InfoNu.nl > Sport > Balsport > Hockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestream

Hockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestream

Hockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestream In 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze landencompetitie is de opvolger van de Hockey World League (HWL). Er doen acht landen mee aan deze competitie waaronder Nederland en België. De wedstrijden van de Nederlandse en Belgische mannen zijn live op tv te zien en worden daarnaast ook via een livestream op het internet uitgezonden. Hoe zien het programma en het speelschema van de Nederlandse en Belgische heren eruit? Op 28 juni en 30 juni is het finaletoernooi van de Hockey Pro League voor de heren live op tv en online via de livestream te zien. Op 28 juni wordt de halve finale Nederland-België live op tv uitgezonden en ook op de livestream.

Voorganger: Hockey World League

De Hockey World League bestond sinds 2012. Deze competitie voor landenteams werdt georganiseerd door de internationale hockeybond FIH (Féderation Internationale de Hockey). De Hockey World League is in de plaats gekomen voor de vroegere kwalificatietoernooien voor het WK en de Olympische Spelen: via goede prestaties in deze World League kwalificeert men zich automatisch voor die grote toernooien.

Hervorming: Hockey Pro League

Met ingang van 2019 komt er een einde aan de naam 'Hockey World League' (HWL). In plaats daarvan is er een nieuwe naam voor de hockeycompetitie van de landenteams gekomen: de Hockey Pro League (HPL). Officieel is deze nieuwe competitie niet alleen een voortzetting van de HWL, maar ook van de Champions Trophy, waarvan in 2018 de laatste editie werd gehouden.

Opzet Hockey Pro League 2019

Het eerste deel van de Hockey Pro League bestaat uit een reeks competitiewedstrijden die in de loop van de periode januari tot en met juni 2019 worden gespeeld. Daarna spelen de vier beste ploegen uit de stand een finaletoernooi, waarin beslist wordt wie de eindwinnaar van het toernooi is. De Hockey Pro League 2019 geldt overigens ook als kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. Naast de Pro League voor de heren is er ook een Hockey Pro League voor dames.

Pakistan: wedstrijden geannuleerd, team heeft zich teruggetrokken

Oorspronkelijk deden er negen landen mee aan de Hockey Pro League 2019. In januari 2019 werd echter duidelijk dat Pakistan zich terug moest trekken uit deze competitie. Vandaar dat er uiteindelijk acht landen meedoen aan deze competitie. Nederland zou oorspronkelijk op 11 april en 16 juni tegen Pakistan spelen. België zou op 7 april en 26 mei tegen Pakistan spelen. Deze wedstrijden zijn dus geannuleerd.

Programma Nederland Hockey Pro League 2019

Hieronder vindt u het programma en de uitslagen van het Nederlandse mannenteam bij Hockey Pro League 2019.

Wedstrijden Nederland

 • 27 januari: Nieuw-Zeeland - Nederland 3-4
 • 2 februari: Australië - Nederland 5-5 (Nederland w.n.s.)
 • 15 februari: Nederland - Spanje 3-3
 • 24 februari: Argentinië - Nederland 4-3
 • 5 maart: Nederland - Duitsland 0-1
 • 13 april: Nederland - Spanje 4-0
 • 26 april: Duitsland - Nederland 2-4
 • 2 juni: Nederland - Groot-Brittannië 1-3
 • 4 juni: Nederland - Nieuw-Zeeland 0-0 (Nederland w.n.s.)
 • 8 juni: België - Nederland 0-4
 • 9 juni: Nederland - België 4-3
 • 14 juni: Groot-Brittanië - Nederland 2-2 (Nederland w.n.s.)
 • 19 juni: Nederland - Argentinië 2-2 (Argentinië w.n.s.)
 • 23 juni: Nederland - Australië 1-4
 • 28 juni, halve finale: Nederland-België 1-3
 • 30 jun, troostfinale: Nederland - Groot-Brittannië 5-3

Programma België Hockey Pro League 2019

U vindt hieronder het programma en de uitslagen van het Belgische herenteam bij de Hockey Pro League 2019.

