InfoNu.nl > Sport > Kampioenschappen > Vrouwenvoetbal 2018: Noorwegen-Nederland, live op tv

Vrouwenvoetbal 2018: Noorwegen-Nederland, live op tv

Vrouwenvoetbal 2018: Noorwegen-Nederland, live op tv Op dinsdag 4 september 2018 speelt het Nederlandse vrouwenvoetbalteam een kwalificatiewedstrijd voor het WK vrouwenvoetbal 2019. De tegenstander is Noorwegen. De interland Noorwegen-Nederland wordt live op tv uitgezonden. Ook is de kwalificatiewedstrijd Noorwegen-Nederland via een livestream online te bekijken.

Kwalificatie WK vrouwenvoetbal 2019

In 2019 vindt het Wk voetbal voor vrouwen plaats in Frankrijk. De Nederlandse voetbalvrouwen zijn bij de kwalificatiecyclus voor dit WK voetbal ingedeeld in Groep 3. De overige landen in deze poule zijn Noorwegen, Ierland, Noord-Ierland en Slowakije. De winnaar van de poule kwalificeert zich automatisch voor het WK vrouwenvoetbal 2019. De nummer twee in de eindstand kan zich nog plaatsen via playoffs. De wedstrijd Noorwegen-Nederland is voor de Oranje Leeuwinnen de laatste poulewedstrijd van de WK-kwalificatiecyclus.

Noorwegen

Noorwegen heeft van oudsher een grote reputatie in de wereld van het vrouwenvoetbal. Jarenlang heeft het Noors damesteam tot de toplanden van de wereld behoord. De eerste internationale hoofdprijs door het Noorse vrouwenteam werd gewonnen was het Europees kampioenschap voetbal in 1987. De Noorse voetbaldames wonnen in 1993 voor de tweede keer het EK. Verder was Noorwegen op het EK ook vier maal de verliezende finalist.

WKs en Olympische Spelen

Ook op de wereldkampioenschappen vrouwenvoetbal heeft Noorwegen grote prestaties geleverd. In 1991, bij het eerste WK vrouwenvoetbal, behaalden de Noorse dames de finale. Die verloren ze echter van de Amerikaanse voetbalvrouwen. In 1995 haalde Noorwegen wederom de finale en ditmaal pakten ze wel de wereldtitel. De Noorse voetbalvrouwen hebben eveneens grote prestaties geleverd op de Olympische Spelen. In 1996 wonnen ze de bronzen medaille. In 2000 pakte Noorwegen Olympisch goud bij het vrouwenvoetbal.

Neergang van een topland?

Van oudsher is Noorwegen dus absoluut een topland in het vrouwenvoetbal. Dat is in de loop der jaren echter wel wat minder geworden. Het team dat in het verleden (in 2003) op de tweede plek stond van de FIFA-wereldranglijst, stond anno 2016 nog maar op de elfde plek van die ranglijst. In 2017 zakte het team naar de veertiende plek.

EK vrouwenvoetbal 2017

Het EK voetbal voor vrouwen 2017 verliep dramatisch voor de Noorse voetbalvrouwen. In de poulefase (eerste ronde) eindigde Noorwegen als vierde en laatste in haar poule. Alle drie de poulewedstrijden werden verloren. De Noorse dames verloren achtereenvolgens de openingswedstrijd van het gastland Nederland (1-0), de tweede wedstrijd van debutant België (2-0) en de derde match van Denemarken (1-0). Het Noorse damesteam, dat jarenlang tot de absolute wereldtop had behoort, was er niet in geslaagd om zelfs maar één doelpunt op dit eindtoernooi te maken.

