InfoNu.nl > Sport > Kampioenschappen > Vrouwenvoetbal 2017: Denemarken-Nederland, live op tv

Vrouwenvoetbal 2017: Denemarken-Nederland, live op tv

Vrouwenvoetbal 2017: Denemarken-Nederland, live op tv Op vrijdag 15 september 2017 zou het Nederlandse vrouwenvoetbalteam een oefenwedstrijd spelen tegen Denemarken. De wedstrijd is echter afgelast. Deze interland zou plaatsvinden in de Deense stad Horsens. De oefenwedstrijd Denemarken-Nederland zou live op tv worden uitgezonden door de zender FOX Sports 1. Daarnaast zou deze wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen ook via een livestream online te bekijken zijn. Deze oefenwedstrijd Denemarken-Nederland leek natuurlijk extra interessant, aangezien juist deze twee teams in augustus 2017 nog tegenover elkaar stonden in de finale van het EK vrouwenvoetbal.

Oefenwedstrijd Denemarken-Nederland afgelast

Als gevolg van een arbeidsconflict tussen de Deense voetbalsters en de Deense voetbalbond is op dinsdag 12 september 2017 besloten om de wedstrijd Denemarken-Nederland, die op 15 september zou plaatsvinden, af te lasten. Als alternatief speelt Nederland op donderdag 14 september een 'besloten trainingswedstrijd' tegen België, mede als voorbereiding op de eerstvolgende grote wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen: de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Noorwegen die in oktober 2017 plaatsvindt.

Als het arbeidsconflict tussen de Deense bond en de Deense speelsters is opgelost, dan wordt er hoogstwaarschijnlijk gezocht naar een nieuwe datum voor een oefenwedstrijd van Denemarken en Nederland. Zodra daar meer info over bekend is, wordt het hier gemeld.

Denemarken

Feiten, cijfers en records

Op 27 juli 1974 speelde het Deense nationale vrouwenvoetbalteam zijn eerste officiële interland. De tegenstander was Zweden. De Deense vrouwen wonnen deze wedstrijd met 1-0. De grootste overwinning die de Deense voetbalvrouwen ooit hebben geboekt was een 15-0 zege op Georgië in 2009. De grootste nederlaag van Denemarken was 7-0 tegen de Verenigde Staten in 1995. Recordinternational van de Deense vrouwen is Katrine Pedersen met 210 interlands. Topscorer aller tijden van de Deense voetbalvrouwen is Merete Pedersen met 65 doelpunten.

EK's, WK's en Olympische Spelen

Vier keer deden de Deense dames mee aan het WK voetbal voor dames. De beste prestaties waren de twee keren dat de Deense dames de kwartfinales haalden: in 1991 en 1995. Negen keer deden de Deense vrouwen mee aan het EK vrouwenvoetbal. In 1991 en 1993 werden de Deense vrouwen derde op dit toernooi. Het hoogtepunt was echter het EK vrouwenvoetbal 2017. Op dat toernooi haalde Denemarken de finale, waarin ze verloren van Nederland.

Eén keer deden de Deense vrouwen mee aan het Olympische vrouwenvoetbaltoernooi. Dat was in 1996. Dit werd geen succes: de Deense voetbaldames werden al in de eerste ronde uitgeschakeld.

FIFA-ranking

De hoogste plek die het Deense nationale vrouwenvoetbalteam op de wereldranglijst van de FIFA heeft behaald was de zesde plaats. Zowel in 2007 als in 2009 stonden zij op die plek. Anno 2016 was het Deense team weggezakt naar de twintigste plek van de FIFA-wereldranglijst. In de zomer van 2017 stegen de Deense voetbalvrouwen naar de twaalfde plek.

