InfoNu.nl > Sport > Balsport > Hockey Pro League dames 2020 live op tv en livestream

Hockey Pro League dames 2020 live op tv en livestream

Hockey Pro League dames 2020 live op tv en livestream In 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Dit is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en België nemen deel aan deze competitie. De wedstrijden van de Nederlandse en Belgische vrouwen zijn live op tv te volgen. Daarnaast zijn deze wedstrijden ook via een livestream op het internet te bekijken. Hoe zien het programma en het speelschema voor de Nederlandse en Belgische dames eruit bij deze Hockey Pro League? De eerste twee wedstrijden van de Belgische dames zijn op 25 en 26 januari 2020 tegen Australië. De Nederlandse dames spelen hun twee eerste wedstrijden tegen China; die duels van de Oranje hockeyvrouwen tegen China zijn op zaterdag 11 januari en zondag 12 januari 2020 's ochtends live op tv en via een livestream te volgen.

Hockey World League

Sinds 2012 organiseerde de FIH (Féderation Internationale de Hockey) de Hockey World League. Er bestond zowel een Hockey World League voor mannen als één voor vrouwen. Via deze competities konden landenteams zich kwalificeren voor de grote mondiale toernooien: de Olympische Spelen en de wereldkampioenschappen.

Vervanger: Hockey Pro League

Met ingang van 2019 werd de Hockey World League (HWL) vervangen door de Hockey Pro League. Dit is een competitie voor de beste landenteams ter wereld. Hierbij is er ook weer een herentoernooi en een damestoernooi. Aan de Hockey Pro League doen zowel bij de heren als de dames negen landen mee. De landenploegen spelen onderling een competitie, met wedstrijden die gehouden worden in de loop van een half jaar (van januari tot en met juni 2020). Bij de editie van 2020 is er geen finaletoernooi. (In 2019 was er nog wel zo'n eindtoernooi.)

Programma Nederland: Hockey Pro League voor dames 2020

Hoe ziet het programma van het Nederlands vrouwenteam eruit bij de Hockey Pro League 2020? Hieronder vindt u een overzicht van de wedstrijden van de Nederlandse hockeyvrouwen. In dit schema vindt u tijdens de competitie ook de uitslagen van Nederland in de Hockey Pro League voor vrouwen 2020.

Wedstrijden Nederland in de Hockey Pro League (dames)

 • Za. 11 januari: China-Nederland 0-3
 • Zo. 12 januari: China-Nederland 2-4
 • Za. 25 januari: Verenigde Staten-Nederland
 • Zo. 26 januari: Verenigde Staten-Nederland
 • Za. 15 februari: Argentinië-Nederland
 • Zo. 16 februari: Argentinië-Nederland
 • Do. 19 maart: Nederland - Nieuw-Zeeland
 • Zo. 22 maart: Nederland - Nieuw-Zeeland
 • Do. 26 maart: Nederland-Australië
 • Zo. 29 maart: Nederland-Australië
 • Di. 28 april: Nederland - Groot-Brittannië
 • Wo. 29 april: Nederland - Groot-Brittannië
 • Za. 20 juni: Nederland-Duitsland
 • Zo. 21 juni: Nederland-Duitsland
 • Vr. 26 juni: België-Nederland
 • Zo. 28 juni: België-Nederland

Programma België Hockey Pro League voor dames 2020

Hoe ziet het programma van de Belgische hockeyvrouwen eruit bij de Hockey Pro League voor vrouwen 2020? Hieronder vindt u het wedstrijdschema van het Belgische team. In dit schema worden ook de uitslagen bijgehouden.

