EK indoor atletiek 2021, live tv en livestream

EK indoor atletiek 2021, live tv en livestream De Europese kampioenschappen indoor atletiek worden in 2021 georganiseerd in Torun (Polen). Het EK begint op vrijdag 5 maart en eindigt op zondag 7 maart. Dit EK indoor atletiek is live op tv te volgen. Ook kan men dit Europees kampioenschap indoor atletiek online via een livestream bekijken. Hoe is de geschiedenis van het EK indoor atletiek verlopen?

Twijfels: complete herziening van de kalender vanwege coronavirus?

De data van dit EK (5 tot en met 7 maart 2021) zijn nog niet geheel zeker. Mede als gevolg van de coronacrisis vinden er veel wijzigingen plaats op de mondiale sportkalender. Zo wordt in maart 2021 ook het WK indoor atletiek georganiseerd, dat oorspronkelijk in 2020 plaats zou vinden, amar dat toen werd afgelast vanwege het coronavirus. Er zijn hierdoor wel stemmen opgegaan in de atletiekwereld om de datum van het EK te wijzigen, maar hier is nog geen definitieve beslissing over genomen. Zodra daar meer duidelijkheid over is, wordt het hier gemeld.

Geschiedenis EK atletiek indoor

De voorloper van de Europese kampioenschappen indoor atletiek was een evenement genaamd de European Indoor Games (Europese Indoor Atletiekspelen). Dit evenement werd van 1966 tot en met 1969 jaarlijks georganiseerd. Met ingang van 1970 werd de naam van het evenement veranderd en werd het officieel het EK indoor atletiek. Dat eerste EK atletiek (indoor) vond plaats in de Stadthalle van Wenen (Oostenrijk).

Van 1970 tot en met 1990 werd het EK indoor ieder jaar georganiseerd. Van 1992 tot en met 2002 werd het eens in de twee jaar gehouden. Om kalendertechnische redenen was er in 2004 geen EK indoor atletiek, maar werd dit in 2005 pas weer georganiseerd. Sindsdien wordt het EK indoor weer eens in de twee jaar gehouden. Twee keer werden de Europese kampioenschappen in Nederland georganiseerd. De eerste keer was in 1973, toen dit EK plaatsvond in Ahoy Rotterdam. De tweede keer was in 1989. Dat jaar vond het EK atletiek plaats in de Houtrusthallen te Den Haag.

Erelijst

Het succesvolste land uit de gezamenlijke geschiedenis van de European Indoor Games en het EK indoor atletiek is de Sovjet Unie. Dit communistische land won in totaal 327 medailles, waarvan 116 gouden medailles. Tweede op de lijst staat Duitsland, dat in totaal 305 medailles won. De DDR, het voormalige Oost-Duitsland, won in totaal 228 medailles, waarvan 87 gouden medailles.

Wanneer men de medailles van beide Duitslanden bij elkaar zou tellen, zou dus niet de Sovjet-Unie, maar Duitsland het succesvolste land zijn. Duitsland zou ook op die eerste plek blijven staan, als bij de medailles van de Sovjet-Unie ook de latere medailles van Rusland zouden worden opgeteld.

Deelnemers: Nederlandse selectie

Wie zijn de Nederlandse deelnemers aan dit EK indoor atletiek? T.z.t. vindt u hier de Nederlandse selectie.

Live op tv: Eurosport, Sporza en de NOS

Door welke omroepen wordt het EK indoor atletiek 2021 live op tv uitgezonden? De uitzendrechten zijn in handen van Eurosport, de NOS en Sporza. T.z.t. vindt u hier de uitzendschema's van deze drie omroepen.

Livestream EK indoor atletiek 2021

Livestream Eurosport

Dit EK is live te volgen via een livestream van Eurosport. Met zo'n livestream kan men dit EK indoor atletiek dus online op een smartphone of computer bekijken. De officiële livestream van Eurosport voor dit EK indoor atletiek bevindt zich op de Eurosport Player App. Die livestream is beschikbaar voor abonnees van die app.

Livestream Vlaanderen: Sporza

Sporza biedt een gratis livestream aan bij dit EK atletiek. Men vindt hun livestream op de wedstrijddagen in het menu 'nu live' op hun site. Ook kan men hun gratis livestream bekijken via de Sporza app. Hun livestream van dit EK indoor atletiek 2021 is echter geo-restricted. Buiten België mag men officieel deze livestream van Sporza bij dit indooratletiek kampioenschap niet bekijken.

Livestream Nederland: NOS?

