InfoNu.nl > Sport > Diversen > Dakar Rally 2017 in Argentinië, Bolivia en Paraquay

Dakar Rally 2017 in Argentinië, Bolivia en Paraquay

Dakar Rally 2017 in Argentinië, Bolivia en Paraquay Thierry Sabine gaat in 1977 de woestijnen in om zich te ontspannen. Thierry Sabine ging graag op zoek naar uitersten. Toen Thierry Sabine in 1977 dan ook verdwaalde in de woestijn, bedacht hij een wedstrijd voor waaghalzen. In 1978 kon vervolgens al de eerste rally worden verreden. De Dakar-rally. De Dakar-rally hete de Parijs-Dakar rally. De Dakar-rally is een rally voor auto's, vrachtwagens, quads en motoren. De rally wordt vanaf 1978 ieder jaar in de maand januari georganiseerd. De rally start ook in 2017 traditiegetrouw op de eerste zondag na de jaarwisseling. De naam van de Rally Dakar, verwijst naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Dakar werd tot en met de editie van 2008 ieder jaar in de route opgenomen. De Dakar Rally van 2017 duurt twee weken en wordt gehouden in de Zuid-Amerikaanse woestijnen van Argentinië, Bolivia en start in Paraquay. De tv-uitzendingen van de Dakar Rally worden in 2017 ook weer op de Nederlandse televisie verzorgd.

der start van de Dakar rally 2017 is in Asuncion

RTL 7

De Dakar-rally mag zich verheugen in veel belangstelling. Vooral liefhebbers van een rally willen alles weten van wat er in de Dakar-rally allemaal gebeurd. Daarom zal RTL7 ook in 2017 weer aan de rally aandacht besteden. Vanaf de start in Asuncion zal er door RTL7 dagelijks verslag worden gedaan van de ontwikkelingen in de Dakar Rally. Traditiegetrouw wordt de presentatie van de uitzendingen verzorgd door Allard Kalff en Robert Kamphues. Allard Kalff verzorgt deze presentatie voor de rally liefhebbers dagelijks vanuit het basiskamp van de Dakar Rally.

RTLGP

RTLGP doet iedere dag verslag van de bijzondere verrichtingen in de Dakar-rally. Allard Kalff en Rob Kamphues zijn de mannen die voor de camera verslag doen van het mooiste rally evenement van het jaar.

Allard Kalff

Allard Kalff reist al voor de elfde keer mee om verslag te doen van de rally en om de Nederlandse deelnemers in beeld te brengen op televisie voor RTL7 als online.

Rob Kamphues

In 2017 reist Rob Kamphues voor de derde keer mee met de rally caravan. Als vliegende keep gaat Rob Kamphues overal naar toe in deze verschrikkelijke logistieke nachtmerrie. Rob Kamphues, de presentator van onder anderen het populaire KRO programma de Reünie, gaat het RTL GP-team tijdens de Dakar Rally 2017 weer versterken. Rob Kamphues verliet in mei 2014, vanwege een meningsverschil over de inhoud van de programma's van Rob Kamphues, na tien jaar de KRO-NCRV. Voor RTL7 reist Rob Kamphues vanaf 2015 de deelnemers aan de Dakar Rally achterna en gaat in de rally de bivakken van de teams af op zoek naar verhalen die tot op dat moment nog niet bekend zijn.

Maxxis Dakar Team

De Maxxis banden komen uit Taiwan en hebben alleen al daarom een drang om nog betere banden te maken en staan al enige jaren in de top tien van de grootste bandenproducenten ter wereld. Een extra goede reden voor de rijders van het Maxxis Dakar Team om te proberen de resultaten in voorgaande Dakar-rally's te evenaren. Reeds tweemaal eerder wist het Maxxis Dakar Team de buggy-klasse te winnen. In 2017 zullen Tim en Tom Coronel in de buggy en Kees Koolen en Bastiaan Nijen Twilhaar op de quad samen met Robert van Pelt en Maikel Verkade op de motor alles van de Maxxis banden gaan vergen.

