InfoNu.nl > Sport > Kampioenschappen > EK vrouwenvoetbal 2017, kwartfinale Nederland live op tv

EK vrouwenvoetbal 2017, kwartfinale Nederland live op tv

EK vrouwenvoetbal 2017, kwartfinale Nederland live op tv Op zaterdag 29 juli 2017 speelt Nederland de kwartfinale van het EK vrouwenvoetbal. Deze wedstrijd vindt plaats in het Stadion de Vijverberg te Doetinchem. De tegenstander is Zweden. Deze kwartfinale van de Oranje Leeuwinnen wordt live op tv uitgezonden door de NOS en Eurosport. Daarnaast is de voetbalwedstrijd Nederland-Zweden ook op het internet te bekijken via een livestream.

EK vrouwenvoetbal 2017

De Europese kampioenschappen voetbal voor vrouwen worden in 2017 gehouden in Nederland. De openingswedstrijd werd gespeeld op zondag 16 juli. De finale van dit EK vrouwenvoetbal wordt gespeeld op zondag 6 augustus. Aan dit toernooi doen zestien landen mee. Het is de twaalfde editie van het EK vrouwenvoetbal.

Nederland op het EK vrouwenvoetbal 2017

De eerste wedstrijd van thuisland Nederland op dit EK vrouwenvoetbal was de match Nederland-Noorwegen op de avond van 16 juli. Deze wedstrijd vond plaats in Stadion de Galgenwaard te Utrecht. Nederland won met 1-0 via een doelpunt van Van de Sanden. De tweede wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen was Nederland-Denemarken. Deze poulewedstrijd vond plaats in Spartastadion het Kasteel te Rotterdam. Deze match werd gespeeld op donderdag 20 juli. Nederland won deze wedstrijd met 1-0 via een penalty, die gescoord werd door Spitse.

Derby der Lage Landen

De derde en laatste poulewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen was de 'Derby van de Lage Landen': Nederland-België. Deze wedstrijd werd op maandag 24 juli gespeeld in het Koning Willem II Stadion te Tilburg. Nederland won deze wedstrijd met 1-2. Voor Nederland scoorden Spitse (penalty) en Martens. Voor België scoorde Wullaert. Doordat Nederland in de poulefase drie keer op rij won, gaan de Oranje Leeuwinnen als eindwinnaar van poule A door naar de tweede ronde (kwartfinale).

Tegenstander in de kwartfinale: Zweden

Wie is de tegenstander van de Oranje Leeuwinnen in deze kwartfinale op dit EK vrouwenvoetbal? Dat is de nummer twee in de eindstand van poule B en dat is Zweden. De Zweedse voetbalvrouwen behoren van oudsher tot de wereldtop. In 1984 won Zweden het EK voetbal voor vrouwen. Ook was Zweden diverse malen de verliezende finalist van het EK. Daarnaast waren de Zweedse voetbalvrouwen ook de verliezende finalisten van het WK damesvoetbal 1991 en het Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi van 2016.

Locatie: Stadion de Vijverberg (Doetinchem)

De Graafschap

Het stadion de Vijverberg is doorgaans de thuisbasis van de voetbalclub De Graafschap. Deze Doetinchemse club behoorde in 1954 tot de eerste clubs die een Nederlandse profcompetitie hebben opgericht. De KNVB was toen nog principieel tegen profvoetbal. De nieuwe profclubs, waaronder De Graafschap, vormden samen in eerste instantie de 'illegale, wilde' bond NBVB. Pas later kwam het tot een fusie tussen de KNVB en de NBVB.

De Vijverberg

Toen De Graafschap in 1954 als profclub begon, moest men met grote haast een stadion in Doetinchem bouwen. Een veehandelaar stelde hiervoor een terrein beschikbaar. Vervolgens werden daar diverse tweedehands tribunes geplaatst, die De Graafschap onder meer van amateurclubs had gekocht.

Verbouwingen

In de loop der jaren is het stadion De Vijverberg vele malen verbouwd en gemoderniseerd. De grootste verbouwing vond eind jaren negentig plaats. Toen werd er op de plek van het oude stadion een nagenoeg totaal nieuw stadion neergezet. Daarna is dit stadion nog diverse malen gerenoveerd. Anno 2017 is de capaciteit van de Vijverberg 12.600 toeschouwers. Het stadion ligt aan de Vijverlaan te Doetinchem. De bekendste tribune van de Vijverberg is de Spinnekop Tribune (oftewel: Spinside). Hierop staat doorgaans de harde kern van de Graafschapsupporters.

