InfoNu.nl > Sport > Balsport > Hockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestream

Hockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestream

Hockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestream In 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze landencompetitie is de opvolger van de Hockey World League (HWL). Er doen acht landen mee aan deze competitie waaronder Nederland en België. De wedstrijden van de Nederlandse en Belgische mannen zijn live op tv te zien en worden daarnaast ook via een livestream op het internet uitgezonden. Hoe zien het programma en het speelschema van de Nederlandse en Belgische heren eruit? Op 19 mei is Groot-Brittannië - België live op tv (Play Sports) en online via de livestream te zien. Op 26 april wordt de wedstrijd Duitsland-Nederland live uitgezonden op tv (Ziggo Sport Totaal), maar ook op de livestream.

Voorganger: Hockey World League

De Hockey World League bestond sinds 2012. Deze competitie voor landenteams werdt georganiseerd door de internationale hockeybond FIH (Féderation Internationale de Hockey). De Hockey World League is in de plaats gekomen voor de vroegere kwalificatietoernooien voor het WK en de Olympische Spelen: via goede prestaties in deze World League kwalificeert men zich automatisch voor die grote toernooien.

Hervorming: Hockey Pro League

Met ingang van 2019 komt er een einde aan de naam 'Hockey World League' (HWL). In plaats daarvan is er een nieuwe naam voor de hockeycompetitie van de landenteams gekomen: de Hockey Pro League (HPL). Officieel is deze nieuwe competitie niet alleen een voortzetting van de HWL, maar ook van de Champions Trophy, waarvan in 2018 de laatste editie werd gehouden.

Opzet Hockey Pro League 2019

Het eerste deel van de Hockey Pro League bestaat uit een reeks competitiewedstrijden die in de loop van de periode januari tot en met juni 2019 worden gespeeld. Daarna spelen de vier beste ploegen uit de stand een finaletoernooi, waarin beslist wordt wie de eindwinnaar van het toernooi is. De Hockey Pro League 2019 geldt overigens ook als kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. Naast de Pro League voor de heren is er ook een Hockey Pro League voor dames.

Pakistan: wedstrijden geannuleerd, team heeft zich teruggetrokken

Oorspronkelijk deden er negen landen mee aan de Hockey Pro League 2019. In januari 2019 werd echter duidelijk dat Pakistan zich terug moest trekken uit deze competitie. Vandaar dat er uiteindelijk acht landen meedoen aan deze competitie. Nederland zou oorspronkelijk op 11 april en 16 juni tegen Pakistan spelen. België zou op 7 april en 26 mei tegen Pakistan spelen. Deze wedstrijden zijn dus geannuleerd.

Programma Nederland Hockey Pro League 2019

Hieronder vindt u het programma van het Nederlandse mannenteam bij Hockey Pro League 2019. Tijdens deze competitie wordt het speelschema van het Nederlandse team geüpdatet en aangevuld. Ook worden in dit schema de uitslagen van het Nederlandse mannenteam ingevuld.

Wedstrijden Nederland

 • 27 januari: Nieuw-Zeeland - Nederland 3-4
 • 2 februari: Australië - Nederland 5-5 (Nederland w.n.s.)
 • 15 februari: Nederland - Spanje 3-3
 • 24 februari: Argentinië - Nederland 4-3
 • 5 maart: Nederland - Duitsland 0-1
 • 13 april: Nederland - Spanje 4-0
 • 26 april: Duitsland - Nederland 2-4
 • 2 juni: Nederland - Groot-Brittannië
 • 4 juni: Nederland - Nieuw-Zeeland
 • 8 juni: België - Nederland
 • 9 juni: Nederland - België
 • 14 juni: Groot-Brittanië - Nederland
 • 19 juni: Nederland - Argentinië
 • 23 juni: Nederland - Australië

Programma België Hockey Pro League 2019

U vindt hieronder het programma van het Belgische herenteam bij de Hockey Pro League 2019. Tijdens deze competitie worden hier ook de uitslagen van de wedstrijden bijgehouden.

Wedstrijden België

 • 19 januari: Spanje - België 2-2
 • 26 januari: Argentinië - België 2-4
 • 1 februari: Nieuw-Zeeland - België 4-4 (België w.n.s.)
 • 3 februari: Australië - België 1-4
 • 10 april: België - Spanje 7-3
 • 19 mei: Groot-Brittannië - België 0-4
 • 30 mei: België - Groot-Brittannië
 • 2 juni: België - Duitsland
 • 8 juni: België - Nederland
 • 9 juni: Nederland - België
 • 12 juni: Duitsland - België
 • 16 juni: België - Nieuw-Zeeland
 • 19 juni: België - Australië
 • 23 juni: België - Argentinië

Live op tv in Nederland: Ziggo Sport

In Nederland worden de wedstrijden van het Nederlandse herenteam live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De meeste wedstrijden worden live uitgezonden op hun 'open net' Ziggo Sport (kanaal 14, dat gratis beschikbaar is voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo). Daarnaast worden echter ook wedstrijden live uitgezonden op betaalzenders van Ziggo Sport Totaal, waarvoor men een extra abonnement dient te hebben. Ziggo Sport Totaal zend naast behalve de Hockey League van de heren ook de Hockey Pro League voor vrouwen live op tv en per livestream uit.

