InfoNu.nl > Sport > Kampioenschappen > WK voetbal 2018: Marokko-Spanje, live op tv en livestream

WK voetbal 2018: Marokko-Spanje, live op tv en livestream

WK voetbal 2018: Marokko-Spanje, live op tv en livestream Op maandag 25 juni 2018 wordt op het WK voetbal de wedstrijd Marokko-Spanje gespeeld. Dit is voor beide ploegen de derde en laatste wedstrijd in de groepsfase (eerste ronde). De interland Marokko-Spanje wordt gespeeld in de stad Kaliningrad. De wedstrijd tussen Marokko en Spanje is live op tv te zien bij onder meer Sporza en NOS Studio Sport. Daarnaast is Marokko-Spanje ook online via een livestream te bekijken.

WK voetbal in Rusland

In 2018 vindt het wereldkampioenschap voetbal plaats in Rusland. Bij de eerste ronde van dit WK voetbal 2018 zijn Marokko en Spanje ingedeeld in poule B. De andere teams in deze groep zijn Iran en Portugal. Op zondag 15 juli 2018 wordt de finale van het wereldkampioenschap voetbal gespeeld in de Russische hoofdstad Moskou.

Marokko: de Leeuwen van de Atlas

Afrika Cup

Zestien keer heeft Marokko meegedaan aan de Afrika Cup. Eén keer pakte Marokko de eindzege op dit toernooi: in 1976, toen de Afrika Cup in Ethiopië werd gehouden. In 2004 werd Marokko tweede op de Afrika Cup. In 1980 eindigden ze als derde. In 1986 en 1988 werd Marokko vierde op de Afrika Cup.

WK's en Olympische Spelen

Zes keer deed Marokko mee aan het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen. De succesvolste deelname was in 1972. De Marokkanen haalden toen de tweede ronde, maar werden daarin uitgeschakeld. Uiteindelijk eindigde Marokko op dat Olympisch toernooi als achtste van de zestien deelnemende ploegen.

Marokko neemt in 2018 voor de vijfde keer deel aan het WK voetbal. Hun sterkste deelname was in 1986. De Marokkaanse 'Leeuwen van de Atlas' waren toen het eerste Afrikaanse land dat erin slaagde om in de groepsfase (eerste ronde) de poulewinnaar te worden. Het team werd dat jaar uitgeschakeld in de achtste finale.

Overige toernooien

Op de erelijst van het Marokkaanse nationale voetbalteam staan mooie prestaties op diverse andere internationale toernooien. Twee keer wonnen de Marokkanen bijvoorbeeld het voetbaltoernooi van de Middellandse Zeespelen: in 1983 en 2013. In 1991 wonnen ze brons op dat toernooi. Daarnaast wonnen de 'Leeuwen van de Atlas' de gouden medaille bij de voetbaltoernooien van de Pan Arab Games (1961 en 1976), de Arab Nations Cup (2012), Les Jeux de la Francophonie (2001 en 2017) en de Islamic Solidarity Games (2013).

Spanje

Begintijd: debuut Spanje

Het Spaanse nationale voetbalelftal bestaat sinds 1920. Dat jaar deden de Spanjaarden mee aan het Olympisch voetbaltoernooi. In die periode hoefde men hier nog geen kwalificatiewedstrijden voor te spelen. De allereerste officiële interland van de Spanjaarden was daardoor op 28 augustus 1920 de wedstrijd in de eerste ronde van het Olympisch toernooi tegen Denemarken. De Spanjaarden wonnen met 1-0.

Het debuterende Spaanse team presteerde indrukwekkend tijdens dat toernooi op de Olympische Spelen van 1920. Hoewel men nog helemaal geen internationale ervaring had, behaalden de Spanjaarden dat jaar de zilveren medaille op het Olympisch voetbaltoernooi.