Tom Coronel, de racende reporter

Nieuw in 2015 was dat autocoureur Tom Coronel in 2015 aan de Dakar Rally 2015 deelnam als racende reporter. In 2009 nam Tom Coronel samen met zijn broer Tim Coronel deel aan de Dakar Rally. Even leek het erop dat het duo in de 5e etappe de wedstrijd moest verlaten. De wedstrijdorganisatie besloot echter deze etappe te neutraliseren. Doordat de etappe werd geneutraliseerd konden de broers toch aan de wedstrijd blijven deelnemen. Wel kregen Tim en Tom Coronel een tijdstraf van 200 uur. Het gevolg van deze tijdstraf was dat Tom en Tim Coronel een hoge eindklassering in de Dakar rally konden vergeten. De hoogste klassering, die door de broers Coronel werd neergezet in een etappe, was de elfde plaats tijdens de twaalfde etappe.

Coronel Racing WTCC-Dakar app

De tweeling Tim en Tom Coronel zullen ook weer actief zijn tijdens de 39e editie van de Dakar Rally. Tom Coronel zal als presentator verslag doen van de gebeurtenissen en heeft speciaal voor zijn tweede deelname aan de Dakar Rally de compleet nieuwe Coronel Racing WTCC-Dakar app voor de liefhebbers beschikbaar gesteld.

Tot de highlights van de Coronel Racing WTCC-Dakar app behoren onder anderen:
  • Social Media integratie (Twitter & Facebook)
  • Video's bekijken via YouTube
  • Het laatste Dakar-nieuws van het Maxxis Dakarteam

Uitzendtijden

De uitzendingen bij RTL 7 van de Dakar Rally zullen aansluiten op en aangepast worden aan de uitzendingen van het WK Darts. Besloten is dat zodra de wedstrijden van het WK darts zijn afgelopen, de uitzending van de Dakar Rally zullen worden uitgezonden. Vanaf maandag 2 januari 2015 tot zondag 14 januari zullen de uitzendingen van de Dakar Rally rond de klok van 22:30 worden uitgezonden. De herhalingen kunnen vanaf zondag 1 januari tot en met zondag 15 januari dagelijks bekeken worden rond 18.00 uur.

Lees verder

© 2015 - 2017 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Dakar Rally 2015: route, start, finish, datum en inschrijvenDakar Rally 2015: route, start, finish, datum en inschrijvenDe route van de Dakar is in 2015 verspreid over drie landen: Argentinië, Chili en Bolivia. De start is op 4 januari 2015…
Nederlandse deelnemers Dakar 2015Nederlandse deelnemers Dakar 20154 januari gaat de Dakar Rally van 2015 van start, een spectaculaire race dwars door Zuid-Amerika. De landen Argentinië,…
Nederlands succes tijdens Dakar 2015Nederlands succes tijdens Dakar 2015De Dakar Rally van 2015 vindt plaats in de landen Argentinië, Chili en Bolivia. De rally vindt plaats van 4 tot 17 janua…
De jaarlijkse Dakar RallyJaarlijks hoor je wel wat nieuwsberichten op de tv over de Dakar Rally, maar wat is dit nu precies en waar wordt deze ge…
Dakar Rally 2014Dakar Rally 2014Dakar 2014, een race dwars door Zuid-Amerika. Dit keer zal de route langs Argentinië, Chili en Bolivia liggen. 4 januari…
Bronnen en referenties
  • http://www.rbi.nl/2014/11/14/maxxis-dakar-team-in-tv-uitzending-pre-proloog/
  • http://www.rtl.nl/sport/rtl_gp/dakar/home/
  • http://www.rtl.nl/(/sport/rtl_gp/dakar/nieuws/)/sport/rtl_gp/components/dakar/nieuws/2014/12_december/141203_Dakarvoertuigen_oo_weg_naar_Zuid_Amerika.xml

Reageer op het artikel "Dakar Rally 2017 in Argentinië, Bolivia en Paraquay"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 01-01-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Special: Dakar Rally 2017
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!