InfoNu.nl > Sport > Diversen > Sporter van het jaar 2010

Sporter van het jaar 2010

Sinds 1951 worden er jaarlijks de beste sporters van het jaar gekozen. Ook dit jaar weer worden erop 14 december door de NOC* NSF in samenwerking met de NOS georganiseerde gala, de Jaap Eden trofeeën uitgereikt aan de beste sporters van het jaar. Een spannende dag voor onze genomineerde topsporters. Want wie o wie zal er dit jaar (2010) gekozen worden.

Een klein stukje geschiedenis

Van 1951 tot en met 1958 was er maar een prijs te verdienen. Namelijk sporter van het jaar. Vanaf 1959 werden er 2 prijzen uitgerijkt namelijk die van sportman en sportvrouw van het jaar. In 1968 kwam daar ook sportploeg van het jaar er bij. En vanaf 2002 kwamen daar ook de beste coach en beste gehandicapte sporter bij. De uitreikingen worden groots gepresenteerd en worden dan ook ieder jaar door vele Nederlanders gevolgd op de televisie.

De genomineerden

Tijdens de NOS sportgala wordt er door het aanwezig publiek (allemaal topsporters) gestemd op de sporter van het jaar. Er kan alleen gestemd worden op diegenen die er voor genomineerd zijn. Er zijn 5 verschillende categorieën: Beste sportman 2010, beste sportvrouw 2010, sportploeg van 2010, gehandicapte sporter van 2010 en beste coach van 2010. In iedere categorie zijn 3 genomineerden. Deze kun je hieronder terug vinden.

Beste sportman 2010Genomineerden
Mark Tuitert
Wesley Sneijder
Sven Kramer

Winnaar: Mark Tuitert

Beste sportvrouw 2010Genomineerden
Ireen Wüst
Nicolien Sauerbreij
Linsy Heister

Winnares: Nicolien Sauerbreij

Beste sportploeg 2010Genomineerden
Dressuurequipe
De zeilsters lobke Berkhout en Lisa Westerhof
Oranje voetbalploeg

Winnaars:Oranje voetbalploeg

Beste coach 2010Genomineerden
Bert van Marwijk
Jac Orie
Maarten Sauerbreij

Winnaar:Bert van Marwijk

Gehandicapte sporter van 2010Genomineerden
Thierry Schmitter (zeiler)
Kelly van Zon (tafeltennister)
Esther Vergeer (rolstoeltennister)

Winnaar(es): Esther Vergeer
© 2010 - 2019 Lautof, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Fries Sportman van het jaar - Epke ZonderlandFries Sportman van het jaar - Epke ZonderlandIn Heerenveen was jaarlijks het Sportgala waar de Friese sporters van het jaar werden gekozen. Turner Epke Zonderland ui…
Beste in 2013  Sportman, sportvrouw, politicus en meerBeste in 2013 Sportman, sportvrouw, politicus en meerHet einde van het jaar is een mooi moment om terug te kijken op de hoogtepunten van dat jaar. De dieptepunten komen in d…
Beste in 2012  Sportman, sportvrouw, politicus en meerBeste in 2012 Sportman, sportvrouw, politicus en meerHet jaar 2012 was een rijk jaar met heel veel personen, organisaties en spullen die de beste waren in hun categorie. Div…
Bronnen en referenties
  • www.nos.nl
  • www.nocnsf.nl

Reageer op het artikel "Sporter van het jaar 2010"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lautof
Laatste update: 27-08-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!