InfoNu.nl > Sport > Overige sport > World Series of Darts 2014 - programma en speelschema

World Series of Darts 2014 - programma en speelschema

World Series of Darts 2014 - programma en speelschema De World Series of Darts 2014 is een reeks van drie evenementen die georganiseerd wordt door de dartsbond PDC. Deze reeks bestaat uit één toernooi dat eind mei 2014 plaatsvindt in Dubai en twee toernooien die in augustus gespeeld worden in Australië, namelijk in Perth en Sydney. Hoe ziet het speelschema van deze toernooien eruit? Wie zijn de deelnemers aan deze evenementen? Welke omroepen zenden de World Series of Darts 2014 live op tv uit?

Programma World Series of Darts 2014

Dubai Duty Free Darts Masters

Het eerste evenement van de World Series of Darts 2014 is de Dubai Duty Free Darts Masters. Dit toernooi wordt op donderdag 29 mei en vrijdag 30 mei 2014 gespeeld in het DUbai Tennis Stadium. De kwartfinales worden op vrijdag gespeeld, de halve finales en de finale op zaterdag. De kwartfinales gaan over 'the best of 19 legs', de halve finales en de finale gaan over 'the best of 21 legs'.

Singapore Darts Masters

Het tweede toernooi van de World Series 2014 heet de Singapore Darts Masters en wordt gespeeld op 15 en 16 augustus.

Perth Darts Masters

Het derde toernooi van deze wedstrijdserie is de Perth Darts Masters. Deze worden gespeeld van vrijdag 22 augustus tot en met zondag 24 augustus 2014. Het toernooi vindt plaats in het Challenge Stadium.

Sydney Darts Masters

Het vierde en afsluitende toernooi van de World Series of Darts 2014 vindt plaats van donderdag 28 augustus tot en met zaterdag 30 augustus 2014 plaats en heet: the Sydney Darts Masters.

PDC World Series

De World Series worden georganiseerd door de darbond PDC, die onder meer ook het Ladbrokes WK Darts organiseert (niet te verwarren met het Lakeside WK Darts van de BDO). De PDC, die in de jaren negentig opgericht werd door topprofdarters zoals Eric Bristow en Phil Taylor, is heden ten dage de belangrijkste profbond in de dartwereld. De PDC World Series zijn met name bedoeld om het profdarten extra te promoten in gebieden buiten Europa, waar het darten al behoorlijk populair is. (Meestal vinden de belangrijkste dartevenementen immers plaats in Europa.)

Deelnemers

Aan de toernooien van de World Series of Darts doen de beste darters van de PDC-wereldranglijst mee. Hieronder vindt u de acht spelers die zullen deelnemen aan het toernooi in Dubai.

Deelnemers Dubai:

 • Michael van Gerwen (Ned)
 • Adrian Lewis
 • Phil Taylor
 • Simon Whitlock
 • Dave Chisnall
 • Peter Wright
 • James Wade
 • Raymond van Barneveld (Ned)

Favorieten

De twee Nederlandse finalisten van de Premier League of Darts, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, behoren ook tot de belangrijke kanshebbers voor de zeges in de World Series-evenementen. Hun belangrijkste concurrenten zijn waarschijnlijk Phil Taylor en Adrian Lewis.

Speelschema, uitslagen

Hieronder vindt u de loting van de eerste ronde van het evenement in Dubai. (Die eerste ronde wordt gespeeld op donderdag 29 mei 2014.)

Eerste ronde (kwartfinales) Dubai:

 • Adrian Lewis - Raymond van Barneveld (Ned) 10-5
 • Simon Whitlock - Dave Chisnall 8-10
 • Phil Taylor - Peter Wright 5-10
 • Michael van Gerwen (Ned) - James Wade 10-9

Halve finales Dubai:

 • Van Gerwen (Ned) - Lewis 11-7
 • Wright - Chisnall 11-8

Finale Dubai:

 • Van Gerwen (Ned) - Wright 11-7

Live op tv

Het World Series of Darts-evenement in Dubai wordt live uitgezonden door Sky Sports, Dubai Sports TV, OSN, Fox Sports Australia en Sky New Zealand. Ook zal het normaal gesproken live te volgen zijn op de website van de PDC. Daarnaast zal in Nederland RTL7 een uitzending besteden aan dit evenement, al zal dit geen live-uitzending zijn: samenvattingen van de wedstrijden van dit toernooi zijn op vrijdag 30 mei op RTL7 te zien vanaf 23u10. De World Series-evenementen in Singapore en Sydney zullen ook uitgezonden worden door RTL7. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ook het toernooi in Perth op RTL7 uitgezonden zou worden, doch die uitzending moest geannuleerd worden, toen bleek dat de organisatie geen beelden beschikbaar stelde aan RTL7. Meer informatie over live darts op tv vindt u in het artikel over Live Darts op RTL7.

Voorgaande editie

In 2013 vond de eerste editie plaats van Dubai Duty Free Darts Masters. Opvallend hieraan was, dat het in de open lucht werd gespeeld (in het Tennis Centre van Dubai). De Nederlander Michael van Gerwen won de eerste editie van dit toernooi, door in de finale zijn landgenoot Raymond van Barneveld te verslaan met 11-7. Het totale prijzengeld van dit toernooi was 250.000 dollar. Winnaar Van Gerwen kreeg hiervan 65.000 dollar, Van Barneveld ontving als verliezend finalist 40.000 dollar.
De Sydney Darts Masters werd eveneens in 2013 voor het eerst georganiseerd. Dit toernooi werd gewonnen door Phil Taylor. Deze Engelsman versloeg in de finale de Nederlander Michael van Gerwen met 10-3. Het totale prijzengeld van dit Australische toernooi was 73.000 pond. Taylor kreeg als winnaar daarvan 20.000 pond.
© 2014 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Dubai Darts Masters 2017 - PDC World Series of DartsDubai Darts Masters 2017 - PDC World Series of DartsOp woensdag 24 mei en donderdag 25 mei 2017 wordt de vijfde editie gehouden van de Dubai Duty Free Darts Masters. Dit is…
Perth Darts Masters 2014 PDC World Series of DartsPerth Darts Masters 2014 PDC World Series of DartsVan vrijdag 22 augustus tot en met zondag 24 augustus worden in Perth (Australië) de Perth Darts Masters gehouden. Dit i…
Singapore Darts Masters 2014 - World Series of DartsSingapore Darts Masters 2014 - World Series of DartsOp vrijdag 15 augustus en zaterdag 16 augustus 2014 worden de Singapore Darts Masters gehouden. Dit toernooi is een onde…
Darts live op tv in 2016: kalender en uitzendschema van RTL7Darts live op tv in 2016: kalender en uitzendschema van RTL7In 2016 wordt er weer veel darts live op tv uitgezonden door RTL7. De meeste grote toernooien van de PDC zijn live op de…
Bronnen en referenties
 • http://www.pdc.tv/world-series-of-darts-events
 • http://dartinfo.nl/
 • http://en.wikipedia.org
 • http://www.rtl.nl/rtl-7-darts-premier-league/#!/317022/nieuws/edfea3a0-9b9e-431f-a2f3-1c3e627d020d-dubai-darts-masters-vrijdag-op-rtl7/

Reageer op het artikel "World Series of Darts 2014 - programma en speelschema"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 05-10-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!