EK handbal voor dames 2020, live op tv en livestream

EK handbal voor dames 2020, live op tv en livestream Op donderdag 3 december begint het Europees kampioenschap handbal voor vrouwen. Dit EK handbal vindt plaats in Noorwegen en Denemarken. De finale staat op zondag 20 december 2020 op het programma. Er doen 16 landen mee aan dit EK dameshandbal, waaronder Nederland. Het EK handbal 2020 voor dames is live op tv en online per livestream te volgen.

Historie: Handbal

Verschillende balspelen zijn als mogelijke historische voorlopers van de handbalsport te beschouwen. In de Middeleeuwen werden in Frankrijk en Engeland balspelen beoefend, die door sommige sporthistorici als oervormen van handbal worden beschouwd. In de 19e eeuw bestonden er in Noord-, Midden- en Oost-Europa diverse, uiteenlopende balspelen, die eveneens mogelijk voorlopers van de handbalsport waren.

De echte basis voor het moderne handbal werd echter pas in de eerste decennia van de 20e eeuw gelegd. Het spel werd in die tijd mede beschouwd als een balspel voor dames; het was bedoeld als een soort vrouwelijke tegenhanger van het voetbal. In de loop van de 20e eeuw hebben er nog heel wat wijzigingen in het handbalspel plaatsgevonden. In 1936 was het voor het eerst een Olympisch sport, maar dit betrof het zogenaamde veldhandbal (oftewel: handbal dat buiten op een veld werd gespeeld). Pas in 1972 keerde handbal terug op het Olympische programma, maar nu in een andere vorm: zaalhandbal. Sindsdien is zaalhandbal altijd een Olympisch onderdeel gebleven.

Handbal is in de laatste decennia van de 20e eeuw uitgegroeid tot één van de populairste mondiale zaalsporten. Met name in Scandinavië, Duitsland en Oost-Europa is zaalhandbal een zeer grote sport.

Historie: Nederland op het EK handbal voor dames

Het Nederlands team won twee keer een medaille op het Europees kampioenschap dameshandbal. Bij het Europees kampioenschap van 2016 wonnen de Nederlandse dames de zilveren medaille. In 2018 wonnen de Nederlandse handbalvrouwen brons.

Selectie Nederland EK handbal dames 2020

Hoe ziet de selectie van Nederland eruit bij dit EK handbal voor vrouwen? Zodra de definitieve selectie van het Nederlands team bekend is voor dit handbalkampioenschap, dan wordt die hier geplaatst.

Deelnemers, speelschema en programma EK handbal 2020 (dames)

Hoe zien het speelschema en programma van dit EK handbal (dames) eruit? Er doen 16 landen mee aan dit toernooi. In de eerste ronde zijn deze landen ingedeeld in vier poules van vier teams. In juni 2020 vond de loting plaats in Wenen. Hieronder vindt u de groepsindeling van dit toernooi.

Groepsindeling eerste ronde EK vrouwenhandbal 2020:

Poule APoule BPoule CPoule D
Frankrijk
Denemarken
Slovenië
Montenegro
Rusland
Zweden
Tsjechië
Spanje
Nederland
Hongarije
Kroatië
Servië
Roemenië
Noorwegen
Polen
Duitsland

Speelschema en programma van Nederland op het EK handbal (dames)

Op welke data en hoe laat staan de wedstrijden van Nederlandse dames hun wedstrijden tijdens dit EK vrouwenhandbal 2020 op het programma? T.z.t. vindt u hier het speelschema van de Nederlandse handbalvrouwen.

Live op tv bij Ziggo Sport Totaal

Door de goede prestaties van de Nederlandse handbaldames sinds het WK handbal van 2015, is de populariteit van handbal in Nederland enorm gestegen. Daarom zendt Ziggo Sport Totaal alle wedstrijden van Nederland op het EK handbal 2020 (dames) live op tv. De meeste wedstrijden van de Nederlandse dames zendt Ziggo Sport live uit op hun open net (kanaal 14, dat automatisch gratis te ontvangen is voor alle abonnees van digitale tv bij Ziggo). Ook wordt mogelijk om praktische redenen een aantal wedstrijden van de Nederlandse dames uitgezonden op Ziggo Tv (kanaal 13, dat eveneens gratis te ontvangen is door iedereen die digitale tv heeft bij Ziggo. Een deel van dit EK wordt echter live uitgezonden op de betaalzenders (abonneezenders) van Ziggo Sport Totaal. De wedstrijden die live worden uitgezonden op de tv-zender Ziggo Sport (kanaal 14, het 'open net') zijn automatisch ook live te zien op de abonneezender Ziggo Sport Select. T.z.t. vindt u hier het schema van de live-uitzendingen van de Nederlandse dames.

Livestream EK handbal voor dames 2020

De wedstrijden van het Nederlands vrouwenhandbalteam op dit EK handbal zijn ook online te volgen via een livestream. De officiële Nederlandse livestream wordt beschikbaar gesteld door Ziggo Sport Totaal. Met deze livestream kan men naar het EK handbal 2020 voor dames kijken op bijvoorbeeld een smartphone, tablet, laptop of een ander type computer.

