InfoNu.nl > Sport > Kampioenschappen > Vrouwenvoetbal: Denemarken-Nederland, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal: Denemarken-Nederland, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal: Denemarken-Nederland, live tv en livestream Op dinsdag 9 oktober 2018 speelt het Nederlandse vrouwenvoetbalteam haar tweede wedstrijd tegen Denemarken in de halve finales van de play-offs voor de WK-kwalificatie. Deze wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen wordt gespeeld in het Viborg Stadion. De match Denemarken-Nederland wordt live op tv en online per livestream uitgezonden. Hoe laat is de aftrap van deze kwalificatiewedstrijd voor het WK vrouwenvoetbal 2019? Waar vindt men de gratis livestream voor Denemarken-Nederland? Door welke zender wordt Denemarken-Nederland live op tv uitgezonden?

Eerste wedstrijd: Nederland-Denemarken

Voorafgaand aan deze tweede wedstrijd spelen de Oranje Leeuwinnen op vrijdag 5 oktober hun eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs: Nederland-Denemarken. Die eerste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen in de play-offs werd gespeeld in het Rat Verlegh Stadion te Breda. Nederland won die eerste playoffwedstrijd met 2-0.

Denemarken

Feiten, cijfers en records
Op 27 juli 1974 speelde het Deense nationale vrouwenvoetbalteam zijn eerste officiële interland. De tegenstander was Zweden. De Deense vrouwen wonnen deze wedstrijd met 1-0. De grootste overwinning die de Deense voetbalvrouwen ooit hebben geboekt was een 15-0 zege op Georgië in 2009. De grootste nederlaag van Denemarken was 7-0 tegen de Verenigde Staten in 1995. Recordinternational van de Deense vrouwen is Katrine Pedersen met 210 interlands. Topscorer aller tijden van de Deense voetbalvrouwen is Merete Pedersen met 65 doelpunten.

EK's, WK's en Olympische Spelen

Vier keer deden de Deense dames mee aan het WK voetbal voor dames. De beste prestaties waren de twee keren dat de Deense dames de kwartfinales haalden: in 1991 en 1995. Negen keer deden de Deense vrouwen mee aan het EK vrouwenvoetbal. In 1991 en 1993 werden de Deense vrouwen derde op dit toernooi. Het hoogtepunt was echter het EK vrouwenvoetbal 2017. Op dat toernooi haalde Denemarken de finale, waarin ze verloren van Nederland.

Eén keer deden de Deense vrouwen mee aan het Olympische vrouwenvoetbaltoernooi. Dat was in 1996. Dit werd geen succes: de Deense voetbaldames werden al in de eerste ronde uitgeschakeld.

FIFA-ranking

De hoogste plek die het Deense nationale vrouwenvoetbalteam op de wereldranglijst van de FIFA heeft behaald was de zesde plaats. Zowel in 2007 als in 2009 stonden zij op die plek. Anno 2016 was het Deense team weggezakt naar de twintigste plek van de FIFA-wereldranglijst. In de zomer van 2017 stegen de Deense voetbalvrouwen naar de twaalfde plek.

Nederland

Het Nederlandse vrouwenvoetbalteam (de Oranje Leeuwinnen) deed in 2017 voor de derde keer mee aan de Europese kampioenschappen vrouwenvoetbal. De eerste deelname was in 2009, toen haalde Nederland de halve finales. In 2013 was er de tweede deelname aan het EK voetbal voor vrouwen, toen werden de Oranje Leeuwinnen reeds in de eerste ronde uitgeschakeld. Het EK vrouwenvoetbal 2017 vond plaats in eigen land en werd een enorm groot succes: de Nederlandse voetbalvrouwen pakten de eindzege in het toernooi. Door dit succes steeg Nederland naar de zevende plek op de FIFA-ranking (wereldranglijst).

