InfoNu.nl > Sport > Kampioenschappen > WK voetbal 2018: Marokko-Portugal

WK voetbal 2018: Marokko-Portugal

WK voetbal 2018: Marokko-Portugal Op woensdag 20 juni 2018 vindt de wedstrijd Marokko-Portugal plaats. Deze match wordt gespeeld in de Russische hoofdstad Moskou. De interland Marokko-Portugal is voor deze teams de tweede match in groepsfase van de wereldkampioenschappen voetbal 2018. Marokko-Portugal wordt live op tv uitgezonden door diverse omroepen, waaronder Sporza en de NOS. Ook is de interland Marokko-Portugal via een livestream op het internet te volgen.

WK voetbal 2018

De wereldkampioenschappen voetbal worden in 2018 gehouden in Rusland. Marokko en Portugal zijn bij de eerste ronde van dit WK voetbal ingedeeld in groep B. De twee andere landen in deze poule zijn Iran en Spanje. De finale van het wereldkampioenschap voetbal 2018 wordt gehouden op zondag 15 juli 2018.

Marokko

De bijnaam van het Marokkaanse voetbalelftal is 'de Leeuwen van de Atlas'. Het team neemt in 2018 voor de vijfde keer deel aan het wereldkampioenschap voetbal. Het succesvolste WK van Marokko was in 1986. De Marokkanen wonnen toen in de eerste ronde hun poule. Vervolgens werden de 'Leeuwen van de Atlas' echter in de achtste finale uitgeschakeld door West-Duitsland, dat won via een doelpunt dat Lothar Matheus in de 87e minuut scoorde. Marokko nam ook in 1970, 1994 en 1998 deel aan het WK voetbal. Bij die deelnames werden ze reeds in de eerste ronde uitgeschakeld.

Marokko: kwalificatie voor het WK voetbal

Voor het Marokkaanse voetbalelftal begon de kwalificatiecyclus richting het WK voetbal 2018 in november 2015. De Marokkanen speelden toen twee wedstrijden tegen Equatoriaal-Guinea in de voorronde van het kwalificatietoernooi. De Marokkanen wonnen thuis met 2-0. De uitwedstrijd verloren ze met 0-1. De eindstand was dus 2-1 in het voordeel van het Marokkaanse team en zo plaatsten zij zich voor de poulefase van de Afrikaanse kwalificatiecyclus voor het WK 2018.

In die groepsfase zat Marokko in Poule C, samen met Ivoorkust, Gabon en Mali. Tijdens die poulefase wonnen Marokkanen drie wedstrijden en speelden drie keer gelijk. Ze leden niet één nederlaag. Sterker nog: ze kregen tijdens de poulefase niet één tegendoelpunt. De laatste kwalificatiewedstrijd was op 11 november 2017. De 'Leeuwen van de Atlas' wonnen met 0-2 van Ivoorkust. Marokko werd met 12 punten de groepswinnaar en plaatste zich zo voor het WK voetbal 2018 in Rusland.

Portugal

Het Portugese nationale voetbalteam bestaat sinds 1921. Dat jaar speelden de Portugezen in Madrid hun eerste officiële interland. De tegenstander was Spanje. De wedstrijd eindigde in 3-3. In 1966 kwalificeerde Portugal zich voor het eerst voor een WK voetbal. Onder leiding van hun legendarisch ster Eusebio speelde Portugal een zeer succesvol toernooi. Het debuterende Portugese team haalde de halve finale. Daarin werden ze uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Engeland. Portugal werd uiteindelijk derde op dat WK voetbal. Een ander succesvol WK van Portugal vond plaats in 2006. De Portugezen eindigden toen als vierde.

Portugal presteerde ook meermaals sterk op het EK voetbal. In 2016 pakten ze de Europese titel. In 2004 waren ze de verliezende finalisten. Ze verloren de halve finales in 1984, 2000 en 2012. Grote sterren uit de historie van het Portugese nationale elftal zijn onder meer Eusebio, Luis Figo en Cristiano Ronaldo.

Voorbeschouwing: Marokko-Portugal

Bij de wedstrijd tussen Marokko en Portugal is in theorie duidelijk Portugal de favoriet voor de overwinning. Portugal is de regerende Europees kampioen. Het team behoort tot de mondiale top en heeft in haar gelederen ook één van de beste spelers ter wereld: Cristiano Ronaldo. Daar tegenover staat echter wel dat Marokko in de aanloop naar het WK voetbal 2018 heeft aangetoond dat het een zeer stug team heeft; het blijkt vaak erg moeilijk te zijn om tegen Marokko te scoren. In al haar kwalificatiewedstrijden kreeg Marokko niet één doelpunt tegen. Hierdoor moet Marokko zeker niet kansloos geacht worden in deze match.

Statistieken Marokko-Portugal

Met welke opstellingen gaan beide teams van start? Voorafgaand aan deze interland worden hier de opstellingen van Marokko en Portugal geplaatst. Na afloop van deze wedstrijden worden hier ook de statistieken en de uitslag van deze poulewedstrijd van het WK voetbal gemeld (wat is de uitslag, wie hebben in deze wedstrijd de doelpunten gemaakt, welke spelers hebben kaarten gekregen, welke wissels hebben er plaatsgevonden, hoeveel toeschouwers waren er bij deze match, enzovoort).

Live: Tv en livestream

De match Marokko-Portugal is mondiaal te bekijken op veel verschillende tv-zenders. In Vlaanderen zendt Sporza deze interland live uit. In Nederland is deze wedstrijd te zien bij NOS Studio Sport. Als de programmering van deze omroepen bekend is (hoe laat begint de uitzending van deze wedstrijd en op welke zender vindt die plaats?) dan wordt dat hier geplaatst. Sporza en NOS Studio Sport zenden deze match ook online live uit via een livestream. Zowel bij de NOS als bij Sporza geldt echter wel dat hun livestream 'geo-restricted' is. De livestream van Sporza is dus alleen in België te bekijken die van de NOS alleen in Nederland.
© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Marokko op het WK voetbal 2018Marokko op het WK voetbal 2018Het Marokkaanse nationale team heeft zich geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal 2018, dat plaatsvindt in Ruslan…
WK voetbal 2018 - live op tv en livestreamWK voetbal 2018 - live op tv en livestreamHet WK voetbal 2018 vindt plaats in Rusland. De Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport) en de Vlaamse publiek…
Play-offs kwalificatie WK 2018: Zweden - Italië, live op tvPlay-offs kwalificatie WK 2018: Zweden - Italië, live op tvIn november 2017 staan de nationale teams van Zweden en Italië tegenover elkaar in het kader van de play-offs van de kwa…
Vrouwenvoetbal 2018: Nederland - Noord-Ierland, live op tvVrouwenvoetbal 2018: Nederland - Noord-Ierland, live op tvOp vrijdag 6 april 2018 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. De…
WK voetbal 1986Mexico is in 1986 voor de 2e keer het gastland voor het organiseren van deze keer het 13e Wereld Kampioenschap voetbal.…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Marokkaans_voetbalelftal
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Morocco_national_football_team
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Portuguese_national_Football_team
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2018_FIFA_World_Cup
  • http://www.fifa.com/worldcup/

Reageer op het artikel "WK voetbal 2018: Marokko-Portugal"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Gepubliceerd: 04-12-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!