Historie: feiten, cijfers, records

Hege Riise is met 188 interlands de recordinternational van Noorwegen. Zij zette in 2006 een punt achter haar carrière. Marianne Pettersen is met 66 goals (in 98 wedstrijden) de topscorer aller tijden van de Noorse dames. Zij zette in 2003 een punt achter haar voetballoopbaan. Het Noorse nationale damesvoetbalteam speelde op 7 juli 1978 pas haar eerste officiële interland. Buurland Zweden was de tegenstander. Zweden won met 2-1. De grootste overwinning die het Noorse vrouwenvoetbalteam ooit behaalde vond plaats op 19 september 1995. Men versloeg toen Slowakije met 17-0. De twee grootste verliespartijen uit de geschiedenis van het Noorse voetbalteam waren een nederlaag van 5-0 tegen Zweden (in 1985) en eveneens een 5-0 nederlaag tegen China (in 1999).

Nederland

In tegenstelling tot Noorwegen behoort Nederland van oudsher niet de wereldtop van het vrouwenvoetbal. Slechts één keer deden de Nederlandse vrouwen mee aan het WK voetbal voor vrouwen. Dat was in 2015. De Nederlandse voetbalvrouwen haalden toen de achtste finales.

Drie keer deden de Nederlandse vrouwen mee aan het EK vrouwenvoetbal. De eerste keer was in 2009. Dat EK was voor Nederland een groot succes. De Nederlandse voetbalvrouwen (de Oranje Leeuwinnen) behaalden toen de halve finale. Daarin verloren ze met 2-1 van Engeland. Deze wedstrijd werd door maar liefst 1,6 miljoen Nederlandse tv-kijkers bekeken. In 2013 deed Nederland wederom mee aan het EK voetbal voor vrouwen. Ditmaal boekten de Oranje Leeuwinnen heel wat minder succes. Ze haalden in de eerste ronde één punt en werden daarmee vierde (en laatste) in hun poule en waren daardoor uitgeschakeld.

EK vrouwenvoetbal 2017

In 2017 deden de Nederlandse voetbalvrouwen voor de derde keer mee aan het EK vrouwenvoetbal. Dat EK voetbal werd toen in Nederland georganiseerd. De Nederlandse vrouwen presteerden geweldig op dit EK voetbal. In de openingswedstrijd versloegen ze Noorwegen. Daarna wonnen ze ook hun poulewedstrijden van Denemarken en België. In de kwartfinales versloegen de Nederlandse vrouwen Zweden en in de halve finales wonnen ze van Engeland. De finale van dit EK voetbal werd door de Oranje Leeuwinnen op grandioze wijze met 4-2 gewonnen van Denemarken.

Selectie Nederland

Zodra de selectie van bondscoach Wiegman voor de wedstrijd Noorwegen-Nederland bekend is, wordt die hier geplaatst.

Historie: Nederland versus Noorwegen

De vrouwenvoetbalteams van Nederland en Noorwegen hebben in de loop der jaren 24 keer tegen elkaar gespeeld. Daarvan heeft Noorwegen twaalf wedstrijden gewonnen. Zes keer pakte Nederland de zege. Zes keer eindigde een wedstrijd tussen deze twee landen in een gelijkspel.

Locatie: Stadion FC Groningen

De WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Noorwegen wordt gespeeld in het stadion van FC Groningen. In 2006 werd dit stadion geopend. De eerste tien jaar droeg het de naam 'het Euroborg Stadion'. Sinds 2016 heet het officieel het NoordLease Stadion, maar in de volksmond wordt het door de meeste voetballiefhebbers nog altijd het Euroborg Stadion genoemd. Het stadion ligt aan de zuidoostkant van de stad Groningen. Het heeft een capaciteit van 22.500 toeschouwers. De tickets voor de wedstrijd Nederland-Noorwegen waren al binnen drie dagen uitverkocht. Dit was in Nederland absoluut een record in het vrouwenvoetbal. Het bewijst weer hoe groot de populariteit van de Oranje Leeuwinnen is geworden dankzij de successen op het EK vrouwenvoetbal 2017.

Voorbeschouwing Nederland Noorwegen

Als regerend Europees kampioen moeten de Oranje Leeuwinnen beschouwd worden als de favorieten voor de zege in de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Noorwegen. Toch moeten de Nederlandse voetbalvrouwen zeker niet de Noorse voetbalvrouwen onderschatten. In oktober 2017 speelden Nederland en Noorwegen ook al een kwalificatiewedstrijd. Toen won Nederland slechts nipt, met een doelpunt in de 93e minuut van Vivianne Miedema.

