Hockey Pro League dames 2020 live op tv en livestream

Hockey Pro League dames 2020 live op tv en livestream In 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Dit is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en België nemen deel aan deze competitie. De wedstrijden van de Nederlandse en Belgische vrouwen zijn live op tv te volgen. Daarnaast zijn deze wedstrijden ook via een livestream op het internet te bekijken. Hoe zien het programma en het speelschema voor de Nederlandse en Belgische dames eruit bij deze Hockey Pro League?

Hockey World League

Sinds 2012 organiseerde de FIH (Féderation Internationale de Hockey) de Hockey World League. Er bestond zowel een Hockey World League voor mannen als één voor vrouwen. Via deze competities konden landenteams zich kwalificeren voor de grote mondiale toernooien: de Olympische Spelen en de wereldkampioenschappen.

Vervanger: Hockey Pro League

Met ingang van 2019 werd de Hockey World League (HWL) vervangen door de Hockey Pro League. Dit is een competitie voor de beste landenteams ter wereld. Hierbij is er ook weer een herentoernooi en een damestoernooi. Aan de Hockey Pro League doen zowel bij de heren als de dames negen landen mee. De landenploegen spelen onderling een competitie, met wedstrijden die gehouden worden in de loop van een half jaar (van januari tot en met juni 2020). Bij de editie van 2020 is er geen finaletoernooi. (In 2019 was er nog wel zo'n eindtoernooi.)

Programma Nederland: Hockey Pro League voor dames 2020

Hoe ziet het programma van het Nederlands vrouwenteam eruit bij de Hockey Pro League 2020? Hieronder vindt u een overzicht van de wedstrijden van de Nederlandse hockeyvrouwen. In dit schema vindt u tijdens de competitie ook de uitslagen van Nederland in de Hockey Pro League voor vrouwen 2020.

Uitstel wegens coronavirus

Vanwege het coronavirus zijn alle wedstrijden van medio maart tot en met september uitgesteld. Men heeft de hoop dat deze wedstrijden ingehaald kunnen worden in de tweede helft van 2020 en de eerste helft van 2021. (De laatste wedstrijden wil men uiterlijk in juni 2021 spelen.) In de onderstaande schema's vindt u de nieuwe speeldata.

Wedstrijden Nederland in de Hockey Pro League (dames)

 • Za. 11 januari: China-Nederland 0-3
 • Zo. 12 januari: China-Nederland 2-4
 • Vr. 24 januari: Verenigde Staten-Nederland afgelast (*)
 • Zo. 26 januari: Verenigde Staten-Nederland 0-9
 • Za. 15 februari: Argentinië-Nederland 2-0
 • Zo. 16 februari: Argentinië-Nederland 1-3

(*) De wedstrijd van de Nederlandse dames op 24 januari 2020 tegen de Verenigde Staten werd afgelast omdat kort daarvoor de teamleider van de Amerikaanse dames was overleden. De wedstrijd van 26 januari gaat wel door; in dat duel zijn daarom -zoals het reglement voorschrijft- dubbele punten te verdienen.

Programma Nederland na de 'coronabreak':

 • 27 oktober: Nederland - Groot-Brittannië
 • 29 oktober: Nederland - Groot-Brittannië
 • 4 november: België-Nederland
 • 6 maart 2021: Nederland-Duitsland
 • 7 maart 201: Nederland-Duitsland
 • 18 mei: Nederland - Nieuw-Zeeland
 • 19 mei: Nederland - Nieuw-Zeeland
 • 23 mei: Nederland - Australië
 • 24 mei: Nederland - Australië
 • 30 mei: België-Nederland

Programma België Hockey Pro League voor dames 2020

Hoe ziet het programma van de Belgische hockeyvrouwen eruit bij de Hockey Pro League voor vrouwen 2020? Hieronder vindt u het wedstrijdschema van het Belgische team. In dit schema worden ook de uitslagen bijgehouden.

