InfoNu.nl > Sport > Balsport > Hockey Pro League dames 2019 live op tv en livestream

Hockey Pro League dames 2019 live op tv en livestream

Hockey Pro League dames 2019 live op tv en livestream In 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze competitie voor landenteams vervangt de Hockey World League (HWL). De damesteams van Nederland en België nemen deel aan deze competitie. De wedstrijden van de Nederlandse en Belgische vrouwen zijn live op tv te volgen. Daarnaast zijn deze wedstrijden ook via een livestream op het internet te bekijken. Hoe zien het programma en het speelschema voor de Nederlandse en Belgische dames eruit bij deze Hockey Pro League? Op 26 januari 2019 wordt de wedstrijd Argentinië-België live op tv en via de livestream uitgezonden om 21u50. Op 27 januari 2019 wordt de wedstrijd Nieuw-Zeeland - Nederland live uitgezonden op tv en via de livestream.

Hockey World League

Sinds 2012 organiseerde de FIH (Féderation Internationale de Hockey) de Hockey World League. Er bestond zowel een Hockey World League voor mannen als één voor vrouwen. Via deze competities konden landenteams zich kwalificeren voor de grote mondiale toernooien: de Olympische Spelen en de wereldkampioenschappen.

Vervanger: Hockey Pro League

Met ingang van 2019 is de Hockey World League (HWL) vervangen door de Hockey Pro League. Dit is een competitie voor de beste landenteams ter wereld. Hierbij is er ook weer een herentoernooi en een damestoernooi. Aan de eerste editie van de Hockey Pro League 2019 doen zowel bij de heren als de dames negen landen mee. De landenploegen spelen in eerste instantie onderling een competitie, met wedstrijden die gehouden worden in de loop van een half jaar (van januari tot en met juni 2019). Vervolgens mogen de vier beste ploegen van de de competitie door naar het finaletoernooi, waarin gestreden wordt om de eindzege van de Hockey Pro League voor dames 2019. Via deze competitie kunnen de teams zich overigens ook kwalificeren voor het Olympische dameshockeytoernooi.

Programma Nederland: Hockey Pro League voor dames 2019

Hoe ziet het programma van het Nederlands vrouwenteam eruit bij de Hockey Pro League 2019? Hieronder vindt u een overzicht van de wedstrijden van de Nederlandse hockeyvrouwen. Tijdens deze competitie worden hieronder de uitslagen bijgehouden van Nederland op de Hockey Pro League voor vrouwen 2019.

Wedstrijden Nederland:

 • 27 januari: Nieuw-Zeeland - Nederland
 • 2 februari: Australië - Nederland
 • 16 februari: Verenigde Staten - Nederland
 • 24 februari: Argentinië - Nederland
 • 3 maart: China - Nederland
 • 10 april: Nederland - China
 • 14 april: Nederland - Verenigde Staten
 • 26 april: Duitsland - Nederland
 • 1 juni: Nederland - Groot-Brittannië
 • 4 juni: Nederland - Duitsland
 • 8 juni: België - Nederland
 • 12 juni: Nederland - Nieuw-Zeeland
 • 15 juni: Groot-Brittannië - Nederland
 • 20 juni: Nederland - Argentinië
 • 23 juni: Nederland - Australië

Programma België Hockey Pro League voor dames 2019

Hoe ziet het programma van de Belgische hockeyvrouwen eruit bij de Hockey Pro League voor vrouwen 2019? Hieronder vindt u het westrijdschema. Tijdens de competitie worden hier de uitslagen bijgehouden.

Wedstrijden België

 • 26 januari: Argentinië - België
 • 1 februari: Nieuw-Zeeland - België
 • 3 februari: Australië - België
 • 29 maart: Verenigde Staten - België
 • 7 april: België - China
 • 10 april: België - Verenigde Staten
 • 19 mei: Groot-Brittannië - België
 • 25 mei: China - België
 • 30 mei: België - Groot-Brittannië
 • 2 juni: België - Duitsland
 • 8 juni: België - Nederland
 • 12 juni: Duitsland - België
 • 16 juni: België - Nieuw-Zeeland
 • 19 juni: België - Australië
 • 23 juni: België - Argentinië

Live op tv: Hockey Pro League 2019

Live op tv in Nederland: Ziggo Sport

Alle wedstrijden van het Nederlandse vrouwenteam op de Hockey World League 2019 worden live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De meeste uitzendingen vinden plaats op het open net Ziggo Sport (kanaal 14, gratis te bekijken voor alle abonnees van digitale tv bij Ziggo). Wedstrijden die uitgezonden worden op de 'open zender' Ziggo Sport worden doorgaans ook op de betaalzender Ziggo Sport Select uitgezonden. Zodra er meer info bekend is over de live tv-uitzendingen, dan wordt die informatie hier gemeld.

