Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019

Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019 Nederland doet in de zomer van 2019 mee aan het WK vrouwenvoetbal dat in Frankrijk wordt georganiseerd. De Oranje Leeuwinnen zijn bij de eerste ronde van dit wereldkampioenschap ingedeeld in Poule E. De wedstrijden van Nederland op dit WK voetbal voor vrouwen worden live op tv en online via een livestream uitgezonden. Hoe ziet het programma van de Oranje Leeuwinnen op dit WK damesvoetbal er precies uit?

WK vrouwenvoetbal 2019

Het wereldkampioenschap dat in de zomer van 2019 wordt georganiseerd is de achtste editie van het officiële WK vrouwenvoetbal. Dit WK voetbal voor vrouwen bestaat namelijk pas sinds 1991. Nederland nam in 2015 pas voor het eerst deel aan het WK vrouwenvoetbal. In 2019 nemen de Oranje voetbalvrouwen dus voor de tweede keer deel aan het WK.

Oefenwedstrijden Oranje Leeuwinnen

In de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen speelde Nederland diverse oefenwedstrijden. In januari 2019 stond de oefenwedstrijd Zuid-Afrika - Nederland op het programma. Nederland won met 1-2. Vervolgens namen de Oranje Leeuwinnen in februari deel aan het sterk bezette oefentoernooi de Algarve Cup 2019. Dit werd een ontgoochelende ervaring: Nederland werd elfde van de twaalf deelnemende ploegen. Hierna volgden er oefenwedstrijden tegen achtereenvolgens Mexico, Chili en Australië. Deze drie oefenwedstrijden werden wel glorieus gewonnen.

Programma Nederland WK vrouwenvoetbal 2019

Hoe ziet het programma van de Oranje Leeuwinnen eruit op het WK vrouwenvoetbal 2019? Nederland is in de eerste ronde ingedeeld in poule E. De Oranje Leeuwinnen spelen op dinsdag 11 juni 2019 de eerste WK-wedstrijd Nederland - Nieuw-Zeeland. Op zaterdag 15 juni spelen zij hun tweede poulewedstrijd: Nederland - Kameroen. De derde en laatste poulewedstrijd spelen de Oranje Leeuwinnen op donderdag 20 juni: Nederland - Canada.

Nederland - Nieuw-Zeeland (11 juni 2019)

Geschiedenis Nieuw-Zeelands dameselftal

Het Nieuw-Zeelands damesvoetbalteam deed reeds drie keer mee aan het WK voetbal: in 1991, 2007 en 2011. Iedere keer werd dit team uitgeschakeld in de eerste ronde. Succesvoller waren de Nieuw-Zeelandse dames op de Olympische Spelen van 2012, waar ze tijdens het voetbaltoernooi de kwartfinales haalden en toen werden uitgeschakeld.

Haar grootste successen heeft het Nieuw-Zeelandse team in het verleden behaald op continentale toernooien: in 1975 won Nieuw-Zeeland de Asian Cup, en daarnaast wonnen de Nieuw-Zeelandse voetbaldames vijf keer het Oceanische voetbalkampioenschap. In 1993 werd Nieuw-Zeeland eenmalig uitgenodigd om mee te doen aan het toernooi om de CONCACAF Gold Cup in de Verenigde Staten. Op dit internationale toernooi behaalden de Nieuw-Zeelandse dames een mooie tweede plek.

Voorbeschouwing: Nederland - Nieuw-Zeeland

De wedstrijd Nederland - Nieuw-Zeeland wordt op 11 juni gespeeld in Le Havre. Puur sportief gezien is Nederland de favoriet voor de zege in deze wedstrijd. Nieuw-Zeeland is echter zeker niet kansloos. Het heeft een doorgaans stug team dat fysiek en conditioneel sterk is.

Resultaat: Nederland - Nieuw-Zeeland 1-0

Nederland won de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland uiteindelijk met 1-0. Namens Nederland scoorde Jill Roord in de blessuretijd.

Nederland-Kameroen (15 juni)

Geschiedenis vrouwenelftal van Kameroen

Kameroen behoort al heel wat jaren bij de betere Afrikaanse teams. Diverse malen haalde Kameroen de finale van de Afrika Cup voor vrouwen, maar nooit slaagden ze erin om dit toernooi te winnen. Hoewel het team dus sterk is vergeleken met andere Afrikaanse ploegen, hebben ze buiten Afrika nog niet veel grote prestaties geleverd op internationale toernooien.

Voorbeschouwing Nederland-Kameroen

Op zaterdag 15 juni wordt de wedstrijd Nederland - Kameroen gespeeld in Valenciennes. Dit is voor beide ploegen de tweede poulewedstrijd van dit WK vrouwenvoetbal. Nederland is vooraf de favoriet voor de zege in deze interland.

