InfoNu.nl > Sport > Diversen > Marathon Rotterdam: 8 april 2018

Marathon Rotterdam: 8 april 2018

Marathon Rotterdam: 8 april 2018 Op zondag 8 april 2018 vindt het grootst jaarlijks terugkerende sportevenement van Nederland weer plaats; de Rotterdamse marathon. Vele tienduizenden deelnemers lopen mee over het parcours dwars door de tweede stad van Nederland. Marathon Rotterdam beschikt over één van de snelste parcoursen ter wereld waardoor er in het verleden meerdere wereldrecords zijn gelopen. Ook op zaterdag 7 april 2018 worden al diverse hardloopnummers gelopen.

Marathon Rotterdam

Het drukstbezochte sportevenement van Nederland is de Rotterdamse marathon, welke elk jaar op de tweede zondag van april wordt georganiseerd. In 2018 vindt de marathon van Rotterdam plaats op zaterdag 7 en zondag 8 april. Marathon Rotterdam is overigens niet alleen een drukbezocht sportevenement, ook nemen er tienduizenden sportievelingen deel aan een van de loopafstanden. Marathon Rotterdam staat ook al tientallen jaren garant voor snelle tijden aangezien het parcours bijna geheel vlak is en weinig bochten kent. In het verleden zijn er door zowel mannen als vrouwen zelfs officiële wereldrecords gelopen. De tijden die in Rotterdam worden gelopen behoren ieder jaar weer tot de snelste tijden van het jaar. Momenteel behoort Rotterdam tot de snelste 5 parcoursen ter wereld.

Deelnemen aan marathon

Als je wilt deelnemen aan de marathon zal je jezelf moeten inschrijven via de website van de Rotterdamse Marathon. Voor deelname aan het evenement worden kosten in rekening gebracht. Hierbij geldt dat hoe vroeger je jezelf inschrijft, hoe voordeliger de inschrijving is. Wil je deelnemen en studeer je nog? In dat geval krijg je korting op het inschrijfgeld. Voor deelnemers aan één van de loopafstanden van Marathon Rotterdam zijn diverse voorzieningen getroffen. Voorbeelden hiervan zijn omkleedgelegenheden, drinken en toiletten tijdens de wedstrijd, enzovoorts. Uiteraard is er ook medische verzorging. Om de 2,5 kilometer is een medische post ingericht waar onder andere eerste hulp kan worden geboden.

Loopafstanden en evenementen

Op zondag 8 april worden er twee loopafstanden gelopen, namelijk:
  • Marathon (42,195 kilometer)
  • 1/4 Marathon (10,55 kilometer)
  • Business Runs

De dag voor de hele marathon (zaterdag 7 april) worden er kleinere wedstrijden gelopen:
  • City Run (4,2 kilometer)
  • Kids run (1 kilometer of 2,5 kilometer)

Business Runs

Werknemers van bedrijven kunnen kiezen om deel te nemen aan de Business Runs, eventueel als duo of viertal waarbij iedereen een deel van de afstand voor zijn of haar rekening neemt. De Business Runs worden gelopen als onderdeel van de hele marathon en de 10 kilometer.

Bezoeken marathon met auto of openbaar vervoer

Qua bezoekersaantallen komt geen enkel ander sportevenement in de buurt van Marathon Rotterdam. Elk jaar staan er bijna één miljoen toeschouwers langs de route. De marathon voert dwars door de stad Rotterdam heen. Zowel de start en de finish zijn gesitueerd op de Coolsingel. Het parcours voert onder andere rondom de Kralingse Plas, over de Erasmusbrug en langs de Kuip.

Met het openbaar vervoer

Bezoekers kunnen het beste gebruik maken van het openbaar vervoer. Nabij de routes zijn meerdere treinstations, metrostation en tramhaltes gelegen. Treinstation Rotterdam Centraal is op slechts enkele minuten loopafstand van de start en de finish gelegen. Ook de treinstations Alexander, Blaak, Zuid en Lombardijen hebben een uitstekende ligging ten opzichte van het parcours. Wanneer je een loper komt aanmoedigen is het zelfs mogelijk om met behulp van het openbaar vervoer de loper meerdere keren te zien.

Met de auto

Uiteraard is Rotterdam ook gewoon met de auto te bereiken. Houd er echter wel rekening mee dat een groot deel van de binnenstad niet bereikbaar is vanwege het parcours. Je zult dus van tevoren goed moeten uitzoeken waar je gaat parkeren (afhankelijk van waar aan het parcours je wilt gaan staan).

Lees verder

© 2014 - 2019 Advies-eb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hardloopreizen en marathonreizenHardloopreizen en marathonreizenHeb je altijd al gedroomd van een deelname aan de New York Marathon? En wat dacht je van hardlopen over de Chinese muur,…
Extreme marathonsExtreme marathonsEr worden tegenwoordig zoveel marathons georganiseerd dat iedereen er wel een vindt die op zijn/haar lijf geschreven sta…
Topcompetitie marathonschaatsenWat is marathonschaatsen? Voor de leek lijkt het dat de rijders gewoon zo hard mogelijk moet schaatsen om als eerste ove…
Bronnen en referenties
  • www.marathonrotterdam.nl

Reageer op het artikel "Marathon Rotterdam: 8 april 2018"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Maria, 09-04-2017 11:23 #2
Dan zoekt u toch op internet?! Daar staat alle informatie elk jaar. De marathon komt bij ons door de laan in Rotterdam, prachtig uitzicht vanaf een groene dijk voor de deur, behalve dat ik helemaal niets met hardlopen heb. Het lijkt erop dat Kenianen en Ethiopiërs elkaar van jaar tot jaar afwisselen qua klassement.

Lbonnet, 23-08-2015 23:12 #1
Wanneer kan ik me inschrijven voor 10 km

Infoteur: Advies-eb
Laatste update: 17-01-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Special: Grote evenementen
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 2
Schrijf mee!