Live op tv: Nieuw-Zeeland - Nederland op zondag 27 januari 2019

Op zondag 27 januari 2019 wordt door Ziggo Sport Totaal (tv en livestream) de eerste wedstrijd van de Nederlandse hockeyvrouwen uitgezonden: Nieuw-Zeeland - Nederland. Zodra bekend is hoe laat de uitzending begint en op welke zender deze plaatsvindt, wordt deze info hier geplaatst. Behalve de wedstrijden van het damestoernooi zendt Ziggo Sport Totaal op tv en per livestream ook de wedstrijden van het herentoernooi live uit.

Live op tv in België: Telenet Play Sports

In België zijn de uitzendrechten van dit toernooi (live tv en livestream) in handen van Telenet Play Sports. Zij zenden alle wedstrijden op tv uit op de abonneezenders van Play Sports. Het Belgische Telenet Play Sports zendt behalve de Pro League van de dames ook Hockey Pro League voor de heren live uit op tv en via hun livestream.

Live op tv: Argentinië - België op zaterdag 26 januari 2019

Op de avond van zaterdag 26 januari 2019 wordt de eerste wedstrijd van de Belgische vrouwen in deze competitie live op tv en per livestream uitgezonden door Telenet Play Sports. Hun live-uitzending begint om 21u50 op de tv-zender Play Sports 2 (en op hun livestream).

Livestream Hockey Pro League 2019 voor Nederland:

Van alle wedstrijden van Nederland op de Hockey Pro League wordt een livestream door de Ziggo Sport Totaal Go App beschikbaar gesteld. Via de livestream kan men de wedstrijden van de Hockey Pro League online bekijken op een smartphone, laptop, of andere computer. De livestream begint tegelijkertijd met de live-uitzending op televisie. Deze livestream is beschikbaar voor abonnees van die applicatie. Voor mensen zonder abonnement zijn de wedstrijden via de livestream bij Ziggo Sport ook via 'pay per view' (PPV) te bekijken. Wedstrijden die op het 'open net' (kanaal 14) worden uitgezonden, zijn daarentegen ook live te bekijken via een livestream op de reguliere Ziggo Go App.

Livestream hockey Pro League 2019 voor België:

De wedstrijden van België zijn per livestream te bekijken bij Telenet Play Sports. Deze livestream begint telkens tegelijk met hun live tv-uitzendingen van deze hockeycompetitie. De livestream bevindt zich op hun website. Om bij deze hockeywedstrijden de officiële livestream van Play Sports te bekijken op een computer of smartphone, dient men een abonnement op die dienst te hebben. Wie geen vast abonnement wil hebben, kan echter ook een livestream bekijken met een dagpas.

Lees verder

© 2015 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenWK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenDe veertiende editie van het wereldkampioenschap hockey wordt gehouden van 21 juli 2018 tot en met 5 augustus 2018. Het…
Hockey: Champions Trophy Dames 2018, programma en livestreamHockey: Champions Trophy Dames 2018, programma en livestreamIn november 2018 wordt de Champions Trophy voor dames gehouden. Dit hockeytoernooi vindt plaats in de stad Changzhou (Ch…
Hockey World League 2014 (Mannen) - speelschema, programmaVan vrijdag 10 januari tot en met zaterdag 18 januari 2014 wordt in New Delhi (India) de vierde ronde (finale) gespeeld…
Hockey Champions Trophy 2016: uitslagen en speelschemaDe Champions Trophy is een internationaal hockeytoernooi voor landenteams. Sinds 2012 wordt het niet meer jaarlijks, maa…
Hockey: Champions Trophy dames 2014 - speelschemaHockey: Champions Trophy dames 2014 - speelschemaVan zaterdag 29 november tot en met zondag 7 december 2014 wordt in Mendoza (Argentinië) de Champions Trophy Hockey voor…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%80%9315_Women%27s_FIH_Hockey_World_League
 • http://www.fih.ch/events/hockey-world-league/hockey-world-league-final-rosario-2015-w/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Rosario_(Argentini%C3%AB)

Reageer op het artikel "Hockey Pro League dames 2019 live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Peter En Lineke Matla, 30-06-2017 13:43 #2
Met dank aan de accuratesse en het snel geven van de uitslagen + data en tijden van de uitzending via Ziggo.
Mvgr,
Opa en Oma van Fréderique Matla, speelster van Nederland. Reactie infoteur, 30-06-2017
Hartelijk dank voor uw reactie!

Moda (infoteur), 21-06-2017 20:31 #1
Goed verhaal, en ben erg blij met de uitzenddata en -tijden. En complimenten voor de accuraatheid qua bijhouden - NL heeft amper van Schotland gewonnen en je hebt het al in je InfoNu-artikel verwerkt! Chapeau!

Met vriendelijke groet,

Monique Cremer
mede-hockeyfan en mede-infoteur Reactie infoteur, 22-06-2017
Dank!

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 15-01-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Balsport
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 2
Schrijf mee!