Erelijst Spanje

Spanje is uitgegroeid tot één van 's werelds toonaangevende voetballanden. Lange tijd was Spanje echter duidelijk beter in het clubvoetbal, dan in het interlandvoetbal. Real Madrid werd in de jaren vijftig de beste voetbalclub ter wereld en won vijf keer op rij de Europa Cup I (de voorloper van de Champions League). Het Spaanse nationale elftal was in die tijd minder succesvol. Daar kwam verandering in tijdens het EK voetbal 1964, dat in Spanje plaatsvond. Het thuisland pakte toen de titel. Dat glorieuze EK bleef echter lange tijd een uitzondering: ook in de daaropvolgende halve eeuw was Spanje internationaal duidelijk succesvoller in het clubvoetbal (met Real Madrid en FC Barcelona) dan in het interlandvoetbal.

Ommekeer

De grote ommekeer kwam in het eerste decennium van de 21e eeuw. Het Spaanse nationale team, dat voorheen meestal slechts tot de subtop had behoord, klom nu naar de absolute wereldtop. Er kwam een periode waarin Spanje zelfs jarenlang het allerbeste nationale team ter wereld was. Dat bleek onder meer uit de eindzeges op het EK voetbal 2008, het WK voetbal 2010 en het EK voetbal 2012.

Opstellingen en statistieken Marokko-Spanje (25 juni 2018)

De aftrap van deze wedstrijd was op maandag 25 juni 2018 's avonds om 20u00. De scheidsrechter was Irmatov (Oezbekistan). Er waren 33.973 toeschouwers.

Opstelling Marokko (en wissels)

Mohand, Dirar, Da Costa, Saïss, Hakimi, Nordin Amrabat, El Ahmadi, Belhanda (Fajr/63), Boussoufa, Ziyech (Bouhaddouz/85) en Boutaïb (En-Nesyri/72).

Opstelling Spanje (en wissels)

De Gea, Carvajal, Piqué, Ramos, Alba, Thiago (Asensio/74), Busquets, Iniesta, D. Silva (Rodrigo/84), Costa (Aspas/74) en Isco.

Uitslag Marokko-Spanje: 2-2

  • Doelpunten Marokko: Boutaïb (14e minuut) en En-Nesyri (81e)
  • Doelpunten Spanje: Isco (19e) en Aspas (91e)

Gele kaarten

  • Marokko: El Ahmadi, Nordin Amrabat, Da Costa, Boussoufa, Mohand en Hakimi.
  • Spanje: geen

Marokko-Spanje live op tv

Op maandag 25 juni 2018 is de wedstrijd Marokko-Spanje ook live op tv en per livestream te zien bij een groot aantal omroepen. Daaronder zijn het Nederlandse NOS en het Vlaamse Sporza (VRT). Op die avond van 25 juni 2018 zenden zij tegelijkertijd beide wedstrijden in poule E live uit: naast Marokko-Spanje is dat ook Portugal-Iran.

Live op tv bij de NOS op de zender NPO3 (Nederland 3)

Door de Nederlandse publieke omroep wordt de wedstrijd tussen Marokko en Spanje live uitgezonden op de zender NPO 3 (Nederland 3). Dit in tegenstelling tot eerdere berichten, waarin gemeld werd dat deze wedstrijd op Nederland 1 uitgezonden zou worden.

Om 19u15 begint op Nederland 1 wel het programma Studio Rusland, waarin men onder meer voorbeschouwt op de wedstrijden die deze avond worden gespeeld, waaronder dus ook Spanje-Marokko. Vervolgens moet men echter voor de wedstrijd Spanje-Marokko om 19u50 naar de zender Nederland 3 (NPO3) schakelen, waar die wedstrijd live wordt uitgezonden (de aftrap van Marokko-Spanje is om 20u00). Tegelijkertijd zendt NOS Studio Sport op de zender NPO1 (Nederland 1) live de wedstrijd Iran-Portugal uit.