Nederland

Het Nederlandse vrouwenvoetbalteam (de Oranje Leeuwinnen) deed in 2017 voor de derde keer mee aan de Europese kampioenschappen vrouwenvoetbal. De eerste deelname was in 2009, toen haalde Nederland de halve finales. In 2013 was er de tweede deelname aan het EK voetbal voor vrouwen, toen werden de Oranje Leeuwinnen reeds in de eerste ronde uitgeschakeld. Het EK vrouwenvoetbal 2017 vond plaats in eigen land en werd een enorm groot succes: de Nederlandse voetbalvrouwen pakten de eindzege in het toernooi. Door dit succes steeg Nederland naar de zevende plek op de FIFA-ranking (wereldranglijst). De oefeninterland Denemarken-Nederland is de eerste interland van de Oranje Leeuwinnen na het behalen van de Europese titel. Deze oefenwedstrijd was bedoeld als een mooie en belangrijke test in de aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Noorwegen die op 24 oktober 2017 wordt gespeeld.

Nederland en Denemarken op het EK vrouwenvoetbal 2017

De vrouwenteams van Nederland en Denemarken kwamen elkaar twee keer tegen op het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2017. De eerste confrontatie tussen deze teams was op 20 juli. Het was voor beide teams de tweede poulewedstrijd van dat EK damesvoetbal. Nederland won die wedstrijd nipt met 1-0, dankzij een penalty die Spitse scoorde. De tweede ontmoeting tussen de beide teams was natuurlijk op 6 augustus de finale van het EK voetbal voor vrouwen. Die wedstrijd werd met 4-2 gewonnen door de Oranje Leeuwinnen.

Locatie: CASA Arena te Horsens

De oefenwedstrijd Denemarken-Nederland zou plaatvinden in de CASA Arena. Dit stadion bevindt zich in de Deense stad Horsens. Het is doorgaans de thuisbasis van de club AC Horsens. Deze Arena heeft een capaciteit van circa 8000 toeschouwers. Het stadion is uitverkocht voor de oefenmatch Denemarken-Nederland.

Selectie Nederland voor de oefenwedstrijd tegen Denemarken

23 speelsters zijn door bondscoach Sarina Wiegman oorspronkelijk geselecteerd voor deze oefeninterland tegen Denemarken. Uiteindelijk zullen zij dus de 'besloten trainingswedstrijd tegen België' spelen. Wegens blessureleed ontbreken in deze selectie Vivianne Miedema (Arsenal FC), Jackie Groenen (Frankfurt), Desiree van Lunteren (AFC Ajax) en Sari van Veenendaal (Arsenal FC). Een andere opvallende afwezige is Mandy van den Berg. Zij heeft aangegeven aan de bondscoach dat ze voorlopig niet beschikbaar is voor het Nederlandse nationale team. Oorspronkelijk zat Kelly Zeeman (Ajax) in de onderstaande selectie. Aangezien ze echter niet op tijd fit zou zijn voor deze interland, werd ze uiteindelijk vervangen door Siri Worm van Everton.

Nederlandse selectie:

Angela Christ (PSV Eindhoven), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Sherida Spitse (Twente), Lineth Beerensteyn (FC Bayern München), Marjolijn van den Bighelaar (AFC Ajax), Sheila van den Bulk (Djurgårdens IF), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (Bristol City), Lize Kop (AFC Ajax), Vanity Lewerissa (PSV Eindhoven), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Lieke Martens (FC Barcelona), Liza van der Most (AFC Ajax), Marthe Munsterman (Everton), Jill Roord (FC Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyonnais), Siri Worm (Everton), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Twente), Merel van Dongen (AFC Ajax), Sisca Folkertsma (AFC Ajax), Stefanie van der Gragt (AFC Ajax) en Renate Jansen (Twente).

Voorbeschouwing Nederland-Denemarken

De oefeninterland Denemarken-Nederland belooft een erg interessante match te worden. Hoewel Nederland de finale van het EK vrouwenvoetbal overtuigend won, zijn de Oranje Leeuwinnen niet per se de onbetwiste favoriet voor deze wedstrijd. Nederland beschikt bij deze oefenwedstrijd niet over al haar topspelers. Denemarken heeft daarentegen ditmaal het thuisvoordeel. Daarnaast zullen de Deense dames ook extra gemotiveerd zijn omdat ze gebrand zijn op revanche tegen de Oranje Leeuwinnen. In de poulefase van het EK voetbal voor vrouwen 2017 werd reeds duidelijk dat beide teams doorgaans zeer aan elkaar gewaagd zijn.

