Veldrit: Ambiancecross Dendermonde 2020 live tv & livestream

Veldrit: Ambiancecross Dendermonde 2020 live tv & livestream Op zondag 27 december 2020 wordt de 'Charles Ambiancecross' verreden. Het parcours van deze veldrit bevindt zich in Dendermonde. De wedstrijd is in 2020 een onderdeel van de UCI Wereldbeker Veldrijden. Op de startlijst van de Ambiancecross staan veel grote namen uit de wereld van het veldrijden. De Ambiancecross Dendermonde wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze Oost-Vlaamse cyclocross online via een livestream bekijken.

Nieuwe locatie en nieuwe datum

Oorspronkelijk zou deze veldrit op 6 december 2020 verreden worden in Wachtebeke, op domein Puyenbroeck. Omdat dit terrein echter in 2020, in tegenstelling tot de voorgaande jaren, niet gratis beschikbaar was, heeft men besloten om de cross te verhuizen naar een andere locatie, namelijk de stad Dendermonde. Vanwege een reeks wijzigingen op de veldritkalender (als gevolg van de coronacrisis) kreeg de Ambiancecross vervolgens ook nog een nieuwe datum: de wedstrijd wordt op 27 december 2020 verreden.

Organisatie

De Ambiancecross Dendermonde wordt georganiseerd door Jurgen Mettepenningen. Hij is in de wereld van het veldrijden al jaren bekend, onder meer als manager van het team Marlux. In het verleden was hij ook de organisator van de ‘Bollekescross Hamme-Zogge’. Het bedrijf Charles is de hoofdsponsor van de Ambiancross. Dit bedrijf is in de wielerwereld onder meer ook bekend van de veldritploeg Charles en als co-sponsor van diverse wegploegen.

Wereldbeker Veldrijden 2020-2021

Bij de eerste edities van deze veldrit was de Ambiancecross een 'losse cross', waar wel punten te verdienen waren voor de UCI Wereldranglijst Veldrijden, maar die geen onderdeel was van één van de drie grote klassementen (World Cup, Superprestige of DVV). Met ingang van 2020 is deze veldrit echter wel een onderdeel van de UCI World Cup Cyclocross (Wereldbeker Veldrijden).

Programma (onder voorbehoud) Ambiancecross Dendermonde 2020

 • 10u00: Junioren
 • 11u20: Beloften (U23)
 • 13u30: Dames Elite
 • 15u00: Heren Elite (profs)

Deelnemers: startlijst veldrit Dendermonde

Welke deelnemers staan op de startlijst van deze Cyclocross Dendermonde? Omdat het een wereldbekerveldrit is, hebben de renners uit de top 50 van de wereldranglijst startrecht. Prominente namen op de voorlopige deelnemerslijst van de wedstrijd voor heren elite (profs) zijn onder meer Toon Aerts, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Gianni Vermeersch en Tim Merlier. Als de selecties van Nederland en België bekend zijn, worden die hier gemeld. Hieronder vindt u t.z.t. de startlijst met rugnummers van de wedstrijd van de heren elite.

Live op tv: Ambiancecross Dendermonde 2020 (27 december)

Op welke zender live?

De Ambiancecross Dendermonde wordt in 2020 live op tv uitgezonden door de Vlaamse publieke omroep Sporza (VRT). De live tv-uitzending van deze Oost-Vlaamse veldrit vindt op zondag 27 december plaats op de zender VRT één. De commentator bij de live tv-uitzending van deze Oost-Vlaamse cyclocross is Michel Wuyts. Zijn co-commentator bij deze cross is de ex-wereldkampioen veldrijden Paul Herygers.

Hoe laat begint de live tv-uitzending?

De live tv-uitzending van de Ambiancecross Dendermonde 2020 begint om circa 13u30, na afloop van het één uur journaal. De start van de dameswedstrijd is aan het begin van de live-uitzeing.. De start van de herenwedstrijd bij deze veldrit is om 15u00.

Telenet, Eurosport en NPO

Ook onder meer Telenet, Eurosport en de NPO (NOS) hebben de uitzendrechten van deze cross. Zodra er meer info bekend is over hun uitzendingen, dan wordt dat hier gemeld.

Livestream veldrit Dendermonde op 27 december 2020

Livestream Sporza

De Charles Ambiancecross Dendermonde 2020 wordt online uitgezonden via een livestream. De officiële livestream van de Cyclocross Dendermonde wordt beschikbaar gesteld door Sporza (VRT). Dit is een gratis livestream. Met die livestream kan men deze Vlaamse veldrit dus op een computer of smartphone bekijken. Deze gratis livestream van de Charles Ambiancecross Dendermonde 2020 is echter wel geo-restricted. Dat houdt in deze men deze livestream van deze Dendermondense cross officieel alleen mag bekijken in België. Voor kijkers vanuit andere landen (zoals Nederland) is deze livestream van de Cyclocross van Dendermonde geo-blocked (geblokkeerd).

