PDC: Darts At Home 2020 via livestream

PDC: Darts At Home 2020 via livestream In 2020 kunnen als gevolg van het coronavirus veel grote evenementen niet doorgaan. Dat is ook het geval in de dartswereld. Om toch door te kunnen spelen, heeft men echter een alternatieve spelvorm bedacht, waarbij elke darter het spel speelt in zijn eigen woonkamer: Darts At Home. Aan deze competitie doen heel wat topdarters van de PDC mee. Op woensdag 8 april 2020 zijn bijvoorbeeld Nathan Aspinall, Steve Beaton, Jelle Klaasen en Stephen Bunting actief in deze competitie. De wedstrijden zijn te volgen via een livestream.

Historie: Darts bij de PDC

Jarenlang was de BDO (British Darts Organisation) veruit de machtigste bond binnen de dartswereld. Zij organiseerden sinds eind jaren zeventig het Lakeside WK darts (Frimley Green). Dit evenement werd live op tv uitgezonden door de Britse publieke omroep BBC. Mede daardoor kon darts in het Verenigd Koninkrijk uitgroeien tot een sport met een grote populariteit.

World Darts Council

Rond 1990 groeide er echter ontevredenheid binnen de wereld van de profdarters. Men begon zich te ergeren aan het beleid van de BDO. Die organisatie werd tamelijk autoritair geleid en gaf veel te weinig inspraak aan de spelers. Protesten van topspelers tegen de opstelling van de BDO zorgden voor steeds grote spanningen. De spelers richtten toen een soort vakbond op, de World Darts Council (WDC).

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat die WDC een organisatie zou worden, die de gezamenlijke belangen van de sporters zou verdedigen bij onderhandelingen met de BDO. Al snel bleek echter dat de BDO beslist niet van plan was om mee te doen aan dit democratiseringsproces. Daarop kwamen de topdarters tot het ingrijpende besluit om te breken met de BDO. Hun vakbond WDC werd omgevormd tot een alternatieve bond, die eigen toernooien ging organiseren en ook een eigen WK.

Concurrentiestrijd BDO versus PDC

Er ontstond een felle concurrentiestrijd tussen de BDO en de WDC (in 1997 werd de naam WDC overigens veranderd in PDC). De BDO verbood spelers die voor de WDC kozen, om nog deel te nemen aan toernooien van de BDO. Desondanks waren veruit de meeste topspelers toch solidair met elkaar en kozen voor de WDC (PDC).

Puur financieel gezien was de BDO nog jarenlang sterker dan de PDC, het prijzengeld op het WK van de BDO was ook vele jaren hoger dan het prijzengeld op de PDC. Sportief gezien was het niveau van de PDC (en eerst dus de WDC) vanaf het begin al veel hoger dan dat van de BDO. Later heeft de PDC ook op financieel gebied de BDO duidelijk ingehaald. Anno 2020 is de PDC zowel sportief als commercieel de allesoverheersende bond in de profdartswereld. De BDO wordt door velen nog slechts beschouwd als een soort opleidingsinstituut.

2020: PDC en het coronavirus: spelen vanuit de huiskamer

Vanwege het coronavirus zijn in het voorjaar van 2020 een groot aantal evenementen van de PDC afgelast of verzet. Daaronder zijn de speelrondes van de Premier League of Darts en de PDC Pro Tour. Als alternatief nemen divers spelers mee aan de competitie PDC Darts At Home, waarbij elke deelnemer als het ware 'vanuit zijn huiskamer' speelt.

Deelnemers 8 april: met Jelle Klaasen

Tot de deelnemers van de speelronde op 8 april behoort de Nederlander Jelle Klaasen. Wat is de opzet van de wedstrijden? Het gaat om de 'best of 9 legs'. Hieronder vindt u het schema van de wedstrijden op 8 april 2020.

Programma: wedstrijden Darts At Home op 8 april 2020

  • Nathan Aspinall - Steve Beaton 5-3
  • Jelle Klaasen (Ned) - Stephen Bunting 2-5
  • Nathan Aspinall - Stephen Bunting 5-4
  • Jelle Klaasen (Ned) - Steve Beaton 5-4
  • Jelle Klaasen (Ned) - Nathan Aspinall 5-4
  • Steve Beaton - Stephen Bunting 5-2

Livestream Darts At Home 2020

Alle wedstrijden van Darts At Home zijn op het internet via een gratis livestream te bekijken. Op 1 april 2020 werd de eerste ronde via de gratis livestream uitgezonden. Er keken op die avond circa 100.000 dartfans naar die livestream van de 'at home'-competitie.

Hoe laat begint de livestream op 8 april?

Hoe laat begint de livestream van Darts At Home? De livestream begint op woensdag 8 april om 20u30 (Nederlandse tijd).

