Fitnesstrends voor vrouwen

Fitnesstrends voor vrouwen Voor vrouwen is het vaak lastig om te kiezen wat voor programma's zij gaan doen in de sportschool. Veel vrouwen kiezen vaak voor cardiotrainingen terwijl krachttrainingen helemaal niet slecht zijn voor vrouwen. Door dit geforceerde gevoel van sporten wordt er snel vergeten dat sporten leuk moet zijn en ontstaat er snel een afkeur van de sportschool en een gedwongen gevoel. Hoe kun je nu het sporten leuker laten zijn en hoe ga je nu op zoek naar iets wat jou wel aantrekt? De sportschool vernieuwt zich en gaat met de tijd mee dus er is vast wel iets wat jouw aan zal spreken, daarom nu enkele nieuwe fitnesstrends uitgewerkt.

Ideaal lichaam

Voor vrouwen is het altijd een lastige keuze of ze nou met gewichten moeten gaan werken of niet. Mannen trainen voor brede schouders en grote bicepsen maar voor vrouwen wordt dit vaak niet zo aantrekkelijk gevonden, vrouwen willen over het algemeen juist slank en strak zijn en meer in conditie. Aan de andere kant heeft het natuurlijk wel iets om met de mannen mee te trainen met gewichten, dit wordt al snel als stoer ervaren. Waar train je nou eigenlijk voor?

Als je bedenkingen hebt over de krachttraining die je nu volgt of je zou er graag aan beginnen met het idee om uiteindelijk een gespierd lichaam te krijgen, denk hier dan nog maar eens goed over na. Gespierde vrouwenlichamen zijn niet meer zo belangrijk, het gaat er meer om dat vrouwen zowel geestelijk als lichamelijk in balans zijn. Zoals al eerder genoemd is strak, slank en conditioneel in vorm de maatstaf. Het is belangrijk dat je een soort van welzijn uitstraalt, je bent tevreden met jezelf en het leven.

Een andere trend die je in sportscholen ziet zijn de oefeningen met veel herhalingen en redelijk lichte gewichten waardoor je meer op het cardio effect traint. Het is voor een uitgebalanceerd lichaam echter onvoldoende om enkel cardiofitness te doen. Hierbij hoort ook het opbouwen van spieren, dit is niet alleen nodig om jouw lichaam strakker te maken maar bevordert ook de soepelheid en versnelt het metabolisme waardoor er meer vet en calorieën worden verbrand. Het is daarom aan te raden dat je door middel van gewichten of apparaten ook tussendoor wat zwaarder traint gericht op spieropbouw. Als dit combineert met een uitgebalanceerd dieet zul je op korte termijn al resultaat gaan zien.

Niet forceren

Veel mensen zien er tegenop om naar de sportschool te gaan. Mensen hebben vaak het idee dat ze het niet voor zichzelf doen en daarom zien ze het meer als noodzakelijk kwaad en niet als recreatie/ontspanning terwijl dit wel zo zou moeten zijn. De exacte oorzaak hiervan is lastig vast te stellen. Misschien kom het doordat de maatschappij tegenwoordig van ons verlangt dat iedereen voldoende beweegt, sporten wordt tegenwoordig meer gezien als must en voor veel van ons wordt deze must te veel een verplichting waardoor er een afkeer ontstaat. In deze toch al gestreste wereld wordt de sportschool dan net even te veel waardoor er geen plezier aan wordt beleefd.

Bewegen is eigenlijk te belangrijk voor de mens om er tegen op te zien. Sporten kan ook erg leuk zijn waardoor je er plezier aan beleeft en daarmee ook jouw humeur verbetert. Het is daarom erg belangrijk dat je een sportactiviteit uitzoekt die je leuk vindt en echt bij jouw past. Bovendien moet het niet iets zijn wat jouw lichaam fysiek niet kan hebben want dan neemt het plezier al snel af door de blessures die zullen gaan ontstaan. Begin gewoon bij de basis. Je kunt deze basis altijd nog verder verzwaren en uitbreiden, maar zorg dat je eerst de basis onder de knie hebt. Het kan bij fitness al helpen als je groepslessen neemt, je hebt dan al meer aanspraak tijdens de fitness en je trekt je aan elkaars prestaties op, voor bepaalde mensen geeft dit al veel meer plezier.

