op zondag 27 januari 2019 wordt de wedstrijd Nieuw-Zeeland - Nederland live op tv en via de livestream uitgezonden.

Voorganger: Hockey World League

De Hockey World League bestond sinds 2012. Deze competitie voor landenteams werdt georganiseerd door de internationale hockeybond FIH (Féderation Internationale de Hockey). De Hockey World League is in de plaats gekomen voor de vroegere kwalificatietoernooien voor het WK en de Olympische Spelen: via goede prestaties in deze World League kwalificeert men zich automatisch voor die grote toernooien.

Hervorming: Hockey Pro League

Met ingang van 2019 komt er een einde aan de naam 'Hockey World League' (HWL). In plaats daarvan is er een nieuwe naam voor de hockeycompetitie van de landenteams gekomen: de Hockey Pro League (HPL). Officieel is deze nieuwe competitie niet alleen een voortzetting van de HWL, maar ook van de Champions Trophy, waarvan in 2018 de laatste editie werd gehouden.

Opzet Hockey Pro League 2019

Het eerste deel van de Hockey Pro League bestaat uit een reeks competitiewedstrijden die in de loop van de periode januari tot en met juni 2019 worden gespeeld. Daarna spelen de vier beste ploegen uit de stand een finaletoernooi, waarin beslist wordt wie de eindwinnaar van het toernooi is. De Hockey Pro League 2019 geldt overigens ook als kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. Naast de Pro League voor de heren is er ook een Hockey Pro League voor dames.

Programma Nederland Hockey Pro League 2019

Hieronder vindt u het programma van het Nederlandse mannenteam bij Hockey Pro League 2019. Tijdens deze competitie wordt het speelschema van het Nederlandse team geüpdatet en aangevuld. Ook worden in dit schema de uitslagen van het Nederlandse mannenteam ingevuld.

Wedstrijden Nederland

 • 27 januari: Nieuw-Zeeland - Nederland
 • 2 februari: Australië - Nederland
 • 15 februari: Nederland - Spanje
 • 24 februari: Argentinië - Nederland
 • 5 maart: Nederland - Duitsland
 • 11 april: Nederland - Pakistan
 • 13 april: Nederland - Spanje
 • 26 april: Duitsland - Nederland
 • 2 juni: Nederland - Groot-Brittannië
 • 4 juni: Nederland - Nieuw-Zeeland
 • 8 juni: België - Nederland
 • 9 juni: Nederland - België
 • 14 juni: Groot-Brittanië - Nederland
 • 16 juni: Pakistan - Nederland
 • 19 juni: Nederland - Argentinië
 • 23 juni: Nederland - Australië

Programma België Hockey Pro League 2019

U vindt hieronder het programma van het Belgische herenteam bij de Hockey Pro League 2019. Tijdens deze competitie worden hier ook de uitslagen van de wedstrijden bijgehouden.

Wedstrijden België

 • 19 januari: Spanje - België
 • 26 januari: Argentinië - België
 • 1 februari: Nieuw-Zeeland - België
 • 3 februari: Australië - België
 • 7 april: België - Pakistan
 • 10 april: België - Spanje
 • 19 mei: Groot-Brittannië - België
 • 26 mei: Pakistan - België
 • 30 mei: België - Groot-Brittannië
 • 2 juni: België - Duitsland
 • 8 juni: België - Nederland
 • 9 juni: Nederland - België
 • 12 juni: Duitsland - België
 • 16 juni: België - Nieuw-Zeeland
 • 19 juni: België - Australië
 • 23 juni: België - Argentinië

Live op tv in Nederland: Ziggo Sport

In Nederland worden de wedstrijden van het Nederlandse herenteam live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De meeste wedstrijden worden live uitgezonden op hun 'open net' Ziggo Sport (kanaal 14, dat gratis beschikbaar is voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo). Daarnaast worden echter ook wedstrijden live uitgezonden op betaalzenders van Ziggo Sport Totaal, waarvoor men een extra abonnement dient te hebben. Ziggo Sport Totaal zend naast behalve de Hockey League van de heren ook de Hockey Pro League voor vrouwen live op tv en per livestream uit.