Wedstrijden België

 • 19 januari: Spanje - België 2-2
 • 26 januari: Argentinië - België 2-4
 • 1 februari: Nieuw-Zeeland - België 4-4 (België w.n.s.)
 • 3 februari: Australië - België 1-4
 • 10 april: België - Spanje 7-3
 • 19 mei: Groot-Brittannië - België 0-4
 • 30 mei: België - Groot-Brittannië 4-1
 • 2 juni: België - Duitsland 4-4
 • 8 juni: België - Nederland 0-4
 • 9 juni: Nederland - België 4-3
 • 12 juni: Duitsland - België 0-8
 • 16 juni: België - Nieuw-Zeeland 4-0
 • 19 juni: België - Australië 0-2
 • 23 juni: België - Argentinië 4-1
 • 28 juni, halve finale: Nederland-België 1-3
 • 30 juni, finale: België-Australië 2-3

Live op tv in Nederland: Ziggo Sport

In Nederland worden de wedstrijden van het Nederlandse herenteam live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De meeste wedstrijden worden live uitgezonden op hun 'open net' Ziggo Sport (kanaal 14, dat gratis beschikbaar is voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo). Daarnaast worden echter ook wedstrijden live uitgezonden op betaalzenders van Ziggo Sport Totaal, waarvoor men een extra abonnement dient te hebben. Ziggo Sport Totaal zend naast behalve de Hockey League van de heren ook de Hockey Pro League voor vrouwen live op tv en per livestream uit.

Live op tv: Nieuw-Zeeland - Nederland op 27 januari 2019

De eerste wedstrijd van de Nederlandse heren in deze competitie is de wedstrijd Nieuw-Zeeland - Nederland op zondag 27 januari 2019. Deze wedstrijd wordt live op tv en per livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Hoe laat begint de live-uitzending van Nieuw-Zeeland - Nederland en op welke zender vindt die plaats? Deze live-uitzending begint 's ochtends vroeg om 4u15 op de zender Ziggo Sport (kanaal 14). Eerder op die nacht kan men op die zender ook kijken naar de wedstrijd van de Nederlandse dames tegen Nieuw-Zeeland tijdens de Hockey Pro League voor vrouwen.

Live: Australië-Nederland op 2 februari 2019

In de nacht van vrijdag 1 februari op zaterdag 2 februari wordt de wedstrijd Australië-Nederland live uitgezonden door Ziggo Sport Totaal op tv en via hun livestream. De live-uitzending begint om 4u50 op Ziggo Sport (kanaal 14) en de abonneezender Ziggo Sport Select.

Live op tv: Spanje-Nederland op 15 februari 2019

Op de ochtend van vrijdag 15 februari 2019 wordt de wedstrijd Spanje-Nederland gespeeld. Deze wedstrijd is live te zien op de zenders Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Select. Daarnaast wordt er ook een livestream van de wedstrijd Spanje-Nederland geproduceerd door Ziggo Sport Totaal.

Live op tv: Argentinië-Nederland op 24 februari 2019

Op de avond van zondag 24 februari 2019 wordt de wedstrijd Argentinië-Nederland gespeeld. Deze wedstrijd is live te zien op de zender Ziggo Sport Extra (te zien voor abonnees van het totale zenderpakket van Ziggo Sport Totaal). Daarnaast wordt er ook een livestream van de wedstrijd Argentinië-Nederland die verzorgd wordt door Ziggo Sport Totaal. De uitzending van Argentinië-Nederland begint om 20u00.

Live op tv: Nederland-Duitsland op 5 maart 2019

Op dinsdag 5 maart is de wedstrijd Nederland-Duitsland live op tv te zien (en online via de livestream). De wedstrijd Nederland-Duitsland wordt op die avond gespeeld in Rotterdam. Op welke zender kan men deze wedstrijd op 5 maart 2019 live bekijken? De live tv-uitzending van Nederland-Duitsland vindt plaats op drie verschillende zenders: Ziggo Sport (kanaal 14), Ziggo Tv (kanaal 13) en Ziggo Sport Select. Die twee eerstgenoemde zenders zitten in het standaardpakket van iedereen die digitale tv bij Ziggo heeft. Die laatstgenoemde zender is alleen te bekijken door abonnees van Ziggo Sport Totaal.