Wedstrijden België in de Hockey Pro League (dames)

 • Za. 25 januari: Australië-België
 • Zo. 26 januari: Australië-België
 • Za. 1 februari: Nieuw-Zeeland - België
 • Zo. 2 februari: Nieuw-Zeeland - België
 • Za. 8 februari: China-België
 • Zo. 9 februari: China-België
 • Do. 19 maart: Duitsland-België
 • Do. 26 maart: Duitsland-België
 • Vr. 15 mei: België-Verenigde Staten
 • Zo. 17 mei: België-Verenigde Staten
 • Do. 21 mei: België-Argentinië
 • Za. 23 mei: België-Argentinië
 • Vr. 29 mei: België - Groot-Brittannië
 • Zo. 31 mei: België - Groot-Brittannië
 • Vr. 26 juni: België-Nederland
 • Zo. 28 juni: België-Nederland

Live op tv: Hockey Pro League 2020

De wedstrijden van Nederland en België in de Hockey Pro League voor dames 2019 worden live op tv uitgezonden door respectievelijk Ziggo Sport Totaal en Telenet Play Sports. Deze omroepen zenden ook het herentoernooi live uit.

Live op tv in Nederland: Ziggo Sport

Alle wedstrijden van het Nederlandse vrouwenteam op de Hockey World League 2020 worden dus live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De meeste uitzendingen vinden plaats op het open net Ziggo Sport (kanaal 14, gratis te bekijken voor alle abonnees van digitale tv bij Ziggo). Wedstrijden die uitgezonden worden op de 'open zender' Ziggo Sport worden doorgaans ook op de betaalzender Ziggo Sport Select uitgezonden. Zodra er meer info bekend is over de live tv-uitzendingen, dan wordt die informatie hier gemeld.

Live op tv: China - Nederland op 11 januari en op 12 januari

Op zaterdag 11 januari 2020 zendt Ziggo Sport Totaal de eerste wedstrijd van Nederland in de Hockey Pro League (dames) live uit op tv. Hun live tv-uitzending begin 's ochtends om 7u00 op Ziggo Sport 14. Op de ochtend van zondag 12 januari 2020 is ook een tweede wedstrijd tussen de dames van Nederland en China live op tv te zien bij Ziggo Sport.

Livestream China-Nederland op 11 januari en 12 januari

De wedstrijden van China tegen Nederland kan men ook via een livestream van Ziggo Sport Totaal bekijken. De livestream van deze eerste wedstrijd begint op die ochtend van 11 januari 2020 om 7u00. Op zondag 12 januari kan men via hun livestream eveneens vanaf circa 7u00 de tweede wedstrijd tussen de Nederlandse en Chinese dames bekijken in deze Hockey Pro League.

Livestream Hockey Pro League 2020 voor Nederland:

Livestream Ziggo Sport Totaal

Van alle wedstrijden van Nederland op de Hockey Pro League wordt een livestream door de Ziggo Sport Totaal Go App beschikbaar gesteld. Via de livestream kan men de wedstrijden van de Hockey Pro League online bekijken op een smartphone, laptop, of andere computer. De livestream begint tegelijkertijd met de live-uitzending op televisie. Deze livestream is beschikbaar voor abonnees van die applicatie. Voor mensen zonder abonnement zijn de wedstrijden via de livestream bij Ziggo Sport ook via 'pay per view' (PPV) te bekijken.

Livestream Go App

Wedstrijden die op het 'open net' (kanaal 14) worden uitgezonden, zijn ook te bekijken via een livestream op de reguliere Go App (online Tv). Deze app dient men niet te verwarren met de Ziggo Sport Go App, die hierboven werd genoemd. Via de reguliere Go App kan men bij Ziggo alle zenders per livestream bekijken, die men ook thuis op televisie kan bekijken. De zender Ziggo Sport 14 kan men dus automatisch als klant van digitale tv bij Ziggo per livestream op die app bekijken. De overige zenders van Ziggo Sport kan men op die app echter alleen bekijken als men een aanvullend abonnement heeft.

Livestream iTV-app? Alleen bij aanvullend abonnement

Is het ook mogelijk om de wedstrijden van de Nederlandse dames bij deze Hockey Pro League per livestream te bekijken op de iTV-app van KPN? Via die app kunnen klanten van Interactieve Tv bij KPN per livestream dezelfde zenders online bekijken als thuis op tv. Indien men niet een aanvullend abonnement heeft voor het complete zenderpakket van Ziggo Sport Totaal, dan kan men daarop niet per livestream naar de live-uitzendingen van de Pro Hockey League Dames kijken.

