WK voetbal 2018: Marokko-Portugal, live op tv en livestream

WK voetbal 2018: Marokko-Portugal, live op tv en livestream Op woensdag 20 juni 2018 vindt de wedstrijd Marokko-Portugal plaats. De match wordt gespeeld in de Russische hoofdstad Moskou. Deze interland tussen Marokko en Portugal is voor beide teams de tweede wedstrijd op het wereldkampioenschap voetbal 2018. Marokko-Portugal wordt live op tv uitgezonden door diverse omroepen, waaronder Sporza en de NOS. Ook is de interland Marokko-Portugal via een livestream op het internet te volgen.

WK voetbal 2018

De wereldkampioenschappen voetbal worden in 2018 gehouden in Rusland. Marokko en Portugal zijn bij de eerste ronde van dit WK voetbal ingedeeld in groep B. De twee andere landen in deze poule zijn Iran en Spanje. De finale van het wereldkampioenschap voetbal 2018 wordt gehouden op zondag 15 juli 2018.

Marokko

De bijnaam van het Marokkaanse voetbalelftal is 'de Leeuwen van de Atlas'. Het team neemt in 2018 voor de vijfde keer deel aan het wereldkampioenschap voetbal. Het succesvolste WK van Marokko was in 1986. De Marokkanen eindigden toen in de eerste ronde als eerste in hun poule, voor Engeland, Polen en Portugal. Vervolgens werden de 'Leeuwen van de Atlas' echter op dat WK in de achtste finale uitgeschakeld door West-Duitsland, dat won via een doelpunt dat Lothar Matheus in de 87e minuut scoorde. Marokko nam ook in 1970, 1994 en 1998 deel aan het WK voetbal. Bij die deelnames werden ze reeds in de eerste ronde uitgeschakeld.

Marokko: kwalificatie voor het WK voetbal

Voor het Marokkaanse voetbalelftal begon de kwalificatiecyclus richting het WK voetbal 2018 in november 2015. De Marokkanen speelden toen twee wedstrijden tegen Equatoriaal-Guinea in de voorronde van het kwalificatietoernooi. De Marokkanen wonnen thuis met 2-0. De uitwedstrijd verloren ze met 0-1. De eindstand was dus 2-1 in het voordeel van het Marokkaanse team en zo plaatsten zij zich voor de poulefase van de Afrikaanse kwalificatiecyclus voor het WK 2018.

In die groepsfase zat Marokko in Poule C, samen met Ivoorkust, Gabon en Mali. Tijdens die poulefase wonnen Marokkanen drie wedstrijden en speelden drie keer gelijk. Ze leden niet één nederlaag. Sterker nog: ze kregen tijdens de poulefase niet één tegendoelpunt. De laatste kwalificatiewedstrijd was op 11 november 2017. De 'Leeuwen van de Atlas' wonnen met 0-2 van Ivoorkust. Marokko werd met 12 punten de groepswinnaar en plaatste zich zo voor het WK voetbal 2018 in Rusland.

Portugal

Het Portugese nationale voetbalteam bestaat sinds 1921. Dat jaar speelden de Portugezen in Madrid hun eerste officiële interland. De tegenstander was Spanje. De wedstrijd eindigde in 3-3. In 1966 kwalificeerde Portugal zich voor het eerst voor een WK voetbal. Onder leiding van hun legendarisch ster Eusebio speelde Portugal een zeer succesvol toernooi. Het debuterende Portugese team haalde de halve finale. Daarin werden ze uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Engeland. Portugal werd uiteindelijk derde op dat WK voetbal. Een ander succesvol WK van Portugal vond plaats in 2006. De Portugezen eindigden toen als vierde.

Portugal presteerde ook meermaals sterk op het EK voetbal. In 2016 pakten ze de Europese titel. In 2004 waren ze de verliezende finalisten. Ze verloren tijdens de halve finales in 1984, 2000 en 2012. Grote sterren uit de historie van het Portugese nationale elftal zijn onder meer Eusebio, Luis Figo en Cristiano Ronaldo.

