Ronde van Vlaanderen 2020 live op tv en livestream

Ronde van Vlaanderen 2020 live op tv en livestream De Ronde van Vlaanderen 2020 zou verreden worden op zondag 5 april, maar kan vanwege het coronavirus op die datum niet plaatsvinden. Op die zondagmiddag wordt er daarentegen wel een 'virtuele' Ronde van Vlaanderen georganiseerd'. Aan de virtuele koers doen diverse wereldtoppers mee. Deze virtuele Ronde van Vlaanderen is live op tv te zien. Ook kan men die virtuele koers op het internet bekijken met een livestream. Men heeft overigens nog de hoop om de 'echte' Ronde van Vlaanderen op een later moment in 2020 alsnog te kunnen laten verrijden.

Coronavirus en de sportwereld

De coronacrisis heeft in 2020 wereldwijd een enorme invloed op de maatschappij en dus ook op de sportwereld. Tot de grote evenementen die in 2020 zouden plaatsvinden en vanwege het coronavirus naar 2021 zijn verplaatst behoren onder meer de Olympische Spelen en het EK voetbal. Diverse andere grote evenementen (waaronder de Giro en dus ook de Ronde van Vlaanderen) houden nog de hoop dat ze later in het seizoen alsnog ingehaald kunnen worden.

Nieuwe datum: 18 oktober

De nieuwe datum van de Ronde van Vlaanderen op de herziene kalender van 2020 is 18 oktober. Zodra definitief zeker is of de klassieker dan door kan gaan, dan wordt het hier gemeld.

Virtuele Ronde van Vlaanderen op tv en livestream: 5 april

'Lockdown-versie Van Vlaanderens Mooiste'

Op de middag van 5 april 2020 zendt men de 'Virtuele Ronde van Vlaanderen 2020' live uit op televisie en via de livestream. Dit virtuele experiment heet officieel 'DeRonde2020 een koers vanuit hun kot'. Het wordt ook wel de 'Lockdown-versie Van Vlaanderens Mooiste' genoemd. Het virtuele evenement wordt georganiseerd door Flanders Classics en Sporza. Aan deze virtuele wielerkoers doen 13 topwielrenners mee. Tot de deelnemers aan de virtuele koers behoren Greg van Avermaet, Wout van Aert en Remco Evenepoel. De Nederlandse troef in deze virtuele koers is Mike Teunissen.

Deelnemers: startlijst virtuele wedstrijd

 • Greg Van Avermaet (België - Team CCC)
 • Remco Evenepoel (België - Deceuninck-QuickStep)
 • Zdenek Stybar (Tsjechië - Deceuninck-QuickStep)
 • Yves Lampaert (België - Deceuninck-QuickStep)
 • Wout van Aert (België - Jumbo-Visma)
 • Mike Teunissen (Nederland - Jumbo-Visma)
 • Alberto Bettiol (Italië - EF Education)
 • Jasper Stuyven (België - Trek-Segafredo)
 • Oliver Naessen (België - AG2R)
 • Thomas De Gendt (België - Lotto Soudal)
 • Tim Wellens (België - Lotto Soudal)
 • Michael Matthews (Australië - Sunweb)
 • Nicholas Roche (Ierland - Sunweb)

Virtuele koers live op tv en livestream

Parcours virtuele wedstrijd

De finale van de koers is voor deze 'Lockdown-versie Van Vlaanderens Mooiste' online nagemaakt door het digitale platform van Bkool. Zo kunnen de deelnemers aan deze virtuele wielerwedstrijd thuis de laatste 32 kilometer van het parcours rijden, waaronder hellingen zoals de Oude Kwaremont en de Paterberg. Het commentaar bij de live-uitzending van deze virtuele koers is van José de Cauwer en Michel Wuyts.

Live tv-uitzending virtuele wedstrijd

De live-uitzending van de virtuele wedstrijd begint op de middag van 5 april 2020 om 15u30 de tv-zender VRT één. Behalve de virtuele wedstrijd zijn er op die middag ook diverse andere interessante dingen voor wielerliefhebbers bij Sporza te zien. Hieronder vindt u het uitzendschema van Sporza voor die zondagmiddag.

