InfoNu.nl > Sport > Diversen > De Adidas miCoach loopt met je mee

De Adidas miCoach loopt met je mee

Wie graag gaat lopen of joggen om zijn conditie te verbeteren of te onderhouden en dat zo verantwoord mogelijk wil doen is gebaat met een coach die hem bijstaat en zijn doelen helpt te verwezenlijken. Niet iedereen heeft een vriend in het sportmilieu of kan zich een echte coach veroorloven, dus waarom geen virtuele coach bij de hand nemen? Adidas doet Apple concurrentie aan met zijn ‘joggingoach’.

Je coach altijd bij de hand

Wie zich aan het trainen zet en zich nog nooit bij een sportclub heeft aangesloten heeft verschillende manieren om zich een idee te vormen hoe je er best aan begint. Je kan sportlui aanspreken om advies in te winnen, je kan een sportdokter opzoeken, je kan via het internet informatie verzamelen… Maar niemand die je constant met raad bijstaat om je te sturen, je fouten aan te geven, je te zeggen wat het beste voor je is.

Daarom ontwikkelde Adidas zijn miCoach als antwoord op het Nike + iPod-systeem dat Apple een tijd geleden introduceerde.

Waaruit bestaat een Adidas set?

In het pakket vind je:
  • een stappenteller die je aan je sportschoen bevestigt
  • een hartslagmeter met een soepele riem die je om je borst snoert
  • een minicomputer die je aan je broekje hangt

Deze drie elementen staan door radiogolven met elkaar in verbinding. Op basis van de gegevens van de stappenteller en de hartslagmeter krijg je feedback doorgespeeld en word je in real time gemeld hoe je je training het beste indeelt.

Beginsituatie

In de bijgeleverde software die je op je computer hebt geïnstalleerd, kan je je eigen beginsituatie aangeven. Zo moet je bepalen in welke categorie sporters je je bevindt: ben jij een beginner die nooit gesport heeft of heb je al een zekere conditie? Wat zijn je verwachtingen, je behoeften en je doelen? Het trainingsschema wordt pas opgesteld nadat je een eerste loopsessie van een twaalftal minuten hebt afgewerkt. Daarbij moet je het uiterste van jezelf geven zodat de hartslagmeter kan bepalen waar je limieten liggen. Op basis daarvan wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld waarbij je de vier ‘cardiozones’ doorloopt.

De cardiozones

In de blauwe zone loop je op een gezapig tempo. Als je stilaan versnelt kom je in de zogenaamd groene zone terecht, terwijl je de gele en rode zone bereikt met doorgedreven inspanningen.
Adidas zelf formuleert het zo: blauw is de energiezone die je helpt om een basisconditie te verwerven. Groen helpt de loper met zijn uithouding en is de modale training voor het verbranden van calorieën. In de gele zone wordt het hart getraind en rood staat voor kracht en snelheid.

Bij elk trainingsschema word je verplicht om afwisselend de verschillende zones te doorlopen ten einde een optimaal resultaat te bekomen. Uiteraard zullen de eerste trainingen zich vooral in de blauwe zone afspelen met enkele pieken in de groene zone. Hoe getrainder je bent hoe meer de gele en rode zone aan bod komen. Met de stappenteller weet het computertje wanneer je te traag of te snel loopt en de hartslagmeter geeft aan wanneer je je bijvoorbeeld forceert zodat je (gesproken) indicaties krijgt hoe je je tempo moet aanpassen.

Aanpassing trainingsschema

Na je training kan je de centrale component van de miCoach met je computer verbinden door middel van een USB-kabeltje. Zo worden dan telkens je trainingsgegevens opgeladen naar je computerprogramma. Het trainingsschema dat is opgesteld op basis van je behoeften en uithouding wordt dan aangepast op basis van je prestaties.

De Adidas miCoach kan zowel door sportmensen als amateurlopers worden gebruikt, voor mensen die graag hun overbodige calorieën willen verbranden zowel als voor conditietrainers. Een echte coach dus die je training op maat bezorgt en die bij je blijft voor 120 euro.

Lees verder

© 2010 - 2019 Vosje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Adidas SMART BALL: analyseer en verbeter je traptechniekMet de Adidas SMART BALL is het mogelijk om je traptechniek te analyseren en te verbeteren. Binnenin de bal zijn er sens…
Adidas de voetbalschoen met een breinAdidas heeft een reclame gemaakt waarin je een bekende voetballer ziet. Namelijk de voetballer Lionel Messi. Deze bekend…
Sportmerk: Adidas AGAdidas is een sportmerk uit Duitsland en wordt officieel geschreven met een kleine letter. Het concern Adidas AG is beur…

Reageer op het artikel "De Adidas miCoach loopt met je mee"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Vosje
Laatste update: 19-07-2010
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Special: Joggen
Schrijf mee!