InfoNu.nl > Sport > Diversen > Nike Air force One, de meest populaire sportschoen

Nike Air force One, de meest populaire sportschoen

Nike Air force One, de meest populaire sportschoen Terwijl hiphop bekendheid genoot en de hiphop gemeenschap groeide, nam ook de vraag naar de Nike Air Force Ones toe. De hiphop cultuur is altijd nauw verbonden geweest met het leven in de straat van grote steden, en in beginsel met de straten van New York. Daardoor was het ook verbonden met het vele basketbal wat er op straat gespeeld werd. Een gevolg daarvan was dat veel van de opkomende artiesten van de straat te Brooklyn, bekendheid begonnen te genieten terwijl ze Nike Air Fore One droegen. In 1982 verscheen Nike Air force One op de markt. Sindsdien is de vraag naar deze sportschoen alleen maar toegenomen. De Nike Air Force Ones waren de eerste sportschoenen met een luchtzool over de hele lengte van de schoen. Vlak voor de pride parades in New York kwamen de Puerto Rico en West Indies Air Force uit. Deze schoenen waren een absolute ‘must have’ onder verzamelaars.

Nike Air Force en hiphop

Nike Air Force Ones waren snel een complete hit in de hiphop gemeenschap. Dat was een vanzelfsprekende reclame voor de schoen. De schoenen moesten steeds weer opnieuw uitgebracht worden om aan de enorme vraag te kunnen voldoen. Nike en de Air Force One waren hot bij verschillende groepen toen ze Chinese New Year, Puerto Rico en West Indies Air Force One op de markt brachten.

Chinese New Year Nikes

Ieder jaar brengt Nikes een nieuw model van de Chinese New Year serie op de markt. De grootste hit was The Year Of The Horse Air Force One. Nikes bracht de serie opnieuw uit omdat ze zo goed verkochten. In 2002 bracht hiphop artiest Nelly het nummer ‘Air Force Ones’ uit. In de videoclip zien we Nelly en St.Lunatics de schoenen kopen, dragen en ernaar wijzen. De schoenen kregen daardoor enorm veel publiciteit.

Nike.Inc

Nike.Inc bestaat al sinds 1978 en de sportproducten van Nike zijn al jaren geliefd. De Nike sportschoenen en kleding wordt gedragen door zowel jongens als meisjes, mannen en vrouwen, jong (en soms ook) oud. Bij meisjes zijn de Nike Blazer en de Dunk High en Dunk low favoriet. Er bestaan ook Nikes voor zeer kleine kinderen. Nike verkoopt naast schoenen ook een scala aan andere artikelen die betrekking hebben op vele sporten.

Nike op en in de atletiekbaan

In 1993 begon Nike oude Nike schoenen in te zamelen en te recyclen door ze te gebruiken voor de grondstof van de ondergrond van nieuwe atletiekbanen.

Nike Logo Swoosh

Het bekende logo van Nike, de zogenaamde ‘swoosh’, werd in 1972 ontworpen door grafisch ontwerpster Carolyn Davidson. Nike bestond toen nog niet onder de huidige naam, het bedrijf heette toen nog Blue Ribbon Sports. Carolyn Davidson kreeg slechts $35 betaald voor het nu wereldberoemde ontwerp, omdat het toentertijd een vriendendienst betrof. Later ontving ze van Nike ter compensatie een gouden ring met de ‘swoosh’ erop en een onbekend aantal aandelen in het bedrijf.

Nike, het succes van Nike

Nike is al jaren een van de meest succesvolle sportmerken. Nike verkoopt niet alleen schoenen maar ook velerlei kleding geschikt voor sportieve doeleinden. Nike verkoopt bijvoorbeeld:
  • sportschoenen
  • sportkleding
  • tassen
  • hoodies
  • sportieve kleding
  • sportartikelen
  • overige

Lees verder

© 2008 - 2019 Kisses, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sportmerk: NikeSportmerk: NikeNike is een Amerikaans beursgenoteerd sportmerk. Nike is over heel de wereld bekend en heeft één van de meest bekende lo…
Inzicht in Marketing: succesvolle strategie sportmerk NikeInzicht in Marketing: succesvolle strategie sportmerk NikeWat komt er in je op wanneer je de zin ‘Just do it’ tegenkomt? En aan welk merk denk je meteen wanneer je een swoosh-sym…
De geschiedenis van de sneakerDe geschiedenis van de sneakerDe sneaker is uit ons hedendaagse modebeeld bijna niet meer weg te denken. En er komen er steeds meer! Waar we tot enkel…
Reclame en de Klassieke Oudheid: Nikes, Ajax en MarsReclame en de Klassieke Oudheid: Nikes, Ajax en MarsStel, een producent ontwikkelt een product en brengt dit op de markt. Dan geeft een producent de afdeling Marketing opdr…
Nike online store: voordelige Nike kleding en sneakersHet sportmerk Nike is één van de bekendste merken ter wereld. Nike verkoopt middels een eigen webshop haar producten onl…
Bronnen en referenties
  • http://www.nicekicks.com/air-force-ones/
  • Wikipedia

Reageer op het artikel "Nike Air force One, de meest populaire sportschoen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kisses
Laatste update: 31-05-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Special: Merkkleding
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!