Uitzendschema zondag 5 april 2020:

 • 14u35: Sporza Retro, uitzending editie 2017
 • 15u30: Virtuele wedstrijd
 • 16u30: Documentaire over editie 2019

Livestream virtuele Ronde van Vlaanderen 2020

Virtuele koers live online bij Sporza

Ook is deze virtuele wielerwedstrijd via een computer of een smartphone op de middag van zondag 5 april 2020 te volgen via een livestream. De officiële livestream wordt verzorgd door Sporza (VRT).

Alternatief: Stream virtuele wedstrijd via Go App

Eveneens bestaat er de mogelijkheid om de virtuele Ronde van Vlaanderen op 5 april 2020 via een livestream te volgen via een tv-app. Een voorbeeld van zo'n app waarop via een livestream de tv-uitzendingen van Sporza (en dus ook deze virtuele koers) bekeken kunnen worden is de Go App (online tv).

Uitslag Virtuele Ronde van Vlaanderen:

 1. Greg van Avermaet
 2. Oliver Naessen
 3. Nicholas Roche
 4. Thomas de Gendt
 5. Jasper Stuyven

Virtuele sport in 2020 vanwege het coronavirus

Hype: virtuele sportwedstrijden

Het is in de sportwereld een hype geworden tijdens de coronacrisis om virtuele wedstrijden te organiseren. Zo zijn er bij de Formule 1 ook diverse virtuele GP's verreden, om afgelaste echte wedstrijden te vervangen. Ook worden er virtuele bokswedstrijden uitgezonden, waarbij oude legendes het in computerprogramma's tegen elkaar opnemen. Eveneens worden er virtuele dartswedstrijden georganiseerd. Zo nemen Phil Taylor en Raymond van Barneveld het in april 2020 tegen elkaar op in een virtuele wedstrijd, waarbij zij beiden in hun eigen woonkamer hun darts staan te gooien. De dartsbond PDC organiseert in het voorjaar van 2020 ook een virtuele dartscompetitie, genaamd 'Darts At Home'.

Ook op 5 april: Mathieu van der Poel in Ronde van Zwift via livestream

Het Nederlandse fenomeen Mathieu van der Poel doet niet mee aan de Virtuele Ronde van Vlaanderen 2020. Hij rijdt op die dag een andere virtuele wedstrijd: de virtuele Ronde van Swift 2020. Die wedstrijd is met een gratis livestream te volgen. De livestream begint op zondagochtend om 10u55. De start van die virtuele wielerkoers van Swift is om 11u00. De livestream is onder meer te vinden via YouTube. De overige deelnemers aan dit virtuele evenement zijn merendeels ploegmaten van Mathieu van der Poel, maar ook enkele prominenten, waaronder Rob van Gameren. De virtuele koers is ook te volgen met een livestream op Facebook.

Virtuele wielerwedstrijden

In de wielerwereld zijn vanwege het coronavirus ook diverse andere virtuele wedstrijden georganiseerd. Zo wordt in april het evenement Swiss Digital gehouden, waaraan ook divers topwielrenners deelnemen. Dat virtuele evenement wordt georganiseerd door de organisatoren van de Tour de Suisse. Die virtuele wielerwedstrijd is ook online via een livestream te volgen. Zodra er meer grote virtuele wielerwedstrijden ('lockdown-versies') officieel bevestigd worden, dan worden die gemeld op wielerkalender.

Sporza Retro op 5 april 2020: editie van 2017 op televisie

Op wielerliefhebbers in het voorjaar van 2020 wat extra troost te bieden, middenin de coronacrisis, zendt de Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) diverse oude edities van wielerkoersen uit. Sportliefhebbers mogen kiezen welke editie te zien is Men koos bij de Ronde van Vlaanderen voor de editie van 2017. Deze is dus op zondag 5 april 2020 te zien (voorafgaand aan de virtuele wedstrijd) op de Vlaamse televisiezender VRT één en op het internet via een stream van Sporza.

