InfoNu.nl > Sport > Balsport > Hockey World League dames 2017 live op tv

Hockey World League dames 2017 live op tv

Hockey World League dames 2017 live op tv In november 2017 wordt de Finaleronde gespeeld van de Hockey World League (HWL). Dit evenement vindt plaats in Auckland (Nieuw-Zeeland). Het Nederlandse damesteam neemt deel aan deze Finaleronde van de HWL. De wedstrijden van de Nederlandse vrouwen zijn live op tv te volgen. Daarnaast is er van deze wedstrijden ook een livestream op het internet beschikbaar. Hoe zien het programma en het speelschema voor de Nederlandse dames eruit bij deze HWL? Hoe is de geschiedenis van deze mondiale hockeycompetitie verlopen?

Opzet Hockey World League

Sinds 2012 organiseert de FIH (Féderation Internationale de Hockey) de Hockey World League. Er bestaat zowel een Hockey World League voor mannen als één voor vrouwen. Via deze competities kunnen landenteams zich kwalificeren voor de grote mondiale toernooien: de Olympische Spelen en de wereldkampioenschappen.

Ieder land dat aangesloten is bij de FIH mag deelnemen aan de Hockey World League. In totaal duurt de World League telkens twee jaar. In het eerste jaar worden doorgaans twee rondes gespeeld, waaraan de relatief kleinere hockeylanden deelnemen. In het tweede jaar komen de toplanden erbij en worden er wederom twee rondes gespeeld. De derde ronde (dus de eerste ronde van het tweede jaar) geldt mede als het kwalificatietoernooi voor het eerstvolgende grote mondiale toernooi. In de vierde ronde (de finale) spelen de beste teams ter wereld om de eindzege van de Hockey World League.

Hockey World League (HWL) - editie 2012/2013

Aan de eerste editie van de Hockey League deden 45 landenteams mee. De eerste ronde van deze competitie was een reeks regionale toernooien voor de kleine hockeylanden, van augustus tot en met december 2012. Van januari tot en met maart 2013 vond de tweede ronde plaats. De derde ronde werd in de zomer van 2013 gespeeld. Pas in deze ronde hoefden de toplanden, waaronder Nederland, deel te nemen. De derde ronde bestond uit twee toernooien, waarvan er één in Nederland (Rotterdam) plaatsvond. De Oranje hockeydames haalden de finale van dit toernooi in Rotterdam, maar verloren daarin na schoot-outs van Duitsland.

Van 30 november tot en met 8 december 2013 werd de finale (vierde ronde) van de Hockey World League gespeeld. Hieraan deden de beste landen mee van de twee toernooien uit de derde ronde. Dit slottoernooi (en daarmee de gehele Hockey World League) werd gewonnen door Nederland. In de finale versloegen de Nederlandse hockeyvrouwen glansrijk met 1-5 de Australiërs.

Hockey World League (HWL) - editie 2014/2015

Voor de Hockey World League voor vrouwen 2014/2015 hadden zich 51 landen ingeschreven. De nummers 12 tot en met 19 van de wereldranglijst hoefden pas vanaf de tweede ronde mee te doen. De nummers 1 tot en met 11 van de worldranking (waaronder Nederland) hoefden pas aan derde ronde mee te doen.

België en Spanje stonden eigenlijk 13e en 15e op de wereldranglijst, maar omdat zij de organisatie van een toernooi in de derde ronde op zich namen, mochten zij alsnog de tweede ronde overslaan en pas, net als Nederland, instromen bij de derde ronde.
De eerste ronde bestond uit regionale toernooien tussen kleine hockeylanden, die gespeeld werden in de periode juni tot en met december 2014. De tweede ronde bestond uit drie toernooien die in het voorjaar van 2015 werden gespeeld.

Derde ronde

De derde ronde werd in juni 2015 gehouden en bestond uit twee toernooien: één in Spanje en één in België (Brasschaat). Voor het Nederlands damesteam werd dit toernooi een groot succes. De Oranje hockeydames werd in de groepsfase ongeslagen winnaar van hun poule. In de knockout-fase haalden ze de finale en wonnen die van Zuid-Korea. Voor de Belgische dames verliep dit toernooi helaas heel wat minder succesvol. In de poulefase werden de Belgische hockeyvrouwen derde in hun poule. Uiteindelijk eindigde het gastland als zevende op dit toernooi en daarmee plaatsten zij zich niet voor de volgende ronde.

Eindtoernooi (Finaleronde) december 2015

Het eindtoernooi van de Hockey World League 2015 voor dames vond plaats in Argentinië. Dit evenement werd een grote ontgoocheling voor het Nederlandse team. De Oranjedames werden al in de kwartfinale uitgeschakeld door het gastland Argentinië. Uiteindelijk eindigde Nederland als vijfde. Argentinië won het toernooi door in de finale met 5-1 Nieuw-Zeeland te verslaan.