Live op tv: Nieuw-Zeeland - Nederland op 27 januari 2019

De eerste wedstrijd van de Nederlandse heren in deze competitie is de wedstrijd Nieuw-Zeeland - Nederland op zondag 27 januari 2019. Deze wedstrijd wordt live op tv en per livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Hoe laat begint de live-uitzending van Nieuw-Zeeland - Nederland en op welke zender vindt die plaats? Deze live-uitzending begint 's ochtends vroeg om 4u15 op de zender Ziggo Sport (kanaal 14). Eerder op die nacht kan men op die zender ook kijken naar de wedstrijd van de Nederlandse dames tegen Nieuw-Zeeland tijdens de Hockey Pro League voor vrouwen.

Live: Australië-Nederland op 2 februari 2019

In de nacht van vrijdag 1 februari op zaterdag 2 februari wordt de wedstrijd Australië-Nederland live uitgezonden door Ziggo Sport Totaal op tv en via hun livestream. De live-uitzending begint om 4u50 op Ziggo Sport (kanaal 14) en de abonneezender Ziggo Sport Select.

Live op tv: Spanje-Nederland op 15 februari 2019

Op de ochtend van vrijdag 15 februari 2019 wordt de wedstrijd Spanje-Nederland gespeeld. Deze wedstrijd is live te zien op de zenders Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Select. Daarnaast wordt er ook een livestream van de wedstrijd Spanje-Nederland geproduceerd door Ziggo Sport Totaal.

Live op tv: Argentinië-Nederland op 24 februari 2019

Op de avond van zondag 24 februari 2019 wordt de wedstrijd Argentinië-Nederland gespeeld. Deze wedstrijd is live te zien op de zender Ziggo Sport Extra (te zien voor abonnees van het totale zenderpakket van Ziggo Sport Totaal). Daarnaast wordt er ook een livestream van de wedstrijd Argentinië-Nederland die verzorgd wordt door Ziggo Sport Totaal. De uitzending van Argentinië-Nederland begint om 20u00.

Live op tv: Nederland-Duitsland op 5 maart 2019

Op dinsdag 5 maart is de wedstrijd Nederland-Duitsland live op tv te zien (en online via de livestream). De wedstrijd Nederland-Duitsland wordt op die avond gespeeld in Rotterdam. Op welke zender kan men deze wedstrijd op 5 maart 2019 live bekijken? De live tv-uitzending van Nederland-Duitsland vindt plaats op drie verschillende zenders: Ziggo Sport (kanaal 14), Ziggo Tv (kanaal 13) en Ziggo Sport Select. Die twee eerstgenoemde zenders zitten in het standaardpakket van iedereen die digitale tv bij Ziggo heeft. Die laatstgenoemde zender is alleen te bekijken door abonnees van Ziggo Sport Totaal.

Ook wordt er een livestream van de wedstrijd Nederland-Duitsland verzorgd door Ziggo Sport Totaal. Die livestream van Nederland-Duitsland begint eveneens om 18u30. Alle andere wedstrijden van Nederland tijdens de Hockey Pro League zijn eveneens via die streamingdienst per livestream te bekijken.

Hoe laat beginnen de live-uitzendingen Nederland-Duitsland? Die uitzendingen van deze hockeywedstrijd beginnen op dinsdag 5 maart 2019 op de livestream en op tv om 18u30. Men kan de wedstrijd Nederland-Duitsland op de avond van 5 maart ook live bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Via die app kan men per livestream als abonnee van Ziggo onder meer naar de zenders Ziggo Tv (kanaal 13) en Ziggo Sport (kanaal 14) kijken.

Live op tv: Nederland-Spanje op 13 april 2019

Op zaterdag 13 april wordt de wedstrijd Nederland-Spanje live uitgezonden op tv door Ziggo Sport. De live tv-uitzending van Nederland-Spanje op 13 april beginnen om 17u55. Hun live tv-uitzending van Nederland-Spanje vindt plaats op abonneezender Ziggo Sport Extra. Daarnaast is de wedstrijd Nederland-Spanje ook live te zien op de zender Ziggo Tv (digitaal kanaal 13).

Men kan Nederland-Spanje echter ook bekijken via de livestream van Ziggo Sport Go. Deze livestream van Nederland-Spanje begint op zaterdag 13 april net als de live tv-uitzending om 17u55.