Ziggo Sport Totaal Go App

De livestream van dit EK handbal (dames) bevindt zich online op de Ziggo Sport Totaal Go App. De livestream van het EK dameshandbal begint tegelijkertijd met live tv-uitzending. Om zo'n livestream van het EK dameshandbal 2020 te kunnen bekijken, dient men een betaald abonnement op die dienst te hebben. Daarnaast is het ook mogelijk om zo'n livestream van het EK handbal (dames) bij Ziggo Sport Totaal via PPV (Pay Per View) te kopen. Wie geen abonnement op die app heeft, kan zo alsnog voor enkele euro's de officiële livestream van een wedstrijd van de Oranje dames op het EK handbal verkrijgen.

Voorgaande edities: acties m.b.t. de livestream

In het verleden is het meermaals voorgekomen dat Ziggo Sport Totaal, als een soort reclamestunt, een livestream gratis maakte. Dat was in het verleden ook weleens het geval bij de handbaldames. (Zo was de livestream bij het EK dameshandbal 2016 diverse malen geheel openbaar en gratis toegankelijk. Ook bij diverse Europese voetbalwedstrijden van Ajax bood Ziggo zo'n gratis livestream aan.) In 2020 wordt er bij het EK handbal voor dames echter niet wederom zo'n reclame-actie uitgehaald met een 'gratis livestream'.

Livestream Ziggo Go App

Hoe kan men verder via officiële kanalen per livestream naar de wedstrijden van Nederland op het EK handbal voor vrouwen 2020 kijken? Wie geen abonnement heeft op de livestream-app van Ziggo Sport Totaal Go App, maar wel de beschikking heeft over een livestream op de reguliere 'Go App' (online tv), kan de wedstrijden van Nederland op het EK handbal 2020 die op kanaal 14 uitgezonden worden sowieso online via een stream bekijken. Ook de wedstrijden die op kanaal 13 worden uitgezonden, kan men per livestream op die app bekijken. Met de Ziggo Go App kan men immers tv kijken per livestream. De Ziggo Go App is beschikbaar voor alle klanten van digitale tv bij VodafoneZiggo. Zo kan men bijvoorbeeld dus ook op de ochtend van 30 november per livestream naar de eerste wedstrijd van de Oranje dames kijken. De meeste overige poulewedstrijden van de Oranje dames uit de eerste ronde worden sowieso live uitgezonden op kanaal 14 en zijn dus eveneens op die manier via de livestream te bekijken. Via de Go App kan men overigens in de hele EU per livestream naar tv kijken. Ook wie dus in december 2020 op vakantie is in een ander land van de Europese Unie kan alsnog per livestream via die app (als klant van Ziggo) naar het wereldkampioenschap vrouwenhandbal kijken.

Livestream iTV-app? Alleen met aanvullend abonnement

Is het ook mogelijk om het Europees kampioenschap dameshandbal te bekijken via een livestream op de iTV-app van KPN? Het is alleen mogelijk om als klant van KPN per livestream naar dit EK handbal van de dames te kijken, indien men een aanvullend abonnement heeft op Ziggo Sport Totaal. De zenders waarop de wedstrijden van dit EK handbal (dames) te zien zijn, behoren namelijk niet tot de standaard zenders die op de iTV-app per livestream bekeken kunnen worden.

Livestream NLziet? Neen

Is het ook mogelijk om dit Europees kampioenschap vrouwenhandbal te bekijken via een livestream op de populaire tv-app NLziet? Neen, hierop kan men niet per livestream naar dit dameshandbalkampioenschap kijken. De zenders van Ziggo Sport Totaal behoren namelijk niet tot de zenders die op deze app per livestream bekeken kunnen worden.

Lees verder

© 2014 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Handbal: de basisregelsHandbal: de basisregelsHandbal is een onbekende sport in Nederland. Veel mensen weten niet wat handbal precies is. In dit artikel de algemene h…
Hockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamIn 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Dit is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en Belg…
Voetbal 2020: Italië-Nederland, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Italië-Nederland, live op tv en livestreamOp woensdag 14 oktober 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
Slottoernooi Europa League 2020, live op tv en livestreamSlottoernooi Europa League 2020, live op tv en livestreamHet slottoernooi van de UEFA Europa League 2020 wordt gespeeld in augustus. Het vindt plaats in Duitsland. De duels van…

EK volleybal voor dames 2021 live op tv en livestreamEK volleybal voor dames 2021 live op tv en livestreamIn 2021 wordt het Europees kampioenschap volleybal voor vrouwen gespeeld. Er doen 24 landen mee aan dit EK volleybal voo…
WK vrouwenvoetbal 2023 live op tv en livestreamWK vrouwenvoetbal 2023 live op tv en livestreamHet wereldkampioenschap vrouwenvoetbal wordt in 2023 georganiseerd in Australië en Nieuw-Zeeland. Het WK vrouwenvoetbal…
Bronnen en referenties
  • http://huncro2014.ehf-euro.com/home/
  • http://nos.nl/artikel/714743-visser-niet-in-handbalselectie.html
  • http://www.youtube.com/user/ehfeuro
  • http://nl.wikipedia.org
  • http://en.wikipedia.org
  • http://www.handbal.nl/
  • http://www.eurohandball.com/

Reageer op het artikel "EK handbal voor dames 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 24-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!