Halve finale Hockey World League 2017

De 'halvefinaleronde' van de HWL 2017 werd op twee locaties gespeeld: in Brussel (België) en in Johannesburg (Zuid-Afrika). Op beide locaties worden er toernooien gespeeld voor tien landen; in totaal deden er dus twintig landen mee aan deze ronde. Nederland speelde haar wedstrijden in Brussel. De Nederlandse dames wonnen het toernooi te Brussel door in de finale China met 2-0 te verslaan. Door deze prestatie plaatste Nederland zich vanzelfsprekend voor de Finaleronde van de HWL 2017.

Finaleronde Hockey World League 2017 in Nieuw-Zeeland

Er doen acht landen mee aan de Finaleronde van de Hockey World League 2017. In de eerste ronde zijn de teams ingedeeld in twee poules van vier landen. Hieronder ziet u deze indeling. De eerste ronde bestaat uit drie poulewedstrijden. De tweede ronde is de knockoutfase, die begint met de kwartfinales.

Poule APoule B
Zuid-Korea
Nederland
Verenigde Staten
Nieuw-Zeeland
Argentinië
China
Duitsland
Engeland

Programma van Nederland

Hieronder vindt u het programma en speelschema van de Nederlandse hockeyvrouwen. Dit schema wordt tijdens het toernooi geüpdatet en aangevuld. Ook worden in dit schema de uitslagen bijgehouden.

Programma Nederland HWL 2017 (dames):

  • Vr. 17 november: Nederland - Nieuw-Zeeland
  • Za. 18 november: Nederland - Verenigde Staten
  • Ma. 20 november: Nederland - Zuid-Korea

Selectie Nederland - Finaleronde Hockey World League 2017

Zodra de selectie van bondscoach Alyson Annan voor dit evenement bekend is, wordt die op deze plek geplaatst.

Live op tv: Ziggo Sport

Alle wedstrijden van het Nederlandse vrouwenteam op de Hockey World League 2017 te Auckland (Nieuw-Zeeland) worden live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De meeste uitzendingen vinden plaats op het open net Ziggo Sport (kanaal 14, gratis voor alle abonnees van digitale tv bij Ziggo). Hieronder wordt t.z.t. het uitzendschema van dit toernooi geplaatst. Dit schema wordt tijdens het toernooi aangevuld en geüpdatet. Wedstrijden die uitgezonden worden op de 'open zender' Ziggo Sport worden doorgaans ook op de betaalzender Ziggo Sport Select uitgezonden.

Livestream

Bij voorgaande edities van de Hockey World League werden de wedstrijden van de Nederlandse dames live uitgezonden via een openbare stream op de website van NOS Studio Sport. In 2017 is dit echter niet meer het geval, aangezien de uitzendrechten in handen zijn gekomen van Ziggo Sport Totaal. De wedstrijden van de HWL 2017 zijn daarom te zien via een livestream op de Ziggo Sport Totaal Go App. Deze livestream is beschikbaar voor abonnees en daarnaast ook via 'pay per view'.

Lees verder

© 2015 - 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hockey World League 2014 (Mannen) - speelschema, programmaVan vrijdag 10 januari tot en met zaterdag 18 januari 2014 wordt in New Delhi (India) de vierde ronde (finale) gespeeld…
Hockey: Champions Trophy Dames 2016 live - programmaHockey: Champions Trophy Dames 2016 live - programmaIn juni 2016 wordt de Champions Trophy voor dames gehouden. Dit hockeytoernooi vindt plaats in de Britse hoofdstad Londe…
Hockey: Champions Trophy dames 2014 - speelschemaHockey: Champions Trophy dames 2014 - speelschemaVan zaterdag 29 november tot en met zondag 7 december 2014 wordt in Mendoza (Argentinië) de Champions Trophy Hockey voor…
Hockey: Champions Trophy heren 2014 - programmaHockey: Champions Trophy heren 2014 - programmaIn Bhubaneswar (India) wordt van zaterdag 6 december tot en met zondag 14 december 2014 de 35e editie georganiseerd van…
Selectie heren en dames WK hockey 2014Van zaterdag 31 mei 2014 tot en met zondag 15 juni 2014, vinden de wereldkampioenschappen Hockey plaats in Den Haag. Het…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%80%9315_Women%27s_FIH_Hockey_World_League
  • http://www.fih.ch/events/hockey-world-league/hockey-world-league-final-rosario-2015-w/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Rosario_(Argentini%C3%AB)

Reageer op het artikel "Hockey World League dames 2017 live op tv"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Peter En Lineke Matla, 30-06-2017 13:43 #2
Met dank aan de accuratesse en het snel geven van de uitslagen + data en tijden van de uitzending via Ziggo.
Mvgr,
Opa en Oma van Fréderique Matla, speelster van Nederland. Reactie infoteur, 30-06-2017
Hartelijk dank voor uw reactie!

Moda (infoteur), 21-06-2017 20:31 #1
Goed verhaal, en ben erg blij met de uitzenddata en -tijden. En complimenten voor de accuraatheid qua bijhouden - NL heeft amper van Schotland gewonnen en je hebt het al in je InfoNu-artikel verwerkt! Chapeau!

Met vriendelijke groet,

Monique Cremer
mede-hockeyfan en mede-infoteur Reactie infoteur, 22-06-2017
Dank!

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 08-10-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Balsport
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 2
Schrijf mee!