InfoNu.nl > Sport > Diversen > Sport in januari 2017 - live op tv en/of via livestream

Sport in januari 2017 - live op tv en/of via livestream

Sport in januari 2017 - live op tv en/of via livestream Het jaar 2017 begint goed met verschillende sportevenementen die plaatsvinden in de maand januari. Liefhebbers van sport kunnen deze maand genieten van de 2017 Dakar Rally, 2017 BDO World Darts Championship (BDO WK Darts), 2017 World Men's Handball Championship (WK handbal mannen) en de 2017 Australian Open. Alle topsport-evenementen zijn goed live te volgen op de tv en/of via internet.

Sportevenementen live op tv en/of livestream

Alle onderstaande evenementen zijn live te volgen op tv en/of via internet in de maand januari 2017.


2 januari 2017 t/m 14 januari 2017 - 2017 Dakar Rally

Het nieuwe jaar begint goed voor autosportliefhebbers met de Dakar Rally 2017. Dit keer loopt de route van de prestigieuze Dakar Rally door Paraguay, Bolivia en Argentinië. Met de start in Paraguay in de Zuid-Amerikaanse Dakar wordt er een 29e land toegevoegd in de geschiedenis van het race-evenement. De coureurs racen vervolgens van Argentinië naar Bolivia om weer terug te keren naar de hoofdstad Buenos Aires die in Argentinië ligt. De Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is al een onderdeel in de Dakar Rally route sinds 2009. Dit jaar dient de stad als decor voor het finalestuk van de legendarische Dakar. Op tv-zender RTL 7 is de Dakar Rally 2017 goed te volgen op tv. Op Eurosport 1 is er ook dagelijks een terugblik op de verrichtingen van de Dakar Rally 2017 om elf uur 's avonds. Wilt u live op de hoogte worden gehouden van al het nieuws rondom de Dakar Rally? Dat kunt u terecht op de officiële website van de organisator.

7 januari 2017 t/m 15 januari 2017 - 2017 BDO World Darts Championship (BDO WK Darts 2017)

De BDO WK darts is een jaarlijks terugkerend dartstoernooi van de dartsbond BDO. Dit toernooi is de tegenhanger van de PDC WK darts. Het darts-evenement bestaat sinds 1978 en wordt volgens traditie in de eerste helft van januari gespeeld. Tegenwoordig is de British Darts Organisation (organisator van BDO WK Darts) voor veel darters een opstap naar de lucratievere Professional Darts Corporation. De splitsing van de dartsbond BDO kwam er in 1992 door ontevreden darters die lid waren van de British Darts Organisation toentertijd. Veel goede darters zijn in de loop van de jaren overgestapt naar de Professional Darts Organisation zoals bijvoorbeeld de Nederlander Raymond van Barneveld (viermaal kampioen BDO WK Darts). Toch zijn er nog genoeg topdarters en talenten die meedoen aan de BDO WK Darts. Sommige darters zijn loyaal gebleven aan de dartsbond zoals bijvoorbeeld darter Martin Adams. Andere darters staan het begin van hun carrière en dan is het toernooi een uitstekend podium om jezelf te laten zien. Dit jaar is de totale prijzenpot van het BDO WK Darts 339.000 Pond. De winnaar verdient een mooi bedrag van 100.000 pond.

Het dartstoernooi was jaren goed te volgen via Eurosport en/of de BBC. Dit is tijdens de editie van 2017 helaas niet meer het geval. Channel 4 bezit nu namelijk de liverechten van het dartstoernooi. Dit is voor de de mensen in de Benelux niet te bekijken op tv. Tv-kijkers met een satelliet-tv kunnen nog wel afstemmen op Channel 4 via de ongecodeerde Astra 2-satelliet. Voor meer informatie over Channel 4 kunt u naar hun website www.channel4.com. Mocht er nog meer informatie bekend worden over het uitzenden van de BDO WK Darts dan wordt dit toegevoegd aan de bestaande informatie.