Ook wordt er een livestream van de wedstrijd Nederland-Duitsland verzorgd door Ziggo Sport Totaal. Die livestream van Nederland-Duitsland begint eveneens om 18u30. Alle andere wedstrijden van Nederland tijdens de Hockey Pro League zijn eveneens via die streamingdienst per livestream te bekijken.

Hoe laat beginnen de live-uitzendingen Nederland-Duitsland? Die uitzendingen van deze hockeywedstrijd beginnen op dinsdag 5 maart 2019 op de livestream en op tv om 18u30. Men kan de wedstrijd Nederland-Duitsland op de avond van 5 maart ook live bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Via die app kan men per livestream als abonnee van Ziggo onder meer naar de zenders Ziggo Tv (kanaal 13) en Ziggo Sport (kanaal 14) kijken.

Live op tv: Nederland-Spanje op 13 april 2019

Op zaterdag 13 april wordt de wedstrijd Nederland-Spanje live uitgezonden op tv door Ziggo Sport. De live tv-uitzending van Nederland-Spanje op 13 april beginnen om 17u55. Hun live tv-uitzending van Nederland-Spanje vindt plaats op abonneezender Ziggo Sport Extra. Daarnaast is de wedstrijd Nederland-Spanje ook live te zien op de zender Ziggo Tv (digitaal kanaal 13).

Men kan Nederland-Spanje echter ook bekijken via de livestream van Ziggo Sport Go. Deze livestream van Nederland-Spanje begint op zaterdag 13 april net als de live tv-uitzending om 17u55.

Live op tv: Duitsland-Nederland op 26 april 2019

Op vrijdag 26 april 2019 wordt de interland Duitsland-Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Hun live tv-uitzending van Duitsland-Nederland is op vrijdag 26 april op twee zenders te zien. De wedstrijd wordt uitgezonden op Ziggo Sport Docu en op Ziggo Tv (kanaal 13). Op beide zenders begint de live-uitzending van Duitsland-Nederland om 20u45. Daarnaast kan men op 26 april vanaf 20u45 ook online naar Duitsland-Nederland kijken via de livestream van Ziggo Sport Go.

Live op tv: Nederland - Groot-Brittannië op 2 juni 2019

Op zondag 2 juni 2019 wordt de wedstrijd Nederland - Groot-Brittannië live uitgezonden. In diverse overzichten staat vermeld dat dit de wedstrijd Nederland-Engeland zou zijn. Dat klopt echter niet: mede in verband met de Olympische kwalificatie doet bij deze competitie niet het team van Engeland mee, maar het team van heel Groot-Brittannië.

De live tv-uitzending van Nederland - Groot-Brittannië begint op zondag 2 juni 2019 om 15u55 op zowel de zender Ziggo Sport (kanaal 14) als op de abonneezender Ziggo Sport Select. Ook kan men op 2 juni live naar Nederland - Groot-Brittannië kijken via de livestream van Ziggo Sport Totaal.

Live op tv: Nederland - Nieuw-Zeeland op 4 juni 2019

Op dinsdag 4 juni 2019 wordt de interland Nederland - Nieuw-Zeeland live uitgezonden. De live-uitzending van Nederland - Nieuw-Zeeland begint op 4 juni om 19u55. De live-uitzending vindt plaats op de tv-zenders Ziggo Sport 14 en Ziggo Sport Select. Daarnaast is het mogelijk om op 4 juni live naar Nederland - Nieuw-Zeeland te kijken via de livestream van Ziggo Sport Totaal

