InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Tour de France 2014: live op tv, tv-programma's en tijden

Tour de France 2014: live op tv, tv-programma's en tijden

Tour de France 2014: live op tv, tv-programma's en tijden De Tour de France 2014 is op tv goed te volgen. De etappes zijn zowel in Nederland als België iedere dag live op tv. Daarnaast zijn er verschillende tv-programma's met elk eigen uitzendtijden. Er zijn talkshows over de Tour de France op zowel de Nederlandse als Belgische televisie te zien.

Tour de France 2014 live op tv

De Tour de France zal live op tv worden uitgezonden in Nederland op Nederland 1 door de NOS. In België zal de Tour de France 2014 worden uitgezonden door Sporza op Een. De Tour de France is in Nederland en België tevens live op televisie te zien op Eurosport.

Tour de France 2014 live op de radio

In Nederland zal de Tour 2014 dagelijks op de radio te volgen zijn tijdens Radio Tour de France op Radio 1. Dit kan van 14.00 tot 18.00 uur.
In België zal de Tour 2014 dagelijks op de radio te volgen zijn tijdens de radio-uitzendingen op Radio 1.

Tour de France 2014 talkshows en praatprogramma's

Rond de Tour de France 2014 zijn er verschillende talkshows:
  • De Avondetappe bij de NOS
  • Tour du Jour bij RTL7
  • Vive le Vélo in België op Een

De Avondetappe bij de de NOS

Vanaf zaterdag vijf juli zal Mart Smeets drie weken lang gasten uit de wielerwereld ontvangen in het programma de Avondetappe.
Tijdens de avondetappe zal iedere dag aan tafel nagepraat worden over de etappe die op dezelfde dag gereden is tijdens de Tour de France. Daarnaast zullen in de avondetappe interviews met de renners die deelnemen aan de tour en reportages uit het peloton voorbijkomen. Ook zal er een vooruitblik plaatsvinden naar de volgende van de Tour de France.
Er zullen naast Mart Smeets drie vaste gasten aanschuiven aan tafel. De vaste gasten van dit jaar zijn Thijs Zonneveld, Edwin Winkels en Bert Wagendorp. Deze vaste gasten zullen ieder een week aanschuiven.
De eerste week zijn de uitzendtijden van de Avondetappe afwijkend, dit komt door het WK voetbal. De uitzending begint op vijf, acht, negen en twaalf juli al om 20.30 uur. Op dertien juli begint de Avondetappe eenmalig om 19.00 uur. Alle andere uitzendingen beginnen om 22.10 uur. De Avondetappe is drie weken lang te zien op de Nederland 1 en op NOS.nl.

Tour du Jour bij RTL7

Vanaf 2011 wordt het programma Tour du Jour gepresenteerd door Wilfred Genee. Ook dit jaar zal Wilfred Genee wederom de presentatie van Tour du Jour gaan verzorgen. Dit jaar zullen er tijdens iedere uitzending van Tour du Jour twee vaste gasten aan tafel aanschuiven. De vaste gasten van dit jaar zijn Eddy Planckaert en Michael Boogerd. Beide heren hebben meegedaan aan de Tour de France. Uiteraard zal ook Gert Jakobs niet ontbreken. Tour du Jour is drie weken lang te zien op RTL 7 tijdens de Tour de France. De eerste aflevering van Tour du Jour wordt uitgezonden op maandag 14 juli 2014.
Tour du Jour wordt uitgezonden om 20.30 uur. Tour du Jour begint met uitzenden op maandag 14 juli 2014, dit in verband met het WK voetbal en VI Oranje.
De locatie van Tour du Jour 2014 is een tijdelijke locatie op de Mariaplaats in Utrecht.

Vive le Vélo in België op Een

Ook de Belgische publieke omroep Een zal in 2014 weer een dagelijkse talkshow maken rondom de editie van de Tour de France 2014. Bij Vive le Vélo zullen veel gasten uit de wielerwereld weer aanschuiven om de etappes door te nemen van begin tot eind. De presentatie is in handen van Karl Vannieuwkerke.
© 2014 - 2018 Infoq, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Tour de France 2014 en de live uitzendingen op tvDe Tour de France 2014 en de live uitzendingen op tv101ste editie van de Ronde van Frankrijk, of ook wel de Tour de France genoemd, zal van start gaan op zaterdag 5 juli 20…
Route en schema van de Tour de France 2013Route en schema van de Tour de France 2013Op 29 juni start de Tour de France 2013. Dit jaar start de Tour op het Franse eiland Corsica. In dit artikel vindt u een…
Tour de France 2018 live op tv, livestream en talkshowsnieuws uitgelichtTour de France 2018 live op tv, livestream en talkshowsIn de zomer van 2018 is er op tv weer volop aandacht voor de Tour de France. De etappes worden in Nederland en Vlaandere…
Tour de France 2011: de NederlandersAan de Tour de France doen ieder jaar weer meerdere Nederlanders mee. Wie doen er mee in 2011? Wat zijn hun specialiteit…
Tour de France 2015 etappe 1: Proloog Utrecht - UtrechtTour de France 2015 etappe 1: Proloog Utrecht - UtrechtDe 102de editie van de Tour de France (Ronde van Frankrijk) zal worden gehouden van 4 tot en met 26 juli 2015. De start…
Bronnen en referenties
  • NOS.nl
  • Sporza.be

Reageer op het artikel "Tour de France 2014: live op tv, tv-programma's en tijden"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Infoq
Laatste update: 16-07-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!