InfoNu.nl > Sport > Kampioenschappen > Super Dutch reclameblok tijdens het WK voetbal

Super Dutch reclameblok tijdens het WK voetbal

Super Dutch reclameblok tijdens het WK voetbal Reclame op televisie is er altijd al geweest. Tijdens het WK voetbal in 2014 is er echter iets speciaals aan de hand. Afgekeken van een Amerikaans concept gaat Stichting Ether Reclame (STER) nu het ‘Super Dutch reclameblok’ uitzenden. Dit concept met betrekking tot reclames is al viral gegaan over het internet.

Super Dutch reclameblok

Het Super Dutch reclameblok wordt uitgezonden tijdens de wedstrijd Nederland-Spanje op vrijdag 13 juni 2014. Tijdens de rust van deze wedstrijd worden er, net zoals anders, reclames uitgezonden. Omdat er zoveel mensen kijken wil STER komen met unieke reclames. Veel adverteerders haken tijdens het WK al in met gerelateerde reclames. Nu biedt STER hun de mogelijkheid om dit te doen met exclusieve spotjes in de rust van de revanchewedstrijd tegen Spanje.

Bij het reclameblok is het de bedoeling dat de adverteerders alleen unieke, nooit eerder vertoonde, reclames uitzenden om hiermee de harten van de consument te winnen. Net zoals bij de Amerikaanse variant moet dit concept het reclameblok tijdens de rust aantrekkelijker maken voor de kijkers.

Super Bowl

Het concept is afgekeken van de Amerikaanse ‘Super Bowl’. Dit is de finale van American football. Op dat moment kijken er de meeste mensen naar de televisie en de adverteerders willen daardoor komen met unieke reclames. In Amerika is het reclameblok in de pauze van de Super Bowl altijd een hele happening. Mensen kijken uit naar de nooit eerder vertoonde reclames en adverteerders kunnen op dat moment hun slag slaan.

Veel bekende en populaire reclames in Nederland zijn als eerste geïntroduceerd in de Amerikaanse Super Bowl. Een hele bekende van de afgelopen tijd is het reclamespotje van Volkswagen, genaamd ‘The Force’. Hierbij is er gebruik gemaakt van een bekend personage uit de filmreeks ‘Star Wars’.

Viral

Adverteerders streven ernaar om hun reclame ‘viral’ te laten gaan. Dit betekent dat de reclame veelvuldig wordt gedeeld op sociale media. Met een goede reclame die viral gaat kan een nog groter publiek worden bereikt dan de ongeveer 10 miljoen mensen die kijken tijdens de wedstrijd Nederland-Spanje.

Prijs reclame tijdens het WK voetbal

Veel adverteerders willen gebruik maken van dit unieke concept in Nederland. Aan het adverteren in het Super Dutch reclameblok hangt wel een prijskaartje. Een reclame van slechts 30 seconden kost voor een adverteerder € 200.000. Een reclamespotje in de rust van een van de andere groepswedstrijden kost ‘slechts’ de helft. Bavaria en Sunweb zijn al gestrikt voor een reclame in het Super Dutch reclameblok.

Reclames

De reclames zullen gericht zijn op een algemeen publiek. Tijdens het WK voetbal kijken veel verschillende doelgroepen naar de reclames. Man en vrouw van jong tot oud zien de reclames die tijdens het Super Dutch reclameblok worden uitgezonden. De bedrijven die al hebben toegezegd, Bavaria en Sunweb, zijn ook bedrijven met een brede doelgroep. Als de bedrijven slim zijn combineren ze het spectaculaire spotje met het WK voetbal omdat iedereen op dat moment in de ban is van het WK.
© 2014 - 2018 Schrijversblock, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Super Bowl 2013Op 3 februari 2013 wordt de Super Bowl XLVII gespeeld. Dit is de 47e editie van deze belangrijkste American Football-wed…
De Super Bowl 2011 - De weg naar de finaleDe Super Bowl! Ook wel het grootste ééndaagse sportevenement van de wereld genoemd. De Super Bowl van het seizoen 2011 w…
Super Bowl 2014 American Football - teams, acts, live op tvOp zondag 2 februari 2014 wordt de NFL Super Bowl XLVIII gespeeld. Welke teams spelen in die finale tegen elkaar? Welke…
Pokemon - TypesAlle Pokémon hebben 1 of 2 types met verschillende sterktes en zwaktes. Omdat dit soms moeilijk te onthouden is zal ik a…
Super Bowl 2015 - NFL - American FootballSuper Bowl 2015 - NFL - American FootballOp zondag 1 februari 2015 vindt de NFL Super Bowl plaats. Deze wedstrijd is het jaarlijkse hoogtepunt van het American F…

Reageer op het artikel "Super Dutch reclameblok tijdens het WK voetbal"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Schrijversblock
Laatste update: 08-03-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Schrijf mee!