Nederland en Denemarken op het EK vrouwenvoetbal 2017

De vrouwenteams van Nederland en Denemarken kwamen elkaar twee keer tegen op het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2017. De eerste confrontatie tussen deze teams was op 20 juli. Het was voor beide teams de tweede poulewedstrijd van dat EK damesvoetbal. Nederland won die wedstrijd nipt met 1-0, dankzij een penalty die Spitse scoorde. De tweede ontmoeting tussen de beide teams was natuurlijk op 6 augustus de finale van het EK voetbal voor vrouwen. Die wedstrijd werd met 4-2 gewonnen door de Oranje Leeuwinnen.

Kort na afloop van dat Europees kampioenschap damesvoetbal zouden Nederland en Denemarken een oefenwedstrijd tegen elkaar spelen (in het najaar van 2017). Die wedstrijd werd echter afgelast wegens een groot conflict tussen de Deense dames en de Deense voetbalbond. In het voorjaar van 2018 speelden Nederland en Denemarken alsnog een oefenwedstrijd tegen elkaar, als onderdeel van het Algarve Toernooi. Daarin ging de zege nipt naar Nederland. De Nederlandse voetbalvrouwen wonnen met 3-2.

WK-kwalificatie: WK vrouwenvoetbal 2018 (play-offs), tweede halve finale

De wedstrijd Denemarken-Nederland is de tweede halve finale van de play-offs van de kwalificatiecyclus voor het WK vrouwenvoetbal. De winnaar strijdt in de volgende ronde van de play-offs tegen de winnaar van de strijd tussen Zwitserland en België (die het in de andere halve finales tegen elkaar opnemen). De winnaar van de finale plaatst zich voor het WK vrouwenvoetbal 2019.

Selectie Oranje Leeuwinnen voor playoffwedstrijd 9 oktober 2018

Hoe ziet de selectie van de Oranje Leeuwinnen eruit voor deze playoff op 9 oktober in Denemarken? Helaas ontbreekt Stefanie van der Gragt wegens blessureleed. Bondscoach Wiegman heeft de volgende speelsters geselecteerd: Sari van Veenendaal (Arsenal FC), Lize Kop (AFC Ajax), Loes Geurts (Göteborg/Kopparbergs), Dominique Bloodworth (Arsenal), Kika van Es (AFC Ajax), Anouk Dekker (Montpellier), Sherida Spitse (Valerenga), Merel van Dongen (Real Betis), Desiree van Lunteren (Freiburg), Liza van der Most (AFC Ajax), Siri Worm (Everton), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Jackie Groenen (Frankfurt), Inessa Kaagman (Everton), Jill Roord (Bayern München), Kelly Zeeman (AFC Ajax), Lineth Beerensteyn (FC Bayern München), Danique Kerkdijk (FC Bristol City), Ellen Jansen (AFC Ajax), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Vivianne Miedema (Arsenal), Renate Jansen (FC Twente) en Lieke Martens (FC Barcelona).

Opstelling en statistieken: Denemarken-Nederland op 9 oktober 2018

Hoe laat was de aftrap van Denemarken-Nederland? Deze WK-kwalificatiewedstrijd begon op dinsdag 9 oktober 2018 om 18u00. De scheidsrechter was Persson uit Zweden. Er waren 5.374 toeschouwers. Nederland won met 1-2. Daarmee kwalificeerde Nederland zich voor de finale van de playoffs van de WK-kwalificatie. In november speelt men de finalewedstrijden Zwitserland-Nederland en Nederland-Zwitserland.

Opstelling Denemarken (en wissels)

Johansen, Veje, Arnth-Jensen, Boye Sorensen (Sevecke/78), Nielsen (N.Sorensen/88), Thogersen, Pedersen, Pedersen, Christiansen (Holmgaard/78), Harder, Nadim en Troelsgaard.

Opstelling Nederland (en wissels)

Geurts, Van Lunteren, Van Es, Bloodworth, Dekker, Groenen, Spitse, V.d,Donk, V.d. Sanden (Miedema/78), Beerensteyn
en Martens.

Uitslag Denemarken-Nederland: 1-2

 • Doelpunt Denemarken: Nadim (5/penalty)
 • Doelpunten Nederland: Beerensteyn (7 en 92)

Gele kaarten:

 • Denemarken: Sorensen, Christiansen en Troelsgaard
 • Nederland: geen

Live op tv: Denemarken-Nederland (9 oktober 2018)

Welke zender en hoe laat?