Nederland: NOS zendt niet de virtuele koers uit, maar de editie van 2018 uit

In Nederland zendt men bij de NOS op 5 april niet de virtuele Ronde van Vlaanderen 2020 uit op televisie en livestream, maar de editie van 2018, die gewonnen werd door Niki Terpstra. Hoewel de NOS de virtuele Ronde van Vlaanderen dus niet live uitzendt op tv of livestream, besteden zij op die middag wel live aandacht aan deze 'Lockdown-editie' van Vlaanderens Mooiste op Radio 1.

Eurosport: niet de virtuele wielerwedstrijd, maar diverse Vlaamse koersen

Ook bij Eurosport zendt is op de middag van 5 april niet live op televisie of middels de livestream de virtuele koers te bekijken. Bij hen kan men op televisie en via hun stream naar een reeks finales van recente edities van Vlaamse koersen kijken, waaronder de E3 Harelbeke, Dwars door Vlaanderen en natuurlijk de Ronde.

Geschiedenis

De Ronde van Vlaanderen werd in zijn beginjaren georganiseerd door de Vlaamse krant 'de Sportwereld'. Het belangrijkste doel van deze wielerkoers was oorspronkelijk dan ook het promoten van die krant. 'De Sportwereld' volgde daarmee het voorbeeld van diverse buitenlandse sportkranten, die eveneens een grote wielerkoers waren gaan organiseren, ter promotie van de krant. Zo werd de Tour de France in 1903 bedacht door de Franse krant L'Auto en ontstond in 1909 de Giro d'Italia met als doel om de Italiaanse krant Gazetto dello Sport te promoten.

Erelijst

De eerste editie van de Ronde van Vlaanderen werd in 1913 gewonnen door Paul Deman. Van alle 102 edities die verreden zijn van deze wedstrijd, zijn er maar liefst 69 gewonnen door Belgische renners. Op de tweede plek in de landenranking staan Italië en Nederland. Beide landen wonnen tien keer de Ronde van Vlaanderen.

Zes renners zijn erin geslaagd om de Ronde van Vlaanderen drie keer te winnen. Zij zijn met z'n zessen de recordhouders qua aantal zeges in deze Vlaamse voorjaarskoers. Deze zes zijn de Belgen Achiel Buysse, Eric Leman, Johan Musseeuw en Tom Boonen, de Italiaan Fiorenzo Magni en de Zwitser Fabian Cancellara.

Parcours Ronde van Vlaanderen 2020

Sinds 2012: finish in Oudenaarde

In 2012 vond er een grote parcourswijziging plaats, waardoor de Ronde van Vlaanderen in de finale niet meer over de Muur van Geraardsbergen gaat en niet meer finisht in Ninove. Sindsdien ligt de finish in Oudenaarde. Ook in 2020 is dit het geval. Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2020 heeft in totaal een lengte van circa 267 kilometer. De start is om 10u30 in Antwerpen.

Parcours 2020? Grotendeels hetzelfde als in 2020

Hoe ziet het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2020 eruit? Het is de bedoeling dat men grotendeels hetzelfde parcours gebruikt als in 2019. Traditioneel zoekt men veel heuvels op waarop kasseiwegen liggen. Daarnaast zijn er ook nog enkele relatief 'vlakke' kasseiwegen opgenomen in het parcours De laatste grote heuvel is de Paterberg op 13,5 kilometer van de finish.

Hieronder vindt u het parcours van 2019. Mogelijk vinden er om praktische redenen nog enkele kleine wijzigingen plaats in het parcours voor de editie van 2020. Indien dat het geval is, wordt dit overzicht geüpdatet.