Live op tv: België-Nederland op 8 juni

Op zaterdag 8 juni 2019 wordt de herenhockeywedstrijd België-Nederland live uitgezonden. (Later op die middag wordt ook de dameshockeywedstrijd tussen deze twee landen uitgezonden.) De interland België-Nederland is live op tv en online via de livestream te volgen bij Ziggo Sport Totaal en Telenet Play Sports. Op zaterdag 8 juni begint de live tv-uitzending van België-Nederland om 13u30 in Nederland op Ziggo Sport 14. In Vlaanderen begint de live tv-uitzending van België-Nederland op eveneens om 13u30 op de zender Play Sports 1. Het is ook mogelijk om deze hockeywedstrijd tussen Nederland en België te bekijken op een livestream van de Ziggo Sport Go App. Er is ook een livestream van België-Nederland die verzorgd wordt door Telenet Play Sports.

Live op tv: Nederland-België op 9 juni

De wedstrijd Nederland-België wordt op zondag 9 juni live uitgezonden. Deze hockeywedstrijd van Nederland en België wordt live op tv en online via een livestream uitgezonden door onder meer Ziggo Sport Totaal en Telenet Play Sports. In tegenstelling tot de wedstrijd België-Nederland van zaterdag 8 juni wordt de wedstrijd Nederland-België van zondag 9 juni niet uitgezonden op het 'open net' van Ziggo Sport (kanaal 14). De hockeywedstrijd Nederland-België wordt op zondag 9 juni live namelijk uitgezonden op de Ziggo Sport Extra. (Men dient een aanvullend abonnement op het complete tv-pakket van Ziggo Sport Totaal te hebben om deze digitale zender op tv te kunnen ontvangen.) Op Ziggo Sport Extra begint de live tv-uitzending van Nederland-België om 15u55. Op Telenet Play Sports begint de live tv-uitzending om 16u00. Eerder op de middag is op beide zenders ook de dameswedstrijd Nederland-België live te bekijken. Ook is het mogelijk om de hockeywedstrijden (bij de heren en dames) tussen België en Nederland op 9 juni te bekijken op een livestream van de Ziggo Sport Go App. Eveneens is er op zondag 9 juni een livestream van België-Nederland beschikbaar van Telenet Play Sports.

Live op tv: Groot-Brittannië - Nederland op 14 juni

De interland Groot-Brittannië - Nederland wordt op vrijdag 14 juni live uitgezonden. Hoe laat begint de live tv-uitzending van Groot-Brittannië - Nederland en op welke zender vindt die plaats? De live tv-uitzending van Groot-Brittannië - Nederland begint om 14 juni om 20u30 op de zender Ziggo Sport (kanaal 14). De wedstrijd is op die avond van 14 juni eveneens live te zien op de abonneezender Ziggo Sport Select. Ook is de wedstrijd Groot-Brittannië - Nederland op 14 juni te bekijken op een livestream van de Ziggo Sport Go App.

Live op tv: Nederland-Argentinië op 19 juni

Op woensdag 19 juni 2019 wordt de wedstrijd Nederland-Argentinië live op tv uitgezonden. Deze interland is live te volgen op Ziggo Sport 14 vanaf circa 19u25. Ook is de wedstrijd Nederland-Argentinië te zien op de zender Ziggo Sport Select. Eveneens kan men de wedstrijd Nederland-Argentinië op 19 juni volgen op een livestream van de Ziggo Sport Go App.

Live op tv: Nederland-Australië op 22 juni

Op zaterdag 22 juni 2019 wordt de interland Nederland-Australië live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Hun live tv-uitzending van Nederland-Australië is op de middag van 22 juni op twee zenders te zien. De wedstrijd wordt uitgezonden op Ziggo Sport Docu en op Ziggo Tv (kanaal 13). De zender Ziggo Sport Docu is te bekijken door mensen met een abonnement op het complete zenderpakket Ziggo Sport Totaal. De zender Ziggo Tv (kanaal 13) is te bekijken door iedereen die digitale tv bij Ziggo heeft. Anders dan de meeste interlands van de Hockey Pro League zendt me deze hockeywedstrijd op 22 juni niet live uit op de zender Ziggo Sport 14 (digitaal kanaal 14), aangezien men op die zender dan live de kwalificatie uitzendt van de Formule 1 GP van Frankrijk 2019.