De livestream van de Ambiancecross Dendermonde is op de middag van 27 december te vinden op de website van Sporza. Men vindt deze stream daar onder meer via de rubriek 'nu live'. Ook kan men hem vinden via de rubriek 'wielrennen'. Die gratis livestream van deze veldrit begint tegelijk met de live tv-uitzending. Op de livestream kan men om 13u30 de dameswedstrijd zien en om 15u00 de herenwedstrijd.

Livestream Go App (EU)

Het is ook mogelijk om deze cross per livestream te bekijken op de Go App (online tv). Via die app kan men per livestream naar tv-uitzendingen kijken. Dit is een dienst voor klanten van digitale tv bij Ziggo. Via die app kan men ook per livestream naar VRT één kijken. Zo kan men dus alsnog geheel legaal per livestream de live-uitzending van Sporza buiten België bekijken. De livestream op deze app is in de hele EU te bekijken.

Livestream iTV-app

Het is ook mogelijk om deze Ambiancecross per livestream te bekijken op de iTV-app. Dit is een dienst waarmee klanten van KPN per livestream tv kunnen kijken. Deze app biedt ongeveer dezelfde mogelijkheden als de Ziggo Go App voor mensen die via een stream naar tv willen kijken. Ook op die app van KPN kan men dus in de hele EU naar deze livestream kijken.

Eurosport, Telenet en NPO

Er wordt waarschijnlijk ook een livestream aangeboden door Eurosport, Telenet en de NPO. Zodra er definitieve info is over hun livestreams, dan wordt die informatie hier gemeld.

Livestream FloBikes?

Veel Vlaamse veldritten worden anno 2020 ook uitgezonden via een livestream van het Canadese bedrijf FloBikes. Wordt de Cyclocross Dendermonde 2020 ook via zo'n livestream van FloBikes uitgezonden? Ja, zij bieden wel een livestream aan, maar die is officieel niet in Nederland en Blegië te bekijken.

Voorgaande editie: uitslag Cyclocross Wachtebeke 2019

 1. Mathieu van der Poel (Ned) in 58:20
 2. Tim Merlier (Bel) op 13 sec.
 3. Quinten Hermans (Bel) op 22 sec.
 4. Thomas Pidcock (UK) op 43 sec.
 5. Diether Sweeck (Bel) op 55 sec.
 6. Toon Aerts (Bel) op 01:09
 7. Jim Aernouts (Bel) op 01:11
 8. Felipe Orts (Spa) op 01:29
 9. Michael Vanthourenhout (Bel) op 01:42
 10. Daan Soete (Bel) op 01:43

Lees verder

© 2012 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamVeldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 28 november 2020 wordt de tweede editie verreden van de Caps Urban Cross Kortrijk. Deze West-Vlaamse veldrit…
Brussels Universities Cyclocross 2021, live tv en livestreamBrussels Universities Cyclocross 2021, live tv en livestreamOp zondag 14 februari 2021 wordt de Brussels Universities Cyclocross verreden. Dit is de derde editie van deze veldrit.…
Veldrit: Jaarmarktcross Niel live op tv en livestreamVeldrit: Jaarmarktcross Niel live op tv en livestreamDe Jaarmarktcross van Niel (België) wordt jaarlijks verreden op 11 november. Deze veldrit van Niel wordt live op tv uitg…
Veldrijden: EKZ Cross Tour via een livestreamVeldrijden: EKZ Cross Tour via een livestreamIn Zwitserland wordt elke winter een reeks mooi veldritten georganiseerd voor heren elite (profs) en dames elite. De naa…

Rennen: waarom doen we het?Rennen: waarom doen we het?Rennen en hardlopen, wij mensen zijn ervoor gemaakt. Maar waarom doen we het? Wat is het verschil tussen rennen, hardlop…
Paardensport tripalonPaardensport tripalonDrie onderdelen samengevoegd in 1 wedstrijd, hierdoor lijkt een tripalon gelijk te zijn aan een gewone sgw. Toch is dat…
Bronnen en referenties
 • http://www.cyclocrosshammezogge.be/index.php
 • http://www.hln.be/hln/nl/2884/Veldrijden/article/detail/1347554/2011/11/13/Uitslagenbord-na-SP-veldrit-in-Hamme-Zogge.dhtml
 • http://nl.wikipedia.org

Reageer op het artikel "Veldrit: Ambiancecross Dendermonde 2020 live tv & livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 15-10-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!