Opstellingen en statistieken Denemarken-Nederland

Op deze plek worden voorafgaand aan deze wedstrijd de opstellingen van Nederland en Denemarken geplaatst. Na afloop van deze oefenwedstrijd worden hier de statistieken geplaatst (doelpuntenmakers, wissels, kaarten, enzovoort).

Live op tv: Denemarken-Nederland

Door welke zender wordt deze interland uitgezonden en hoe laat begint de uitzending? De oefenwedstrijd Denemarken-Denemarken wordt sowieso live op tv uitgezonden door de betaalzenders van FOX Sports. Zodra de nieuwe datum bekend is, wordt hier meer info geplaatst.

Livestream Denemarken-Nederland

Deze oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is ook live op het internet te volgen via een stream. De officiële livestream is te vinden op de FOX Sports Go App. Deze livestream is beschikbaar voor abonnees. Bij FOX Sports heeft men voor de livestreams niet de optie 'pay per view'. Het is echter wel mogelijk voor niet-abonnees om een dagpas te kopen, waarmee men een etmaal lang alle livestreams van FOX Sports kan bekijken, waaronder dus ook de livestream van Denemarken-Nederland.

Voorbereiding op de WK-kwalificatie

Deze oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen stond oorspronkelijk vooral in het teken van de voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden voor het WK vrouwenvoetbal 2019. Op 24 oktober 2017 begint Nederland aan die kwalificatie-cyclus. De eerste tegenstander is dan een team dat de Oranje Leeuwinnen eveneens tegen kwamen in de poulefase van het EK vrouwenvoetbal 2017: Noorwegen. De wedstrijd Nederland-Noorwegen wordt gespeeld in Groningen.

Lees verder

© 2016 - 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vrouwenvoetbal 2017: Nederland-Wales, live op tvVrouwenvoetbal 2017: Nederland-Wales, live op tvOp zaterdag 8 juli 2017 speelt het Nederlandse vrouwenvoetbalteam een oefenwedstrijd tegen Wales. Deze interland vindt p…
EK vrouwenvoetbal 2017: halve finale Nederland-EngelandEK vrouwenvoetbal 2017: halve finale Nederland-EngelandOp donderdag 3 augustus 2017 speelt Nederland in de halve finale van het EK vrouwenvoetbal tegen Engeland. Deze halve fi…
Vrouwenvoetbal 2017: Nederland-Oostenrijk, live op tvVrouwenvoetbal 2017: Nederland-Oostenrijk, live op tvOp dinsdag 13 juni 2017 spelen de Nederlandse voetbalvrouwen een interland tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van Oo…
EK vrouwenvoetbal 2017: Nederland-België, live op tvEK vrouwenvoetbal 2017: Nederland-België, live op tvOp maandag 24 juli speelt Nederland haar derde en laatste poulewedstrijd tijdens het Europees kampioenschap vrouwenvoetb…
EK vrouwenvoetbal 2017, kwartfinale Nederland live op tvEK vrouwenvoetbal 2017, kwartfinale Nederland live op tvOp zaterdag 29 juli 2017 speelt Nederland de kwartfinale van het EK vrouwenvoetbal. Deze wedstrijd vindt plaats in het S…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Denmark_women%27s_national_football_team
  • http://nos.nl/artikel/2117522-ek-vrouwenvoetbal-2017-live-bij-de-nos.html
  • https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Women%27s_Championship
  • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/21441/pittige-loting-oranjeleeuwinnen
  • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/index.html
  • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal 2017: Denemarken-Nederland, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 12-09-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Special: EK vrouwenvoetbal
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!