InfoNu.nl > Sport > Kampioenschappen > EK vrouwenvoetbal 2017: Nederland-België, live op tv

EK vrouwenvoetbal 2017: Nederland-België, live op tv

EK vrouwenvoetbal 2017: Nederland-België, live op tv Op maandag 24 juli speelt Nederland haar derde en laatste poulewedstrijd tijdens het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2017. De tegenstander is België. Deze interland vindt plaats in het Koning Willem II-stadion te Tilburg. De wedstrijd Nederland-België wordt live op tv uitgezonden door NOS Studio Sport.

België

Feiten, cijfers en records

Het Belgische nationale damesvoetbalelftal speelde op 30 mei 1973 haar eerste officiële interland. De tegenstand was Frankrijk. De wedstrijd vond plaats in de Franse stad Reims. De Belgische vrouwen wonnen die eerste wedstrijd met 1-2. De grootste overwinningen uit de historie van het Belgische team waren een 11-0 zege tegen Azerbeidzjan (in 2010) en eveneens een 11-0 zege tegen Griekenland (in 2014). De grootste nederlagen die de Belgische vrouwen leden waren een 9-1 nederlaag tegen Spanje (in 2004) en een 8-0 nederlaag tegen Noorwegen (in 1992). Femke Maes is zowel de recordinternational als de topscorer aller tijden van de Belgische voetbalvrouwen. Zij speelde 84 interlands en scoorde daarin 24 goals.

Red Flames

Het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam heeft als bijnaam de Belgian Red Flames. Het EK vrouwenvoetbal 2017 is pas het allereerste grote toernooi waarvoor de Belgische vrouwen zich hebben geplaatst. In het verleden hebben zij dus nog nooit deelgenomen aan een WK vrouwenvoetbal, EK vrouwenvoetbal of een Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi. Toch is het zeker geen erg zwak team. De Belgische vrouwen behoren al jaren wel tot de top dertig van de FIFA-ranking. Anno 2016 staan ze 26e op die ranglijst.

Locatie: Koning Willem II-stadion

Deze wedstrijd vindt plaats in het Koning Willem II-stadion. Dit bevindt zich aan de Goirlseweg in de Brabantse stad Tilburg. Dit stadion is doorgaans de thuisbasis van Willem II. Het stadion is geopend in 1995. Het heeft een capaciteit van circa 14500 toeschouwers. Zowel de naam van de club als de naam van het stadion zijn verwijzingen naar Koning Willem II der Nederlanden (1792-1849). Deze koning had een sterke band met Tilburg. Hij had er zijn militaire hoofdkwartier gevestigd. In 1849 zou hij in Tilburg overlijden.

Nederland

De Nederlandse voetbalvrouwen deden in 2009 voor het eerst mee aan een groot eindtoernooi: het EK vrouwenvoetbal 2009. Op dat toernooi presteerden de Nederlandse voetbaldames verrassend sterk. Ze haalden ze halve finale. In 2013 deden ze wederom mee aan het EK voetbal voor vrouwen. Ditmaal werden ze al in de eerste ronde uitgeschakeld. In 2015 deden de Oranje Leeuwinnen voor het eerst mee aan het WK vrouwenvoetbal. De Nederlandse voetbaldames haalden de tweede ronde (achtste finales), maar werden toen met 2-1 uitgeschakeld door Japan. Het Nederlandse team staat bij het EK vrouwenvoetbal 2017 onder leiding van bondscoach Arjan van der Laan. Het grootste talent van de selectie is de spits Vivianne Miedema, die voor de Duitse topclub Bayern München speelt.

Programma Nederland op het EK vrouwenvoetbal 2017

Nederland is bij het EK voetbal voor dames 2017 tijdens de eerste ronde ingedeeld in poule A. De eerste poulewedstrijd speelde Nederland tegen Noorwegen. De tweede wedstrijd speelde men tegen Denemarken. De wedstrijd tegen België is de derde en laatste poulewedstrijd van Nederland op het EK voetbal voor vrouwen 2017.

Voorbeschouwing Nederland-België op het EK vrouwenvoetbal 2017

Bij deze derde en laatste poulewedstrijd van Nederland zijn de Oranje Leeuwinnen in theorie duidelijk de favorieten voor de zege. Nederland staat veel hoger op de wereldranglijst dan de Zuiderburen. De Nederlandse vrouwen staan doorgaans rond de 12e plek en de Belgen rond de 26e plek. Nederland en België hebben 26 interlands tegen elkaar gespeeld, waarvan Nederland er 20 won. Nederland nam achtereenvolgens deel aan de EKís van 2007 en 2011 en het WK van 2015. Het is een land dat steeds dichterbij de subtop van de wereld lijkt te komen. Voor het Belgische nationale vrouwenteam is het EK vrouwenvoetbal 2017 pas het eerste grote eindtoernooi waaraan zij deelnemen.