Live op tv bij Sporza

De wedstrijd Spanje-Marokko wordt door de Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) uitgezonden op de zender één. De voorbeschouwing begint op die zender om 19u40. De aftrap van Spanje-Marokko is om 20u00. Tegelijkertijd zendt Sporza op de zender Ketnet de wedstrijd Portugal-Iran live uit.

Livestream Marokko-Spanje

Livestream NOS voor Marokko-Spanje

Ook is de WK-wedstrijd Marokko-Spanje te zien via een livestream. Met zo'n livestream kan men op het internet via een smartphone of computer naar Marokko-Spanje kijken. In Nederland biedt de NOS zo'n gratis livestream aan van Marokko-Spanje. Bij alle WK-wedstrijden, dus ook bij deze match, is de livestream overigens wel 'geo-restricted'. Dit houdt in dat de officiële livestream van de NOS bij het WK voetbal 2018 niet buiten Nederland mag worden bekeken. Dat komt doordat de NOS alleen de online uitzendrechten heeft om in Nederland die livestream te verzorgen. De livestream van Spanje-Marokko bevindt zich op de avond van maandag 25 juni op website van de NOS; ook kan men deze stream via de NOS-app bekijken. De livestream van de NOS begint tegelijk met de live tv-uitzending. Dit houdt in dat men per livestream niet alleen de wedstrijd, maar ook de voorbeschouwing op Marokko-Spanje live online kan bekijken.

Livestream Sporza voor Marokko-Spanje

Ook Sporza (VRT) verzorgt een livestream van Marokko-Spanje, waarmee men deze WK-match dus op het internet kan bekijken. Deze livestream van de Vlaamse publieke omroep is geheel gratis, net als de stream van de Nederlandse publieke omroep. Net als de livestream van de NOS is echter ook bij het Vlaamse Sporza elke stream van dit WK voetbal 'geo-restricted'. In het geval van Sporza houdt dit in dat men deze livestream van Spanje-Marokko niet buiten België mag bekijken. Voor alle andere landen zijn de WK-livestreams van Sporza 'geo-blocked' (geblokkeerd). De livestream van Sporza bevindt zich op maandag 25 juni op de website van deze Vlaamse publieke omroep. Men kan op die avond deze livestream op meerdere manieren op die site bereiken, waaronder via het menu 'nu live'. Op de hoofdpagina van de site van Sporza staat echter op die avond ook een duidelijke link aangegeven, waarmee men naar de livestream van Marokko-Spanje kan gaan.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK voetbal 2018: Marokko-Portugal, live op tv en livestreamWK voetbal 2018: Marokko-Portugal, live op tv en livestreamOp woensdag 20 juni 2018 vindt de wedstrijd Marokko-Portugal plaats. De match wordt gespeeld in de Russische hoofdstad M…
WK voetbal 2018: Marokko-Iran, live op tv en livestreamWK voetbal 2018: Marokko-Iran, live op tv en livestreamOp vrijdag 15 juni 2018 wordt de interland Marokko-Iran gespeeld. Dit is voor beide teams de eerste wedstrijd op het WK…
WK voetbal 2018: België-Brazilië, live op tv en livestreamWK voetbal 2018: België-Brazilië, live op tv en livestreamOp vrijdag 6 juli 2018 vindt op het wereldkampioenschap voetbal de kwartfinale plaats tussen België en Brazilië. Deze ma…
WK voetbal 2018: Frankrijk-Uruguay live op tv en livestreamWK voetbal 2018: Frankrijk-Uruguay live op tv en livestreamOp vrijdag 6 juli 2018 wordt 's middags de eerste kwartfinale gespeeld van het wereldkampioenschap voetbal 2018. Deze kw…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Marokkaans_voetbalelftal
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Morocco_national_football_team
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2018_FIFA_World_Cup
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Spain_national_football_team
  • http://www.fifa.com/worldcup/

Reageer op het artikel "WK voetbal 2018: Marokko-Spanje, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 25-06-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!