Marokko-Portugal

Bij de wedstrijd tussen Marokko en Portugal was in theorie duidelijk Portugal de favoriet voor de overwinning. Portugal is de regerende Europees kampioen. Het team behoort tot de mondiale top en heeft in haar gelederen ook één van de beste spelers ter wereld: Cristiano Ronaldo. Daar tegenover staat echter wel dat Marokko in de aanloop naar het WK voetbal 2018 heeft aangetoond dat het een zeer stug team heeft; het blijkt vaak erg moeilijk te zijn om tegen Marokko te scoren. In al haar kwalificatiewedstrijden kreeg Marokko niet één doelpunt tegen. Hierdoor moest Marokko zeker niet kansloos geacht worden in deze match. Voor Marokko was het, na hun verlies in de eerste poulewedstrijd tegen Iran, zeer belangrijk om in deze tweede poulewedstrijd goed te presteren.

Reeds aan het begin van de wedstrijd (in de vierde minuut) scoorde Cristiano Ronaldo de 0-1. Daarna heeft het Marokkaanse team nog sterk gestreden (met name in de tweede helft), maar de Leeuwen van de Atlas slaagden er niet in om te scoren. Zo werd de eindstand dus 0-1. Hierna volgt er voor de Leeuwen van de Atlas nog één poulewedstrijd: Marokko-Spanje (25 juni).

Statistieken en opstellingen: Marokko-Portugal

Hoe laat begint de wedstrijd tussen Marokko en Portugal? De aftrap is 's middags om 14u00. De scheidsrechter is Geiger (USA). Er zijn bij deze match 78.011 toeschouwers

Opstelling Marokko (en wissels)

Mohand, Dirar, Benatia, Da Costa, Hakimi, Nordin Amrabat, El Ahmadi (Fajr/86), Belhanda (Carcela/75), Boussoufa, Ziyech en Boutaïb (El Kaabi/69).

Opstelling Portugal (en wissels)

Patricio, Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro, B.Silva (Martins/59), Moutinho (Adrien Silva/89), Carvalho, Joao Mario(B.Fernandes/70), Guedes en Cristiano Ronaldo.

Uitslag Marokko-Portugal: 0-1

Doelpunt Portugal: Cristiano Ronaldo (4e minuut)

Gele kaarten

  • Marokko: Benatia
  • Portugal: Adrien Silva

Live op tv: Marokko-Portugal (20 juni 2018)

De match Marokko-Portugal is op woensdag 20 juni mondiaal live te bekijken op veel verschillende tv-zenders. In Vlaanderen wordt deze wedstrijd live uitgezonden door de publieke omroep VRT Sporza (tv en livestream). In Nederland is deze wedstrijd te zien bij NOS Studio Sport. Ook bij de Nederlandse publieke omroep wordt deze match van de Leeuwen van de Atlas tegen Portugal live op televisie en online per stream uitgezonden. De aftrap van de match is om 14u00.

Live op tv bij de NOS

Hoe laat begint de uitzending van Marokko-Portugal bij NOS Studio Sport? Om 13u30 begint op de zender Nederland 1 (NPO1) de uitzending van het NOS FIFA WK voetbal, waarin men voorbeschouwt op deze wedstrijd. Rond 13u50 schakelt men live naar het stadion, waar de teams van Marokko en Portugal het veld betreden en waar vervolgens de volksliederen van beide landen klinken. Daarna klinkt om 14u00 het fluitsignaal van de scheidsrechter, waarmee de match Marokko-Portugal van start gaat.

Live op tv bij Sporza

Hoe laat begint de live tv-uitzending bij Sporza? En op welke zender van de VRT vindt die live-uitzending van de wedstrijd tussen Marokko en Portugal plaats? De live tv-uitzending is te zien op de Vlaamse publieke zender één. De voorbeschouwing begint omstreeks 13u35 (na het VRT één uur journaal) en de wedstrijd begint, zoals hierboven gemeld, om 14u00.

Volgende wedstrijd van Marokko

De derde en laatste poulewedstrijd die Marokko speelt op het WK voetbal is de match Marokko-Spanje (25 juni). Deze wedstrijd van de 'Leeuwen van de Atlas' wordt eveneens live op tv uitgezonden door Sporza en de NOS.