Livestream NLziet? Nee

De app NLziet heeft een groeiende populariteit bij Nederlanders die online via een livestream naar televisie willen kijken. Is het ook mogelijk om via een livestream op die app naar de Hockey Pro League Dames te kijken? Neen, het is niet mogelijk om op die app per livestream naar de Hockey Pro League te kijken. De zenders die deze hockeycompetitie live uitzenden, zijn namelijk niet per livestream op die app te bekijken.

Live op tv in België: Telenet Play Sports

In België zijn de uitzendrechten van dit toernooi (live tv en livestream) in handen van Telenet Play Sports. Zij zenden alle wedstrijden op tv uit op de abonneezenders van Play Sports. Het Belgische Telenet Play Sports zendt behalve de Pro League van de dames ook Hockey Pro League voor de heren live uit op tv en via hun livestream.

Livestream hockey Pro League 2020 voor België:

De wedstrijden van België zijn per livestream te bekijken bij Telenet Play Sports. Deze livestream begint telkens tegelijk met hun live tv-uitzendingen van deze hockeycompetitie. De livestream bevindt zich op hun website. Om bij deze hockeywedstrijden de officiële livestream van Play Sports te bekijken op een computer of smartphone, dient men een abonnement op die dienst te hebben. Wie geen vast abonnement wil hebben, kan echter ook een livestream bekijken met een dagpas.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenWK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenDe veertiende editie van het wereldkampioenschap hockey wordt gehouden van 21 juli 2018 tot en met 5 augustus 2018. Het…
EK Hockey 2019: opzet, teams, uitslagen en speelschemaEK Hockey 2019: opzet, teams, uitslagen en speelschemaTussen 16 augustus 2019 en 24 augustus 2019 vindt het EK hockey voor de mannen plaats. Tegelijkertijd vindt het EK voor…
WK schaatsen 2020 - alround en sprint, live tv en livestreamWK schaatsen 2020 - alround en sprint, live tv en livestreamOp vrijdag 28 februari tot en met zondag 1 maart 2020 worden de wereldkampioenschappen schaatsen gehouden. Dit WK vindt…
Schaatsen: WK afstanden 2020, live op tv en livestreamSchaatsen: WK afstanden 2020, live op tv en livestreamDe wereldkampioenschappen schaatsen per afstand worden in 2020 gehouden in Salt Lake City (USA). De openingsdag van dat…
EK voetbal 2020: Nederland op 22 juni, live tv en livestreamEK voetbal 2020: Nederland op 22 juni, live tv en livestreamNederland speelt op 22 juni 2020 haar derde poulewedstrijd op het EK voetbal 2020. Het is echter nog niet bekend wie de…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%80%9315_Women%27s_FIH_Hockey_World_League
 • http://www.fih.ch/events/hockey-world-league/hockey-world-league-final-rosario-2015-w/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Rosario_(Argentini%C3%AB)

Reageer op het artikel "Hockey Pro League dames 2020 live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Peter En Lineke Matla, 30-06-2017 13:43 #2
Met dank aan de accuratesse en het snel geven van de uitslagen + data en tijden van de uitzending via Ziggo.
Mvgr,
Opa en Oma van Fréderique Matla, speelster van Nederland. Reactie infoteur, 30-06-2017
Hartelijk dank voor uw reactie!

Moda (infoteur), 21-06-2017 20:31 #1
Goed verhaal, en ben erg blij met de uitzenddata en -tijden. En complimenten voor de accuraatheid qua bijhouden - NL heeft amper van Schotland gewonnen en je hebt het al in je InfoNu-artikel verwerkt! Chapeau!

Met vriendelijke groet,

Monique Cremer
mede-hockeyfan en mede-infoteur Reactie infoteur, 22-06-2017
Dank!

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 12-01-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Balsport
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 2
Schrijf mee!