Wedstrijden België in de Hockey Pro League (dames)

 • Za. 25 januari: Australië-België 3-3
 • Zo. 26 januari: Australië-België 1-1
 • Za. 1 februari: Nieuw-Zeeland - België 1-2
 • Zo. 2 februari: Nieuw-Zeeland - België 4-1

Programma België na de 'coronabreak':

 • 22 september: Duitsland-België 2-0
 • 23 september: Duitsland-België 3-1
 • 31 oktober: België - Groot-Brittannië
 • 1 november: België - Groot-Brittannië
 • 4 november: België-Nederland
 • 23 januari 2021: China-Nederland
 • 24 januari 2021: China-Nederland
 • 15 mei 2021: België-Verenigde Staten
 • 16 mei 2021: België-Verenigde Staten
 • 22 mei 2021: België-Argentinië
 • 23 mei 2021: België-Argentinië
 • 30 mei 2021: België-Nederland

Live op tv: Hockey Pro League 2020

De wedstrijden van Nederland en België in de Hockey Pro League voor dames 2019 worden live op tv uitgezonden door respectievelijk Ziggo Sport Totaal en Telenet Play Sports. Deze omroepen zenden ook het herentoernooi live uit.

Live op tv in Nederland: Ziggo Sport

Alle wedstrijden van het Nederlandse vrouwenteam op de Hockey World League 2020 worden dus live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De meeste uitzendingen vinden plaats op het open net Ziggo Sport (kanaal 14, gratis te bekijken voor alle abonnees van digitale tv bij Ziggo). Wedstrijden die uitgezonden worden op de 'open zender' Ziggo Sport worden doorgaans ook op de betaalzender Ziggo Sport Select uitgezonden. Hieronder vindt u informatie over de live-uitzendingen (tv en livestream).

Live op tv: Argentinië - Nederland op 15 februari en 16 februari

Argentinië-Nederland op 15 februari live

Op zaterdag 15 februari spelen de Nederlandse dames hun eerste uitduel tegen Argentinië. De live tv-uitzending begint op die zaterdagavon om circa 0u30 op de zender Ziggo Sport 14. Men kan deze interland tegen Argentinië ook bekijken via een livestream van Ziggo Sport Totaal.

Eerder op die avond kan men ook reeds bij Ziggo Sport Extra (of via een livestream) kijken naar een wedstrijd van het Nederlands mannenteam in de Hockey Pro League voor heren.

Argentinië-Nederland op 16 februari live op tv

Op zondag 16 januari 2020 zendt men het tweede duel van Argentinië tegen Nederland in de Hockey Pro League live uit op Ziggo Sport 14. De live tv-uitzending begint op zondagavond om circa 0u40. Men kan deze wedstrijd tegen Argentinië ook bekijken via een livestream van Ziggo Sport Totaal.

Eerder op die avond kan men wederom bij Ziggo Sport Extra (of via een livestream) naar een wedstrijd kijken van het Nederlands mannenteam in de Hockey Pro League voor heren.

Livestream Argentië-Nederland (dames) op 15 februari en 16 februari

De wedstrijden van de Argentinië tegen Nederland kan men ook via een livestream van Ziggo Sport Totaal bekijken. De livestream begint op zaterdagavond om 0u30. De livestream begint op zondagavond om 0u40. Deze duels in de Pro Hockey League voor dames zijn daarnaast ook online te bekijken via een livestream op de Go App (online tv).

Livestream Hockey Pro League 2020 voor Nederland:

Livestream Ziggo Sport Totaal

Van alle wedstrijden van Nederland op de Hockey Pro League wordt een livestream door de Ziggo Sport Totaal Go App beschikbaar gesteld. Via de livestream kan men de wedstrijden van de Hockey Pro League online bekijken op een smartphone, laptop, of andere computer. De livestream begint tegelijkertijd met de live-uitzending op televisie. Deze livestream is beschikbaar voor abonnees van die applicatie. Voor mensen zonder abonnement zijn de wedstrijden via de livestream bij Ziggo Sport ook via 'pay per view' (PPV) te bekijken.

Livestream Go App

Wedstrijden die op het 'open net' (kanaal 14) worden uitgezonden, zijn ook te bekijken via een livestream op de reguliere Go App (online Tv). Deze app dient men niet te verwarren met de Ziggo Sport Go App, die hierboven werd genoemd. Via de reguliere Go App kan men bij Ziggo alle zenders per livestream bekijken, die men ook thuis op televisie kan bekijken. De zender Ziggo Sport 14 kan men dus automatisch als klant van digitale tv bij Ziggo per livestream op die app bekijken. De overige zenders van Ziggo Sport kan men op die app echter alleen per livestream bekijken als men een aanvullend abonnement heeft.