De live-uitzending van de hockeywedstrijd Nederland-Australië begint op de zenders Ziggo Sport Docu en Ziggo Tv (kanaal 13) om 14u55. Daarnaast kan men op zaterdag 22 juni 2019 vanaf 14u55 ook online naar Nederland-Australië kijken via de livestream van Ziggo Sport Go.

Finaletoernooi (Grand Final) Hockey Pro League in Amstelveen live op 28 juni en 30 juni

Ook het Finaletoernooi wordt live uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Aan deze Finaleronde doen de vier beste teams mee. Het vindt plaats van 28 juni tot en met 30 juni 2019 in het Wagener Stadion te Amstelveen.

28 juni en 30 juni live

Op vrijdag 28 juni 2019 worden de halve finales van het eindtoernooi (de 'Grand Final') van de Hockey Pro League live op tv en per livestream uitgezonden. Hieronder vindt u het uitzendschema. De finale op zondag 30 juni is vanaf het begin live te zien op de zender Ziggo Tv (kanaal 13, voor iedereen die digitale tv bij Ziggo heeft), op de zender Ziggo Sport Extra (voor abonnees van Ziggo Sport Totaal) en via de livestream van Ziggo Sport Totaal.

De finale is op 30 juni daarentegen niet meteen vanaf het begin live te zien op kanaal 14 (Ziggo Sport), omdat men daar dan bezig is met de live-uitzending van de Formule 1 GP van Oostenrijk 2019. Na afloop van die uitzending zendt men vanaf circa 17u40 wel de rest van de finale van de Hockey Pro League uit op Ziggo Sport 14.

28 juni: halve finale Nederland-België live

De halve finale Nederland-België wordt op vrijdag 28 juni live op tv uitgezonden op de zenders Ziggo Sport en Ziggo Select. De live tv-uitzendingen van die halve finale beginnen om 20u00. Ook kan men die halve finale Nederland-België live volgen via de livestream van Ziggo Sport Go.

Halve finales Hockey Pro league heren live op tv en livestream

 • Vr. 28 juni: halve finale Australië - Groot-Brittannië om 17u00 live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Vr. 28 juni: halve finale Nederland-België om 20u00 live op Ziggo Sport 14 en livestream

30 juni live: Nederland - Groot-Brittannië

Doordat Nederland de halve finale van België verloor, moeten de Nederlandse heren op zondagmiddag 30 juni de troostfinale (wedstrijd om de derde plaats) spelen tegen Groot-Brittannië. Die wedstrijd is niet live te zien op kanaal 14 (Ziggo Sport), omdat men daar dan bezig is met de live-uitzending van de Formule 1 GP van Oostenrijk 2019. De troostfinale van Nederland is wel live te zien op het 'open net' Ziggo Tv (digitaal kanaal 13 voor iedereen die digitale tv bij Ziggo heeft). Daarnaast is de troostfinale Nederland - Groot-Brittannië ook live te zien op de zender Ziggo Sport Extra en via de livestream van Ziggo Sport Totaal.

Hockey Pro League finale en troostfinale live op tv en livestream

 • Zo. 30 juni: troostfinale Nederland - Groot-Brittannië om 14u30 live op Ziggo Tv (kanaal 13), Ziggo Sport Extra en livestream
 • Zo. 30 juni: finale Australië-België live om 17u00 op Ziggo Sport Extra, Ziggo Tv (kanaal 13) en livestream
 • Zo. 30 juni: finale vanaf circa 17u40 ook op Ziggo Sport 14

Live op tv in België

De Hockey World League 2019 voor mannen wordt ook in België live op tv uitgezonden. De wedstrijden van het Belgische team zijn live te zien op de betaalzenders van Telenet Play Sports. Hieronder wordt telkens bijgehouden wanneer deze wedstrijden live worden uitgezonden. Plays Sports zendt behalve het herentoernooi overigens ook de Hockey Pro League voor vrouwen live uit op televisie en per livestream.