Bij diverse voorgaande edities had de NOS een gratis livestream van het EK indoor atletiek. Daarmee kon men online per stream gratis kijken naar onderdelen van het EK die door hen niet live op tv werden uitgezonden. Het is nog niet zeker of zij in 2021 weer het hele EK via de livestream uitzenden, of dat zij alleen een stream verzorgen bij de delen van het Europees kampioenschap die zij ook op tv uitzenden.

De livestream van de NOS-uitzendingen is geo-restricted. Men mag deze livestream van hun sportuitzendingen alleen in Nederland bekijken. In andere landen is deze livestream van de uitzendingen van NOS Studio Sport 'geo-blocked'.

Alternatieven: livestream Go App? Livestream NLziet?

Het is ook mogelijk om delen van dit EK indoor atletiek via een livestream op de Ziggo Go App (online tv) te bekijken. Hierop kan men via de livestream de tv-uitzendingen van de NOS en Sporza bekijken. Indien men een aanvullend abonnement heeft, kan men op de livestream ook de uitzendingen van Eurosport 2 bekijken. Deze app is bedoeld voor klanten van VodafoneZiggo. In totaal is deze optie bij dit toernooi minder ideaal dan de livestream van de Eurosport Player, waarop immers alles live te zien is.

Het is ook mogelijk om een deel van dit EK atletiek online te bekijken via een livestream van NLziet. Dat is bij dit EK indoor echter allerminst ideaal, aangezien men op die livestream alleen maar de uitzendingen van de NOS kan bekijken, terwijl dat van de drie uitzendgemachtigden (Sporza, NOS en Eurosport) doorgaans degene is die het minst live uitzendt van zo'n atletiekkampioenschap.

Programma EK indoor atletiek 2021

Hoe ziet het programma van dit Europees kampioenschap indoor atletiek 2021 eruit? T.z.t. vindt u hier het volledige programma.

Voorgaande editie: Nederland en België op het EK indoor atletiek 2019

Medailles Nederland

Hoe presteerden de Nederlanders op dit EK? Er werden door het Nederlandse team in totaal vijf medailles gewonnen op het Europees kampioenschap indoor atletiek te Glasgow. Bij de heren won Nederland twee bronzen medailles: Joris van Gool won brons op de 60 meter en Tony van Diepen won die medaille op de 400 meter.

Bij de dames won Nederland een gouden, een zilveren en een bronzen medaille. Brons werd door Lisanne de Witte gewonnen op de 400 meter. Zilver werd gewonnen door Dafne Schippers op de 60 meter. Het hoogtepunt voor het Nederlandse team was de winst van de gouden medaille door Nadine Visser op de 60 meter horden.

Medailles België

Het Belgische team heeft op dit Europees kampioenschap indoor atletiek twee medailles gewonnen. Bij de dames won Cynthia Bolingo Mbongo de zilveren medaille op de 400 meter. Bij de heren won België de gouden medaille op de 4 x 400 meter estafette. Het winnende team bestond uit Kevin Borlée, Jonathan Borlée, Dylan Borlée en Julien Watrin.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK Indoor Atletiek 2021, live op tv en livestreamWK Indoor Atletiek 2021, live op tv en livestreamVan vrijdag 19 maart tot en met zondag 21 maart 2021 vinden de wereldkampioenschappen indoor atletiek plaats in de stad…
EK atletiek 2022, live op tv en livestreamEK atletiek 2022, live op tv en livestreamHet Europees Kampioenschap Atletiek (outdoor) zou in augustus 2020 georganiseerd worden in Parijs (Frankrijk). Vanwege h…
Bislett: The Impossible Games 2020, live tv en livestreamBislett: The Impossible Games 2020, live tv en livestreamIn Oslo (Noorwegen) worden jaarlijks de Bislett Games georganiseerd. Dit atletiekevenement is een onderdeel van de Diamo…
EK hockey 2021 voor heren en dames, live op tv en livestreamEK hockey 2021 voor heren en dames, live op tv en livestreamHet Europees kampioenschap hockey voor mannen en vrouwen wordt in 2021 georganiseerd in Amsterdam (Nederland). Het EK ho…

Shorttrack op de Olympische Spelen 2018Shorttrack op de Olympische Spelen 2018Tijdens de Olympische Winterspelen 2018 in Zuid-Korea is shorttrack één van de sporten waarop Olympische medailles worde…
Premier League Darts 2018: Speelschema en prijzengeldPremier League Darts 2018: Speelschema en prijzengeldDe Premier Leauge Darts 2018 is de dertiende editie van het jaarlijkse dartstoernooi georganiseerd door de Professional…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/European_Athletics_Indoor_Championships
  • http://www.belgrade2017.org/en/schedule
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Belgrado
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Kombank_Arena

Reageer op het artikel "EK indoor atletiek 2021, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 29-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!