InfoNu.nl > Sport > Kampioenschappen > WK 2014: Nederland - Spanje, vrijdag 13 juni 2014

WK 2014: Nederland - Spanje, vrijdag 13 juni 2014

WK 2014: Nederland - Spanje, vrijdag 13 juni 2014 Tijdens de WK loting, op vrijdag 6 december 2013, kwam de voorspelling van de Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque uit. Na de verloren WK finale, tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika, speelt Nederland tijdens zijn openingsduel van het WK 2014 wederom tegen Spanje. Wanneer we naar de statistieken kijken, dan lijkt de kans klein dat het Nederlands Elftal deze eerste WK wedstrijd wint. Wel staat vast dat de Nederlandse spelers er alles aan zullen doen om te winnen. Bij het Nederlands Elftal zijn de spelers van Oranje echter zeer gebrand op het spelen van de revanche. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op 13 juni 2014. De aftrap zal plaatsvinden om 13.00 uur (Nederlandse tijd 21.00 uur) in het stadion van Salvador.

Nederland op het WK 2014

Het Nederlands elftal is ingedeeld in de WK poule B en het zal tijdens de poulefase van het WK, het moeten opnemen tegen

  • Spanje,
  • Chili,
  • Australië.
De poule indeling werd op vrijdag 6 december 2013 tijdens de WK loting in Costa do Sauipe bekend gemaakt.
Het gevolg van deze loting en poule indeling is dat het Nederlands Elftal zijn groepswedstrijden zal spelen in de speelsteden:
  • Salvador,
  • Porto Alegre,
  • Sao Paulo.
Deze speelsteden liggen allemaal redelijk dicht bij Rio De Janeiro. In Rio De Janeiro is tijdens het WK 2014 het basiskamp van het Nederlands Elftal ingericht.

Nederland - Spanje

De beide voetbalelftallen van Spanje en Nederland hebben, in de geschiedenis van het voetbal, tot nu toe tien maal tegenover elkaar gestaan. De eerste ontmoeting, tussen deze beide elftallen, was op 5 september 1920. Op 5 september 1920 speelden beide elftallen in Antwerpen tegen elkaar. Dit was tijdens de Olympische Zomerspelen in Antwerpen. De voetbalwedstrijd tussen Spanje en Nederland ging toen om het zilver. Spanje won deze wedstrijd met 3-1 en veroverde zilver en daardoor werd het Nederlands Elftal veroordeeld naar het brons.

WK 2010

De tiende keer dat Spanje en Nederland tijdens een WK tegen over elkaar stonden, was tijdens de finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika. Nadat het na 90 minuten spelen in deze WK finale nog steeds 0-0 stond, verloor Nederland vervolgens in de finale in de verlenging toch nog met 1-0.

De cijfers

Nederland en Spanje speelden tien keer tegen elkaar. De statistieken die hier uit voortvloeien zijn in het voordeel van de Spanjaarden. Van de tien wedstrijden ging de winst vijf maal naar Spanje en vier maal naar Nederland. Tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in 1987 werd de eindstand 1-1.

Het stadion van Salvador

Nederland en Spanje zullen hun openingswedstrijd van het WK 2014 spelen in het speciaal voor het WK 2014 gebouwde Bahia Arena stadion in Salvador. Het voetbalstadion in Salvador heeft futuristische uitstraling en heeft een capaciteit van 52.000 toeschouwers. In dit voetbalstadion worden tijdens het WK zes voetbalwedstrijden gespeeld. Dit zijn vier groepswedstrijden, een achtstefinale en een kwartfinale die in het Bahia Arena stadion worden gespeeld.

Uitslag Spanje - Nederland ( update 13 juni 2014)

Nederland begon in de 5-3-2 opstelling. Deze opstelling werd door Van Gaal in de aanloop naar het WK 2014 ingevoerd.
Al na vijf minuten spelen kon het Nederlands Elftal op voorsprong komen, door een grote kans van Sneijder. Alleen werd deze kans niet benut. Vanaf dat moment leek Spanje op stoom te komen en kwam Nederland op een 1-0 achterstand door een strafschop die werd genomen door Xabi Alonso. Van Persie wist nog net voor rust de 1-1 te scoren.

In de tweede helft was alles anders en kwam Nederland volledig op stoom. Robben maakte 1-2, Vrij 1-3, van Persie 1-4 en Robben zorgde er voor dat Nederland uiteindelijk met 1-5 zou winnen.

Lees verder

© 2013 - 2018 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Speelschema en Uitslagen Spanje - WK Voetbal 2014Spanje speelt als huidige wereldkampioen voetbal zijn openingswedstrijd van het wereldkampioenschap voetbal 2014 op 13-0…
Speelschema en Uitslagen Nederland - WK Voetbal 2014Nederland speelt zijn openingswedstrijd van het wereldkampioenschap voetbal 2014 op 13-06-14 tegen de huidige Wereldkamp…
Champions Trophy Hockey 2008; teams en speelschema mannenVan 21 juni tot en met 29 juni vindt in Rotterdam de World Hockey Men's Champions Trophy plaats. Aan dit prestigieuze to…
Speelschema en Uitslagen Chili - WK Voetbal 2014Chili is een Zuid-Amerikaans land dat zich moest kwalificeren voor het WK door bij de eerste vier van de kwalificaties v…
Speelschema en Uitslagen Australië - WK Voetbal 2014Australië is sinds 2005 lid van de Aziatische voetbalbond en heeft zich door een tweede plaats in groep B (samen met Jap…
Bronnen en referenties
  • www.volkskrant.nl
  • www.voetbalstatistieken.nl
  • www.nusport.nl

Reageer op het artikel "WK 2014: Nederland - Spanje, vrijdag 13 juni 2014"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 14-06-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Special: WK voetbal 2014
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!