Live op tv: Nieuw-Zeeland - Nederland op 27 januari 2019

De eerste wedstrijd van de Nederlandse heren in deze competitie is de wedstrijd Nieuw-Zeeland - Nederland op zondag 27 januari 2019. Deze wedstrijd wordt live op tv en per livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Zodra bekend is hoe laat hun live tv-uitzending begint en op welke zender die plaatsvindt, dan wordt die info hier gemeld.

Live op tv in België

De Hockey World League 2019 voor mannen wordt ook in België live op tv uitgezonden. De wedstrijden van het Belgische team zijn live te zien op de betaalzenders van Telenet Play Sports. Hieronder wordt telkens bijgehouden wanneer deze wedstrijden live worden uitgezonden. Plays Sports zendt behalve het herentoernooi overigens ook de Hockey Pro League voor vrouwen live uit op televisie en per livestream.

Live op tv: Spanje-België op 19 januari 2019

De eerste wedstrijd van de Belgische heren in deze Hockey Pro League is Spanje-België op zaterdag 19 januari 2019. Deze wedstrijd wordt live op tv en per livestream uitgezonden door Telenet Play Sports. Hun live-uitzending begint om 12u55 op de tv-zender Play Sports 1.

Livestream Hockey Pro League Heren 2019 voor Nederland

De wedstrijden van de Nederlandse heren zijn live op het internet te volgen via een stream op de Ziggo Sport Totaal App. Deze livestream is te bekijken door abonnees. Daarnaast kan men de livestream ook verkrijgen via 'pay per view'. De tijdstippen waarop de livestream van de Hockey Pro League 2019 op de Ziggo Sport Totaal App beschikbaar is, zijn hetzelfde als de begintijden in het uitzendschema van de live-uitzendingen op de tv.

Livestream Hockey Pro League (heren) voor België

Voor Belgische kijkers zijn de wedstrijden van het Belgische mannenteam ook live online te bekijken via een stream. Van hun wedstrijden is een livestream beschikbaar op de website van Play Sports. Men dient wel een abonnement op Telenet Play Sports te hebben om zo'n livestream te kunnen bekijken. Is het bij Play Sports ook mogelijk om een livestream via PPV (Pay Per View) te verkrijgen? Neen, dat is niet mogelijk, maar er zijn wel andere opties voor mensen die geen vast abonnement bij Telenet Play Sports willen hebben, maar toch via een officiële livestream naar een wedstrijd van de Belgisch hockeyheren willen kijken. Zo is het mogelijk om een dagpas te kopen bij Telenet Play Sports Go, waarmee men één etmaal lang elke livestream kan bekijken, waaronder dus stream van een hockeywedstrijd die dan plaatsvindt. Ook is het mogelijk om een 'weekendpas' te kopen, waarmee men een weekend lang naar elke livestream (en dus ook naar de hockeylivestream) kan kijken.

Lees verder

© 2015 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamIn 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze competitie voor landenteams vervangt de Hockey World League (HWL). De…
Hockey World League 2014 (Mannen) - speelschema, programmaVan vrijdag 10 januari tot en met zaterdag 18 januari 2014 wordt in New Delhi (India) de vierde ronde (finale) gespeeld…
Hockey: Champions Trophy Dames 2018, programma en livestreamHockey: Champions Trophy Dames 2018, programma en livestreamIn november 2018 wordt de Champions Trophy voor dames gehouden. Dit hockeytoernooi vindt plaats in de stad Changzhou (Ch…
WK hockey 2014 - programma, speelschema en uitslagenVan zaterdag 31 mei 2014 tot en met zondag 15 juni 2014, vinden de wereldkampioenschappen Hockey plaats in Den Haag. Het…
WK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenWK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenDe veertiende editie van het wereldkampioenschap hockey wordt gehouden van 21 juli 2018 tot en met 5 augustus 2018. Het…
Bronnen en referenties
 • http://www.fih.ch/events/hockey-world-league/hockey-world-league-final-raipur-2015-m/pools-matches/matches/
 • http://nl.afstand.org/Raipur
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%80%9315_Men%27s_FIH_Hockey_World_League
 • http://www.ziggosporttotaal.nl/nieuws/127093-oranje-vs-india-pakistan-canada-schotten.html

Reageer op het artikel "Hockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 15-01-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Balsport
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!