Voorbeschouwing: kwartfinale Nederland-Zweden

Wie is de favoriet voor de zege in de wedstrijd Nederland-Zweden? Op papier staan de Zweedse voetbalvrouwen hoger aangeschreven dan de Oranje Leeuwinnen. Het Zweedse nationale vrouwenteam heeft in de loop der jaren een indrukwekkende erelijst opgebouwd. Ook staat het team anno 2017 hoger op de FIFA-ranking (wereldranglijst) dan Nederland. Toch is Nederland, mede vanwege het grote thuisvoordeel, zeker niet kansloos. Hoewel Zweden in 2016 nog in de finale van het Olympisch voetbaltoernooi stond, lijkt de Zweedse selectie die deelneemt aan het EK vrouwenvoetbal 2017, toch net wat minder sterk en glansrijk te zijn dan de teams uit voorgaande generaties.

Opstellingen en statistieken Nederland-Zweden

Hieronder vindt u de opstellingen en statistieken Nederland en Zweden. Hoe laat is de aftrap van de kwartfinale Nederland-Zweden? Deze kwartfinale begint om 18u00. (Enige tijd ging het gerucht dat de UEFA het begintijdstip van deze match zou verplaatsen naar 20u45, aangezien dat een aantrekkelijker tijdstip is voor publiek en media, maar uiteindelijk is er toch besloten om vast te houden aan het oorspronkelijk geplande tijdstip van deze kwartfinale: 18u00). De scheidsrechter bij Nederland-Zweden is Steinhaus (Duitsland). Er zijn bij deze wedstrijd 11.106 toeschouwers.

Opstelling Nederland

Van Veenendaal, van Lunteren, Dekker, van der Gragt (v.d.Berg/46), van Es, Groenen, Van de Donk, Spitse, Van de Sanden (Jansen/76), Miedema en Martens (Beerensteyn/87).

Opstelling Zweden

Lindahl, Samuelsson, Fischer, Sembrant, J.Andersson (Larsson/81), Schelin, Dahlkvist, Seger, Asllani, Blackstenius en Rolfö (Folkesson/73).

Gele kaart

Zweden: Samuelsson

Uitslag Nederland - Zweden: 2-0

Doelpunten Nederland: Martens (33e minuut) en Miedema (64)

Live op tv: Nederland Zweden

De kwartfinale Nederland-Zweden wordt live op tv uitgezonden door de NOS en door Eurosport. NOS Studio Sport zendt de wedstrijd Nederland-Zweden live uit op de zender NPO1 (Nederland1), deze uitzending begint om 17u40. Eurosport zendt deze kwartfinale van het EK vrouwenvoetbal live uit op de zender Eurosport1, het begin van hun live-uitzending van Nederland-Zweden staat gepland om 17u30.

Livestream

De kwartfinale van Nederland op het EK vrouwenvoetbal is ook live op het internet te bekijken via diverse livestreams. Een gratis livestream van Nederland-Zweden is te vinden op de website van de NOS. Deze stream van de kwarfinale van Nederland is waarschijnlijk echter wel 'geo-restricted', wat inhoudt dat men (in verband met uitzendrechten) niet in elk land de livestream van deze voetbalwedstrijd kan bekijken. Er zal ook een livestream van de kwartfinale van Nederland te vinden zijn op de Eurosport Player App. Voor de streams van het EK op de Eurosport Player dient men echter een abonnement op die app te hebben.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK voetbal 2018: België-Brazilië, live op tv en livestreamWK voetbal 2018: België-Brazilië, live op tv en livestreamOp vrijdag 6 juli 2018 vindt op het wereldkampioenschap voetbal de kwartfinale plaats tussen België en Brazilië. Deze ma…
WK voetbal 2018: Frankrijk-Uruguay live op tv en livestreamWK voetbal 2018: Frankrijk-Uruguay live op tv en livestreamOp vrijdag 6 juli 2018 wordt 's middags de eerste kwartfinale gespeeld van het wereldkampioenschap voetbal 2018. Deze kw…
WK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestreamWK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestreamHet wereldkampioenschap vrouwenvoetbal wordt in 2019 georganiseerd in Frankrijk. De openingswedstrijd wordt gespeeld op…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Women%27s_Euro_2017
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_kampioenschap_voetbal_vrouwen_2017
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Stadion_De_Vijverberg
  • http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/competitions/General/02/42/11/93/2421193_DOWNLOAD.pdf

Reageer op het artikel "EK vrouwenvoetbal 2017, kwartfinale Nederland live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 29-07-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Special: EK vrouwenvoetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!