Opstellingen en statistieken

Hoe laat begint deze 'derby der lage landen'? De aftrap van Nederland-België is om 20u45. De scheidsrechter is Steinhaus (Duitsland). Er zijn bij deze wedstrijd 14.500 toeschouwers in het Koning Willem II Stadion te Tilburg.

Opstelling Nederland

Van Veenendaal, v.d. Most, Dekker, v.d. Gragt, van Es, Groenen (Roord/80), v.d. Donk (Zeeman/75),Spitse,v.d.Sanden, Miedema (Lewerissa/87) en Martens

Opstelling België

Odeurs, Deloose, Zeler, Jaques, Coutereels (Vanmechelen/46), Onzia (Daniëls/76), van Gorp (Coryn/57), De Caigny, Philtjens, Cayman en Wullaert.

Eindstand Nederland-België: 2-1

  • Doelpunten Nederland: Spitse (27, penalty) en Martens (74)
  • Doelpunt België: Wullaert (59)

Gele kaarten

  • Nederland: Dekker, v.d. Donk, Miedema, v.d. Gragt
  • België: Deloose

Live op tv: Nederland-België

Deze derde en laatste poulewedstrijd van het Nederlandse vrouwenteam op het EK voetbal voor dames 2017 wordt live op tv uitgezonden door NOS Studio Sport. De uitzending begint om 20u30 op de zender Nederland 1 (NPO1).

NOS Studio Sport zendt overigens alle wedstrijden van dit EK vrouwenvoetbal live op tv uit. Het merendeel wordt echter uitgezonden op de digitale zender NPO Sport. Deze zender bevindt zich tijdens de zomer op het digitale kanaal waarop doorgaans door de NOS de zender NPO Politiek wordt uitgezonden. Bij Ziggo is dat bijvoorbeeld het digitale kanaal 502.

De interland Nederland-België wordt overigens ook live op tv uitgezonden door de Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza). Deze uitzending begint om 20u25 op de Vlaamse zender één. De wedstrijd Nederland-België wordt eveneens live op tv uitgezonden door Eurosport. Die uitzending begint om 20u30 op de zender Eurosport 1.

Livestream Nederland-België

Deze poulewedstrijd Nederland-België is ook live op het internet te volgen via een livestream op de website van de NOS. Op deze website zendt NOS Studio Sport alle wedstrijden van alle teams op dit EK vrouwenvoetbal 2017 integraal uit via livestreams. De Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) zendt alle wedstrijden van het Belgische team, waaronder vanzelfsprekend ook Nederland-België, live uit via een stream op de site van Sporza. De wedstrijd Nederland-België is ook te bekijken via een livestream op de Eurosport Player App. Om de livestream van Eurosport te bekijken dient men echter wel een abonnement op de Eurosport Player App te hebben.

Lees verder

© 2016 - 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK vrouwenvoetbal 2017: halve finale Nederland-EngelandEK vrouwenvoetbal 2017: halve finale Nederland-EngelandOp donderdag 3 augustus 2017 speelt Nederland in de halve finale van het EK vrouwenvoetbal tegen Engeland. Deze halve fi…
EK Damesvoetbal 2017, loting, poule-indeling en live op tvEK Damesvoetbal 2017, loting, poule-indeling en live op tvHet Europees kampioenschapvoetbal (EK) voor vrouwen wordt in 2017 gehouden van 16 juli tot en met 6 augustus. Nederland…
WK vrouwenvoetbal 2015 live volgen via tv en internetWK vrouwenvoetbal 2015 live volgen via tv en internetDe zevende editie van het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen zal worden gehouden van 6 juni tot en met 5 juli 2015…
Vrouwenvoetbal steeds populairderVrouwenvoetbal steeds populairderSinds het bestaan van voetbal wordt deze sport al door vrouwen beoefend. Toch werd deze sport jarenlang gezien als een e…
EK vrouwenvoetbal 2017, kwartfinale Nederland live op tvEK vrouwenvoetbal 2017, kwartfinale Nederland live op tvOp zaterdag 29 juli 2017 speelt Nederland de kwartfinale van het EK vrouwenvoetbal. Deze wedstrijd vindt plaats in het S…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_II_der_Nederlanden
  • http://nos.nl/artikel/2117522-ek-vrouwenvoetbal-2017-live-bij-de-nos.html
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_vrouwenvoetbalelftal
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Belgium_women%27s_national_football_team

Reageer op het artikel "EK vrouwenvoetbal 2017: Nederland-België, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 24-07-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Special: EK vrouwenvoetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!