Waar is deze livestream te vinden?

De officiële livestream bevindt zich op de YouTube-pagina van de PDC. Deze stream van de 'at home'-competitie is geheel gratis. Eveneens kan men de gratis livestream vinden op de Facebook-pagina van deze dartsorganisatie.

Darts via livestream: Raymond van Barneveld en Phil Taylor (9 april)

In het voorjaar van 2020 vindt er ook een andere wedstrijd plaats die te zien is via een livestream: een titanenstrijd tussen de twee dartslegendes Raymond van Barneveld en Phil Taylor. Ook de stream van dit duel is een gratis livestream. Die livestream wordt verzorgd door Target Darts. Deze livestream is te zien op donderdag 9 april 2020. Hoe laat begint die livestream? Deze stream begint om 20u00 (Nederlandse tijd).

Livestream volgende ronde Darts At Home

Op woensdag 15 april 2020 kan men wederom via een livestream naar Darts At Home kijken. De livestream begint op die woensdag wederom om circa 20u30. Dit is wederom een gratis livestream. Naar welke wedstrijden van die 'at home'-competitie kan men op die woensdag op de livestream kijken? Zodra de deelnemers aan de 'at home'-wedstrijden op die dag bekend zijn, wordt dat hier gemeld.

Darts live op tv en livestream bij RTL7?

Veel andere topevenementen van de PDC zijn in Nederland live op tv en via de livestream te volgen bij RTL7. Tot de evenementen die zijn live uitzenden op tv en via de livestream behoren het WK darts en de Premier League of Darts. Vooralsnog zenden zij de wedstrijden van Darts At Home niet live uit op tv of via hun livestream. Indien zij dit alsnog gaan doen, dan wordt het hier gemeld. Dat RTL7 het niet live op tv of via de livestream uitzendt, heeft overigens een voordeel voor dartsfans die graag online naar evenementen kijken. Indien RTL7 een evenement op tv uitzendt, kan men dat bij hen via de officiële livestream alleen bekijken indien men een abonnement heeft op Videoland. Darts At Home wordt echter niet door RTL7 uitgezonden, vandaar dat dit online via een gratis livestream bij de PDC kan worden bekeken. Bij veel andere evenementen is de livestream van de PDC voor Nederlandse geo-blocked, zodat men die stream dus vanuit Nederland niet kan bekijken. Bij het evenement Darts At Home is dat gelukkig dus niet het geval en kan men wel een gratis livestream vanuit Nederland bekijken.

Lees verder

© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamIn 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Dit is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en Belg…
Hockey Pro League 2020 heren - live op tv en livestreamHockey Pro League 2020 heren - live op tv en livestreamIn 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Er doen negen landen mee aan deze competitie, waaronder Nederland en België…
Darts: UK Open 2020 live op tv en livestreamDarts: UK Open 2020 live op tv en livestreamVan vrijdag 6 maart tot en met zondag 8 maart 2020 wordt het PDC Ladbrokes UK Open georganiseerd. Dit is de zeventiende…
PDC Darts kalender 2020: toernooien op de Pro TourPDC Darts kalender 2020: toernooien op de Pro TourDe PDC is anno 2020 de grootste dartsorganisatie ter wereld. Elk jaar worden er weer vele toernooien gehouden. De beste…

EK wielrennen 2019 - live op tv en livestreamEK wielrennen 2019 - live op tv en livestreamDe Europese kampioenschappen wegwielrennen 2019 vinden plaats in Nederland. Het evenement wordt van woensdag 7 augustus…
Olympische Spelen 2021: mountainbiken, live tv en livestreamOlympische Spelen 2021: mountainbiken, live tv en livestreamOp 27 en 28 juli 2020 zouden de Olympische mountainbikewedstrijden gehouden worden. Vanwege het coronavirus is dit verze…
Bronnen en referenties
  • http://www.pdc.tv/news/article/13cqf8fepl6xw1js186gxya86i/title/2016-17-william-hill-world-darts-championship-tickets
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Split_in_darts
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_PDC_World_Darts_Championship
  • https://en.wikipedia.org/wiki/PDC_World_Darts_Championship

Reageer op het artikel "PDC: Darts At Home 2020 via livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Birgit Ente, 18-12-2018 17:52 #1
Als Van Gerwen doorstoomt naar de kwartfinale. Speelt hij in de middag of wordt hij gezet op het avond programma? Reactie infoteur, 19-12-2018
Normaal gesproken wordt zijn kwartfinale dan in de avondsessie gespeeld (doch dit is niet 100 procent zeker, in theorie is het mogelijk dan men die wedstrijd toch in de middagsessie laat plaatsvinden).
Met vriendelijke groet, Fjodor

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 09-04-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 4
Reacties: 1
Schrijf mee!