Voorgaande editie: Hellingen en kasseistroken in de Ronde van Vlaanderen 2019:

 • Kasseienstrook Lippenhovestraat: nog 183,1 km tot de finish
 • Kasseienstrook Paddestraat: nog 88,4 km tot de finish
 • Helling nr. 1, Oude Kwaremont: nog 150,6 km
 • Helling 2, Kortekeer: 140,1
 • Helling 3, Ladeuze: 133,9
 • Helling 4, Wolvenberg: 130,2
 • Kasseien Holleweg: 130,2
 • Kasseien Haaghoek: 124,4
 • Helling 5, Leberg: 121,4
 • Helling 6, Berendries: 117,4
 • Helling 7, Tenbosse: 109,8
 • Helling 8, Muur van Geraardsbergen: 99,5
 • Helling 9, Kanarieberg: 71,9
 • Helling 10, Oude Kwaremont: 56
 • Helling 11, Paterberg: 52,6
 • Helling 12, Koppenberg: 45,9
 • Kasseien Mariaborrestraat: 41,9
 • Helling 13, Steenbeekdries: 40,5
 • Helling 14, Taaienberg: 38,1
 • Helling 15, Kruisberg (Hotond): 26,8
 • Helling 16, Oude Kwaremont: 16,9
 • Helling 17 (laatste heuvel), Paterberg: nog 13,5 km tot de finish

Deelnemers: teams Ronde van Vlaanderen 2020

Welke teams staan op de startlijst met rugnummers van de Ronde van Vlaanderen 2020? In totaal staan er 25 teams op deze startlijst. De ploegen die in het seizoen 2020 een World Tour-licentie hebben, staan automatisch op de deelnemerslijst van de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast deet de organisatie van de RVV diverse wildcards uit. Zodra bekend is wie die wildcards krijgen, dan wordt dat hier gemeld.

Deelnemers: startlijst met rugnummers Ronde van Vlaanderen 2020

Welke deelnemers staan op de startlijst van de Ronde van Vlaanderen? Tot de prominente coureurs op de voorlopige deelnemerslijst behoren onder meer Peter Sagan, Greg van Avermaet, Niki Terpstra, Philippe Gilbert, Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Zdenek Stybar, Sep Vanmarcke, Matteo Trentin, Alexander Kristoff en Oliver Naesen. Zodra de complete startlijste met rugnummers bekend is, wordt hier een link naar die deelnemerslijst geplaatst.

Ronde van Vlaanderen 2020 live op tv bij Sporza

In Vlaanderen staat de tv-programmering van de Vlaamse publieke omroep (VRT Sporza) in het voorjaar altijd voor een groot deel in het teken van het wielrennen. Het hoogtepunt daarvan is vanzelfsprekend de grootste Vlaamse wielerwedstrijd: de Ronde van Vlaanderen. De periode waarin de Ronde van Vlaanderen en de Vlaamse voorbereidingswedstrijden op die topklassieker plaatsvinden, noemt men doorgaans de 'Vlaamse wielerweek'. In de praktijk duurt deze 'wielerweek' in 2020 ruim anderhalve week. Hiertoe behoren onder meer Dwars door Vlaanderen, de E3 Prijs Harelbeke, Gent-Wevelgem en Brugge-De Panne. Al deze koersen worden door Sporza live uitgezonden op tv en via hun livestream.

Ronde van Vlaanderen 2020 integraal live bij Sporza

De Ronde van Vlaanderen wordt in 2020 weer helemaal live op tv uitgezonden door Sporza (VRT). De live tv-uitzending begint 's ochtends zelfs al om 9u30, dus een uur voor de start. Er is dan een uitgebreide voorbeschouwing te zien, die wordt gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke. Om 10u30 klinkt het startschot. Vervolgens zijn de eerste uren van de koers live te zien op die Vlaamse zender één. De commentator bij deze live tv-uitzending is Michel Wuyts, zijn co-commentator is José de Cauwer.

Rond 12u55 verhuist de live tv-uitzending van de Ronde van Vlaanderen tijdelijk naar de Vlaamse zender Canvas (aangezien op de zender één dan het één uur journaal wordt uitgezonden). Omstreeks 13u30 mogen de wielerliefhebbers kiezen. De live tv-uitzending van de herenwedstrijd verhuist dan namelijk weer terug naar de zender één. Op de zender Canvas zendt men daarentegen vanaf 13u30 de finale van de dameswedstrijd van de Ronde van Vlaanderen 2020 live uit.