Krachttraining

Naar de sportschool gaan puur voor spieropbouw is zeker niet verkeerd, maar er zijn zo veel andere dingen die je in de sportschool kunt doen gewoon om met sport bezig te zijn. Het is goed om je spiermassa te vergroten of op peil te houden, maar op den duur kan dit gaan vervelen. Het is daarom aan te raden om binnen de sportschool op zoek te gaan naar meer dan alleen krachttraining.

De nieuwste trends

Nieuwe sportmethoden in fitnessscholen zijn oefenprogramma’s die zijn afgestemd op jouw eindresultaat. Tegenwoordig zie je steeds meer fitnessprogramma’s die gericht zijn op het trainen van bepaalde spiergroepen. Welke spiergroepen je moet trainen wordt vaak bepaald aan de hand van de sport die je uitoefent, jouw levensstijl, het einddoel en jouw lichaam. Er is ook sprake van functionele trainingen waarbij je de stabiliteit en de houding van de romp traint en verbetert. Hiermee verbeter je de lichaamshouding naar een zo optimaal mogelijke houding om blessures tegen te gaan en de algemene gezondheid te verbeteren, dit zijn de zogenaamde “core trainingen”. Deze trainingen leiden door het verbeteren van de basis van jouw lichaam vaak ook tot verbeteringen bij andere sporten.

Een heel andere trend op het gebied van functionele training is TRX-training. Met deze activiteit train je de spieren door middel van kabels die aan het plafond opgehangen zijn. Hieraan kun je jezelf optrekken en dan intensieve oefeningen doen waarbij je spieren gebruikt die je normaal niet kan trainen. Ook dit zorgt weer voor een betere balans van het lichaam.
Kortom sporten moet leuk zijn. Ga op zoek naar een fitnessactiviteit die je leuk vindt zodat je met plezier gaat sporten en jouw lichaam verbeterd. De fitnesswereld introduceert steeds nieuwe activiteiten dus er komt vast wel een moment waarop jij iets vindt wat jouw past.
© 2014 - 2020 Weeswijzer, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Krachttraining, ook voor vrouwen!Krachttraining, ook voor vrouwen!Wie denkt aan krachttraining, denkt aan vrij snel aan bodybuilding en opgepompte en gespierde mannen. Op het eerste gezi…
De zeven leukste sporten voor vrouwenDe zeven leukste sporten voor vrouwenDe vakantie zit er (bijna) op en het nieuwe school- en werkjaar kan weer beginnen. Tijd om weer actief te worden en jeze…
Fitnessschema afvallen: Cardio, krachttraining en voedingFitnessschema afvallen: Cardio, krachttraining en voedingAfvallen kan op verschillende manieren. Een heel belangrijk onderdeel is voeding. Naast voeding is sporten een belangrij…
Hoe bereik je jouw perfecte lichaam met behulp van fitness?Hoe bereik je jouw perfecte lichaam met behulp van fitness?Hoe bereik je nou het lichaam dat je altijd al hebt willen hebben? Naar de sportschool gaan is zeker een goede manier hi…

Manieren om meer spieren te kwekenWie wil er niet uitzien als Ryan Gosling, Hugh Jackman of Zac Efron. Als jij diegene bent die werkt aan dat droomlichaam…
Hoe vind je een sportschool die bij je past?Hoe vind je een sportschool die bij je past?Wanneer je naar de sportschool besluit te gaan, kan het nog best lastig zijn om er eentje te kiezen die bij je past. Let…
Bronnen en referenties
  • http://www.trendystyle.net/beauty/invorm/nieuwste-fitness-trends.html
  • http://www.fitness-tips.nl/speciale-trainingtips/fitness-voor-vrouwen
  • http://www.fitnessbijbel.com/vrouwen/

Reageer op het artikel "Fitnesstrends voor vrouwen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Weeswijzer
Laatste update: 02-06-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!