Resultaat: Nederland-Kameroen 3-1

Nederland won haar tweede wedstrijd op het WK met 3-1. Namens de Oranje Leeuwinnen scoorden Miedema (41 en 85) en Bloodworth (48). Namens Kameroen scoorde Aboudi Onguéné (43).

Nederland - Canada (20 juni)

Geschiedenis Canadees damesvoetbalteam

De Canadese dames misten slechts één WK voetbal: het eerste WK, dat in 1991 werd georganiseerd. Bij alle andere WK's deden zij mee. Het grootste WK-succes van Canada was het behalen van de vierde plek op het WK damesvoetbal van 2003. Andere grote internationaal successen waren het behalen van de bronzen medailles op de damesvoetbaltoernooien van de Olympische Spelen 2012 en 2016. Canada won twee keer het continentale kampioenschap van Noord- en Centraal-Amerika (CONCACAF Cup), namelijk in 1998 en 2010.

Voorbeschouwing Nederland-Canada

Op 20 juni wordt de wedstrijd Nederland-Canada gespeeld in Reims. In theorie zijn Canada en Nederland de beste teams in poule E. Op papier leek Canada de favoriet in deze wedstrijd te zijn, aangezien zij hoger op de wereldranglijst staan.

Resultaat: Nederland-Canada 2-1

Nederland won haar tweede wedstrijd op het WK met 2-1. Namens de Oranje Leeuwinnen scoorden Dekker (54) en Beerensteyn (75). Namens Canada scoorde Sinclair (60).

Nederland-Japan (25 juni)

Door de drie zeges in de groepsfase eindigde Nederland als eerste in de eindstand van Poule E. Daarmee plaatsten de Oranje Leeuwinnen zich voor de achtste finale. Hierin speelden zij tegen Japan. De wedstrijd Nederland-Japan werd gespeeld op 25 juni. Nederland won met 2-1.

Nederland-Italië (29 juni)

Op zaterdag 29 juni 2019 speelden de Oranje Leeuwinnen de kwartfinale Nederland-Italië. Deze wedstrijd werd gespeeld in Valenciennes. Nederland won met 2-0 dankzij doelpunten van Miedema en V.d. Gragt.

Nederland in de halve finale (3 juli)

Op woensdag 3 juli speelde Nederland in de halve finale van het WK vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Zweden. De Oranje Leeuwinnen wonnen deze wedstrijd in de verlening met 1-0. Zo plaatste Nederland zich voor de finale van het WK vrouwenvoetbal.

Finale: Nederland-Verenigde Staten (7 juli)

Op zondag 7 juli speelden de Oranje vrouwen de WK-finale: Nederland-Verenigde Staten. Deze wedstrijd verloren de Oranje Leeuwinnen met 0-2.

WK vrouwenvoetbal live op tv

De uitzendrechten van het WK vrouwenvoetbal 2019 zijn in Nederland in handen van NOS Studio Sport. Zij zenden alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen live op tv uit.

Uitzendschema: wedstrijden van Nederland op het WK voetbal 2019 voor vrouwen:


Livestream WK vrouwenvoetbal

Alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op het WK vrouwenvoetbal 2019 zijn ook online te bekijken via een livestream. De NOS biedt een livestream bij elke wedstrijd aan op z'n website. Dit is een gratis livestream. Deze livestream is officieel wel geo-restricted: men mag zo'n stream van de NOS alleen in Nederland bekijken.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamEK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamHet EK vrouwenvoetbal 2022 wordt in Engeland georganiseerd. De finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Dit…
WK 2019: Nederland  Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Finale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamFinale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamOp zondag 7 juli 2019 wordt de finale gespeeld van het WK vrouwenvoetbal. De WK-finale gaat tussen Nederland en de Veren…
WK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestreamWK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestreamHet wereldkampioenschap vrouwenvoetbal wordt in 2019 georganiseerd in Frankrijk. De openingswedstrijd wordt gespeeld op…

WK Snooker 2020 live op tv en livestreamWK Snooker 2020 live op tv en livestreamDe 83e editie van het World Snooker Championship zou beginnen op zaterdag 18 april. Vanwege het coronavirus is dit kampi…
Darts 2020: Raymond van Barneveld-Phil Taylor via livestreamDarts 2020: Raymond van Barneveld-Phil Taylor via livestreamOp donderdag 9 april 2020 wordt er in de dartswereld een heel speciale wedstrijd gespeeld. Die gaat tussen twee levende…
Bronnen en referenties
  • http://www.fifa.com/womensworldcup/index.html
  • http://en.wikipedia.org/wiki/2015_FIFA_Women%27s_World_Cup
  • http://www.dewereldklok.nl/tijd/canada/edmonton/

Reageer op het artikel "Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 21-08-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Special: WK damesvoetbal 2015
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!