Live op tv: Argentinië-België op 26 januari 2019

De tweede wedstrijd van de Belgische heren in deze Hockey Pro League is Argentinië-België op zaterdag 26 januari 2019. Deze wedstrijd wordt live op tv en per livestream uitgezonden door Telenet Play Sports. Hun live-uitzending begint om 21u50 op de tv-zender Play Sports 2. Na afloop van deze herenwedstrijd kan men vanaf circa 23u50 op die zender live kijken naar de wedstrijd van de Belgische dames tegen Argentinië op de Hockey Pro League voor vrouwen.

Live: Nieuw-Zeeland - België op 1 februari en Australië - België op 2 februari 2019

In de ochtend van vrijdag 1 februari begint 's ochtends om 4u56 op de zender Play Sports 1 de live-uitzending van Nieuw-Zeeland-België. Op zondag 3 februari begint 's ochtends om 6u05 op de Play Sports 1 de live tv-uitzending van Australië-België.

Livestream Hockey Pro League Heren 2019 voor Nederland

De wedstrijden van de Nederlandse heren zijn live op het internet te volgen via een stream op de Ziggo Sport Totaal App. Deze livestream is te bekijken door abonnees. Daarnaast kan men de livestream ook verkrijgen via 'pay per view'. De tijdstippen waarop de livestream van de Hockey Pro League 2019 op de Ziggo Sport Totaal App beschikbaar is, zijn hetzelfde als de begintijden in het uitzendschema van de live-uitzendingen op de tv.

Livestream Hockey Pro League (heren) voor België

Voor Belgische kijkers zijn de wedstrijden van het Belgische mannenteam ook live online te bekijken via een stream. Van hun wedstrijden is een livestream beschikbaar op de website van Play Sports. Men dient wel een abonnement op Telenet Play Sports te hebben om zo'n livestream te kunnen bekijken. Is het bij Play Sports ook mogelijk om een livestream via PPV (Pay Per View) te verkrijgen? Neen, dat is niet mogelijk, maar er zijn wel andere opties voor mensen die geen vast abonnement bij Telenet Play Sports willen hebben, maar toch via een officiële livestream naar een wedstrijd van de Belgisch hockeyheren willen kijken. Zo is het mogelijk om een dagpas te kopen bij Telenet Play Sports Go, waarmee men één etmaal lang elke livestream kan bekijken, waaronder dus stream van een hockeywedstrijd die dan plaatsvindt. Ook is het mogelijk om een 'weekendpas' te kopen, waarmee men een weekend lang naar elke livestream (en dus ook naar de hockeylivestream) kan kijken.

Lees verder

© 2015 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamIn 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze competitie voor landenteams vervangt de Hockey World League (HWL). De…
EK Hockey 2019: opzet, teams, uitslagen en speelschemaEK Hockey 2019: opzet, teams, uitslagen en speelschemaTussen 16 augustus 2019 en 24 augustus 2019 vindt het EK hockey voor de mannen plaats. Tegelijkertijd vindt het EK voor…
Finale Nations League 2019, live op tv en livestreamFinale Nations League 2019, live op tv en livestreamIn juni 2019 wordt het eindtoernooi gespeeld van de UEFA Nations League 2019. Hieraan doen vier teams mee. De eerste hal…
WK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenWK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenDe veertiende editie van het wereldkampioenschap hockey wordt gehouden van 21 juli 2018 tot en met 5 augustus 2018. Het…
Voetbal 2019: AZ-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2019: AZ-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 15 december 2019 spelen AFC Ajax en AZ tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedstrijd wor…
Bronnen en referenties
 • http://www.fih.ch/events/hockey-world-league/hockey-world-league-final-raipur-2015-m/pools-matches/matches/
 • http://nl.afstand.org/Raipur
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%80%9315_Men%27s_FIH_Hockey_World_League
 • http://www.ziggosporttotaal.nl/nieuws/127093-oranje-vs-india-pakistan-canada-schotten.html

Reageer op het artikel "Hockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 01-07-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Balsport
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!