InfoNu.nl > Sport > Kampioenschappen > PDC WK Darts 2018, de favorieten en Nederlandse deelnemers

PDC WK Darts 2018, de favorieten en Nederlandse deelnemers

PDC WK Darts 2018, de favorieten en Nederlandse deelnemers Het PDC WK Darts is het meest prestigieuze darttoernooi ter wereld. Het darttoernooi wordt gehouden sinds 1994. Het PDC WK Darts wordt gehouden in een periode van negentien dagen. Aan het PDC WK darts nemen 72 darters deel. Tot het deelnemersveld van het PDC WK Darts 2018 behoren ook acht Nederlanders De Nederlander Michel van Gerwen behoort tot de grote favorieten voor het winnen van de darttitel 2018. De overige favorieten van het PDC WK Darts 2018 komen hoofdzakelijk uit Groot-Brittannië, maar wellicht kunnen Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort voor een verrassing zorgen.

PDC WK Darts 2018


Wie mag deelnemen aan het PDC WK Darts 2018

Het deelnemersveld van het PDC WK Darts bestaat jaarlijks uit 72 darters. De darters kunnen op verschillende manieren een ticket voor het PDC WK Darts 2018 in de wacht slepen. De top-32-spelers van de PDC Order of Merit op 24 november 2017 zijn automatisch geplaatst voor het WK. Via de Pro Tour Order of Merit kwalificeren de 16 hoogste niet-gekwalificeerde spelers van de PDC Pro Tour 2017 en de vier hoogste niet-gekwalificeerde spelers van de European Pro Tour Order of Merit zich. Daarnaast kan kwalificatie voor het WK Darts worden afgedongen via het kwalificatietoernooi in Wigan. De overige achttien darters plaatsen zich via andere en kleinere kwalificatiewedstrijden.

Nederlandse deelnemers

Het deelnemersveld van het PDC WK Darts 2018 bestaat uit 72 darters en hieraan zal Nederland met acht darters vertegenwoordigd zijn tijdens het PDC WK Darts dat georganiseerd wordt in Alexandra Palace in Londen. Michael van Gerwen heeft zich als nummer één geplaatst voor het toernooi. Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Benito van der Pas zijn respectievelijk de nummers negen, twaalf en veertien van de plaatsingslijst. Het viertal wordt vergezeld door:
  • Vincent van der Voort,
  • Jermaine Wattimena,
  • Christian Kist,
  • Jan Dekker

Ron Meulenkamp en Jeffrey de Graaf

Op maandag 27 november, enkele uren voor de loting waren de laatste tickets voor het WK te verdienen, tijdens het PDPA kwalificatietoernooi. Ron Meulenkamp en Jeffrey de Graaf haalden de kwartfinale, maar verloren in die ronde. Een plek in de halve finale was hoogst waarschijnlijk voldoende geweest voor plaatsing voor het WK. Beiden namen wel deel aan het PDC WK Darts 2017.

Belgische deelnemers

Een record van vier Belgen hebben zich weten te kwalificeren voor het WK Darts 2018. Kenney Neyens heeft zich weten te plaatsen voor de voorrondes, terwijl de gebroeders Kim en Ronny Huybrechts, samen met Dimitri van den Bergh gelijk zijn toegelaten tot de eerste ronde.

Favorieten PDC WK Darts 2018

Het PDC WK Darts 2018 kent enkele grote favorieten voor de titel.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen is de absolute favoriet voor de wereldtitel 2018. Van Gerwen is de winnaar van het PDC WK Darts 2017, maar ook de nummer één van de Order of Merit.

Phil Taylor

De Engelsman Phil Taylor, bijgenaamd "The Power" is ook in 2018 één van de favorieten voor de wereldtitel. Phil Taylor domineerde jarenlang de dartwereld en wist in totaal maar liefst veertien keer het PDC WK Darts te winnen. Hoewel Phil Taylor zijn laatste wereldtitel behaalde in 2013, mag Phil Taylor ook in de strijd om de wereldtitel 2018 als een gevaarlijke tegenstander worden gezien. Taylor heeft laten weten dat hij na het PDC WK Darts 2018 afscheid zal nemen van de PDC.

Gary Anderson

Gary Anderson is samen met Michael van Gerwen ook de grote topfavoriet voor de titel in 2018. Gary Anderson, die als bijnaam The Flying Scotsman heeft won het toernooi in 2015 en 2016 en was in 2017 de verliezend finalist. Wanneer Anderson bij een wedstrijd opkomt wordt er meestal het nummer Jump Around van House of Pain gedraaid.

Peter Wright

De Schotse darter Peter Wright is niet gelijk de topfavoriet voor de titel, omdat hij nog wel eens lijkt te bezwijken door de druk. Als nummer twee van de plaatsingslijst moet er met hem wel rekening gehouden. Peter Wright is een opvallende darter. Wright draagt tijdens de wedstrijden altijd gekleurde kleding en op zijn hoofd is een slangenkop geschilderd. Door deze schildering op zijn hoofd heeft Wright de bijnaam "Snakebite" gekregen. Hoewel Wright wel op de deelnemerslijst van het WK staat, is zijn deelname aan het mondiale toernooi nog onzeker. Wright werd op 1 december 2017 met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Daar bleek dat de darter last heeft van galstenen. Hoewel hij in de loop van de dag weer naar huis mocht, werd er wel een rustperiode ingelast. Lang was het onzeker of Wright op tijd hersteld was, om op 21 december aan te treden voor zijn wedstrijd in de eerste ronde van het WK tegen de Braziliaan Diogo Portela. Gelukkig voor "Snakebite" was dit het geval en won hij de wedstrijd van Portela.

Adrian Lewis

Adrian Lewis, de winnaar van het WK PDC Darts 2010 en 2011, is tijdens de editie 2018 niet gelijk de favoriet voor de titel. Wel zou de Engelsman zomaar eens voor een verrassing kunnen zorgen. De bijnaam van Lewis is "Jackpot". De darter dankt zijn bijnaam 'Jackpot' aan een verblijf in Las Vegas. Lewis die ten tijde van zijn bezoek aan Las Vegas volgens de Amerikaanse regelgeving nog niet meerderjarig was gooide bij een bezoek aan een casino een paar dollar in een speelautomaat. Lewis won een bedrag van 72.000 dollar, maar omdat hij destijds nog maar 20 jaar oud was, kreeg hij dit bedrag niet uitbetaald.
© 2016 - 2020 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Dartspelers: Rob Cross - Engeland (PDC)Dartspelers: Rob Cross - Engeland (PDC)In 2017 bestormde vanuit het niets een 26-jarige Engelsman de wereldranglijst van de Professional Darts Cooperation. Dez…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Stevepb, Pixabay
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/PDC_World_Darts_Championship_2017
  • http://dartinfo.nl/spelers/michael-van-gerwen/
  • http://barney.nl/barney/biografie/

Reageer op het artikel "PDC WK Darts 2018, de favorieten en Nederlandse deelnemers"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 25-12-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Special: PDC Darts
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!