InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Thuis sporten met The DailyHiit

Thuis sporten met The DailyHiit

Thuis sporten met The DailyHiit Thuis trainen wordt steeds populairder. En dit is niet voor niets, thuis sporten zorgt ervoor dat je veel tijd en kosten kunt besparen ten opzichte van de sportschool. Met The Daily Hiit kun je zelf aan de slag wanneer het je uit komt. The Daily Hiit is een gratis service welke dagelijks een nieuwe interval training voor je klaar heeft staan, waardoor het ook voor jou mogelijk is om in een mum van tijd topfit te zijn.

Thuis sporten

Thuis sporten brengt verschillende voordelen met zich mee ten opzichte van het sporten in een dure sportschool. Zo scheelt het allereerst in de maandelijkse financiële verplichtingen en ben je niet meer afhankelijk van de openingstijden van je sportschool. Je kunt op ieder gewenst moment van de dag aan de slag, in de woonkamer, slaapkamer of zelfs in de achtertuin, dat maakt het sporten een stuk gemakkelijker. Daarbuiten scheelt het ook een heleboel tijd, het is niet meer nodig om te reizen naar de sportschool, al deze tijd kan benut worden voor een sessie thuissporten. Ook heb je geen last meer van de drukte op bepaalde piekmomenten in de sportschool, je kunt lekker je eigen gang gaan.

The DailyHiit

The DailyHiit heeft als doelstelling om te leven. Iedereen die serieus bezig is met fitness weet dat het belangrijk is om actief te bewegen en gezond te eten om je lekker in je vel te laten zitten. The DailyHiit is een online service welke gratis wordt aangeboden en dagelijks met een nieuwe set van oefeningen voor je paraat staat. Hiit staat voor High Intensity Interval Training. Oftewel korte trainingen met intervallen met een zeer hoge intensiteit. Dit type training is de beste manier om vet te verbranden en je lichaam te vormen. De workouts duren dagelijks slechts 12 minuten of minder maar zijn zeer intens, met als doelstelling om het maximale uit jouw lichaam te halen. In de community van The DailyHiit zijn veel gemotiveerde thuissporters aanwezig welke graag ideeën met elkaar delen van bepaalde recepten of oefeningen welke zij toepassen. Gezamenlijk met The DailyHiit en haar community is het ook voor jou mogelijk om jouw fitness doel te kunnen behalen.

Starten met The DailyHiit

Het is heel simpel om zelf aan de slag te gaan. Je kunt al vanuit de woonkamer aan de slag gaan. Als beginnende sporten kun je direct aan de slag zonder enige materialen te hoeven aanschaffen. Al is het natuurlijk wel handig om passende sportschoenen te hebben en een fitness mat. Bij The DailyHiit wordt rekening gehouden met zowel beginnende als gevorderde sporters. Voor de gevorderde sporters wordt wel aangeraden om een aantal verschillende attributen aan te schaffen waarmee je de intensiteit van de trainingen aanzienlijk kunt verhogen.

  • Stap 1: Bezoek de website www.dailyhiiit.com
  • Stap 2: Volg het wekelijkse workout schema
  • Stap 3: Kijk naar de instructievideo's zodat je weet hoe de oefeningen uitgevoerd dienen te worden
  • Stap 4: Ga aan de slag en doe de dagelijkse workout!

Vervolgens is het mogelijk in connectie te blijven met andere gelijkgestemde fitness liefhebbers over de hele wereld die graag thuis sporten. Zorg ervoor dat je nooit meer een training hoeft te missen door je in te schrijven voor de dagelijkse nieuwsbrief met bijbehorende oefeningen.

Meer uit je oefeningen halen

Wanneer je wat meer gevorderd bent en streeft naar maximale resultaten zul je een aantal attributen moeten aanschaffen voor je fitness uitrusting. Het gaat hierbij om kleine investeringen in verhouding tot een duur sportschool abonnement.

Sandbag
Toevoegen van extra gewicht om de oefeningen zwaarder te maken. Gemakkelijk om de sandbag zwaarder of lichter te maken. Brengt geen schade toe aan de vloer zoals halters wel kunnen doen.

Interval Time

Blijf precies op de hoogte wanneer jouw oefening start en eindigt. Je hoeft zelf niet meer te letten op de tijd. Inzicht in je rusttijden, zodat je maximaal resultaat kunt behalen.

Ugi Ball

Een medicine ball om extra weerstand en dynamiek aan de trainingen toe te voegen. Ideaal voor de oefening om je romp (rug, buik en bekken) steviger te maken zoals buikspieroefeningen.

Equalizer

Een perfect trainingsattribuut om je spieren in je armen, borst en rug sterker te maken. Je eigen lichaamsgewicht zorgt voor de weerstand en hierdoor kun je zelf bepalen op welk niveau je wilt trainen.

DailyHiit Nutrition Guide

Voeding bepaald uiteindelijk wat voor resultaten jij zult behalen. The DailyHiit heeft hiervoor een speciaal eBook opgesteld. De basis is het halve werk.

Thuis sporten kent ook een aantal nadelen

Thuis sporten is in veel opzichten ideaal, je hoeft niet je huis uit en kunt op ieder moment van de dag aan de slag. Echter dient er wel rekening mee gehouden te worden dat er ook een aantal nadelige aspecten aan het thuis sporten zijn verbonden. Zo heb je bij het thuissporten geen begeleiding, hierdoor is het mogelijk dat er klachten of blessures kunnen optreden wanneer je de sportactiviteiten niet met de juiste houding uitvoert. Zeker voor beginners is het dus wel belangrijk dat je weet waarmee je bezig bent. Ook kan het zo zijn dat het er niet meer van komt om te gaan sporten, zoals uitstelgedrag en het niet nakomen van ingeplande sporturen door gebrek aan motivatie. Ook is thuissporten minder sociaal als sporten in de sportschool, je hebt geen omgang met andere mensen.

Lees verder

© 2014 - 2019 Anteur, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Fitness thuis: oefeningen met lichaamsgewichtFitness thuis: oefeningen met lichaamsgewichtGeen tijd of geld voor fitness bij de sportschool? Het is helemaal niet nodig om naar de sportschool te gaan om er goed…
HIIT: afvallen met weinig tijdHIIT: afvallen met weinig tijdHet meest gehoorde excuus waarom mensen niet sporten is tijdgebrek. HIIT (Hoge Intensiteit Interval Training) is een met…
Start to Fitness: Begin met fitnessenStart to Fitness: Begin met fitnessenFitnessen is een populaire sport. Je kan er een mooi afgetraind lichaam door krijgen en je kan het in alle weersomstandi…
5 fitnesssoorten, voor thuis of in de sportschool5 fitnesssoorten, voor thuis of in de sportschoolVeel mensen zijn op zoek naar de juiste manier om fijn te kunnen sporten, voor iedereen kan dit iets anders zijn. Afhank…
Bronnen en referenties
  • http://www.dailyhiit.com
  • http://kettlebelloefeningen.eu/thuis-trainen-of-sportschool/
  • http://hoe-krijg-je-een-sixpack.info/de-voor-en-nadelen-van-thuis-trainen/
  • http://www.conditie-opbouwen.nl/thuis-sporten/
  • https://www.salusi.nl/thuisfitness-sportschool-voordelen-nadelen

Reageer op het artikel "Thuis sporten met The DailyHiit"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Anteur
Laatste update: 18-11-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!