Ronde van Vlaanderen 2020 live op tv op Eurosport

Vlaamse wielerweek bij Eurosport

Eurosport noemt zichzelf 'The Home of Cycling' en ook deze omroep besteedt in het voorjaar van 2019 veel aandacht aan de Vlaamse voorjaarskoersen. Daarnaast focussen ze zich echter ook op de koersen buiten Vlaanderen. Zo zenden zij op hun hoofdnet (Eurosport 1) de Spaanse rittenkoers de Ronde van Catalonië live uit. Ze hebben ook de uitzendrechten van Vlaamse voorbereidingskoersen zoals Brugge-De Panne en de E3 Harelbeke, maar aangezien ze de voorkeur geven aan de Ronde van Catalonië, wordt deze Vlaamse semiklassiekers doorgaans niet op hun hoofdnet uitgezonden, maar op hun tweede net (Eurosport 2). Die zender zit bij de meeste tv-kijkers niet in het standaardpakket; men dient doorgaans een abonnement op een extra pakket te hebben om Eurosport 2 te kunnen bekijken.

Ronde van Vlaanderen op Eurosport

Het ultieme hoogtepunt van de Vlaamse wielerweek, de Ronde van Vlaanderen, wordt vanzelfsprekend door Eurosport wel op hun hoofdnet Eurosport 1 uitgezonden. Net als Sporza zendt ook Eurosport de Ronde van Vlaanderen integraal live op tv uit, van start tot en met finish. Hun live tv-uitzending van 'Vlaanderens Mooiste' begint om 10u15 op de zender Eurosport 1. Deze live tv-uitzending van de Ronde van Vlaanderen duurt tot circa 17u15.

NOS Studio Sport: Ronde van Vlaanderen 2020 live op tv

Ook het Nederlandse NOS Studio Sport zendt de ultieme Vlaamse hoogmis van het wielerseizoen live op tv uit: de Ronde van Vlaanderen. In tegenstelling tot Sporza en Eurosport zendt NOS Studio Sport echter in de weken daaraan voorafgaand het overgrote merendeel van de Vlaamse voorbereidingskoersen niet live uit op tv (zoals Brugge-De Panne, Dwars door Vlaanderen, de E3 Harelbeke, enzovoort).

Live tv-uitzending Ronde van Vlaanderen 2020 bij de NOS

De live tv-uitzending van de Ronde van Vlaanderen vindt bij NOS Studio Sport plaats op Nederland 1 (NPO1). In tegenstelling tot Sporza en Eurosport zendt de NOS niet de gehele koers integraal live op tv uit.

Livestream Ronde van Vlaanderen 2020

Livestream Sporza

De Ronde van Vlaanderen 2020 is ook op het internet via een livestream van Sporza (VRT) te bekijken. De livestream van Sporza begint 's ochtends al om 9u30. Dit is een gratis livestream. Met zo'n livestream kan men naar Vlaanderens Mooiste kijken op een laptop, smartphone, tablet of andere computer. Het nadeel is echter wel dat die officiële livestream van de Vlaamse publieke omroep Sporza geo-restricted is. Dat houdt in dat men alleen in België naar de livestream van Sporza van deze Ronde van Vlaanderen mag kijken. De livestream bevindt zich op de website van Sporza. Men vindt deze livestream van de Ronde van Vlaanderen op die zondag onder meer via het menu 'Nu Live'. Eveneens vindt men die gratis livestream van de Ronde van Vlaanderen 2020 op die wedstrijddag in de rubriek 'wielrennen'. Tijdens de koers vindt men op de voorpagina van de website eveneens een link naar de livestream van deze prachtige klassieker. Naast de gratis livestream van de herenwedstrijd, kan men ook gratis via een aparte stream op die middag naar de finale van de dameswedstrijd kijken. De gratis livestream van de Ronde van Vlaanderen voor dames begint om 13u30.