11 januari 2017 t/m 29 januari 2017 - 2017 World Men's Handball Championship (WK handbal mannen 2017)

Dit jaar vindt het WK handbal voor mannen plaats in acht verschillende steden in Frankrijk. Dit is de 25e editie in de historie van het Wereldkampioenschap Handbal dat georganiseerd wordt door de Internationale Handbal Federatie. Frankrijk doet als gastland sowieso mee. In totaal doen er dit keer 24 landen mee aan de WK handbal. De landen hebben zich weten te plaatsen via verschillende kampioenschappen en confederaties. De 24 landen worden opgedeeld in vier groepen van zes. De beste vier van elke groep plaatst zich voor de laatste zestien (achtste finales) van het toernooi. Vanaf de achtste finales worden er knock-outwedstrijden gespeeld tot en met de finale. De finale wordt op 29 januari 2017 gespeeld. Locatie van de kampioenswedstrijd is het AccorHotels Arena dat ligt in de Franse hoofdstad Parijs. De WK Handbal mannen is te volgen via de website van de International Handbal Federation.

Geplaatste landen:
  • Frankrijk (gastland), Noorwegen (wildcard) Wit-Rusland, Denemarken, Hongarije, IJsland, Macedonië, Polen, Rusland, Slovenië en Zweden, Kroatië, Duitsland en Spanje (Europa, 14 landen)
  • Argentinië, Chili en Brazilië (Zuid-Amerika, 3 landen)
  • Bahrein, Japan, Qatar en Saoedi Arabië (Azië, 4 landen)
  • Angola, Egypte en Tunesië (Afrika, 3 landen)

16 januari 2017 t/m 29 januari 2017 - 2017 Australian Open (Grand Slam tennis)

De Australian Open is het eerste grandslamtoernooi van de vier grandslamtoernooien. Dit is de 105e editie in de geschiedenis van de Australian Open. Het jaarlijks terugkerend tennisevenement vindt plaats in de Australische stad Melbourne. Sportcomplex Melbourne Park is de locatie waar de tenniswedstrijden gaan plaatsvinden. Zoals gebruikelijk bij grandslamtoernooien worden er singles, dubbel en mixed dubbel gespeeld door de tennissers en tennissters. De Serviër Novak Djokovic is de regerend kampioen bij het mannenenkelspel. Bij de vrouwen was de Duitse Angelique Kerber de beste van de editie Australian Open 2016. De Australian Open 2017 is live te zien bij de tv-kanalen Eurosport 1 en Eurosport 2. Tv-zender Eurosport heeft ook een betaalde online platform (Eurosport Player) waar een groot aantal van de tenniswedstrijden via een livestream worden aangeboden.

Lees verder

© 2016 - 2018 Infoplus, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Darts live op tv in 2016: kalender en uitzendschema van RTL7Darts live op tv in 2016: kalender en uitzendschema van RTL7In 2016 wordt er weer veel darts live op tv uitgezonden door RTL7. De meeste grote toernooien van de PDC zijn live op de…
Finale PDC WK darts 2018: Phil Taylor - Rob CrossFinale PDC WK darts 2018: Phil Taylor - Rob CrossDarten is in Nederland een bekende sport. Veel Nederlanders kijken dan ook naar het darten op de televisie. Sinds 1994 w…
Ladbrokes.com World Darts ChampionshipDe Ladbrokes.com World Darts Championship is hét belangrijkste dartstoernooi van de PDC. De winnaar mag zich een jaar la…
McCoy's Premier League Darts 2012McCoy's Premier League Darts 2012In 2012 was alweer de achtste editie van de McCoy's Chips Premier League Darts. Dit dart toernooi wordt georganiseerd do…
Favorieten en prijzengeld van PDC WK Darts 2017Favorieten en prijzengeld van PDC WK Darts 2017PDC World Darts Championship is in de dartswereld het belangrijkste toernooi van het jaar. Het prijzengeld van de WK dar…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Sebadelval, Pixabay
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_sports#January
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_World_Men%27s_Handball_Championship
  • http://www.totaaltv.nl/nieuws/channel-4-neemt-bdo-darts-over-van-bbc/

Reageer op het artikel "Sport in januari 2017 - live op tv en/of via livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Infoplus
Gepubliceerd: 02-11-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!