De Power Balance armband voor een betere sport prestatie

De Power Balance armband voor een betere sport prestatie Power Balance armband is nu al een begrip. Power Balance is echt helemaal hot. Wat maakt dat dit concept ook in Nederland en België zo aanslaat? De verkrijgbaarheid van de Power Balance armband op internet lijkt haast wel onbeperkt. Maar ja wie wil er nu niet een simpele armband die je kan helpen bij het volledig in balans brengen van je lichaam? Lees hier hoe de armband helpt bij een goede en evenwichtige sport prestatie.

Hoe werkt de Power Balance armband?

Power Balance is een nieuwe technologie die is komen overwaaien uit Amerika en China en die de bedoeling heeft om vooral met de natuurlijke energievelden van het menselijk lichaam te werken en deze in een goede balans te brengen. Het welzijn van elk mens is gekoppeld aan een stroom van energie die van nature door het lichaam loopt. In China, een land dat bekent staat om haar preoccupatie met het in goede banen leiden van de energie in lichaam en geest, is dit oude principe reeds duizenden jaren van groot belang.

De producten die zijn ontwikkeld om deze technologie naar de westerse markt te brengen bevatten een veelheid aan hologrammen, gedrukt op een Mylar film, welke is bestemd om in harmonie met de energieën van het menselijk lichaam te kunnen functioneren. De reden dat met name de armband nu zo populair is, is omdat een aantal grote topsporters, die van hun lichaam een tempel maken om optimaal op topniveau te kunnen presteren, het grote publiek hiermee in contact hebben gebracht. Wanneer zij aangeven dat het werkt, dan is het toch het proberen waard?

Bekende sporters die inmiddels overtuigd zijn van de kracht van de Power Balance armband zijn onder andere Rubens Barrichello (Formule 1), Lamar Odom, Shaquille O'Neal (basketbal), Trevor Ariza, Scott Kazmir (honkbal), Brett Simpson (surfen) en Andrew Ferrence (ijshockey). Tijdens het WK voetbal legden Dirk Kuyt en Arjen Robben uit dat Wesley Sneijder voor het heel team de bandjes had aangekocht.

De Power Balance armband is dus tot in vrijwel alle takken van sport doorgedrongen, of het nu gaat om kracht, snelheid, concentratie of focus, de Power Balance technologie voorziet de drager van de armband van de juist geleiding van energie om optimaal te kunnen presteren.

Zelf testen of de Power Balance armband werkt

Op de website van Power Balance is er de mogelijkheid een test te doen, zodat de werking van de technologie voor iedereen duidelijk wordt. Je doet deze test door met de beide voeten tegen elkaar op de grond te gaan staan, een gelijkmatige druk uit te oefenen op de armen terwijl je deze uitsteekt, en vervolgens één been op te tillen. Zonder armband zul je voelen dat je overhelt naar de kant waar je het been op tilt. Doe je dezelfde oefening met gebruik van de Power Balance armband aan de zijde van het opgetilde been, dan zul je merken dat je niet tot nauwelijks meer overhelt, omdat je geholpen wordt bij het behouden van de juiste balans. Op de website worden de instructies begeleidt door foto's van hoe de test moet worden uitgevoerd.

Is de werking van de Power Balance Armband wetenschappelijk bewezen?

Het antwoord hierop is een simpel nee. Om wetenschappelijk bewijs aan te leveren voor de werking van een product, moet in een laboratorium kunnen worden aangetoond dat iets werkt. De loop van energiebanen en de mentale kracht die dit mensen oplevert is simpelweg niet in tabellen en grafieken weer te geven. Wie vertrouwen wil hebben in de Power Balance technologie moet zich allereerst afvragen om sporters van diverse disciplines geïnspireerd zouden blijven door dit product als het niet zou werken. En vervolgens is de enige manier om er achter te komen door het zelf te testen en er een aan te schaffen.

Hoe duur is een Power Balance armband en waar is hij verkrijgbaar?

In 2010 kosten de meeste armbanden 39,90 in de officiële webshop van Power Balance. Je hebt dan de keuze uit verschillende modellen en kleuren. Je hebt zowel armbanden van siliconen als van neopreen. Ze zijn onder andere verkrijgbaar in zwart, wit, groen, rood, roze, blauw, oranje en camouflage.

Naast armbanden bestaat er ook de Power Balance halsketting. Deze is verkrijgbaar in zilver en is wat duurder dan de armband. Daarnaast biedt de webshop ook nog een Hologram Pack aan.

Wanneer je besluit om de Power Balance technologie te gaan proberen, dan wil je natuurlijk wel gebruik maken van degelijk materiaal. Alleen de echte armbanden zijn goed genoeg. Wees daarom voorzichtig en ga niet in zee met namakers. Wellicht bespaar je een tientje bij een copy cat, maar in dat geval is het weggegooid geld en zal de technologie niet werken zoals deze is bedoeld. Koop daarom altijd bij een erkende webshop of een in Nederland of België gevestigd officieel verkooppunt en kom niet voor verrassingen te staan!
© 2010 - 2020 Dessal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wat is Power Balance? - Werkt de Power Balance armband?Power Balance is een technologie die is ontwikkeld op basis van het in harmonie brengen van de energiestromen in het lic…
nieuws uitgelichtPower Balance Armband werkt nietDe beroemde of beruchte Power Balance Armband werkt niet. Dat hebben onderzoekers van de VU Amsterdam vastgesteld. De Po…
Power balance armband, de nieuwe sport trendDe nieuwe sport trend is het dragen van een armband. Niet zomaar een armband, maar een power balance armband. Het zou je…
Oorzaken van de Eerste WereldoorlogOorzaken van de Eerste WereldoorlogHet begin van de Eerste Wereldoorlog is inmiddels meer dan 100 jaar geleden. Wat de echte oorzaak van WOI is, is moeilij…

De 6 belangrijkste elementen van BodybuildingHet gaat niet alleen om het podium betreden, een paar poses aannemen en tonen wat voor bovennatuurlijk beest je bent. Le…
Geef je borsten stevigheid tijdens sportenVeel vrouwen die sporten, dragen een sportbeha. Toch zijn er nog steeds vrouwen die een "gewone" beha dragen tijdens het…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "De Power Balance armband voor een betere sport prestatie"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Christ Bergmans, 10-10-2013 21:46 #1
Een goede avond, ik heb vandaag een powerbalanc gekocht maar nou komt mij vraag is het de bedoeling dat je het hele dagen draag of hoe wat? en kan je er mee douchen of wat, want ik kan niks vinden op internet wat je er mee kan. graag een reactie hier op gr christ

Infoteur: Dessal
Laatste update: 04-04-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!