InfoNu.nl > Sport > Kampioenschappen > EK 2013 onder de 21: Wanneer speelt Jong Oranje?

EK 2013 onder de 21: Wanneer speelt Jong Oranje?

EK 2013 onder de 21: Wanneer speelt Jong Oranje? Het EK voetbal voor spelers onder 21 jaar wordt van 5 tot en met 18 juni 2013 gehouden in Israël. Dit EK is het belangrijkste voetbaltoernooi waar Nederland aan deelneemt in 2013. Met Jong Oranje als serieuze kanshebber voor de Europese titel. Alle duels zullen worden gespeeld in de stadions van Jeruzalem, Petach Tikva, Netanya en Tel Aviv. Nederland is ingedeeld in Poule B. In Poule B moeten de spelers van Jong Oranje tijdens deze groepsfase van het EK in actie komen tegen Duitsland, Rusland en Spanje.

Het EK voetbal 2013

Het Europees Kampioenschapvoetbal (EK), voor spelers onder de 21 jaar, is een toernooi voor spelers die op het moment dat de kwalificatierondes beginnen, 21 jaar of jonger zijn. Het voetbaltoernooi wordt sinds 1976 georganiseerd door de UEFA, de Europese voetbalbond. Het EK 2011 werd gehouden in Denemarken. Het team van Spanje wist daar de Europese titel te bemachtigen. Italië is recordhouder. De spelers van Italië wisten maar liefst vijf keer de Europese titel te winnen. Nederland werd tweemaal Europees Kampioen. Nederland werd kampioen in 2006, maar ook in 2007.

Aantal Landen

Aan het hoofdtoernooi van het EK 2013 mogen acht landen deelnemen. Kwalificatie kon worden afgedwongen door het spelen van het kwalificatietoernooi. Alleen gastland Israël was automatisch geplaatst voor het EK 2013. De indeling van het EK is in twee poules, Poule A en Poule B.

Poule indeling

Poule APoule B
IsraëlNederland
NoorwegenSpanje
EngelandDuitsland
ItaliëRusland

Tegen wie, waar en wanneer moet Jong Oranje spelen?

Nederland is ingedeeld in groep B. Dat wil zeggen dat de jongens van Jong Oranje tijdens de groepsfase in actie moeten komen tegen Jong-Duitsland, Jong Rusland en Jong-Spanje.

Jong Oranje - Duitsland (6 juni 2013)

Nederland zal zijn eerste duel op het EK 2013 voor spelers onder de 21 jaar spelen tegen Duitsland. De wedstrijd wordt gespeeld in het HaMoshava Stadion in Petach Tikwa. Het duel zal beginnen om 20:30 uur Nederlandse tijd. De beide landen lijken aan elkaar erg gewaagd. Hierdoor is het moeilijk te voorspellen welk land er gaat winnen. De beide ploegen stonden in maart 2013 voor het laatst tegenover elkaar. Jong Oranje verloor dit duel, dat in Sittard werd gespeeld, met 1-3.

Jong Oranje - Rusland (9 juni 2013)

Op 9 juni 2013 treffen de spelers van Jong Oranje, de spelers van Rusland in het Teddy Malcha Stadion in Jeruzalem. De wedstrijd begint om 18:00 uur Nederlandse tijd. De Russische ploeg, die pas voor de derde keer deelneemt aan het EK onder de 21 jaar, wist zich overtuigend te plaatsen voor dit toernooi. Rusland wist groepswinnaar te worden tijdens de kwalificatieronde. Rusland was ingedeeld bij Portugal, Polen, Moldavië en Albanië. Tijdens de Play-offs bleek het team van Rusland te sterk voor de spelers van Jong-Tsjechië.

Spanje - Jong Oranje ( 12 juni 2013)

De derde wedstrijd van Jong Oranje wordt wederom gespeeld in het HaMoshava Stadion in Petach Tikwa. Deze keer staat om 18:00 Nederlandse tijd, de voetbalwedstrijd tegen Spanje op het programma. Het team van Spanje, dat in 2011 de Europese titel wist te grijpen, is de grote favoriet op dit EK. Jong Oranje zal dus alles uit te kast moeten halen om van Spanje te kunnen winnen. Gelukkig heeft het team van Bondscoach Cor Pot vaker laten zien dat ze voor een stunt kunnen zorgen.

Tv-uitzendingen wedstrijden van Jong Oranje

Alle wedstrijden van het EK voetbal 2013, voor spelers onder de 21 jaar, worden live uitgezonden op Eredivisie Live en SBS6. Voor een compleet overzicht van alle tv-uitzendingen rondom het EK 2013 kan men dit artikel raadplegen.

Lees verder

© 2013 - 2019 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Speelschema Jong Oranje Olympische Spelen Peking 2008Jong Oranje heeft zich geplaatst voor de Olympische spelen in Peking 2008. In dit artikel lees je meer over jong oranje…
Oranje artikelenOranje artikelen zijn in tijden van het EK en WK erg populair. Oranje artikelen worden enorm veel verkocht in deze tijde…
EK 2013 onder de 21: prestatie Jong OranjeEK 2013 onder de 21: prestatie Jong OranjeVan 5 t/m 18 juni 2013 werd het Europees Kampioenschap voetbal voor spelers onder de 21 jaar gehouden in Israël. Het was…
Foppe de Haan, Jong Oranje Olympische Spelen 2008Foppe de Haan, Jong Oranje Olympische Spelen 2008Hij is waarschijnlijk de meest bekende trainer van Nederland. Toen Marco van Basten aangaf na het Euro 2008 te stoppen a…
Speelschema Jupiler League 2013-2014Speelschema Jupiler League 2013-2014Op vrijdag 2 augustus 2013 zal de eerste wedstrijd van de Jupiler League 2013-2014 gespeeld worden en de laatste wedstri…
Bronnen en referenties
  • Algemeen Dagblad
  • www.nusport.nl

Reageer op het artikel "EK 2013 onder de 21: Wanneer speelt Jong Oranje?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Gepubliceerd: 28-05-2013
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!