Live op tv: Duitsland-Nederland op 26 april 2019

Op vrijdag 26 april 2019 wordt de interland Duitsland-Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Hun live tv-uitzending van Duitsland-Nederland is op vrijdag 26 april op twee zenders te zien. De wedstrijd wordt uitgezonden op Ziggo Sport Docu en op Ziggo Tv (kanaal 13). Op beide zenders begint de live-uitzending van Duitsland-Nederland om 20u45. Daarnaast kan men op 26 april vanaf 20u45 ook online naar Duitsland-Nederland kijken via de livestream van Ziggo Sport Go.

Live op tv in België

De Hockey World League 2019 voor mannen wordt ook in België live op tv uitgezonden. De wedstrijden van het Belgische team zijn live te zien op de betaalzenders van Telenet Play Sports. Hieronder wordt telkens bijgehouden wanneer deze wedstrijden live worden uitgezonden. Plays Sports zendt behalve het herentoernooi overigens ook de Hockey Pro League voor vrouwen live uit op televisie en per livestream.

Live op tv: Argentinië-België op 26 januari 2019

De tweede wedstrijd van de Belgische heren in deze Hockey Pro League is Argentinië-België op zaterdag 26 januari 2019. Deze wedstrijd wordt live op tv en per livestream uitgezonden door Telenet Play Sports. Hun live-uitzending begint om 21u50 op de tv-zender Play Sports 2. Na afloop van deze herenwedstrijd kan men vanaf circa 23u50 op die zender live kijken naar de wedstrijd van de Belgische dames tegen Argentinië op de Hockey Pro League voor vrouwen.

Live: Nieuw-Zeeland - België op 1 februari en Australië - België op 2 februari 2019

In de ochtend van vrijdag 1 februari begint 's ochtends om 4u56 op de zender Play Sports 1 de live-uitzending van Nieuw-Zeeland-België. Op zondag 3 februari begint 's ochtends om 6u05 op de Play Sports 1 de live tv-uitzending van Australië-België.

Livestream Hockey Pro League Heren 2019 voor Nederland

De wedstrijden van de Nederlandse heren zijn live op het internet te volgen via een stream op de Ziggo Sport Totaal App. Deze livestream is te bekijken door abonnees. Daarnaast kan men de livestream ook verkrijgen via 'pay per view'. De tijdstippen waarop de livestream van de Hockey Pro League 2019 op de Ziggo Sport Totaal App beschikbaar is, zijn hetzelfde als de begintijden in het uitzendschema van de live-uitzendingen op de tv.

Livestream Hockey Pro League (heren) voor België

Voor Belgische kijkers zijn de wedstrijden van het Belgische mannenteam ook live online te bekijken via een stream. Van hun wedstrijden is een livestream beschikbaar op de website van Play Sports. Men dient wel een abonnement op Telenet Play Sports te hebben om zo'n livestream te kunnen bekijken. Is het bij Play Sports ook mogelijk om een livestream via PPV (Pay Per View) te verkrijgen? Neen, dat is niet mogelijk, maar er zijn wel andere opties voor mensen die geen vast abonnement bij Telenet Play Sports willen hebben, maar toch via een officiële livestream naar een wedstrijd van de Belgisch hockeyheren willen kijken. Zo is het mogelijk om een dagpas te kopen bij Telenet Play Sports Go, waarmee men één etmaal lang elke livestream kan bekijken, waaronder dus stream van een hockeywedstrijd die dan plaatsvindt. Ook is het mogelijk om een 'weekendpas' te kopen, waarmee men een weekend lang naar elke livestream (en dus ook naar de hockeylivestream) kan kijken.

Lees verder

© 2015 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamIn 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze competitie voor landenteams vervangt de Hockey World League (HWL). De…
Finale Nations League 2019, live op tv en livestreamFinale Nations League 2019, live op tv en livestreamIn juni 2019 wordt het eindtoernooi gespeeld van de UEFA Nations League 2019. Hieraan doen vier teams mee. De halve fina…
EK Hockey 2019: opzetEK Hockey 2019: opzetTussen 23 augustus 2019 en 31 augustus 2019 vindt het EK hockey voor de vrouwen plaats. Tegelijkertijd vindt het EK voor…
WK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenWK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenDe veertiende editie van het wereldkampioenschap hockey wordt gehouden van 21 juli 2018 tot en met 5 augustus 2018. Het…
EK hockey 2017 voor heren en dames, live op tvEK hockey 2017 voor heren en dames, live op tvHet Europees kampioenschap hockey voor mannen en vrouwen wordt in 2017 georganiseerd in Nederland. De wedstrijden van di…
Bronnen en referenties
 • http://www.fih.ch/events/hockey-world-league/hockey-world-league-final-raipur-2015-m/pools-matches/matches/
 • http://nl.afstand.org/Raipur
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%80%9315_Men%27s_FIH_Hockey_World_League
 • http://www.ziggosporttotaal.nl/nieuws/127093-oranje-vs-india-pakistan-canada-schotten.html

Reageer op het artikel "Hockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 19-05-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Balsport
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!