Livestream iTV-app? Alleen bij aanvullend abonnement

Is het ook mogelijk om de wedstrijden van de Nederlandse dames bij deze Hockey Pro League per livestream te bekijken op de iTV-app van KPN? Via die app kunnen klanten van Interactieve Tv bij KPN per livestream dezelfde zenders online bekijken als thuis op tv. Indien men niet een aanvullend abonnement heeft voor het complete zenderpakket van Ziggo Sport Totaal, dan kan men daarop niet per livestream naar de live-uitzendingen van de Pro Hockey League Dames kijken.

Livestream Pro Hockey via NLziet? Nee

De app NLziet heeft een groeiende populariteit bij Nederlanders die online via een livestream naar televisie willen kijken. Is het ook mogelijk om via een livestream op die app naar de Hockey Pro League Dames te kijken? Neen, het is niet mogelijk om op die app per livestream naar de Hockey Pro League te kijken. De zenders die deze hockeycompetitie live uitzenden, zijn namelijk niet per livestream op die app te bekijken.

Live op tv in België: Telenet Play Sports

In België zijn de uitzendrechten van dit toernooi (live tv en livestream) in handen van Telenet Play Sports. Zij zenden alle wedstrijden op tv uit op de abonneezenders van Play Sports. Het Belgische Telenet Play Sports zendt behalve de Pro League van de dames ook Hockey Pro League voor de heren live uit op tv en via hun livestream.

Livestream hockey Pro League 2020 voor België:

De wedstrijden van België zijn per livestream te bekijken bij Telenet Play Sports. Deze livestream begint telkens tegelijk met hun live tv-uitzendingen van deze hockeycompetitie. De livestream bevindt zich op hun website. Ook is hun livestream te bekijken via de Play Sports Go App. Elke livestream op die app is in de hele EU te bekijken. Om bij deze hockeywedstrijden de officiële livestream van Play Sports te bekijken op een computer of smartphone, dient men een abonnement op die dienst te hebben. Wie geen vast abonnement wil hebben, kan echter ook een livestream bekijken met een dagpas.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenWK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenDe veertiende editie van het wereldkampioenschap hockey wordt gehouden van 21 juli 2018 tot en met 5 augustus 2018. Het…
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…
Sevilla-Manchester United, live tv en livestream (2020)Sevilla-Manchester United, live tv en livestream (2020)Op zondag 16 augustus 2020 speelt Manchester United tegen Sevilla FC. Dit is een halve finale in de UEFA Europa League.…
Slottoernooi Europa League 2020, live op tv en livestreamSlottoernooi Europa League 2020, live op tv en livestreamHet slottoernooi van de UEFA Europa League 2020 wordt gespeeld in augustus. Het vindt plaats in Duitsland. De duels van…

Amerikaans basket (NBA) volgen in Nederland en VlaanderenAmerikaans basket (NBA) volgen in Nederland en VlaanderenHet intensief volgen van het beste wat basketbal te bieden heeft, namelijk de Amerikaanse competitie NBA is in Nederland…
Goalball: Balsport voor blinden en slechtziendenGoalball: Balsport voor blinden en slechtziendenGoalball, ook vaak geschreven als "goalbal" is een bekende teamsport die blinden en slechtzienden beoefenen, maar het sp…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%80%9315_Women%27s_FIH_Hockey_World_League
 • http://www.fih.ch/events/hockey-world-league/hockey-world-league-final-rosario-2015-w/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Rosario_(Argentini%C3%AB)

Reageer op het artikel "Hockey Pro League dames 2020 live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Peter En Lineke Matla, 30-06-2017 13:43 #2
Met dank aan de accuratesse en het snel geven van de uitslagen + data en tijden van de uitzending via Ziggo.
Mvgr,
Opa en Oma van Fréderique Matla, speelster van Nederland. Reactie infoteur, 30-06-2017
Hartelijk dank voor uw reactie!

Moda (infoteur), 21-06-2017 20:31 #1
Goed verhaal, en ben erg blij met de uitzenddata en -tijden. En complimenten voor de accuraatheid qua bijhouden - NL heeft amper van Schotland gewonnen en je hebt het al in je InfoNu-artikel verwerkt! Chapeau!

Met vriendelijke groet,

Monique Cremer
mede-hockeyfan en mede-infoteur Reactie infoteur, 22-06-2017
Dank!

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 23-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Balsport
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 2
Schrijf mee!