InfoNu.nl > Sport > Kampioenschappen > Epke Zonderland: Wereldkampioen

Epke Zonderland: Wereldkampioen

Epke Zonderland, wereldkampioen rekstok! Een fantastische prestatie voor Epke Zonderland op het Wereldkampioenschap Artistieke gymnastiek 2013 in Antwerpen. Epke wint goud op het onderdeel rekstok met een score van maar liefst 16,000 punten. Voor het eerst wint Epke hiermee een wereldkampioenschap.

Epke Zonderland

Epke Zonderland, Olympisch-, Europees- en ondertussen ook Wereldkampioen op het onderdeel rekstok in de turnsport. "The Flying Dutchman" dragende als bijnaam is geboren op 16 april 1986. Op 4-jarige leeftijd startte hij met turnen. Tijdens het WK 2013 droeg hij de favoriet rol op onderdeel rekstok.

Sinds 6 oktober 2013 mag Epke Zonderland zichzelf ook wereldkampioen noemen op het onderdeel Rekstok. Epke heeft hiermee alle belangrijke titels welke te winnen zijn voor de sport gewonnen. In 2012 won Epke op de Olympische Spelen in Londen Olympisch goud op onderdeel rekstok. Eerder in 2011 won Epke goud in Berlijn tijdens het Europees kampioenschap, eveneens op het onderdeel rekstok. Tevens mag Epke de eretitel Sportman van het jaar noemen. Tijdens het Sportgala is Epke in 2009, 2011 en 2013 benoemd tot Sportman van het jaar.

Wereldkampioenschap Artistieke Gymnastiek 2013

Het WK 2013 is georganiseerd door Gymnastiekfederatie Vlaanderen in het Sportpaleis te Antwerpen. De WK finale was op 6 oktober 2013 live mee te kijken op de Nederlandse Omroep Stichting (NOS). Hans van Zetten verzorgde het commentaar bij de uitzending. Alle informatie over het Wereldkampioenschap Artistieke Gymnastiek 2013 is terug te vinden op: Wereldkampioenschap Artistieke Gymnastiek 2013

Oefening Epke Zonderland WK 2013

Epke heeft voor de WK finale in Antwerpen een prachtige oefening samengesteld. De oefening welke hij uitgevoerd heeft, heeft een eindscore van 7.700. Als vierde op het toestel rekstok mag Epke zijn oefening laten zien. Zoals altijd start Epke zijn oefening in de gemengde greep. De oefening gaat nagenoeg perfect, bij een van zijn onderdelen komt Epke net wat vaart tekort. Hij zakt iets door zijn schouders en moet extra kracht gebruiken om goed door te kunnen draaien. Hiervoor verliest Epke een kleine aftrek op zon score. Bij de afsprong, een dubbel salto dubbel schroef, kwam Epke perfect met beide benen in stilstand neer op de mat. Het hele stadium stond direct op met luid applaus. Epke heeft een geweldige oefening neergezet op het WK 2013. Met een difficulty (D) score van 7,700 en een execution (E) score van 8,300 heeft Epke 16,000 punten behaald voor zijn oefening.

Overwinning WK 2013

Met enige druk vanwege zijn favoriet rol tijdens de rekstok finale wint Epke het goud op het Wereldkampioenschap Artistieke Gymnastiek 2013 op onderdeel rekstok met 16,000 punten. De Duitser Fabian Hambüchen neemt met een score van 15,933 het zilver mee naar huis. Het brons gaat naar de Japanner Kohei Uchimura met een score van 15,644. Epke wint hiermee zijn eerste Wereldkampioenschap in het Belgische Antwerpen.

Turner Score Prijs Land
Epke Zonderland16,000GoudNederland
Fabian Hambüchen15,933ZilverDuitsland
Kohei Uchimura15,644BronsJapan
© 2013 - 2019 Anteur, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Olympische Spelen 2012 in Londen - Epke ZonderlandOlympische Spelen 2012 in Londen - Epke ZonderlandTurner Epke Zonderland uit Lemmer turnt een gouden oefening op de rekstok. Hij haalt de vijfde gouden medaille voor Nede…
Programma turnen Olympische Spelen 2016 in RioProgramma turnen Olympische Spelen 2016 in RioTurnen is één van de oudste sporten die beoefend worden tijden de Olympische Zomerspelen. Turnen staat al op het program…
Bronnen en referenties
  • http://epkezonderland.com/

Reageer op het artikel "Epke Zonderland: Wereldkampioen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Anteur
Gepubliceerd: 07-10-2013
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!