InfoNu.nl > Sport > Kampioenschappen > De Paralympics 2018, livestreams en de uitzendingen op tv

De Paralympics 2018, livestreams en de uitzendingen op tv

De Paralympics 2018, livestreams en de uitzendingen op tv Wanneer de Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang met de slotceremonie zijn beëindigd, dan lijkt de sportwinter 2017 - 2018 ten einde te zijn gekomen. Niets is echter minder waar. Want na de Olympische Winterspelen volgen de Paralympische Winterspelen 2018. De Paralympische Winterspelen worden eveneens in Pyeongchang gehouden. De Paralympics is het op één na grootste sportevenement ter wereld. Ondanks de grote sportprestaties die deze Paralympische sporters leveren, is er in Nederland, in verhouding met andere deelnemende landen en de Olympische Winterspelen, weinig media-aandacht voor dit evenement. Sinds de Paralympische Spelen 2014 organiseert Herman van het Zandt wel een avondprogramma bij de NOS, waarin de prestaties van de Nederlandse atleten aan het bod komen.

De Paralympische Winterspelen 2018

Exact een maand na de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen 2018, beginnen de Paralympische Winterspelen. De Paralympische Winterspelen zullen eveneens in Pyeongchang worden gehouden. Tijdens deze Paralympics worden er zes wintersporten beoefend. Het gaat hier om:
 • Alpineskiën,
 • Biatlon,
 • Langlaufen,
 • Rolstoelcurling
 • Sledge hockey,
 • Snowboarden

Nederland is vertegenwoordigd bij het alpineskiën en het snowboarden met in totaal negen atleten. Het programma van de Nederlandse deelnemers laat zien dat er dagelijks Nederlandse atleten in actie komen.

Media-aandacht

Tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 zond de NOS circa 230 uur televisie uit. De uitzendingen waren op NPO1. In vergelijking met dit aantal uitzenduren is de media-aandacht voor de Paralympische Winterspelen van 2018 beperkt. Toch is de media-aandacht voor de Paralympische Spelen groeiende.

De Paralympische Winterspelen bij de NOS

De NOS besteedt tijdens de Paralympische Winterspelen, die van 9 t/m 18 maart 2018 worden gehouden, dagelijks aandacht aan de Paralympische Winterspelen 2018. Iedere avond presenteert nieuwslezer Herman van der Zandt een laat avondprogramma. In het dagelijkse avondprogramma van Van der Zandt, wordt er stil gestaan bij de hoogtepunten van de desbetreffende Paralympische dag. Van der Zandt wordt bijgestaan door rolstoelbasketballer Marc de Hond. Het programma wordt dagelijks uitgezonden na Nieuwsuur op NPO2.

Uitzendtijden avondprogramma

 • Vrijdag 9 maart: 22.47-23.07 uur, NPO 2
 • Zaterdag 10 en zondag 11 maart: 22.30-22.57 uur, NPO 2
 • Maandag 12 t/m vrijdag 16 maart : 22.47-23.14 uur, NPO2
 • Zaterdag 17 en zondag 18 maart: 22.30 - 22,57 uur, NPO2

Openingsceremonie

De NOS maakt niet alleen een avondprogramma, maar zendt ook de Openingsceremonie en Sluitingsceremonie van de Paralympische Spelen 2018 live op tv op NPO1.

De uitzendtijden zijn:
 • Openingsceremonie vrijdag 9 maart vanaf 12:00 uur
 • Sluitingsceremonie zondag 18 maart vanaf 14:00 uur

Livestreams

Tijdens de Paralympische Spelen 2018 verzorgt de NOS op NOS.nl, twee livestreams waar de verrichtingen van de Paralympische Atleten live te volgen zijn.

Lees verder

© 2014 - 2019 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Paralympics 2016: live op tv en internetDe Paralympics 2016: live op tv en internetWanneer de Olympische Zomerspelen 2016 met de slotceremonie zijn beëindigd, dan lijkt de lange sportzomer van 2016 ten e…
De Paralympische SpelenDe Paralympische SpelenDe Paralympics wordt na de Olympische Spelen gehouden en is speciaal bedoeld voor mensen met een lichamelijke handicap.…
De Paralympische Spelen / Paralympics 2014 in SochiDe Paralympische Spelen / Paralympics 2014 in SochiIedere vier jaar worden er Olympische Spelen georganiseerd. In het land waar de Olympische Spelen worden gehouden, worde…
Paralympics: Een vleugje geschiedenis van een topevenementParalympics: Een vleugje geschiedenis van een topevenementDe Paralympsche Spelen, oftwel Paralympics, is het grootste sportevenement voor topatleten met een lichamelijke beperkin…
Medaillespiegel Paralympics 2016 in BraziliëMedaillespiegel Paralympics 2016 in BraziliëWanneer je Nederlanders zou vragen om de grootste sportevenementen ter wereld te noemen, dan zouden waarschijnlijk hoofd…
Bronnen en referenties
 • www.nos.nl
 • www.noc*nsf.nl

Reageer op het artikel "De Paralympics 2018, livestreams en de uitzendingen op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 20-03-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!