Livestream Eurosport

Net als Sporza zendt ook Eurosport de Ronde van Vlaanderen 2020 online uit met een livestream. Die livestream van de Ronde van Vlaanderen kan men vinden op de Eurosport Player App. De livestream van Eurosport is in zowel België als Nederland te bekijken. Via de livestream van Eurosport is de Ronde van Vlaanderen 2020 integraal van start tot finish te volgen. Deze stream heeft echter een ander nadeel: men dient een betaald abonnement op de Eurosport Player te hebben, om deze livestream van de Ronde van Vlaanderen te kunnen gebruiken. De livestream van de herenwedstrijd op de Eurosport Player begint om 10u15. Deze livestream duurt in principe tot circa 17u20. (Doch als de wedstrijd vanwege het koersverloop uitloopt, duurt deze livestream van de Ronde van Vlaanderen 2020 vanzelfsprekend wat langer.) Naast de stream voor de herenwedstrijd heeft Eurosport vanaf 13u20 ook een livestream van de Ronde van Vlaanderen 2020 voor dames. Op de Eurosport Player kan men als abonnee achteraf overigens ook de stream van de heren- en dameswedstrijd van 'Vlaanderens Mooiste' integraal terugkijken.

Livestream NOS

Ook bij NOS Studio Sport is de Ronde van Vlaanderen live online te volgen middels een livestream. Net als de stream van Sporza is ook de livestream van de NOS 'geo-restricted'. In dit geval houdt dat in dat de livestream van de NOS voor de Ronde van Vlaanderen alleen in Nederland bekeken mag worden (in verband met uitzendrechtenkwesties). Net als de stream van Sporza is ook dit een geheel gratis livestream. De livestream van Studio Sport bevindt zich op de website van de NOS. Daarnaast is deze gratis livestream ook te bereiken via de live-app van de NOS. In 2018 begon de livestream van de NOS al om 10u15. In 2019 zonden ze de koers echter niet meer integraal uit via hun gratis livestream; de openingsuren van de koers zijn niet meer live op hun stream te zien. De livestream van de herenwedstrijd begon bij hen in 2019 om 12u40. Daarnaast was er vanaf 13u25 een livestream bij hen te zien van de dameswedstrijd. Waarschijnlijk zenden zij in 2020 ook niet integraal de herenwedstrijd via een livestream uit. Hun livestream begint waarschijnlijk weer ongeveer gelijk met de live tv-uitzending van de NOS.

Livestream NLziet

Het is ook mogelijk om de Ronde van Vlaanderen in Nederland live te bekijken via een livestream op de NLziet-app. Men dient wel een abonnement op die streamingdienst te hebben, om die livestream van 'Vlaanderens Mooiste' te kunnen bekijken. Op die app kan men echter alleen maar de live-uitzending van NOS Studio Sport per livestream bekijken. Andere omroepen die deze Vlaamse kasseienklassieker uitzenden (zoals Sporza en Eurosport) zijn niet per livestream op die Nederlandse app te zien. De zenders die men wel op die app per livestream kan bekijken behoren tot NPO Start, RTL XL en Kijk (Talpa/SBS Broadcasting). Het is eveneens mogelijk om de Ronde van Vlaanderen 2020 op een livestream te bekijken bij NPO Start.

Livestream via Go App

Het is ook mogelijk om de Ronde van Vlaanderen 2020 per livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Het is mogelijk bij die dienst om een groot aantal tv-zenders online per livestream te bekijken. Zo kan men op die app dus ook kiezen of men via de livestream naar de uitzending van Sporza, Eurosport of de NOS kijkt van deze Vlaamse topklassieker. Deze livestream-dienst is een app van VodafoneZiggo. Klanten die digitale tv bij Ziggo hebben, kunnen deze app gebruiken om via een livestream online tv te kijken, doch ook om achteraf een tv-uitzending via een stream terug te kijken. Elke livestream (en dus ook de stream van de uitzending van deze Vlaamse klassieker) is op die app te bekijken in de hele EU. Daarbij dient echter te worden aangetekend dat elke livestream die men via deze applicatie kan bekijken, in de meeste landen buiten de EU 'geo-blocked' is.