Locatie, opstellingen en statistieken van Noorwegen-Nederland

In welk stadion wordt Noorwegen-Nederland gespeeld? Hoe laat was de aftrap van deze wedstrijd? Zodra hierover een definitieve beslissing is gemaakt, wordt die informatie hier geplaatst. Voorafgaand aan de match Noorwegem-Nederland wordt hier ook de opstelling van de Oranje Leeuwinnen gemeld. Na afloop worden hier de statistieken geplaatst van Noorwegen-Nederland.

Live op tv: Noorwegen - Nederland bij Veronica Tv

Op welke zender wordt Nederland-Noorwegen live uitgezonden en hoe laat begint de uitzending? De wedstrijd wordt live op tv uitgezonden door Veronica Tv. Zodra bekend is hoe laat de live tv-uitzending begint, wordt het hier gemeld.

Veronica Tv verwierf medio oktober 2017 de exlusieve uitzendrechten voor alle kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen. Daarnaast zenden zij de oefenwedstrijden live op tv uit die het Nederlands vrouwenteam thuis speelt.

Livestream Noorwegen-Nederland

Is de wedstrijd Noorwegen-Nederland ook online via een livestream te bekijken? Ja, Nederland-Noorwegen is ook online via een livestream te bekijken. Veronica Tv stelt een livestream van deze wedstrijd op hun website beschikbaar. Deze livestream is geheel gratis en openbaar beschikbaar. Men hoeft dus geen apart account of abonnement aan te maken om deze livestream te bekijken. Via die livestream kan men Noorwegen-Nederland online bekijken op bijvoorbeeld een computer of smartphone. Veronica Tv profileert zich niet alleen op tv steeds meer als een voetbalzender, maar ook op het internet: ze stellen vaak een gratis livestream beschikbaar bij voetbalwedstrijden waarvan zij de uitzendrechten hebben. Ook kan men achteraf vaak via een stream op hun site nog de wedstrijd helemaal terugkijken.

Lees verder

© 2016 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestreamWK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestreamHet wereldkampioenschap vrouwenvoetbal wordt in 2019 georganiseerd in Frankrijk. De openingswedstrijd wordt gespeeld op…
WK voetbal 2014: Kwalificatie Europa Groep EWK voetbal 2014: Kwalificatie Europa Groep EVan de 53 deelnemende Europese landen aan de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap voetbal 2014 zullen er uiteindeli…
WK vrouwenvoetbal 2015 live volgen via tv en internetWK vrouwenvoetbal 2015 live volgen via tv en internetDe zevende editie van het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen zal worden gehouden van 6 juni tot en met 5 juli 2015…
Vrouwenvoetbal: Nederland-Noorwegen (OKT 2016), live op tvVrouwenvoetbal: Nederland-Noorwegen (OKT 2016), live op tvOp zaterdag 5 maart 2016 speelt Nederland tegen Noorwegen op het OKT (Olympisch kwalificatietoernooi) Vrouwenvoetbal. Di…
Vrouwenvoetbal 2018: Noord-Ierland - Nederland, live op tvVrouwenvoetbal 2018: Noord-Ierland - Nederland, live op tvOp vrijdag 8 juni 2018 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. De w…
Bronnen en referenties
  • http://nos.nl/artikel/2117522-ek-vrouwenvoetbal-2017-live-bij-de-nos.html
  • https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Women%27s_Championship
  • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/21441/pittige-loting-oranjeleeuwinnen
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Norway_women%27s_national_football_team
  • http://www.onsoranje.nl/nieuws/nederlands-vrouwenelftal/70613/nederland-noorwegen-na-drie-dagen-uitverkocht
  • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/index.html

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal 2018: Noorwegen-Nederland, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 05-04-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Special: EK vrouwenvoetbal
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!