Livestream Marokko-Portugal

Livestream Nederland (NOS) van Marokko-Portugal

Diverse omroepen zenden de match Marokko-Portugal op 20 juni 2018 ook online live uit via een livestream. Met zo'n livestream kan men de wedstrijd Marokko-Portugal op een computer of smartphone bekijken. Ook het Nederlandse NOS Studio Sport zendt Marokko-Portugal via de livestream uit. Hun livestream is wel 'geo-restricted'. De livestream van NOS mag men daardoor dus alleen in Nederland bekijken. (Voor andere landen is deze stream van Marokko-Portugal officieel geblokkeerd, 'geo-blocked'.) De livestream van NOS Studio Sport voor Marokko-Portugal is op de wedstrijddag te vinden op de website van de NOS. Daarnaast kan men deze stream ook live bekijken op de NOS-app. Ook alle overige wedstrijden van het WK voetbal 2018 zijn in Nederland per livestream bij de NOS te bekijken. Elke WK-livestream van NOS Studio Sport is geheel gratis.

Livestream België (Sporza) van Marokko-Portugal

Er is ook een officiële Vlaamse livestream van Marokko-Portugal. Deze livestream wordt beschikbaar gesteld door Sporza (VRT), wat dus eveneens de publieke omroep is die deze match ook live op tv uitzendt. De Sporza is ook geheel gratis. Hierbij geldt overigens echter wel weer dat de stream 'geo-restricted' is: via de livestream van Sporza mag men officieel alleen in België naar deze WK-match kijken. De livestream van Sporza is op woensdag 20 juni op hun website te vinden. De livestream van Marokko-Portugal bevindt zich dan in de categorie 'matches'.

Op diverse manieren staat op de middag van 20 juni 2018 op de website van Sporza aangegeven hoe men naar deze livestream kan gaan. Zo kan men de livestream onder meer vinden via de hoofdpagina van de site van Sporza. Ook kan men de livestream van Marokko-Portugal vinden via het submenu 'Nu Live'. Daarnaast is deze livestream van de wedstrijd tussen Marokko en Portugal ook te vinden in de 'special' over het WK 2018 op de site van Sporza. De livestream van Marokko-Portugal begint bij Sporza tegelijk met de live-uitzending op tv. Net als de NOS zendt ook Sporza alle wedstrijden van het WK voetbal 2018 online per livestream uit. Ook de volgende wedstrijd van de Marokkanen, Marokko-Spanje (25 juni), is dus weer per livestream bij Sporza en de NOS te zien. En net als bij de NOS, is ook bij Sporza elke livestream van dit WK voetbal geheel gratis.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK voetbal 2018: Marokko-Iran, live op tv en livestreamWK voetbal 2018: Marokko-Iran, live op tv en livestreamOp vrijdag 15 juni 2018 wordt de interland Marokko-Iran gespeeld. Dit is voor beide teams de eerste wedstrijd op het WK…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
Voetbal 2020: Nederland-Griekenland, live tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Griekenland, live tv en livestreamOp donderdag 28 mei 2020 zou Nederland een interland spelen tegen Griekenland. De interland zou plaatsvinden in Enschede…
WK voetbal 2018: Frankrijk-Uruguay live op tv en livestreamWK voetbal 2018: Frankrijk-Uruguay live op tv en livestreamOp vrijdag 6 juli 2018 wordt 's middags de eerste kwartfinale gespeeld van het wereldkampioenschap voetbal 2018. Deze kw…

WK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenWK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenDe veertiende editie van het wereldkampioenschap hockey wordt gehouden van 21 juli 2018 tot en met 5 augustus 2018. Het…
FIFA WK voetbal voor clubs 2019, live op tv en livestreamFIFA WK voetbal voor clubs 2019, live op tv en livestreamVan 11 tot en met 21 december 2019 wordt de FIFA Club World Cup gehouden. Dit WK voor clubteams vindt plaats in Qatar. D…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Marokkaans_voetbalelftal
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Morocco_national_football_team
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Portuguese_national_Football_team
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2018_FIFA_World_Cup
  • http://www.fifa.com/worldcup/

Reageer op het artikel "WK voetbal 2018: Marokko-Portugal, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 20-06-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!