De wedstrijd tussen Denemarken en Nederland wordt op 9 oktober 2018 live op tv uitgezonden. Op welke zender is Denemarken-Nederland live te zien? De live tv-uitzending vindt plaats op de zender Veronica Tv. Hoe laat begint de live tv-uitzending? De uitzending begint om circa 17u45. De wedstrijd begint om 18u00.

SBS Broadcasting

De uitzendrechten (live tv en livestream) zijn in handen van het bedrijf SBS Broadcasting. Meestal zenden ze de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen live uit op de zender Veronica Tv, dat de 'voetbalzender' is binnen dit bedrijf. Om praktische redenen zenden zij soms een match van de Oranje Leeuwinnen uit op een andere zender van dit bedrijf, bijvoorbeeld SBS6 of SBS9.

Livestream Denemarken-Nederland (9 oktober 2018)

De wedstrijd Denemarken-Nederland wordt ook via een livestream uitgezonden. Met die livestream kan men Denemarken-Nederland op 9 oktober 2018 dus live bekijken op een computer of smartphone. De officiële livestream van deze match is geheel gratis. De Nederlandse livestream van Denemarken-Nederland is echter wel geo-restricted, wat inhoudt dat men deze stream alleen live mag bekijken in Nederland. De officiële livestream van Denemarken-Nederland bevindt zich voor Nederlandse kijkers op de website van Veronica. De livestream van deze vrouwenvoetbalinterland begint tegelijk met de live tv-uitzending. Deze stream van de Oranje Leeuwinnen is een openbare livestream. Soms moet men bij een drukke livestream van Veronica wel inloggen. Om die livestream dan te bekijken, hoeft men niet per se een account bij Veronica of SBS Broadcasting te hebben. Men kan de gratis livestream bij Veronica ook bekijken door in te loggen met een Facebook-account.

Livestream Veronica: gratis

De site van Veronica is vaak de vaste plaats voor zulke livestreams van SBS Broadcasting. Ook wanneer een wedstrijd niet door Veronica op tv wordt uitgezonden, maar door een andere zender van SBS (bijvoorbeeld SBS6 of SBS9), is er meestal toch een livestream te vinden op Veronica's website. Veronica profileert zich als het sportplatform van SBS Broadcasting. Op hun site is bijvoorbeeld ook het Glory Kickboxing vaak gratis via een livestream online te bekijken. Behalve damesvoetbal is er ook vaak herenvoetbal via een gratis livestream bij Veronica te bekijken. Zo zenden ze via een livestream ook de wedstrijden uit van Ajax en PSV in de Champions League voor heren.

Finalewedstrijden WK-kwalificatie

In november 2018 spelen de Oranje Leeuwinnen hun twee finalewedstrijden voor de kwalificatie voor het WK vrouwenvoetbal 2019 tegen Zwitserland.

Lees verder

© 2016 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ek voetbal 19921992 is het jaar dat het EK voor de 9e keer word gehouden. Dit jaar is Zweden het gastland om het EK te mogen organisere…
WK-kwalificatie 2018: Play-offs Europa en intercontinentaalWK-kwalificatie 2018: Play-offs Europa en intercontinentaalOp 9 november 2017 begint het heenduel in de play-offs voor een plekje op het WK van 2018. Er doen in totaal acht teams…
Vrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestreamOp vrijdag 30 augustus 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De we…
WK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Finale Algarve Cup 2018: Nederland-Zweden, live op tvFinale Algarve Cup 2018: Nederland-Zweden, live op tvOp woensdag 7 maart 2018 zou het Nederlands vrouwenvoetbalteam in Portugal de finale spelen van het toernooi om de Algar…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Denmark_women%27s_national_football_team
 • http://nos.nl/artikel/2117522-ek-vrouwenvoetbal-2017-live-bij-de-nos.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Women%27s_Championship
 • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/21441/pittige-loting-oranjeleeuwinnen
 • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/index.html
 • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal: Denemarken-Nederland, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 21-02-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!