Darts 2020: Raymond van Barneveld-Martin Adams livestream

Darts 2020: Raymond van Barneveld-Martin Adams livestream Op maandag 13 april 2020 wordt er in de dartswereld een heel speciale wedstrijd gespeeld. Die gaat tussen twee levende legendes: de Engelsman Martin Adams en de Nederlander Raymond van Barneveld. Het opvallende aan deze wedstrijd is, dat beide darters dit duel in hun eigen woonkamer spelen: Van Barneveld in Den Haag, Taylor in Engeland. De wedstrijd tussen Raymond van Barneveld en Martin Adams is te bekijken op het internet via een livestream. Het duel is een onderdeel van de dartscompetitie 'A Night At The Darts'. Die competitie is ook via een gratis livestream te volgen.

Darts At Home

Naast de titanenstrijd tussen Raymond van Barneveld en Martin Adams worden in het voorjaar van 2020 tijdens de coronacrisis ook diverse andere virtuele dartsevenementen georganiseerd. Een voorbeeld hiervan is de grootschalige PDC Home Tour. Ook die competitie is via een livestream te volgen.

Online Icons Of Darts

Van Barneveld doet ook mee aan de dartscompetitie Modus Online Icons of Darts. Daaraan doen onder meer ook Wessel Nijman, Mark Webster en Paul Nicholson mee. Deze competitie is eveneens via een gratis stream te volgen. De livestream van die competitie wordt verzorgd door Modus Darts Tv.

Geschiedenis profdarts: PDC vs BDO

Ontstaan van de PDC (WDC)

Begin jaren negentig was er grote ontevredenheid bij veel profdarters over het beleid van de BDO (British Darts Organisation). Deze BDO was zeer machtig, mede doordat zij het grootste toernooi van het jaar organiseerden: het WK Darts in de Lakeside Country Club (in Frimley Green), dat jaarlijks door de BBC live op tv werd uitgezonden. Zestien ontevreden topdarters (waaronder alle toen nog actieve wereldkampioenen), besloten daarom om een eigen bond op te richten, genaamd de World Darts Council (WDC).

Oorspronkelijk was die WDC eerder bedoeld als een soort vakbond, die bij de BDO voor de belangen van de profdarters op zou komen. Toen er echter grote onenigheid bleef bestaan tussen beide partijen, besloten de topdarters uiteindelijk om te breken met de BDO. Ze vormden hun belangenorganisatie WDC om tot een alternatieve dartsbond en gingen met ingang van 1994 een eigen WK organiseren.

Strijd tussen BDO en PDC

In 1997 is de naam WDC gewijzigd in PDC (Professional Darts Corporation). Doordat bijna alle Britse topdarters voor deze alternatieve bond kozen, kreeg het WK van de WDC (en later dus van de PDC) meer sportieve prestige dan het oude Lakeside WK (van de BDO). Qua financiën en publiciteit had het BDO Lakeside WK echter nog jarenlang een voorsprong op het PDC WK, maar uiteindelijk heeft de PDC ook op die gebieden met overmacht gewonnen. Rond het jaar 2000 was Raymond van Barneveld de grote ster van de BDO, terwijl Phil Taylor de grote ster was van de PDC. Nadat Van Barneveld overstapte naar de PDC werd Martin Adams enige jaren de grote man van de BDO.

Martin Adams

Op 4 juni 1956 werd Martin Adams geboren in Sutton. De hoogtepunten uit zijn carrière zijn vier wereldtitels bij de BDO: in 2007, 2020 en 2011. De bijnaam van Martin Adams is Wolfie.

Waar is de livestream? Hoe laat begint die livestream op 13 april 2020?

Waar wordt de livestream van wedstrijd van de Hagenaar tegen Martin Adams uitgezonden? Er wordt onder meer een gratis livestream verzorgd door Modus Darts Tv. De livestream begint om circa 19u00 Nederlandse tijd.

Uitslag: Adams wint

Martin Adams heeft op de avond van 13 april de wedstrijd tegen Raymond van Barneveld gewonnen met 5-2.

Van Barneveld tegen Taylor

Eerder in april 2020 speelde Van Barneveld ook al een 'huiskamerduel' tegen een andere dartslegende: Phil Taylor. Wat was de uitslag van dit duel tussen de twee dartslegendes? Van Barneveld ging sterk van start en stond al snel op een 2-0 voorsprong. Daarna werd Taylor sterker, zodat het op een gegeven moment 3-6 voor hem stond. Uiteindelijk slaagde de Nederlander erin om de wedstrijd toch te winnen met 7-6.

Darts live op tv en livestream

De meeste overige grote evenementen in de wereld van de darts zijn live op tv en per livestream te zien bij RTL7. Bij hen kan men onder meer alle rondes van de Premier League live bekijken live op tv en per livestream. Ook zenden zij alle wedstrijden van het PDC wereldkampioenschap live uit op televisie en via een livestream. Om hun livestream te kunnen ontvangen, dient men een abonnement op Videoland te hebben. Het is echter ook mogelijk om een groot aantal wedstrijden bij hen via een livestream te bekijken op een tv-app (zoals de Ziggo GO App of de iTV-app). Het duel van Raymond van Barneveld tegen Phil Taylor wordt niet door RTL7 live op tv of via de livestream uitgezonden. Om dit duel per livestream te kunnen bekijken hoeft men dus ook geen abonnement te hebben op Videoland, evenmin heeft men een tv-app nodig om dit via een stream te bekijken. De gratis livestream van dit duel op 9 april 2020 is geheel openbaar toegankelijk. Ook de livestream van de evenementen van Darts At Home (wat nochtans een officiële PDC-competitie is) kan men gratis online bekijken in Nederland, zonder geo-restrictions. Dat komt doordat RTL7 dit niet uitzendt (op tv en livestream), waardoor Nederlandse kijkers hierbij de vrijheid hebben om naar de Engelse stream te kijken.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
BDO WK darts 2020 (ex-Lakeside), live op tv en livestreamBDO WK darts 2020 (ex-Lakeside), live op tv en livestreamDe 42e editie van het BDO World Professional Darts Championship begint op zaterdag 4 januari 2020. De finale van dit toe…
Darts: The Masters 2020 (PDC) - live op tv en livestreamDarts: The Masters 2020 (PDC) - live op tv en livestreamDe achtste editie van The Ladbrokes Masters vindt in 2020 plaats in Milton Keynes. Het toernooi begint op vrijdag 31 jan…
World Grand Prix Darts 2020 programma: live tv en livestreamWorld Grand Prix Darts 2020 programma: live tv en livestreamDe World Grand Prix Darts 2020 wordt gehouden van dinsdag 6 oktober tot en met maandag 12 oktober. Dit evenement wordt i…
Voetbal 2020: Nederland-Mexico, live tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Mexico, live tv en livestreamOp woensdag 7 oktober 2020 speelt Nederland een interland tegen Mexico. Dit is een oefenduel. De wedstrijd Nederland-Mex…
WK skiën 2021, live op tv en livestream - het programmaWK skiën 2021, live op tv en livestream - het programmaVan maandag 8 februari tot en met zondag 21 februari 2021 worden in de plaats Cortina d'Ampezzo (Italië) de wereldkampio…
Bronnen en referenties
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Split_in_darts
  • http://www.pdc.tv/tournament-calendar15
  • http://www.rtl7darts.nl
  • http://www.dart-info.nl

Reageer op het artikel "Darts 2020: Raymond van Barneveld-Martin Adams livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 15-04-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!