Livestream Ronde van Vlaanderen bij FloBikes: USA en Canada

Het Noord-Amerikaanse FloBikes zendt de Ronde van Vlaanderen 2020 ook online uit via een livestream. Deze livestream van 'Vlaanderens Mooiste' is echter alleen in de Verenigde Staten en Canada te bekijken. Daarnaast dient men ook nog eens een abonnement op die dienst te hebben, om deze livestream in Noord-Amerika te mogen bekijken. Zij zenden zowel de herenwedstrijd als de dameswedstrijd uit via hun livestream. FloBikes is een onderdeel van FloSports, een organisatie die heel veel sportevenementen per livestream uitzendt. FloBikes heeft bij Europese wielerliefhebbers enige populariteit verkregen vanwege de vele veldritten die zij per livestream uitzenden. Bij veel grote wegwedstrijden uit de World Tour geldt echter dat de livestream van FloBikes 'geo-blocked' is voor kijkers van buiten Noord-Amerika. Dat geldt dus ook voor hun livestream van de Ronde van Vlaanderen 2019.

Voorgaande editie: uitslag Ronde van Vlaanderen 2020

 1. Alberto Bettiol (Ita) Education First EF
 2. Kasper Asgreen (Den) Deceuninck - QuickStep
 3. Alexander Kristoff (Noo) U.A.E. - Team Emirates
 4. Mathieu van der Poel (Ned) Corendon Circus
 5. Nils Politt (Dui) Katusha Alpecin
 6. Michael Matthews (Aus) Sunweb
 7. Oliver Naesen (Bel) AG2R
 8. Alejandro Valverde (Spa) Team Movistar
 9. Tiesj Benoot (Bel) Lotto - Soudal
 10. Greg Van Avermaet (Bel) Team CCC

Lees verder

© 2014 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ronde van Lombardije 2020 - live op tv en livestreamRonde van Lombardije 2020 - live op tv en livestreamIn 2020 wordt de 114e editie van de Ronde van Lombardije georganiseerd. Deze Italiaanse klassieker is een onderdeel van…
Vuelta 2020 - live op tv en livestreamVuelta 2020 - live op tv en livestreamDe Ronde van Spanje 2020 zou van start gaan op zaterdag 14 augustus. Vanwege het coronavirus gaat deze koers echter wat…
Virtuele wielerkoers: uitleg en kalender 2020Virtuele wielerkoers: uitleg en kalender 2020Door de wereldwijde corona-crisis is een groot deel van de wielerkalender van 2020 komen te vervallen. Om toch bezig te…
Nokere Koerse 2020, live op tv en livestreamNokere Koerse 2020, live op tv en livestreamOp woensdag 18 maart 2020 zou de 75 editie van Nokere Koerse - Danilith Classic verreden worden. Dit is een wielerwedstr…

Vierschansentournee 2019-2020, live op tv en livestreamVierschansentournee 2019-2020, live op tv en livestreamDe Vierschansentournee bestaat uit vier prestigieuze schansspringwedstrijden, die gehouden worden in Oberstdorf, Garmisc…
Ook jij kunt leren hardlopenOok jij kunt leren hardlopenHardlopen is niet voor niets zo populair. Het is om diverse redenen gezond. Het is een zeer goede training voor je hart…
Bronnen en referenties
 • http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/cnt/dmf20141124_01394037
 • http://www.rvv.nl
 • http://www.wielerflits.nl/nieuws/29687/ronde-van-vlaanderen-2015-telt-twee-hellingen-meer.html
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Ronde_van_Vlaanderen
 • http://www.flandersclassics.be
 • http://www.sporza.be

Reageer op het artikel "Ronde van Vlaanderen 2020 live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 08-05-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!